Книги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

Книги
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1599 пъти
Здравейте, искам да ви попитам какви книги харесвате.
Жанр, Автори, Герои, Книги и каквото се сетите. Бих искал да видя вашите мнения и предложения за всякакъв вид жанрове. Искам да чуя вашето мнение относно книгите защото днес чух че книгите нямали бъдеще. Какво мислите за книгите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: e71b9d7906
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз харесвам книгите Здрач -автор Стефани Майър, Игрите на глада -автор Сюзън Колинс и Дневниците на вампира -автор Л. Дж. Смит. И трите са фантастика.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 621fc23bff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наскоро се зачетох в "Песен за огън и лед". Първата книга си купих едва ли не по погрешка... Дж. Р. Р. Мартин и Дж. Р. Р. Толкин... не е много различно при един пръв поглед. Бях впечатлена от книгата. Много реалистична, много добре описан и подреден свят... мистика.... война и любов. Съвсем закономерсно си взех втората книга, която леко ме наведе на някои съмнения. С третата част вече бях сигурна - автора е масов убиец :-). За първи път попадам на книга в която почти всички "положителни" герои са погубени. Вече съм на четвъртата част. Много е добро фентъзито, увлича ме с пълната си с интриги история и драми. Много от героите, които човек харесва от първия си допир с тях умират, много от лошите оцеляват. Герои, които в началото мразя постепенно ми се разкриват и се вижда, че дори и в тях има нещо човешко или е имало, и постепенно започват някакси да ми харесват, въпреки, че знам че трябва да ги мразя. Самата книга ме накара да се замисля за отношенията между хората, които и в живота често за нещастие са такива, но с по-малки залози. Тук просто брат брата предава, приятел забива ножа в гъба на приятел и целта е само една - властта. Всичко е адски реално и на моменти те кара буквално да хвърляш книгата от яд, че любимият ти герой е "прецакан" в поредния брутален заговор.
Самият мащаб на книгата е огромен. Наистина е нереално голям този свят. Има адски много владетели и два пъти повече амбиции. Всичко се описва подробно, но в никакъв случай дразнещо.
От начало фентъзи елементът почти не се усеща и имаш чувството, че четеш рицарски роман, но постепенно се появява плахо и фентъзито. Започва да се носи във въздуха и те кара да не спиш. Има някаква смъртна заплаха, която все повече се усеща, но до третата част действието се върти около войните на хората и техните интриги. Скоро, обаче ще се случи нещо, което ми се струва, че ще преобърне света на "Песентта".
Просто не мога да повярвам, че попаднах на такава невероятна поредица случайно. Вече не чета Толкин. Струва ми се по- нереалистично. Имат само един недостатък книжките на Мартин: вече не мога да приема никое друго фентъзи насериозно :D.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 78e6b5b927
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да номер 2, всички сме чували, гледали и чели нещо свързано с Game Of Thrones, аз дори играх и някаква игра.
За книгите и писането се говори, че нямат бъдеще от появата на кинито, но единственото което аз виждам е, как популярни книги биват екранизирани. През 90те, се казваше, че с компютрите, книгите са умрели, че младите не докосват книги, а Хари Потър разби всяка една класация.
А като се сетя за последните филми които гледах
The Fault is Our Stars, Divergent, The Help. The Book Thief, 12 Ъears a Slave, The Grand Hotel Budapest, The Dallas Buyers Club дори и пълни бози като Ender's Game, са или директни екранизации на книги със същото име, или са повлияни от статии във вестници и цялостното творчество на различни автори. Смея да твърдя, че повечето от тези филми, не са и наполовина толкова добири, колкото книгите, които можеше да са дори и двойно по-добри, по които са писани.
Аз съм любител на Яворов и Дебелянов (стихосбирките са също книги), Дейвид Хърбърт Лорънс, Арчибалд Кронин, Буковски (И Чарлс и Владимир Буковски, които нямат нищо общо, осен името си и хапливия си стил, и понякога си мисля, че може би са далечни братовчеди), голямаta част от класическата американска литература, но обичам и руските класици - Достоевски, Гогол, Пушкин и Толстой.
А за съвремието, Стефани Мойър и Е Л Джеймс ... не ги докосвай. Джон Грийн направи фурор, Джон Гришам, Пхилип Пулман и много много други. Съжелявам, че нямаме известни български автори, но може би това ще се промени.
И помни, книгата, макар и все по често дигитална, е много неща, но не и мъртва.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dfa9a26694
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От №2
Напълно съм съгласна с №3, но да гледаш нещо и да прочетеш книга на същата тема са две съвсем различни неща (както ти самия написа в коментара си). Съжалявам, но си мисля, че нещо сам си противоречиш. Първо казваш, че всеки е гледал Game of thrones, а после казваш "Смея да твърдя, че повечето от тези филми, не са и наполовина толкова добри, колкото книгите... ", което се отнася и за Game of thrones, макар че е много добър сериала (съжалявам ако съм те разбрала погрешно). Аз съм 100% сигурна, че много по- малко хора са прочели книгата отколкото са гледали сериала (което си е голям пропуск по мое мнение). Самото държание на героите в книгите ми се вижда по- различно. И в книгата обръщаш внимание на много по- незначителни неща като например природата. Разбираш чувствата на героите - гняв, болка, отчаяние и т. н. А и автора иска да знае какви книги харесваме. Това са моите любими книги и целта ми е да накарам колкото се може повече хора да я прочетат, за това написах толкова дълъг коментар. А това, че ти си чел, гледал и играл нещо си е лично твоя работа. Аз съм напълно сигурна, че има и много такива, които не са направили и едно от трите неща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker