Препоръчайте ми романи на историческа тематика? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

Препоръчайте ми романи на историческа тематика?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2716 пъти
Здравейте потребители на сайта. Много се интересувам от романи за Руско-турската освободителна война и участието на България във Втората световна война на страната на Антихитлеристката коалиция и за това ви моля да ми кажете има ли романи писани от български автори на тези две теми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: ec2cd5a500
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дневникът на Богдан Филов! Много е интересен

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d2aa4e1d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стига чети български автори, а хвани и си разшири кръгозора с англоезична литература, защото всички СЕРИОЗНИ публикации не са на български не са романи, а са исторически НАУЧНИ трудове.
Ако се интересуваш от разни бръщолевеници, чети романи, но ако се интересуваш от това, което ДОКАЗАНО и ДЕЙСТВИТЕЛНО се е случило - отиваш в библиотеката и четеш в раздел „История“ и търсиш в Google Books СЕРИОЗНА литература от реномираните СВЕТОВНИ университети.
Не чети нищо, печатано преди 89-та година, под руска диктовка е било
Иначе интересни РОМАНИ на историческа тематика около ВСВ е писал Ерих Мария Ремарк, немски автор от ГДР, нобелов лаореат - вътре ще прочетеш и много неща за живота на хората (Франция, Германия) в началото и средата на 20 век, през какво са минали и ако си спомняш 90-те години, ще познаеш много неща... както и нашия Преход ще познаеш - т. е. хората са го минали и това.
Други романи ти препоръчвам - „Параграф 22“, „1984“ - ТРЯБВА да си ги чел тези романи просто, докато научната историческа литература не е задължителна.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8cab3aa302
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ми освен "Под Игото", за друго не се сещам. Хубаво е, че има млади хора, които се интересуват от българсса история и литература. Аз тая книга така и не можах да я прочета, безумно ме отегчава.

Иначе хубав исторически роман е "Време разделно", но действието се развива доста преди времето на Освободителната война.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3a80f13ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Под игото, тетралогията на Димитър Талев...., нещо от Захари Стоянов. .... поне това се сещам в момента, което близко по събития с войната. А за ВСВ както са ти предложили - дневникът на Богдан Филов, също интервю с принц Кирил. Може да прочетеш и за полицая Никола Гешев.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f9d3d818a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Специално на тази тематика мога да ти препоръчам книгата на Константин Косев и Стефан Дойнов "От Шипка и Плевен до Сан Стефано и Берлин", също "Година на война 1877-1878" в два тома на Василий Немирович -Данченко, Българско възраждане на Николай Генчев, Под сянката на Сталин и Хитлер на Пламен Цветков, Български хроники на Стефан Цанев също много би ти допаднало. Може да попиташ и в Софийска библиотека - там има доста голям набор на литература в областта, от която ти се интересуваш.
И не подбирай авторите по критерия кой кога си е публикувал книгата /така както те съветва по-горе някой пишман читател/. Не искам да губя време да изброявам стилистичните и правописни грешки в поста на №2, както и пълната липса на пунктуация /непростим грях за човек с претенции на познавач на литературните дълбини, така щото да е светил на писателите, кой, кога и на какъв език им е диктувал, та да си напишат книжките, завалиите/, ще обърна внимание на фактологическите. Германия има 7 Нобелови лаУреати, но нито един от тях не е Ерих Мария Ремарк. Той само е бил предложен, но нацисткото правителство протестира срещу предложението и е исторически факт, че книгите му са били горени и забранявани от Третя райх. От ГДР той не би могъл да бъде посмъртно, поради простичкия факт, че е роден през 1989г., а ГДР като политическо образувание съществува от 1946г. Ремарк емигрира в САЩ в началото на Втората световна война, а след края й живее в Швейцария, където и умира. Най - известните нобелови лаУреати от Герамания са Томас Ман, Херман Хесе и Гюнтер Грас /между впрочем препоръчвам ти неговата книга "Тенекиеният барабан" - тя също е на тематика Втората световна война/.
Изобщо не подценявай българските автори, блюдолизничеството и чуждопоклонничеството е присъщо само на Бай Ганьовците от селски тип. Само като си представя, скъпи приятели, от какви СЕРИОЗНИ публикации и НАУЧНИ трудове на реномирани СВЕТОВНИ университети /и то АНГЛОЕЗИЧНИ!!! / е черпил инфо №2 за да избълва такива потресающи факти от биографията на един от най-известните германски писатели, изпадам в тих ужас.
ГОРЕЩО обаче бих му препоръчала Българската граматика, защото: преди за знаеш английската, вземи научи родната си, че ставаш за смях.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e2e8b0dd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 2 явно имаш сериозни психологически проблеми породени от факта , че дядо ти е лежал в Белене та почна да ги избиваш под всяка втора тема в "сподели нет". Чисто приятелски съвет потърси психолог защото ставаш смешна и противна и НЕ СИ В ПОЗИЦИЯ ДА МИ КАЗВАШ каква литература да чета. АЗ РЕШАВАМ какво да чета , а не ти.

Автора.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 46d1a99653
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да авторе, разбрахме че харесваш руснаците, така че всичко преди 89-та ще ти свърши работа. Само че реалността е много по-различна. Такава е като цената на рублата в този момент.
За останалите читатели препоръчвам - проиграни победи на Манщайн.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4136c45659
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Бе хорица, нека аз ви дам един съвет на всички - стига сте се правили на любознателно интересни! Като искате да четете, отидете в библиотеката или книжарницата, и сами разгледайте рафтовете с книги или попитайте библиотекарите!
Като искате внимание и искате да се правите на умни едновременно, просто влезте в сайт аз запознанства и напишете интереси-книги и обяснете какви!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1b02f8f4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Стефан Цанев

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 730577e498
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

10.   На Анатолий Рибаков - Децата на Арбат, Трийсет и пета и други години;
Синият Аметист е исторически роман, ако не се лъжа точно около Освоожденския период се въртеше.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker