През прозореца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

През прозореца
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 1544 пъти
Наблюдавах през прозореца на терасата си бездомен човек, който сладко си похапваше днешния обяд, а може би вчерашен. Препълнените контейнери бяха най-сладкото меню за него. Той обядваше с бяла пластмасова виличка, ясно отличаваща се на фона на наситено черните му ръце. От далеч се виждаше и бялата му моряшка шапка, с която живееше в Морската столица на България.
Пиеше бира, като всеки път затваряше капачката и. Застанал бе пред каменна стена и просто наблюдаваше хората, преминаващи през големите улици на града. Зачудих се, какво ли си мислеше в този момент? Дали се съжаляваше и завиждаше? Той просто ги гледаше, с толкова празен поглед, като вместо телевизор. От време на време се разхождаше и до боклука, за да потърси сладък десерт. Оглеждаше се дали има много хора, за да запази малкото си останала чест, в стремежа да съхрани себе си. Връщаше се и сядаше на червения си продънен диван, който беше най- голямото му удобство, което можеше да си позволи. А колелото му беше подпряно до него, като в кошницата му държеше всичките си вещи.
Ако го попитате, къде е домът му? ! Вероятно погледа му ще се промени, ще се изпълни с топлота и искра. Ще се огледа в далечината и ще разпери ръцете си, като ти отговори, че живее на земята, и че е част от света. Да, той няма уютен дом през суровата, мразовита зима, но притежава такава свобода, каквото Ние не може дори да си представим. А може би той трябва да ни съжалява. За това, колко елементарни сме станали, и как не знаем какво да правим с живота си. Как погубваме всичко свидно и човешко. Превръща ме се в толкова първични и егоистични същества, индивиди опасни за самите себе си. Твърде сме заети да сменим мирогледа си, да погледнем ясно какво ни заобикаля. Да погледнем другия, да усетим болката му и да я съпреживеем. Да усетим крехката и ранимата му душа.
Гледах го и си мислех за всичко това. Питах се дали тези хора, които наблюдаваше… дали го виждаха? Всеки от тях беше толкова вглъбен в преследването на целта си, толкова устремен, че той гледаше на тях, като роботи. За това ги гледаше с толкова празен поглед, те бяха като управлявани фигури на Монополи. И сладко си похапваше, нямаше как да ме види. Той от отдавна беше спрял да гледа на горе, и да вярва в небесата и неземните блага.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1d34a2f13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш право! В България за съжаление има много хора, които са в такова положение... Наистина, трябва да се замислим над това какво имаме и да го отценим, преди да сме го загубили

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 79f61ec987
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Браво човек хареса ми как пишеш

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: efaaff1be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Браво! Никак не е зле! Мисля че ставаш все по-добра! Продължавай да пишеш!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker