Да откриеш магията в рутината на днешния свят. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96975)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22807)
 Секс и интимност (11255)
 Тинейджърски (20214)
 Семейство (4859)
 Здраве (7820)
 Спорт и красота (4076)
 На работното място (2167)
 Образование (5939)
 В чужбина (1300)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1504)
 Други (13191)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Проза, литература

Да откриеш магията в рутината на днешния свят.
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1628 пъти
Кажи ми, защо хорския мироглед е толкова ограничен? Защо всички следват един и същи модел на подражание? Защо никой не може да види палитрата от цветове разпръснати по неговия жизнен път? Толкова много и толкова различни. Не е нужно да избираш само основните цветове-така както правят всички. Можеш да използваш всички тях и да нарисуваш живота си такъв какъвто го искаш! Боичките са в твои ръце, ти взимаш решенията. Светът е по-хубав, когато е цветен, читателю! Научи се да виждаш това, което е невидимо за другите. Магията те преследва! Тя е навсякъде и всячески се опитва да те впечетли, но това няма да има ефект, ако ти нямаш очи за нея! Бъди различен. Прави всичко това, което ти носи вътрешно спокойствие и топлина на душата ти. Бъди позитивен-това е важно. Вглеждай се в детайлите. Изгради си цели и ги преследвай! Реализирай идеите и мечтите си. Ще бъдеш успешен, което всъщност би довело до твоето щастие само ако изпълняваш целите си. Това е тайната на успеха! :)

**********

Можеш да срещнеш магията, дори когато най-малко очакваш. Например докато наблюдаваш малката мравчица, която носи по-голям товар от самото си тегло. Удивително! Тя е там, където ти поискаш да я видиш. Тя се съдържа в ума ти.. Фантазиите ти са направени от нея. ТИ живееш с нея. :) Можеш да промениш живота си. Знам, че не е толкова лесно, колкото да го надраскаш в някои саит. Просто искам да ти вдъхна позитивизъм, за да скачаш уверено от цвят на цвят и да се забавляваш изкрено в този малък етап от твоето развитие-животът ти на Земята. Надявам се да съм ти помогнала поне малко и да подбудя креативни и положителни мисли във всеки един прочел това! Винаги ми се е искало да създам нещо, с което бих могла да помогна на някого. Успех! :)

*************
Ж, 15год.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9d364086f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Не забравяй - песимистът е оптимист с опит! :-)
На 15 няма как да го имаш,
но нищо не ти пречи да опиташ -
както МИЛИАРДИ други преди тебе... ;-)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: de3f79aac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Номер 1, годините и опитът нямат значение. Всичко е въпрос на избор. Той се изразява в мисленето ти, в това как виждаш чашата-на половина пълна или на половина празна. :) От това, което написа разбирам към какво клониш по-скоро ти. Не те познавам и не мога да те съдя. Ти сам избираш как да живееш живота си. Не искам да налагам мнението си, а просто да го споделя. Исках да помогна. Не ми се искаше да натоварвам хората с любовни мъки, както са направили повечето хора писали в този раздел, а по-скоро да обнадеждя читателите. Искам да те питам нещо: ЛОШО ЛИ Е ТОВА?
Авторката.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e99138eabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Права си - магията е в нюансите, онези детайли в които някой се вглеждаме предълбоко, за които Das man-ите са слепи. Едва ли избираме рожденно заложеното ни различие, и не всеки различен може да асимилира какво е. Важнота е едно - рядкостта е красива.

-- М, 17.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ce5199f4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Факта, че си на 15 години и си написала толкова красиво нещо... да го наречем вдъхновение, толкова добре подбрани думи и изрази, говори, че си интелигентно момиче и се радвам много.
Пише ти го момче, което се занимава с поезия, вместо да си убива живота по тъпи дискотеки и пиене на алкохол, ползване на наркотици и правене на секс.
Различен от другите, искам да си остана такъв, изградил своите интереси, искам хората да ме приемат такъв какъвто съм. По-добре документални филми отколкото тъпото кино 3д 8д и такива глупости.
Аз виждам живота си, осъзнал съм и продължавам да осъзнавам и да се убеждавам, че за всяко нещо си има причина и съм благодарен на Бог, че съм такъв какъвто съм.
Не съм пропаднал, разумен съм, талантлив и се радвам че съм прозрял нещата в моя живот, защо са се случили и до какво са довели :)

www.youtube.com/watch?v=eA9aDmn3Dks

Е.М.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9d364086f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 2, авторке, ти пък не ми се впрягай! Опитах се нещо като да се пошегувам :) отразявайки вижданията на повечето читатели.
Но нали знаеш - във всяка шега има поне по 50% истина... Нещата, които си написала са много хубави, но и доста наивно измислени и поднесени... все едно ти да гледаш едно 4 годишно детенце, което посвещава всяка своя рисунка на мама със своя детски възторг и разбирания... няма лошо, виждам и че намираш доста добра подкрепа у връстниците си, НО за съжаление - нещата съвсем не са толкова прости, колкото ти изглеждат сега.
Имам една сентенция, която си формулирах преди време: "Морето винаги изглежда до колене, докато не нагазиш сериозно в него!", и при теб така - още не си "нагазила сериозно" в живота и затова не можеш да си обясниш защо по-голямата част от възрастните са такива, каквито ги виждаш... а те не са такива от келешлък, повярвай ми, нито от желание да са смачкани и нещастни, и да не виждат магията.
Като цяло - браво! Дори и един човек да се обнадежди или вдъхнови от написаното от теб - то си е струвало всяка секунда и всяка буква.

от Номер 2

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a7f467201b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5/1, не мога да повярвам, че от сто нюанса на бялото ти изтъкваш мястото, където то се превръща в сиво. Не смяташ ли, че в днешно време по-често срещана е обиграността при момичетата, а не наивността поради простата причина, че те бързат да пораснат. Е, аз не го правя, така че не виждам нищо лошо в това. За някои неща имаш право. ;)
Авторката.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ce5199f4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не обръщай внимание, авторке, на отрицателните коментари :) и не се ядосвай.
Проблема на хората е, че ако аз кажа на някой една добра и една лоша новина, той ще обърне повече внимание на лошата, отколкото на добрата.
Така и тук. Хората обръщат повече внимание на лошите приказки, а не на добрите.
И това ни прави песимисти и черногледи.

На един човек му даваш 1 лев, а на друг даваш 5 лева и веднага тоя с единия лев, вместо да се радва, че някой му е дал пари, той ще почне да гледа в другия с 5-те лева и да завижда.

Не знам, открай време така са устроени хората. жаждата за повече и наивната мисъл "защо на мен по-малко" или "можеше и повече"

Просто така е. В живота ще видиш, че даваш ли-ще получаваш.

Но един път ще получиш малко, друг път ще получиш повече, трети път, пък, ще получиш много малко, но трябва да се радваш че си Получила Нещо, като цяло, защото има много хора, които често не получават нищо...
И естествено, че и ти по някой път, няма да получаваш нищо, затуй, трябва да се радваш, не само ти, но всички хора, отнася се за всички, трябва да се радват, когато получат помощ от някой, макар и малка. И да се научат да дават и те.

Каквото пожънеш, това ще посееш.

Е. М.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9d364086f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   6, авторке, да, прави ми впечатление, че всички бързат да пораснат, форсирани донякъде и от свръх-амбициозните си родители. Като резултат - нито имат нормално детство, нито успяват да съзреят правилно и съразмерно, като изкуствено "узряните" с етилен домати (с вкус на краставица и консистенция на гума). Така те се превръщат в недорасляци със самочувствието на зрял човек, крепящо се единствено на самозаблуда. Навлизайки в живота обаче, той толкова бързо разбива тази им илюзия, че започват депресиите, драмите, съзнателните или несъзнателни самоубиства...
И знаеш ли - етапи от развитието не могат да се прескачат. Дори и да се изхитриш да прескочиш някой, после се връщаш да доучваш... в най-неподходящия за теб момент.

Въпреки всичко, дори да го караш по старата, класическа схема, на 15 вече не се връзва да си чак толкова наивна... И не ли пък точно това нещото, с което се опитваш да ни впечатлиш?

Многото нюанси на бялото и мястото, в което то се превръща в сиво... - това ми хареса! Нарича се "солта и пипера на живота"! Много кефиш с хрумвания... :)

Номер 7, слагаш малко коня пред каруцата...

от номер 1/5.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 610fa003bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 1/5/8 :Д Ще е добре да вземеш да си напишеш името или поне някакъв псевдоним. ;д

И така.. Истината е, че не можеш да ми наложиш мнението си. Друга истина е, че не се опитвам да надхвърля възрастта си и не я крия. Ако позитивизма ме кара да изглеждам наивна в очите ти, тогава нека съм такава. Това не ме притеснява, защото не се срамувам от това, което съм. Целта ми не е да впечатля някого. Идеята на написаното е да окаже помощ, дори и нищожна, ще се радвам, ако някой я получи-независимо в малки или големи количества. Щеше да го знаеш, ако беше прочел текстът до край. :) Смятам, че си прекалено критичен към мен. И все пак, щом си толкова зрял и наясно с нещата, чудно ми е защо си губиш времето да критикуваш илюзиите на една недорасла 15 годишна наивница :?


Номер 4/7, благодаря за подкрепата и за милите думи. Доста си прав в изказванията си. Като цяло благодаря на всички направили си труда да коментират. Благодаря за положителните коментари и интересните мнения, на всички. :)

Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 68bf7ac067
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Номер 8, коня зад каруцата не се слага ;)
и съм прав, давам съвет, говоря положително.
Кво само говорите на момичето, че не всичко е розово.
То ако нема лошо, доброто няма да може да се оцени
и ако няма добро, лошото няма да се разпознае като такова.
Инг и Йанг, не знаете ли? В живота е ясно, че има и добри моменти и лоши, но като цяло, човек трябва да мисли позитивно!!

Е.М.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker