Вместо да умра, станах щастлив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (100947)
 Любов и изневяра (23932)
 Секс и интимност (11785)
 Тинейджърски (20541)
 Семейство (5100)
 Здраве (8099)
 Спорт и красота (4230)
 На работното място (2317)
 Образование (6222)
 В чужбина (1344)
 Наркотици и алкохол (963)
 Измислени истории (743)
 Проза, литература (1531)
 Други (13993)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Здраве

Вместо да умра, станах щастлив
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 3248 пъти
Цял живот бях нещастен и то не защото нещо ми е липсвало, напротив имам си всичко - семейство, добра работа, здраве. И хапчета пих, и по терапевти ходих. Бях неуверен, бях максималист, бях неблагодарен, бях повърхностен. Парадоксално, но точно когато нещата реално се влошиха, аз станах щастлив, а мислех, че трябва да имам още и още, за да съм щастлив.

Станах така, че ми откриха рак на кожата. Първо се паникьосах много сериозно. Чуваш, че хора умират от рак и ти е все едно, но когато се случи на теб, сякаш света се стоварва върху теб. На мен не ми пречеше да умра, но ми беше жал за семейството и най-вече за невърстното ми дете. Рано ми беше, те имаха нужда от мен.

Няколко дни се тръшках, плаках, отчайвах се, но в един момент ми светна, че с реване няма да се оправя. Сетих се за думите на един монах. Ако имаш проблем, има 2 варианта - или има решение, или няма. Ако има - няма за какво да се притесняваш, ако нямаш - значи от теб нищо не зависи и пак няма смисъл да се притесняваш. В случая от мен нищо не зависеше и просто се оставих на съдбата. Тогава вече получих някаква увереност и се успокоих. От този момент в мен се появи някакво необяснимо чувство, че всичко ще се оправи и няма смисъл от тревожност. Даже някак се радвах, че ми се случва, защото имах усещането, че само ще спечеля от това преживяване. И вече бях напълно спокоен.

Когато дойде времето за операция, хирургът ме погледна за последно и каза, че нещата са по-зле отколкото си мисли и вероятно ще се наложи да се реже по-дълбоко, а и има шанс да не се зашие, за да не събира гной и да си остане отворена раната. Не е много приятно да ти го кажат и за момент пак се уплаших. В следващия момент се сетих за нещо, което бях чел. А именно че когато пациентът влезе на операция уплашен, вероятността от усложнения нараства драстично, а после и възстановяването се забавя значително. Рискът от кръвоизливи, възпаления и др., е по-висок. Опитах се да запазя самообладание и почти успях, но в следващия момент бях в една зала, където пациентите изчакват преди операция и там съобщиха на една жена, че има рак на гърдата. Тя просто рухна и се разрева силно, гледката не беше приятна. Моята увереност започна да се изчерпва при тая гледка. Тогава реших да си кажа една молитва - нещо, което много рядко правя. Не за да ми помогне някой от горе, а просто за мое успокоение - да намаля риска от усложнения. Тогава внезапно ме обзе спокойствие и влязох в операционната. Като се събудих, чувствах, че сякаш нещо лошо от мен е махнато, не чувствах болка, не чувствах дискомфорт дори, все едно бях нов човек и не бях опериран. И тогава за пръв път се почувствах щастлив и истински уверен.

Нямах представа какви за резултатите, но нямаше и нужда някой да ми казва. Имам някакво знание свише, че всичко е приключило и съм си минал изпитанието. От тогава винаги когато изляза на улицата, аз не виждам просто хора, виждам нещо много по-дълбоко. Виждам как дълбоко в тях има доброта и любов. Всяка злоба, всеки гнях е само повърхностна форма на изначалната доброта. Някак си виждах тяхната най-фундаментална природа, истинската им красота. Външността им вече няма значение. Човек дори когато мрази себе си, това означава, че просто иска да е по-добра версия на себе си, а това всъщност е любов към себе си. Всички ние сме различни, но имаме една обща черта - искаме да сме щастливи, защото обичаме себе си. Понякога обаче си мислим, че ни трябва нещо от вън, за да сме щастливи и когато не го получим, люсбовта ни започва да приема различни форми, някои от които не много красиви, но все пак форми на изначалната ни любов - завист, омраза, злоба. Но тези неща са на повърхността, под тях е истинската красота.

Трудно някой, който не го е преживял, ще ме разбере, но виждам света различно. Не само хората - дървото вече не е дърво, а нещо много по-дълбоко. Цялата материя е просто един параван, зад който стои истинската красота на нещата. Проблемите вече не са проблеми, а са дар, който ни дава възможност да растем.

Точно днес гледах филма "Свалячът Хал" и там разхипнотизират главния герой, който е програмиран от медии и т.н. да вижда само външността на човека. Та като го разхипнотизираха, той вече виждаше добрите хора, дори и да са грозни като красиви, а лошите хора като грозни, дори ако се красиви външно. И всички виждаха телата, а само той виждаше душата, мислейки си, че това е тялото. Нещо подобно се случва с мен - виждам по-дълбокото, което повечето не виждат. Виждам това, което е зад видимия параван. Осъзнах много неща.

И нека историята ми се превърне в един съвет за вас, разбира се, ако желаете така да я приемете - не чакайте да ви се случи някакъв катаклизъм, а се замислете какво стои под повърхността - под външността, под желанието за пари, под материята, ако щете. Ами стои една любов и една голяма сила. Точно тази сила ви прави уверени, вярващи в себе си, щастливи и неподвластни на трудности. Върнете ссе там, при източника и преосмислете всичко. Тогава вече отново ще проявите същата тази любов, но в по-красива форма - не завист, не омраза, а една лекота, една чистота на душата. От мен да знаете точно тогава осъзнавате, че нищо на света не е грозно и неприятно, а напротив - всичко е красиво и притежава невероятна сила. Тогава вече онзи прословут Закон за привличането започва да работи във ваша полза. Аз между другото не вярвах в него, но вече повярвах. Разбира се, последната дума винаги е на съдбата, не си мислете, че сте 100% господари на живота си, но новото е, че вече трудностите не са трудности, а възможности. А не че няма да имате трудности.

И завършвам с един цитат от филма: Умът вижда това, което сърцето иска да види.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: a75eba2f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

1.   Ох... Пак поредния жегнал се от темата за озлобените грозни хорица, сега се мъчи да ги изкара манна небесна. Ами не, пак сте злобни грозници. Като ще съчинявате по картинка и ще си натяквате комплексите поне пишете, така че да не се разбира кои сте и кой коментар от коя тема.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e5baa3b54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   1, Даваш ли си сметка как звучи да наречеш историята на онкоболен "съчинение по картинка" в неговите очи? Като те гледам колко си прост надали? Поне към здравето на хората имайте елементарно уважение. Като мислиш, че е измислено, просто подмини, защото изказването ти е меко казано просташко.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b1dd6d65b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

3.   Благодаря ти че сподели твоята история и усещания с нас! :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: c86d4cf212
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

4.   Здрасти авторе. Драго ми е, че пишеш. И аз днес гледах "Сваляча Хал" (препоръчан от онази тема) и открих толкова много неща в този филм. Толкова подсказки и препратки към реалния живот, че ми стана на моменти и тъжно и ме хваща яд, че на моменти не съм бил по-уверен с жени, които са си стрували. Че съм ги гледал по различен начин. Но това е живота де - клишето, с което оправдаваме много от грешките си. Пак, мерси че писа и жив и здрав да си.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 182e3b216c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

5.   Според мен точно "Сваляча Хал" е едно клише! Едва ли не, всяка грозна жена/мъж е невероятно добра душа и сърце и обратното. Е не е така. Красотата е предпоставка за здраве, щастие , успех - всеки това иска! АЗ лично не бих могъл да изпитам към непривлекателна жена това което изпитвам към такава ,дори ме е яд. Обаче съм срещал талантливи и умни красавици на които не им липсва увереност.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: bb0e091d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

6.   И аз съм го преживял, бяха двата най-щастливи часа в живота ми. Но беше заради анестезията, след операцията упойката действаше към 2 часа. Тогава бяха щастлив, тоест дори нещата да са много на зле, ти не го усещаш, понеже в мозъкът се изливат такива количества серотонин, че ти се струва, че си на седмото небе.
В книгата "Хроники на болката" на Мелани Търнстром, се споменава, че аеробните упражнения могат да доведат до отделяне на серотонин. Сещам се и за Wim Hof(The Ice man), който има към 30 рекорда - бяга гол по леда в продължение на доста време, издържа в ледени води, изкатерил е 2/3 от Еверест по шорти. Има и негови изследвания, в интервюто му от VICE в тубата ги показват... та в Станфордския университет са проведени и по принцип се смяташе, че човек не може да контролира автономната нервна система, но Хоф обори това. После го обявиха за изключение, но след като обучи няколко души, в контролирана среда показваха как могат да отделят адреналин само с мисъл, там колко си удара в минута на сърцето, толкова, колкото, когато скачаш с бънджи.
На изток йогите постоянно говорят за техники за дишане... не знам

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 92c14a38ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

7.   Благодаря за споделената история. Извън клишето е, извън матрицата. Ще си я препрочитам. Не всички ще в разберат, но мислещите- да.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker