Къде е щастието според вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (73745)
 Избор на редактора (64)
 Любов и изневяра (16322)
 Секс и интимност (9120)
 Тинейджърски (17255)
 Семейство (3384)
 Здраве (6079)
 Спорт и красота (3260)
 На работното място (1287)
 Образование (3854)
 В чужбина (821)
 Наркотици и алкохол (774)
 Измислени истории (670)
 Проза, литература (1184)
 Други (9665)
 
 
Пресметни колко струва пушенето?
 

  

Споделена история от Избор на редактора

Къде е щастието според вас?
преди: 6 месеца, 14 дни, прочетена 1639 пъти
В какво се крие щастието за вас. Правя тази тема, защото ми е интересно как и по какъв начин интерпретирате щастлив живот. За някои това са парите, за други да преуспеят в работата си, за трети да пътуват, за четвърти да спортуват. Искам да бъдете съвсем честни и нека който от вас желае да напише накратко. В коментарите ще направим дискусия и ще споделя и аз.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 13 дни
hash: e90ac4f0f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   За мен, нещата, които ме карат да се почувствам щастлива са следните: разходка сред красива природа; да погаля и да се порадвам на пухкава сладка животинка и моят любим спорт, на който се отдавам през свободното си време -плуването. Това са например неща, които на мен ми доставят радост.

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: b3d40d06aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз съм на 16, момиче, щастието за мен е това да успея в живота си. Да изуча и да остана с приятеля си още много години (заедно сме от 3) искам да имаме семейство в което всички да се грижим един за друг, също така щастие за мен ще е да обиколя света за да живея един пълноценен живот :)

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: 93d0c7c74e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   За мен щастливият живот се състои в следното - да имам възможниост да правя това, което ми е най-интересно в момента или ми се струва най-важно. Било то професионално или като хоби.
Имал съм периоди, в които ми се е струвало страхотно да пътувам по света, и се радвам, че покрай научните ми занимания точно тогава са се отваряли няколко възможности за това.
В други периоди ми е изглеждало въпрос на живот и смърт да давам и получавам любов и да се радвам на вниманието на другия пол. Радвам се, че и тогава всичко е било на 6, създадох семейство, деца и т. н.
Въобще щастието е в това човек да се чувства реализиран, уважаван, от друга страна да няма липси, дефицити и притеснения. Да има около себе си хора (любими, приятели, роднини) с които да споделя мислите си, преживяванията си, дори маниите си.
Ако може и да създаде, построи, измисли, изобрети, съгради и остави нещо след себе си. Ако може да се порадва и на деца, внуци и пра-внуци. Ето това е вече пълното щастие! Един вид "да превъртиш играта 'Живот'", и повече можеш и да не се раждаш :)

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: b673c9e28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За мен щастието е да се чувствам свободна, да мога да правя каквото сметна за правилно и после сама да си понасям последствията, без никой да ми налага граници и мисленето си, без караници, без забележки, аз да решавам за себе си. Също така да усещам обичта на близките си, не просто да ми казват, че ме обичат, а наистина да я усещам около себе си и последно, но не на последно място, аз самата да успея да преглътна егото си и да съборя стените си и също да обичам.

 
  ...
преди: 6 месеца, 13 дни
hash: c8dfdb795a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Щастието за мен се крие в свободата.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 25bbd72a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Щастието е всички, които обичаш да са добре, ти също, да няма напрежение в личен и професионален план, да се чувстваш полезен за някого, да се развиваш и да можеш да си позволяваш някои дребни удоволствия. :)

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 575fc7e39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Щастието е като самочувствието, т. е. то е в самия теб и трябва да го намериш в начина си на мислене...

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 84ae15ed10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен е в спокойствието, доброто качество на живот, добрите отношения между хората, това да имаш автономност. Дребните неща да са качествени, разходка на красиво място, в добра компания, почивка на красиво място. Личностово развитие. Да не изпитваш страх, да не си тревожен, да имаш опции - план Б, план Ц, нещата да не са ти на живот и смърт. И това да е така във всички сфери - работа, любов, приятели. Да си здрав.

 
  ...
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: fcd744de13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Семейство, приятели, пари(работа), фитнес, игри. Подредени последователно по важност.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 12 дни
hash: 9795b16b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Здраве, с*кс, любов и добра храна. Пари се изкарват, пътувания, хобита и добри приятели са добра добавка към първото изречение
Ж 41

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 0ecdce09d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Щастието често се бърка с удоволствие. Удоволствието винаги е временно. Ако изядеш 1 парче от любимата си торта, ще изпиташ удоволствие, ако изядеш второ няма, а ако изядеш и трето, ще се отвратиш.

Щастието е състояние на духа, не е във външните фактори, те имат значение, но са само нюанси. Може да си най-успелия и да си нещастен, може да си най-големия прошляк и пак да си щастлив.

Тук всички коментиращи искат успехи, семейство и какво ли не. Истината е, че ако не се научат да са щастливи без тези външни неща, няма да са щастливи дълго време и с тях. От личен опит им го казвам.

Аз макар че съм успешен във всяко отношение, 15 г. страдах от депресия и не знаех какво е щастие. Повратният момент дойде, когато се запознах с една хипнотерапевтка, която ме научи на самохипноза (или медитация, както искаш го наречи).

Чрез нея се самоосвободих от очакванията, желанията, надеждите, мечтите. И сега съм щастлив. Човек ако няма очаквания, не може и да се разочарова. Щастието става вътрешно състояние и просто изживява живота такъв, какъвто му е даден, без да издевателства над него и обичайки го такъв какъвто е. Очакванията дори и добри да са, не увеличават шанса за успех, а напротив - слагат рамки на иначе необятните ни възможности.

Всъщност всички хора имаме неограничени възможности за успех, но 90% от тях сами си слагат ограничения на ума, имайки някакви очаквания от живота. Мислят си, че така правят нещо в правилната посока, но всъщност се самосаботират.

Всъщност щастието и успеха са дълбоко вкоренени в нас. Всичко, което се иска от нас, е просто да не си слагаме спирачки на възможностите, които са дадени свише. Но 90% от хората правят точно това.

За да онагледя философията, давам конкретен пример. Лицето Х е на 30 и мечтае да забогатее. Автоматично си решава, че това вероятно ще стане чрез бизнес, тъй като това е най-популярния метод за забогатяване. Решава, че това ще отнеме време минимум 10 г. Но не иска и да е след повече от 20 г., тък като е решил, че вече ще е прекалено стар и до голяма степен ще се обезсмисли забогатяването. Започва да мисли с какво да се захване.

И така неусетно си е поставил хиляди граници пред ума, без да разбере - трябва непременно да развие бизнес, трябва да е след мин. точно 10 г., след макс. 20 г., трябва да има бизнес, за да се чувства успял и щастлив, трябва да има пари, иначе ще е нещастен и т. н. и т. н. И ума му следва точно тези ограничения.

Минават примерно 5 г., обаче не са минали 10 г. и ума му не се е активирал на подсъзнантелно ниво. Обаче той се шашка и си казва "минали са 5 г., а няма значителен напредък, скоро ще минат още 5 г. и ако пак нищо не е станало, ще съм се провалил". И така влизаш в една спирала на напрежение страх от провал, което допълнително пречи на ума ти. Влизаш в един омагьосан кръг, докато тотално не изпаднеш в депресия и животът ти става ад.

Дори да успееш, ще се страхуваш да не загубиш всичко. Отделно ще искаш още и още.

Имам новина - нищо от това не е необходимо, за да си щастлив. Да, хубаво е да го имаш, но бъди щастлив дори ако го нямаш, а ако го имаш, още по-добре.

Знам, че повечето няма да ме разберат, но вижте лекцията с бг субс на Матийо Рикар, за който учените считат, че е най-щастливия човек на планетата заради уникалната честота на мозъчната дейност, която има.

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 329f56b84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Щастието е да имаш двама живи родители, да не те боли нищо, да няма спешности, детето и партньорът ти да са здрави. Оттам нататък сума ти други неща, според възрастта, манталитета, възможностите на човек, могат да го накарат да се почувства щастлив. Щастие е да си лягаш без да се тревожиш, или да се чувстваш гузен. Щастие е да можеш да усетиш щастието. Обаче както Буковски е казал "Човек трябва да умре поне няколко пъти преди да може да живее наистина". Ти навярно си щастлив човек, но понеже животът още не те е смазвал, не знаеш това. Щастие е да има кой да те прегърне, да има някой, който да може да те утеши в момент на болка... и т. н и т. н.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 11 дни
hash: 065a665e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Искала съм много неща, сега ги заменям за едно любовта на обичания от мен мъж. Да мога да го гушна да го целуна да живея с него. От години го очаквам, сърцето ми не пожела друг, но до сега не се е случило. Имам контакт с него на пръстите на едната си ръка. Голяма жена съм вече и виждам как всичко се изплъзва заради това, че не мога и най-елементарното-да го хвана за ръка. Забравям и гласа заради дългите паузи... Само едно искам за да съм щастлива да съм с любимия си.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: c55d4f63f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   За мен щастието е музиката. Релаксирам с музика, заспивам с музика, събуждам се с музика. Всеки един човек трябва да има поне една весела и ободряваща песен. Аз лично имам. Даже когато плача и пусна тази песен ми става по-добре. За това има всякакви видове песни. За всяко едно чувство, за всяка една емоция.

 
  ...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 922e138a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравейте, за мен щастието е да се разбирам със семейството и приятелите и между мен и близките ми да има любов и разбирателсво да сме задружни и да се подкрепяме.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: f3950b25f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Автора

За мен да пътувам. Обиколил съм може би 10-тина европейски държави, но искам да пътувам из цял свят, да видя различни хора, култури, начини на хранене, на битуване, на живот, на развлечение, религии, мистики и какво ли не... Всичко! Дано някой ден сбъдна и тази си мечта.

 
  ...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 0b9911b4bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Щастието е вътре в нас и се проявява чрез това, което обичаме да правим

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 0599f23826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Истинското и пълно щастие за мен щеше да ако е хората около мен ме обичаха така, както и аз тях, приятелите ми да бяха истински, а не да ги купувам за жълти стотинки, да можех да бъда с дъщеря си, да можех поне въднъж в живота си да срещна жена, която да не ме предаде и да си гледаме семейството. Смисъла на живота е да създаваме, да обичаме, да живеем в мир и разбирателство. Ако човек у дома си е щастлив, тогава ще се труди повече за семейството си, ще е спокоен и работата ще му върви, не са важни парите толкова. Най-бедни са хората с материални богатства, за да бъдат такива са принудени не винаги да бъдат себе си, около тях 99. 9% от хората не са това което са, те са най-самотните. Богатството е в нашите деца, в техните усмивки, в това да знаеш, че на света не си сам, че човека до тебе би дал живота си за теб, както и ти за него! Сега сме просто една паплач младите, повечето сме изгнили и нищо не става от нас. Не търсят духовно величие, само материални изгоди, а дори и не ги получават.. Живи и здрави! :)

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 483c381201
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Всеки трябва сам за себе си да намери отговор на този въпрос.

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: f3950b25f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Номер 21, подкрепям!

Години наред хората, които обичах покрай мен ми се подиграваха и ме имаха за човек по-низш от тях. Това мисля, че беше породено от факта, че постоянно звънях да питам как са, имат ли нужда от нещо. Все бях на разположение. А те си помислиха, че съм им длъжен с нещо.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 232663f1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Раят не е място, раят е миг. Почувстваш ли го, той живее завинаги в теб. А всъщност и именно това е щастието.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 0248b68978
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Щастието е в това да правиш добро.

 
  ...
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: b01477299b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   За мен щастието е да съм аз и семейството си здрави, да съм в природа с кучетата, да имам достатъчно храна за вкусна вечерта, и да следя някакви планове дори някакви изследвания по интернет за нещо което страшно ме интересува.
Чаша чай с мляко също винаги ми е течно щастие.

 
  ...
преди: 2 месеца, 3 дни
hash: 9402ec9cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   В приятелството, любовта, добра работа, сбъднати мечти и в здравето. За мен в тези неща е щастието. Другите неща могат да те направят доволен, но не и щастлив. С нещата, които изброих си щастлив. Поне мен ме карат да се чувствам щастлив.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 884222ea94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   "Пътят на щастието" - Хорхе Букай
Да, всеки е щастлив от нещо "свое си" и няма по-голямо или по-малко, правилно или неправилно, разбрано или неразбрано. Просто за всеки човек в даден момент щастието се поражда индивидуално.
Ж 29

 
  ...

...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 715e8929e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Щастието, това е да се чувстваш супер добре. Точка.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 44ff73cb29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   28 - Аз съм най-щастлив, когато пера кока на някой басейн, а някаква непозната ми прави минет и пращам снапове на бившата, защото знам, че е склонна да се панира. Букайката ма прав ще излезе!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 448bfbfb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   За мен щастие е, когато ме оставят на бира...

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: c7583be33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   На около стотина метра от нашата къща има сграда с висок комин( навремето беше градска баня). Та от прозореца на кухнята си виждам комина. На него има щъркелово гнездо, откакто се помня, а не съм в първа младост. Имало е години, в които гнездото остава празно, може би 3-4 пъти, имало е случаи, когато идва самотен щъркел, или впоследствие изгубва партньора си и да не измътят малки се е случвало, или пък да загинат, живот, какво да се прави. Та по същество. Миналата година милият изгуби любимата си, но към средата на лятото се завъртя една самотна душа, като него и се събраха. Опитаха се да създадат поколение, естествено не им се получи, бяха закъснели безвъзвратно. Скъса ми се сърцето да я гледам горката, как лежи в жегите напразно. И ето ги тази година, дойдоха рано-рано, от седмица мама е вече права, а от три дни виждам да се показват едва-едва ту една, ту две главички. Щастлива съм. Чак ми се плаче. От щастие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker