Ние, различните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (91566)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (21381)
 Секс и интимност (10698)
 Тинейджърски (19637)
 Семейство (4492)
 Здраве (7438)
 Спорт и красота (3886)
 На работното място (1950)
 Образование (5424)
 В чужбина (1202)
 Наркотици и алкохол (889)
 Измислени истории (714)
 Проза, литература (1443)
 Други (12241)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Проза, литература

Ние, различните
преди: 7 години, 28 дни, прочетена 2802 пъти
Ние не сме като вас. Ние сме различни и уникални, макар и да сме малко. Вие винаги ни отхвърляте. Използвате ни, а зад гърбовете ни ни осмивате! Но вие винаги сте щастливи, за разлика от нас. Докато играехте на двора като малки, ние се учехме да четем и пишем, мислейки си, че това ще ни е по-полезно. Докато вие мрънкахте за нови играчки, ние бяхме щастливи, че имахме какво да ядем! Когато заспивахте с приказка за лека нощ, ние заспивахме на фона на скандалите на родителите ни. Когато се радвахте на първият си мобилен телефон, ние се радвахме на това, че веднъж в годината семейството ни е заедно.

Ако посмеем да покажем същността си, вие ни се подигравате, заради това, което сме. Но не поглеждате себе си, за да видите колко сте жалки. Сменяте гаджетата си като носни кърпички, докато ние обичаме истински, но не откриваме любовта, защото хората не обичат различните. Те признават момчета, които помпат мускули, за да прикрият факта, че нямат грам мозък в главите си, или пък момичета с тонове грим и грамадни джуки, с държание на проститутки. И докато нощем вие показвате своята простотия, ние страдаме, защото не намираме място в жестокия свят. Свят на интриганти, използвачи, подмазвачи, предатели, повърхностни и ограничени хора...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 28 дни
hash: e99166b046
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Всеки сам гради света си и намира хората, които да го заобикалят. Такъв е светът ти само ако го допуснеш. Ако позволиш да бъдеш жертва. Какво те интересуват другите? Гледай себе си. Знаеш ли колко свестни хора има по света? Общувай с тях, излизай с тях, обичай тях и по никакъв начин няма да усетиш, че ги има и онези другите. Звучиш сякаш искаш да си част то стадото, но не те огрява и се изпълваш със злоба към тези, които не са като теб. Лесно е да се живее като жертва. По-трудното е да направиш чистка на хората, с които общуваш и да разбереш, че няма значение какви кифли и идиоти има по света, ако ти харесваш и общуваш със стойностните хора.

 
  ...
преди: 7 години, 28 дни
hash: 1d47d486d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Да, това е реалната картинка, която ни прави зрители, а зрителите гледат сеира на кифлите и паляците. Така и не разбраха, че да бъдеш себе си, не е порок.

 
  ...
преди: 7 години, 28 дни
hash: 186c9108ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   :О

Извинявай, кои сте Вие - различните? !
Аз съм дете на разведени родители. Ходила съм по много дискотеки и съм живяла бая. Но това никога не ми е пречело да мразя същите неща, които ти и най-важното - да се БОРЯ срещу тях. Как - това всеки сам избира. Да си изказвам мнението и най-вече - да подрязвам крилцата на ония хорица, дето се е*ават с по-слабите.

Така, че си мисля - вие-различните, дали не сте различни само във вашите си глави? ! Дали просто не мрънкате постоянно. Какво ви е - болни ли сте? ! Ако е така - много се извинявам. Но си мисля, че никой не би се подигравал с болен човек, освен, ако и мозъкът му не е болен, но такъв лесно се нарежда.
Какво ви е? ! Просто ей това не разбирам, а чувам само едно мрънкате - ние различните, ние различните.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 28 дни
hash: 9a1ac2cc97
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Ние не сме толкова малко, колкото си мислиш! Макар че си описал всичко толкова точно, макар че обвиняваш другите за това какви сме ние, ние сме си го избрали. Аз съм различна, защото искам да бъда такава! И знаеш ли - "Ако посмеем да покажем същността си", много от "тях" няма да ни се подиграват, защото ще се окаже, че са като нас, просто са се сляли с другите, защото не искат да са самотни. Аз не искам да съм самотна! Затова всеки ден се събуждам в определен час, обличам се спрямо някакви стандарти, храня се спрямо някакви стандарти, работя спрямо някакви стандарти, но никой не може да ме накара да мисля и чувствам по някакви стандарти. Затова и съм уникална и различна, макар да го показвам само пред хората, на които имам пълно доверие.
Нашето различие произтича от страхът ни, че ще бъдем наранени... Когато го превъзмогнем ще видим, че не всички са толкова лоши, за колкото сме ги мислели, че не всички са ни използвали. Просто трябва повече да вярваме в хората. Дори да бъдем наранени, не трябва да мислим, че всички са еднакви. Нали ако това беше истина и ние щяхме да сме като тях.

Така че - радвайте се на живота, дори да не е започнал обещаващо. Радвайте се на приятелите си, дори ако преди други такива са ви предавали. Радвайте се на шанса, който ви е предоставен - втори няма да имате! :)
Поздрави и смело напред! :)

 
  ...
преди: 7 години, 28 дни
hash: e0ed1a671b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тъкъв е живота, обречени сме

 
  ...


...
преди: 7 години, 28 дни
hash: 70137f38f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Напомняш ми на новата песен на Графа - Causa Perduta

 
  ... горе^
преди: 7 години, 28 дни
hash: 5fd6c193b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ СЛОВА! Друго не мога да кажа! Аз съм от РАЗЛИЧНИТЕ, тоест НОРМАЛНИТЕ... И толкова силно се гордея от този факт!!!

"Съвременност"

Често си чувал фрази от типа "За какво се бориш? ", "Това е миналия век" или "За какво са ти всички тези идеи, по-добре помисли откъде да изкараш, да откраднеш повече пари".
Излиза, че съвременността е евтиния, това е век на материализъм, капитализъм и пълна деградация на обществото... Та нека горят в ада със своите "ценности", по-добре да живееш "не модерно" или както казват "в миналия век" - когато хората са ценили любовта, знаели са какво са чест и приятелство, били са верни на половинката си, сражавали са се за родината! Помнили са, че има неща по-ценни от парите, че парите водят към пропаст, унищожават човека... Парите и либерализма могат да унищожат и теб...
Ти вече не се радваш на слънцето, пеенето на птиците, носят ти радост единствено заветните банкноти, а в душата остава пустош... Ти си изгнил, спрял си да живееш... Парите, разврата, пиянството - са те поробили.
И всичко това е зло парче от съвременността... Настана време на деградация на обществото...
Вместо любов - разврат, безразборен секс.
Вместо приятелство - взаимоизгода.
Вместо саморазвитие - купони.
И това е съвременността...
Ужасна, гнила, корава, бездушна, но съвременност... И това е тъжно...
От това ти се плаче.

Трябва да се измениш! Да преосмислиш своя живот! Да живееш с висши ценности!
Развивай се! Учи се! Грижи се за природата! Променяй в по-добра посока обществото! Всички няма да можеш да промениш, но ще си сигурен, че не си се предал, че си направил каквото си могъл.
Мразя тази съвременност...
Време на безгранична "свобода". Хората са се разяли, не разбират какво е истинска свобода.
Легализация на наркотици, еднополови бракове, аборти - това за тях е свобода.
Ако свободата не ти позволява да останеш Човек, значи това не е свобода... Това е робство. Хората са роби на тази гнила система от “ценности”, която са измислили миниатюрните хора с комплекси, и за съжаление тази система от “ценности” е набрала обороти и популярност.
21-ви век - това е век на краха и разложението на човешката душа.

И докато не е късно трябва да се измениш!
Трябва да си верен на избраницата си, да вярваш в любовта, да помниш, че приятелството е повече от весело прекарване на времето, приятелството е когато си готов да дадеш живота си заради приятел, когато се притичваш на помощ в трудна минута.
Саморазвитието е прилежно учене, четене на книги, спортуване, творчество (рисуване, музика и т. н. ), грижа за животните, природата.
Изборът е твой!
Само ти избираш какъв да бъдеш - съвременник с гнила душа или Човек с главна буква!

 
  ...
преди: 7 години, 28 дни
hash: 49f59b4b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вълци единаци за цял живот сме ние! Много истина има в написаното, жалко че повечето няма да го разберат!

 
  ...
преди: 7 години, 28 дни
hash: 7ca7ca5c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Само вие така си мислите....

 
  ... горе^
преди: 7 години, 28 дни
hash: dd57dc3e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Тежката истина, майка!

 
  ...

...
преди: 7 години, 28 дни
hash: 46eb67d972
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хайдегер знаеш ли как ги нарича? Дас ман! А що се отнася до различните, обикновено са лудите :Д Но и аз предпочитам да бъда от лудите

 
  ...
преди: 7 години, 20 дни
hash: 25cc61d95b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   До автора - не е написано чак толкова зле, макар да не е оформено и макар да е надъхано. Отговори на мен и другите които са те питали :с какво сте по различни от останалите хора. Доста ограничено е написано.. Вписваш и себе си себе си и хората в някакви рамки. И защо според теб е невъзможно някое дете едновременно да чете и да играе. Аз, например, четях Ботев, Юго и Стайнбек на десетгодишна възраст и в същото време хулиганствах из квартал. Случвало се е да не мога да мигна по цели нощи заради семейни скандали, а друг път да заспивам разговаряйки с мама. Освен това винаги съм яла вкусотии, но първия си джиасем лго получих осми клас. Ето, исках да ти кажа че един човек може да есъвкуност от противоположности. Ще ти дам няколко съвета :насочи отрицателната си енергия към нещо друго, например към спорт ; за да се научиш да общуваш с хората и да ги възприемаш такива каквито са. Намали самочувствието и не забравяй че и ти имаш недостатъци

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 дни
hash: 0b8f7b934f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Истина е!! Другите с на мама и тати парите се правят и се мислят за големата работа, момичетата им се връзват, и разбират после какви са олигофрени, но така и не обръщат внимание на нас- свестните, различните.

Ние не ходим по дискотеки и не се наливаме с алкохол и не се друсаме, немаме пари за такива глупости и знаем че това са глупости. Поне при мен е така.

Нямам си приятелка, нямам пари за некви развлечения, просто все си мисля, че трябва да имаш поне някакви пари за пред момичето, да не се излагаш, но момичетата искат ония с Парите и с колите, а аз не съм от тия. Не знам, просто така мисля че трябва да е, тъпата "мода" на 21 век ме кара да си мисля така- че почти няма момичета, които да не гледат парите, и дали имаш кола. Съжалявам, объркан съм много и дори депресиран.

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0b8f7b934f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 7 се е изказал много правилно!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 10b9347bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Искаше ми се да те познавам, животът ми минива с надеждата да срещна човек като теб, да мисли по този начин, но никъде ви няма... Всички ли се превръщат в едно и също нещо? Къде сте вие различните, съществувате ли...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1bef44aecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Н16, Ние сме тук. Различен съм! А ти къде си??

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 10b9347bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От 16. Надеждата, тя умира последна, надеждата да те срещна!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1bef44aecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   От 17 към 16 и 18. Здравей. Ами, да се срещнем.. Искам! :)))
От къде си? :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 10b9347bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От София, а ти ? (:

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1bef44aecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От Бургас съм, но няма да се предам.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1bef44aecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   На колко години си? С какво се занимаваш? (:

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1bef44aecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Н20, Къде си.. :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 10b9347bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   За съжаление все още уча и не ми достига време

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1bef44aecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От 23 към 24 - На колко години си? :))

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 179cdceeaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   честно казано съм леко подразнен от някои неща които си написал.
1-вото е "ние различните" - как можеш да слагаш хора под общ знаменател?? това е абсурдно - нали си различен къде ти е мисленето?
аз вярвам че всеки е различен и за да се удостоиш като различен трябва да се пребориш трябва да си личност.
2-ро изкарваш себе си и други хора жертви без дори да ги познаваш (жертва си само когато приемеш че си такава)
3-то любовта, приятелството и това ти да си ценен и щастлив идва с борба, рискове - да докажеш че си различен като надигнеш глас, като покажеш на света че те има
да не би да искаш да живееш в някаква идилия в която ти живуркаш но имаш най истинските ценности - неможеш да седиш пред компа и да мечтаеш и ридаеш само -трябва да намериш начин да реализираш това в което вярваш.
иначе единствената ти разлика е че ще си поредната бита карта.
4-то и като помпаш мусколи (тоест тренираш) не искаш да изглеждаш като плужек значи че си безмозъчен?
та ти живееш с това тяло и в това да го поддържаш не можеш да ме убедиш че има нещо лошо , стига това да не е единственото с което искаш да изпъкваш.
и аз като теб не понасям тези качества които си изброил
но се боря - затова не бих те поздравил за това което си написал защото ти вече си се предал

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e240985a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   номер 7, не е чак така, аз изключително много се радвам на птичките и на малките неща в живота. Всяка пролет се радвам на разцъфването на дърветата :) Аз също съм от различните, но съм намерила “моите, , хора, с които съм себе си без да ми пука за нищо. Просто всеки трябва да намери хората, с които да се чувства най-добре :)

ж. 14

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a633dccfec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Човек се чувства различен, когато не е намерил подходящата компания от хора, с които се чувства наистина добре, които са като него. Винаги ще се намерят хора като теб, простотрябва да ги потърсиш по-внимателно. Може би дори немалка част от живота се състои именно в търсенето на среда. Аз съм на 15 години, в продължение на 7 години в старото миучилище бях от различните/лудите/смотаните и тн... После срещнах определени хора, сред които се чувствах ценена, желана, харесвана... Там се научих да се защитавам и да вярвам в себе си, да се боря и за другите като мен. Е, сега това вече не ми е чак толкова нужно, но продължавам ад се виждам с тези хора, редом с новата ми компания от училище-от тях пък се научих да се себеизразявам по-пълно, да не се страхувам да покажа на хората себе си... Хмм, какво ли ме чака в следващата компания???

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker