Кокичета... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

Кокичета...
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1297 пъти
Кокичета. Помня първия път, когато видях кокичетата да цъфтят в съседския двор, след тази тежка зима. Снежнобелите цветчета изглеждаха крехки и сякаш направени от восък, но всъщност бяха достатъчно здрави, за да издържат на отиващите си снегове, ветрове и студ. Те извикаха усмивка на лицето ми и породиха онова опияняващо чувство на красота, чистота и нежност. Дадоха ми надежда. Надежда за едно ново начало. Оповестяха, че зимата е свършила и е настпила пролетта. Беше февруари, все още много студено. Не ги очаквах да се появят така рано. Или може би само на мен ми се струваше рано. Бях ли готова да продължа напред и да оставя всичко зад гърба си? След дълги размисли, реших, че мога. Не пропусках да си напомням, че е минало, че никога не е имало нищо и че никога няма и да има. Бях убедена, че съм те забравила. Гласът ти, топлата ти усмивка, очите ти. Отчаяно се опитвах да не те търся повече, както правех преди и така минаха седмици. Виждах те, но се правех, че не си там. Кимах ти, когато се засичахме, но се правех, че си обикновен съученик от съседния клас. Спрях да мисля за теб преди да заспя и така се случи. Повярвах, че съм те забравила и че съм продължила напред. Заедно с кокичетата снегът полека се стопи, слънцето загря по – ярко, студът ме обгръщаше все по – рядко, но и се прокрадна съмнението дали чувствата ми някога са били истински, щом тъй бързо си отиваха.
Но ето, че в един мартенски петък пак заваля сняг. Не бурен и затрупващ, но достатъчен, за да върне спомена за студа отново. Каква ирония само, че този фателен петък не успях да избягам от теб. Споделяхме един автобус и аз силно се стараех да не те виждам, да не говоря с теб, да избягам в разговорите с другите. Ти не ми позволи. Положи ръка на рамото ми, търсещ вниманието ми и просто мълчеше. Аз не се обърнах към теб, но я усещах там и това беше достатъчно. Скоро останахме сами по пътя към дома и ти отбеляза колко студена съм станала напоследък. И тези думи... тези думи сякаш ми върнаха онази надежда, че всъщност все още не е загубено и има шанс бляна ми да стане реалност. Тогава погледнах в очите ти за първи път от месеци. Онова топло синьо ме заля и ето, че пак паднах в капана ти. И още съм. Изглежда, че кокичетата наистина са достатъчно здрави, да издържат на отиващата си зима, но какво става когато студът се върне? Е, драги, това кокиче, да, твоето кокиче, изглежда се пречупи. Но всъщност не е. Пречупиха се само съмненията, а това, което беше истинско остана – любовта ми. Без капка страх. Моето ново начало, новото ми бъдеще сега изглеждаше по – скоро като ново минало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker