История - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

История
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1828 пъти
История.
Тя си ми е едничка. И самотен поет, но историк не се ражда. Ражда се самотен прозайк.
Туй аз съм
Пенсионер
Един герой и един монах. Та какво да Ви говорим.
За днешното общество. Днешната пазарна икономика. За нафтата или за петрола. Туй аз не ги разбирам. Но разбирам АЗ жените.
Без жени нафтата не тече. То и друго не ми капе.
Абе прозайк съм си. Хъмпти Тъмпти съм аз. В страшната Утрин изпих две кафета. С Дон Корлеоне.
Аз съм дон, АЗ Вито Маклеоне. Да поговорим за магистрала Люлин. И говорихме. Двама стари събеседници. Двама стари юнака. Прехвалени от съдбата. Съдбата.
Ех съдбата.
Съдбата на поети, на автори, на умиращи герой.
Е и ние сме сред тях.
Свърши разгора и чао.
Този ден.
Навярно приключи.
Но с един разговор с дон Корлеоне дните никога не свършват. Живота, може би. Сигурно, наяве. Като сън, който е излязъл през отворения прозорец. А живота, той какво е? Битови сметки, проза, литература, поети, звезди, дрога, херойн, амфетамини или бегай надалеч. То по добре се придържайте към нормалното. Нормалното съществуване. Е когато ти сам си си Поета. Нека всички да си изтрият филмите за мен. Кой го бе казал това? Бойко Тиквата. Нали? Или може би греша. Той не е поет, нито автор.
Той е курва, мутра, проста мутра. Деградацията при него е слава като авторитета му.
А живота той го е пропилял. И ще бъде първия осъден министър у нас. Но какво означава Живота? Като понятие? Живота означава всеки ден да трупаш, полезен опит, да смучиш като смок от живота. Да извличаш всички добри моменти. Онези добри моменти, онези добри моменти, който ти или може би да се обръщам към Вас читателите или към Сайта, а там има, има си хора мислители по живота. За тях моменти, какво е момент? Един момент. Това е. А при мен е сладострастието. Е не да граничи с лукавието. Вижте хора, читатели. Прочетете моята пиеса. Моменти, и тук ги има. В сайта колкото си щеш. Не става въпрос -? , за разбиране, щото и света ще сме го разбрали, а за Усмисляне. Това са житейски въпроси. Въпроси за живота. Най хубавото в живота е да се учиш. Да станеш студент, доктор, степен бакалавър, или степен магистър. А момент. А моменто, ко ще рече? Момент или моменто е всъщнос едно и също. В живота, в битието, в житието, в съществуването му. Във Вселената. Момента или моменто е едно временно състояние. Но не се отегчавайте. Това е една монета, монетка с две страни. Едната страна е каква? Един свят където, са заключени световетовете, но са отворени в тях да се пише. Тук те са зададени като категорий. Здраве, Спорт и красота, Образование и тъй нататък. Схванахте нали? Ето това са моментите. Един, ако е един момент, и един свят, или по точно един момен, а в него се намират много светове. Е момента е един свят. Но ти си този, който ще създаде и другите светове. Защо? Защото ти си Автора, ти си Поета, на Новото Време. Автора сътворява всичко. Той прави всичко да е интересно. Като в книгите. Отваряш една книга и четеш, то те увлича. Времето минава. Туй е нещо лукаво, дяволично, дяволско. Та мисълта ми е , е че Автора е сключил договор със Сатаната. Почнал си да я четеш, на 12 години, а когато си я завършил си на друго ниво. Знаеш повече. Но като се погледнеш в огледалото виждаш един белобрат страрец. Да това си ти. Ти същия, онова малко момче, което, отваряше книгата и я четеше. На 12, а сега си на 89 години. Ето и живота е така. Една книга, една поема, една проза, една лирика. Ще минеш живота, тъй бързо, а живота, той минава, тъй неохотно. Като два влака. Та в тоз ред, куплет трябва всеки ден да си живеем. Един ден тичаш в Бизнес Парк Младос , през нощта, весели игри, игри детски, детска глъч, а в друг отваряш вратата на Клуб Младост. Вече си към края на твоя живот. На 80 или колкото Господ каже Той ще те прибере. Ти си извървял своя път, етого.
Това е живота ти.
Това е твоята светлина.
Твоята пътечка.
Защо?
Защото живота има две страни.
Едната е страна на доброто.
Да учиш, да играеш навънка, да работиш на вънка, да си с майка си и баща си. Да не крадеш, да не убиваш, да спазваш десетте Божи заповеди. Ти си на правилния път. Ето го. А кой не е правилния път?
Да крадеш, да убиваш, да не играеш на вънка, да не се учиш, да не работиш. Ето това и още много примери, който не трябва да се изричат, като да станеш наркоман, и да удряш родители те си, това е лошия път. А, защо го казвам? Защото живота освен добри моменти, има и лоши моменти. Момента го обяснихме. Това стана и чрез всички читатели, поети на други историйи. Е живота е какво?
Той е да се учиш всеки ден.
Да живееш добре, да не пушиш, да не се биеш, да не се оповаваш на гнева, а на дипломацията. Като има проблем що всички викат друг да го оправи, а не сами да приложат дипломацията. Всички моменти са част от живота. Но защо вички? Защото живота включва добри и лоши моменти. Ати имаш право да избереш кой момент би искал да следваш. Кой момент? Момента, който следва добрия пример. Примерите са част от момента. Ето излизам от блока, аз върша действие, и виждам един приятел. Казва ми да разтоваря тир на слатина, аз не се съгласявам. Ето момента включва действие на първо място, пример. И какво става :
Технологична схема за Момент


Пример, избор, действие
А лошия пример, то е същия.
Странно нали?
Две схеми, едни и същи.
Но пътищата са различни. Добрия пример, добрия момент е това. А лошия е когато те отведе до Интернат.
Та живота го минахме, момента, примерите, пътищата ги минахме.
Е това е тази история тип беседа за размисли по живота.
История.
Една история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: d7e27525d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какъв е смисълът?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 800d20bf84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Автора.
Ти открий смисъла.
.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker