Къде е щастието според вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120501)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14292)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Избор на редактора

Къде е щастието според вас?
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 12191 пъти
В какво се крие щастието за вас. Правя тази тема, защото ми е интересно как и по какъв начин интерпретирате щастлив живот. За някои това са парите, за други да преуспеят в работата си, за трети да пътуват, за четвърти да спортуват. Искам да бъдете съвсем честни и нека който от вас желае да напише накратко. В коментарите ще направим дискусия и ще споделя и аз.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 70

преди: 7 години, 3 месеца
hash: e90ac4f0f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мен, нещата, които ме карат да се почувствам щастлива са следните: разходка сред красива природа; да погаля и да се порадвам на пухкава сладка животинка и моят любим спорт, на който се отдавам през свободното си време -плуването. Това са например неща, които на мен ми доставят радост.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b3d40d06aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на 16, момиче, щастието за мен е това да успея в живота си. Да изуча и да остана с приятеля си още много години (заедно сме от 3) искам да имаме семейство в което всички да се грижим един за друг, също така щастие за мен ще е да обиколя света за да живея един пълноценен живот :)

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 93d0c7c74e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   За мен щастливият живот се състои в следното - да имам възможниост да правя това, което ми е най-интересно в момента или ми се струва най-важно. Било то професионално или като хоби.
Имал съм периоди, в които ми се е струвало страхотно да пътувам по света, и се радвам, че покрай научните ми занимания точно тогава са се отваряли няколко възможности за това.
В други периоди ми е изглеждало въпрос на живот и смърт да давам и получавам любов и да се радвам на вниманието на другия пол. Радвам се, че и тогава всичко е било на 6, създадох семейство, деца и т. н.
Въобще щастието е в това човек да се чувства реализиран, уважаван, от друга страна да няма липси, дефицити и притеснения. Да има около себе си хора (любими, приятели, роднини) с които да споделя мислите си, преживяванията си, дори маниите си.
Ако може и да създаде, построи, измисли, изобрети, съгради и остави нещо след себе си. Ако може да се порадва и на деца, внуци и пра-внуци. Ето това е вече пълното щастие! Един вид "да превъртиш играта 'Живот'", и повече можеш и да не се раждаш :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b673c9e28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   За мен щастието е да се чувствам свободна, да мога да правя каквото сметна за правилно и после сама да си понасям последствията, без никой да ми налага граници и мисленето си, без караници, без забележки, аз да решавам за себе си. Също така да усещам обичта на близките си, не просто да ми казват, че ме обичат, а наистина да я усещам около себе си и последно, но не на последно място, аз самата да успея да преглътна егото си и да съборя стените си и също да обичам.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c8dfdb795a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Щастието за мен се крие в свободата.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 25bbd72a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щастието е всички, които обичаш да са добре, ти също, да няма напрежение в личен и професионален план, да се чувстваш полезен за някого, да се развиваш и да можеш да си позволяваш някои дребни удоволствия. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 575fc7e39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Щастието е като самочувствието, т. е. то е в самия теб и трябва да го намериш в начина си на мислене...

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 84ae15ed10
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Според мен е в спокойствието, доброто качество на живот, добрите отношения между хората, това да имаш автономност. Дребните неща да са качествени, разходка на красиво място, в добра компания, почивка на красиво място. Личностово развитие. Да не изпитваш страх, да не си тревожен, да имаш опции - план Б, план Ц, нещата да не са ти на живот и смърт. И това да е така във всички сфери - работа, любов, приятели. Да си здрав.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fcd744de13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Семейство, приятели, пари(работа), фитнес, игри. Подредени последователно по важност.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9795b16b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здраве, с*кс, любов и добра храна. Пари се изкарват, пътувания, хобита и добри приятели са добра добавка към първото изречение
Ж 41

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0ecdce09d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   Щастието често се бърка с удоволствие. Удоволствието винаги е временно. Ако изядеш 1 парче от любимата си торта, ще изпиташ удоволствие, ако изядеш второ няма, а ако изядеш и трето, ще се отвратиш.

Щастието е състояние на духа, не е във външните фактори, те имат значение, но са само нюанси. Може да си най-успелия и да си нещастен, може да си най-големия прошляк и пак да си щастлив.

Тук всички коментиращи искат успехи, семейство и какво ли не. Истината е, че ако не се научат да са щастливи без тези външни неща, няма да са щастливи дълго време и с тях. От личен опит им го казвам.

Аз макар че съм успешен във всяко отношение, 15 г. страдах от депресия и не знаех какво е щастие. Повратният момент дойде, когато се запознах с една хипнотерапевтка, която ме научи на самохипноза (или медитация, както искаш го наречи).

Чрез нея се самоосвободих от очакванията, желанията, надеждите, мечтите. И сега съм щастлив. Човек ако няма очаквания, не може и да се разочарова. Щастието става вътрешно състояние и просто изживява живота такъв, какъвто му е даден, без да издевателства над него и обичайки го такъв какъвто е. Очакванията дори и добри да са, не увеличават шанса за успех, а напротив - слагат рамки на иначе необятните ни възможности.

Всъщност всички хора имаме неограничени възможности за успех, но 90% от тях сами си слагат ограничения на ума, имайки някакви очаквания от живота. Мислят си, че така правят нещо в правилната посока, но всъщност се самосаботират.

Всъщност щастието и успеха са дълбоко вкоренени в нас. Всичко, което се иска от нас, е просто да не си слагаме спирачки на възможностите, които са дадени свише. Но 90% от хората правят точно това.

За да онагледя философията, давам конкретен пример. Лицето Х е на 30 и мечтае да забогатее. Автоматично си решава, че това вероятно ще стане чрез бизнес, тъй като това е най-популярния метод за забогатяване. Решава, че това ще отнеме време минимум 10 г. Но не иска и да е след повече от 20 г., тък като е решил, че вече ще е прекалено стар и до голяма степен ще се обезсмисли забогатяването. Започва да мисли с какво да се захване.

И така неусетно си е поставил хиляди граници пред ума, без да разбере - трябва непременно да развие бизнес, трябва да е след мин. точно 10 г., след макс. 20 г., трябва да има бизнес, за да се чувства успял и щастлив, трябва да има пари, иначе ще е нещастен и т. н. и т. н. И ума му следва точно тези ограничения.

Минават примерно 5 г., обаче не са минали 10 г. и ума му не се е активирал на подсъзнантелно ниво. Обаче той се шашка и си казва "минали са 5 г., а няма значителен напредък, скоро ще минат още 5 г. и ако пак нищо не е станало, ще съм се провалил". И така влизаш в една спирала на напрежение страх от провал, което допълнително пречи на ума ти. Влизаш в един омагьосан кръг, докато тотално не изпаднеш в депресия и животът ти става ад.

Дори да успееш, ще се страхуваш да не загубиш всичко. Отделно ще искаш още и още.

Имам новина - нищо от това не е необходимо, за да си щастлив. Да, хубаво е да го имаш, но бъди щастлив дори ако го нямаш, а ако го имаш, още по-добре.

Знам, че повечето няма да ме разберат, но вижте лекцията с бг субс на Матийо Рикар, за който учените считат, че е най-щастливия човек на планетата заради уникалната честота на мозъчната дейност, която има.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 329f56b84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Щастието е да имаш двама живи родители, да не те боли нищо, да няма спешности, детето и партньорът ти да са здрави. Оттам нататък сума ти други неща, според възрастта, манталитета, възможностите на човек, могат да го накарат да се почувства щастлив. Щастие е да си лягаш без да се тревожиш, или да се чувстваш гузен. Щастие е да можеш да усетиш щастието. Обаче както Буковски е казал "Човек трябва да умре поне няколко пъти преди да може да живее наистина". Ти навярно си щастлив човек, но понеже животът още не те е смазвал, не знаеш това. Щастие е да има кой да те прегърне, да има някой, който да може да те утеши в момент на болка... и т. н и т. н.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 065a665e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Искала съм много неща, сега ги заменям за едно любовта на обичания от мен мъж. Да мога да го гушна да го целуна да живея с него. От години го очаквам, сърцето ми не пожела друг, но до сега не се е случило. Имам контакт с него на пръстите на едната си ръка. Голяма жена съм вече и виждам как всичко се изплъзва заради това, че не мога и най-елементарното-да го хвана за ръка. Забравям и гласа заради дългите паузи... Само едно искам за да съм щастлива да съм с любимия си.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c55d4f63f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   За мен щастието е музиката. Релаксирам с музика, заспивам с музика, събуждам се с музика. Всеки един човек трябва да има поне една весела и ободряваща песен. Аз лично имам. Даже когато плача и пусна тази песен ми става по-добре. За това има всякакви видове песни. За всяко едно чувство, за всяка една емоция.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 922e138a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравейте, за мен щастието е да се разбирам със семейството и приятелите и между мен и близките ми да има любов и разбирателсво да сме задружни и да се подкрепяме.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f3950b25f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Автора

За мен да пътувам. Обиколил съм може би 10-тина европейски държави, но искам да пътувам из цял свят, да видя различни хора, култури, начини на хранене, на битуване, на живот, на развлечение, религии, мистики и какво ли не... Всичко! Дано някой ден сбъдна и тази си мечта.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0b9911b4bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Щастието е вътре в нас и се проявява чрез това, което обичаме да правим

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0599f23826
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Истинското и пълно щастие за мен щеше да ако е хората около мен ме обичаха така, както и аз тях, приятелите ми да бяха истински, а не да ги купувам за жълти стотинки, да можех да бъда с дъщеря си, да можех поне въднъж в живота си да срещна жена, която да не ме предаде и да си гледаме семейството. Смисъла на живота е да създаваме, да обичаме, да живеем в мир и разбирателство. Ако човек у дома си е щастлив, тогава ще се труди повече за семейството си, ще е спокоен и работата ще му върви, не са важни парите толкова. Най-бедни са хората с материални богатства, за да бъдат такива са принудени не винаги да бъдат себе си, около тях 99. 9% от хората не са това което са, те са най-самотните. Богатството е в нашите деца, в техните усмивки, в това да знаеш, че на света не си сам, че човека до тебе би дал живота си за теб, както и ти за него! Сега сме просто една паплач младите, повечето сме изгнили и нищо не става от нас. Не търсят духовно величие, само материални изгоди, а дори и не ги получават.. Живи и здрави! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 483c381201
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Всеки трябва сам за себе си да намери отговор на този въпрос.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f3950b25f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 21, подкрепям!

Години наред хората, които обичах покрай мен ми се подиграваха и ме имаха за човек по-низш от тях. Това мисля, че беше породено от факта, че постоянно звънях да питам как са, имат ли нужда от нещо. Все бях на разположение. А те си помислиха, че съм им длъжен с нещо.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 232663f1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Раят не е място, раят е миг. Почувстваш ли го, той живее завинаги в теб. А всъщност и именно това е щастието.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0248b68978
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Щастието е в това да правиш добро.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: b01477299b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   За мен щастието е да съм аз и семейството си здрави, да съм в природа с кучетата, да имам достатъчно храна за вкусна вечерта, и да следя някакви планове дори някакви изследвания по интернет за нещо което страшно ме интересува.
Чаша чай с мляко също винаги ми е течно щастие.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9402ec9cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   В приятелството, любовта, добра работа, сбъднати мечти и в здравето. За мен в тези неща е щастието. Другите неща могат да те направят доволен, но не и щастлив. С нещата, които изброих си щастлив. Поне мен ме карат да се чувствам щастлив.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 884222ea94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   "Пътят на щастието" - Хорхе Букай
Да, всеки е щастлив от нещо "свое си" и няма по-голямо или по-малко, правилно или неправилно, разбрано или неразбрано. Просто за всеки човек в даден момент щастието се поражда индивидуално.
Ж 29

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 715e8929e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Щастието, това е да се чувстваш супер добре. Точка.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 44ff73cb29
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   28 - Аз съм най-щастлив, когато пера кока на някой басейн, а някаква непозната ми прави минет и пращам снапове на бившата, защото знам, че е склонна да се панира. Букайката ма прав ще излезе!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 448bfbfb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   За мен щастие е, когато ме оставят на бира...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c7583be33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

32.   На около стотина метра от нашата къща има сграда с висок комин( навремето беше градска баня). Та от прозореца на кухнята си виждам комина. На него има щъркелово гнездо, откакто се помня, а не съм в първа младост. Имало е години, в които гнездото остава празно, може би 3-4 пъти, имало е случаи, когато идва самотен щъркел, или впоследствие изгубва партньора си и да не измътят малки се е случвало, или пък да загинат, живот, какво да се прави. Та по същество. Миналата година милият изгуби любимата си, но към средата на лятото се завъртя една самотна душа, като него и се събраха. Опитаха се да създадат поколение, естествено не им се получи, бяха закъснели безвъзвратно. Скъса ми се сърцето да я гледам горката, как лежи в жегите напразно. И ето ги тази година, дойдоха рано-рано, от седмица мама е вече права, а от три дни виждам да се показват едва-едва ту една, ту две главички. Щастлива съм. Чак ми се плаче. От щастие.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c7583be33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

34.   Здравейте, аз съм 32. Сетих се за тази тема, и че бях писала за "нашите" щъркелчета, които вече са три прекрасни птици и вчера окончателно напуснаха гнездото. С изненада и съжаление виждам, че моят коментар, който е отпреди месец и двайсет дни, е последен! Толкова ли не се случват на хората хубави неща, нищо ли не ги кара да се почувстват щастливи, или не мислят, че си заслужава да се сподели, аз не мисля, че сайтът е предназначен само за проблеми, трагедии и оплаквания, много съм огорчена, че заварих тази прекрасна тема във вида, в който беше, когато се включих и аз, преди толкова много време.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a29173310e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Щастлива съм, когато правя нещо добро за семейството си, когато съпругът ми се смее, когато гледам морските вълни

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5e68db5343
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Определено се включвам късно в тази тема, но все пак ще си изкажа мнението:
За мен щастието е временно понятие... Съобразявам го с моите мечти, а те се променят. В момента щастието за мен определено е да съм изучил няколко предмета с више образование, след като преуспея да се разхождам из природата спокоен и сам... За семейство не ми се мисли, защото това е нещо, което не зависи само от мен;)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5e68db5343
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Определено се включвам късно в тази тема, но все пак ще си изкажа мнението:
За мен щастието е временно понятие... Съобразявам го с моите мечти, а те се променят. В момента щастието за мен определено е да съм изучил няколко предмета с више образование, след като преуспея да се разхождам из природата спокоен и сам... За семейство не ми се мисли, защото това е нещо, което не зависи само от мен;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: be1dbbc0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Според мен щастието е в свободата да изразяваш себе си!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f0eef957bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Щастието е в мозъка.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5da7dfe390
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   39, да, и по-точно в прекунеуса. Външните фактори са второстепенни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5da7dfe390
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   https://www.youtube.com/watch?v=hsPpaHbvfQs

Ето едно клипче, където научно се обяснява какво е щастието и как да го постигнем. 50% е вродено, 40% зависи от мислите ни и 10% от външни фактори.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0ce338df5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Щастието е да правиш това, което искаш, да си там, където искаш, с хората, които са ти близки. Щастието може да се състои в това да се радваш на малкото, което имаш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 24b1199515
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Щастието е резултат от контраста между хубавото и лошото в живота ни, само с едното е невъзможно да се постигне щастие, нужни са и двете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9f65be61eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Много неща ме правят щастлива - изкуството, домът ми, градината ми, приятелите, близките, природата, пътешествията... Но ако трябва да опиша един перфектен щастлив ден ще бъде така: да се събудя в прегръдките на любимия и първите думи, които изречем за деня, да бъдат "Обичам те! "; да почувствам енергията на здравото си тяло; да отида с удоволствие на работа и да съм доволна от постиженията на труда ми; да се завърна с нетърпение у дома и да посрещна приятели край барбекюто или пък да прекараме с мъжа ми една тиха вечер на верандата. Това е. Друго не ми трябва. А най-хубавото е, че тази мечта е постижима за всеки, ако вижда щастието си по този начин.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 621e604f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Щастието се крие в малките неща, но то зависи винаги от това да сме Живи и Здрави както ние така и нашите близки и приятели

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ab077f6188
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Ти отговори на въпроса си, щастието всеки го намира в различна гледни точки, едни в пари, други в коли, трети в семейство, четвърти в роднини, общо взето то е там където се чувстваме най добре, независимо с кой с ме и какво правим :) то си е в нас, просто всеки трябва да намери това де го прави щастлив/а и да го прави, за да е шастлив /а

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 445f59692c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

47.   За мен щастието е в раздаването.
Разполагам с пари, харча, повлиян от материализма и фалшивото му щастие. Но щастлив не станах. Напротив. Сега с пари, които не мога да изхарча, се чувствам нещастен.
Открих за себе си, че се чувствам наистина щастлив, раздавайки се за хората, които познавам и които не познавам.
Почувствах се щастлив, когато за Великден направих специална поръчва на 7 хляба в една фурна и подарих на любимите си хора. Когато днес едно момче, уличен актьор, жунглираше пред мен на светофара и с желание бръкнах в джоба си без да правя сметка за банкнотата, която оставих в шапката му, ощастливи ме изненадата му от проявената щедрост от привидно скромната ми натура. Когато поръчах храна на бездомника, треперещ от студ с протегната ръка в 22:00. Когато догоних коцукащия старец, просещ в кръстовището, за да му дам една банкнота щедрост. Когато подарявам нужни вещи на хора, които имат нужда от тях, а нямат възможност. Когато кача на стоп човек, който се оказва, че останал без пукнат лев и пътува на стоп 48 часа от Слънчев бряг до Пловдив. Когато спрях в срядата на пътя, за да отместя пресичащата костенурка и бедстващото някакво шарено пиле. Когато наема на работа човек в безизходица.
Знам ли, може би смисления живот не може да бъде изпълнен с непрестанни моменти на щастие, за да не привикнем към него и да спрем да го забелязваме и усещаме.
Смисъла за мен е в помагането, кой с каквото може. Кой с каквото може!!!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 22fb64bc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

48.   Щастието е просто да си в мир със себе си. Тоест щастието е състояние на духа, не е извън нас. Нещата които са извън нас - други хора, материални неща, успех, кариера могат да ни донесат удовлетворение, но не щастие. Повечето хора си мислят, че трябва да имат разни неща или да им случват хубави неща за да са щастливи, но е обратното - трябва да сте щастливи за да ви случват хубави неща. Щастието е въпрос на избор, не е необходима причина за него.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d4dca68d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Щастието е да осъзнаваш да цениш и да се наслаждаваш от нещата които са важни и скъпи за теб. Защото днес са тук, посягаш и усещаш колко монотонно присъстват, утре се будиш и светът е съвсем друг чужд и хаплив без тях. Тогава също съзнаваш какво е щастието. Това което вече не може да е тук.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d4dca68d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Според мен щастието се крие в това да искаш това което имаш в дните си. Ще разкажа накратко за мои познати, мисля, че примерът би бил краснсоречив за темата.
Та значи мои познати, обичаха се двамата много и живееха заедно. За всеки най-важно е, че има другия до себе си и двамата уважаваха много връзката си и другия в нея. Нямашем трудност, която да ги сломи, дори и в обречените неща те намираха оптимизъм, все пак трудностите и сближават и ще се справят с каквото и да е.
Постепенно обаче някак всеки забрави колко е важно че има другия до себе си. Забравиха колко тежък еин от друг, живота на хората отвън. Всяко едно от нещата които си правеха полека се превърна зможноствъв възможност за раздор. От раздор на раздор полека свикнаха за незначителни неща без значение дали е труден момент илиначинание, за миг да застават в отношение на врегове, безмилосстни към всичко което са изградили, запазили от предишни войни и пр. Разделяха се събираха се, уговаряха се да изградят протекция да се пазят заедно като има конфликт, но така и не се захванаха преди да се скарат пак и пак и пак. Сега ги гледам- далече един от друг, и всеки е запълнил мястото на другия с алкохола. Дават ли ис сметка, не си ли, че имаха щастието, но се замотаха преди да се погрижат да го запазят. Аз съм необвързан от години и не успявам да намеря подходяща половинка. За това мога да видя през други очи. Но ценя и съм щастлива със свободата си. С това, че няма кого да загубя и да го заменям с алкохол. ТА щастието се крие в това да виждаш нещата които имаш и колкото и позната и улегнала да е радостта, да я забелязваш

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d85e263fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Щастието е в малките неща, стига са имаш очи да ги забележиш.

 
  ...
преди: 6 години, 16 дни
hash: ee93471fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   За мен лично в момента щастие е да съм с родителите си и въобще с най-близките си хора. Мечтата ми е да постигна успехи в професионален план, по-точно да уча и да се развивам, само мисълта за това ме прави щастлива. Може би скоро ще срещна и човека, с който ще прекарам живота си и ще изживея още по-щастливи моменти с него.
Най-важното нещо е да се чувстваме радостни и да имаме положителна нагласа за всичко, което ни се случва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ccf7304a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   За мен щастието е много важно. Може да се каже, че живея заради него.
За мен щастието е когато се забавлявам с приятели и когато съм с хора, които ме обичат и го показват, когато пътувам и се наслаждавам на всички, когато успея и направя това, което искам.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: af55d5e6f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   Жастлив живот - мечта за мен е красив висок мъж с тъмна коса, здрави ръце и добра спокойна душа. Голяма къща с двор, няколко дечица и каквото пожелая да ми осигури! Да ме носи на ръце, да си готвим, да го масажирам, да го чакам всеки ден вкъщи от работа. Ех, мечти....

 
  ...

1-50 от 70
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker