Непреодолимо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

Непреодолимо
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3428 пъти
Липсваш ми, но... продължавам напред! Разумът ме води и започнах отначало, но.... ми липсваш! Годините минават... Ново начало, нов живот, друг човек до мен, но... ми липсваш!

Непреодолимо е с рационални средства. Липсваш ми...
Разумът нашепва – не си струва; минало; не можеш да върнеш времето назад; забрави го; нямаш време; така е трябвало да стане; различни стремежи.... А душата крещи: липсваш ми!
Пак разумът – той или начинът, по който те караше да се чувстваш? ! Не знам. Искам да съм честна със себе си – вероятно „начинът”.

Неизменно обаче се питам ЗАЩО? ! Заради липсата на отговори? ! Поради неизживяното, прекъснатото...? !
Отново разумът – вероятно да. Душата пак – искам го: него или поне същото усещане, когато бях с него. Необяснимо е, най-вече за разума. А душата иска своето – онова неземното усещане, отвъд всякакъв разум. Екстаз...? ! Заблуда...? ! Идеализирано...? ! Наивно...? ! Всичко това, което те караше да се чувстваш жива! Необяснимото!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3167c7981e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Някой хора имат късмета да срещнат любовта на живота си. Други никога не я срещат и живеят в очакване.
Бъди радосттна от този факт.

В 36

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f7ce3a6762
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Липсва ти, защото той е човекът с който е трябвало да си. Но си послушала разума и ето ги и последствията, имаш друг живот, но винаги ще живееш с онова усещане за което си можела да имаш, но не си се решила, миналото ще те преследва.

Ние намираме подслон и утеха в разума, не защото той ни е добър приятел, а защото ни е било страх. А разума не толерира любовта, за него света е само мерки, цели и визуалност.

"А душата иска своето – онова неземното усещане" жалкото е, че чак сега го разбираш. И не е заблуда, заблуда е делириума на разума, с който се успокояваме, когато сме напът да сгрешим и да изоставим истинското си щастие.

Необяснимо е, защо понякога сме против себе си и сърцето си?


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 984377dd98
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторът: Историята ми е колкото тривиална, толкова и многопластова, и с милиони оттенъци. Живея със съзнанието и оценката, че отношенията и последствията от тях са резултат от действията и на двете страни. Първо нямах увереността и смелостта, а след това и възможността /с което момента беше отминал/ да получа Отговора.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 910e72baba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не си послушала разума, а страховете си и сега страдаш. Така е когато човек не рискува и се съобразява със стереотипи. Срещнала си любовта и си се отказала от нея. Няма да ти мине. Вместо да се желана и обичана, сега си просто "разумна". Нещастна, самотна, разкъсвана от болка, но 'разумна '. Ако поемеш отговорността и се опиташ да си върнеш любовта, имаш шанс да се оправиш, но ако продължиш да опитваш да измамиш сърцето си, ще страдаш до полудяване. Колкото и да те е страх и срам, колкото и да не ти се ще, ще научиш този урок по най-жестокият начин. Бъди обичана и желана, дори това да те направи "неразумна ". Ако не рискуваш оставаш в това положение, ако рискуваш имаш шанс да си щастлива, и то голям шанс. Любовта обича смелите

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3167c7981e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вие нищо не разбирате

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1719d736af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   да ви призная чесно и мойта история е почти такава.. ходех с едно момче, но не беше за дълго.. скъсахме поради факта, че аз се ядосах затова, че той се правеше на много голям пред компанията ни, започна да ме дразни неговото отношение към мен. Един ден просто ми кипна чайника и се сдърпахме той се ядоса аз се ядосах, но той замина в друга посока смисъл, че се одръпна от компанията ни за няколко часа след това пак се върна, но на мен не ми беше минало и не исках да обсъждаме връската ни, отказах да поговорим и още повече се ядоса и си замина това просто беше окончателно скъсване.. сега съм с друг, но неговата липсва се забелязва искам да си го върна, но не искам да нараня момчето с което съм сега. Моля ви помогнете ми.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3074ebdcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Боже! ..
Страхотно е! :X

Нямам повече думи ..

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 97b93b0015
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Разбирам какво е чувството, и аз умирам за едно момче, което многократно разби сърцето ми, мислех си, че той е човекът, но се убедих милион пъти, че е точно обратното на това, което би искало едно момиче, не е нито сериозен, нито изпълнява обещанията си, нито нищо! Лъга ме мн пъти и ме нарани, но аз въпреки всичко продължавам да го обичам, не знам защо! И преди него съм харесвала момчета и съм се влюбвала веднъж и после след него са ми предлагали момчета и е имало хора в живота ми, но той си остана единствен...

И знаеш ли защо? Защото именно него обичам най-много и за това ме боли толкова от това, което казва и прави, защото можеше да е всеки друг, който да постъпва като него, но нямаше да ме заболи толкова, ако беше друг, защото към него нямам тези чувства, нали? А и с друг човек не бих стигнала толкова далеч!
Сърцето, душата и разумът са в постоянен конфликт, не знам каква точно е историята ти, но ако този човек те е обичал както ти него и те е заслужавал, грешката наистина е, че не сте заедно!

Ако историята ти е подобна на моята и той те е наранил, или както казваш ти, и двете страни са сгрешили, тогава се опитайте заедно да поправите нещата! Говори с него, събери смелост и му признай , че имаш силни чувства и че вече не можеш без него, че не си способна да криеш чувствата в себе си повече! Опитай и дори и да ти откаже, поне ще знаеш, че си направила опит и си наясно с неговите чувства, а не да се тормозиш и да се чудиш постоянно какво ли изпитва той към теб и дали е трябвало да се разделите.

А и има едно нещо, което всички забравяме и то е, че всичко е преходно, сега може да не сте заедно, после може да се съберете, но за това предизвикай съдбата, не стой затворена в себе си с тези чувства, защото ще експлодираш, ако не ги излееш пред човека, който трябва!

Ако се окаже, че той не те заслужава, значи наистина е трябвало така да стане, знам, че е гадно, че го обичаш и искаш да си с него, но за бога, събери малко смелост и виж какво ще се случи! Който никога не рискува, нищо не печели, а ти няма нищо да загубиш, ако бъдеш честна с него, дори да не иска да е с теб, ще си наясно, но не го познавам и не знам какъв е той спрямо теб.
Просто вземи нещата в свои ръце и виж дали душата или разумът има право, а кой знае, може той да е човекът и да се съберете! :)
Кажи му това, което си написала в очите и виж какво ще стане!

~sad-baby~

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 590dbd8b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Силно... болезнено... красиво

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: eb72a49934
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Неизживяната любов винаги е най-силна, завинаги остава болезнен спомен, една горчилка и голям урок за цял живот.
Повечето ми “любови” за били такива. Имам чувството, че никога не се влюбвам в подходящия човек за мен човек, този, който да пасне на мен по характер и темперамент, а все в силни характери, властолюбиви, независими, безумно магнетични и чаровни. Май ще се окаже, че наистина противположнотите се привличат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker