Сънна парализа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Избор на редактора

Сънна парализа
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1926 пъти
За да се научи да спи на загасена лампа, малкият Джими прекара много безсънни нощи, блуждаейки из небитието, доколкото може да се каже за едно дете. Той бе умен, много повече от другите деца в училище, които се подиграваха на колекцията му от фигурки на свръхестествени създания. Джими нямаше да забрави тези подигравки никога и жадуваше мъст. Спомни си как веднъж беше донесъл фигурката елф, за да я покаже на съученичката си Клоуи, която някак странно бе проявила желание да я види. Подигравателната усмивка не слизаше от лицето й, ведната щом Джими извади фигурката и съученикът му Блейк я взе, разглоби на парчета и хвърли през прозореца на класната стая. Толкова ярост Джими не бе изпитвал никога.
Представи си как ако елфът беше в реални размери, щеше да натупа малкия хулиган, защитавайки го.
Потокът от мисли течеше непрестанно докато лежеше в леглото си сега. Погледът му попадна на гардероба срещу леглото му. Масивен гардероб за такова малко дете с не чак толкова богато наличие на дрехи. Вътре на закачалки висяха прилежно изгладените му ризки, а панталончетата грижовно бяха сгънати на рафтчето под ризките. Не беше нужно гардеробът да бъде отворен за да си представи как изглежда отвътре.
Нещо привлече вниманието му. Едната врата на гардероба беше леко открехната и Джими сякаш за миг видя две блещукащи точици, наподобяващи очи. Страх обвзе Джими. Не можеше нито да мръдне, нито да извика. Това, което виждаше бе реалност. Малко под очите в тъмното Джими видя отблясъци на нещо остро. “Зъби- помисли си той- естествено, вампирът е тук за да ме докопа, а аз не мода да мръдна”
Паника обвзе Джими, когато тъмна фигура бавно започна да излиза от гардероба и се плъзна по стената. Различаваше се човешка фигура, но Джими знаеше че не е човек. Съществото плавно запълзя по тавана, докато не се спря над леглото на Джими, с гръб към него. Без да движи тялото си, гнусното същество обърна само главата си на 360 градуса и впери насмешлив поглед в Джими.
След миг обърна цялото си тяло и безшумно скочи върху леглото до вкочанилото се дете.
Гледа го няколко минути право в очите и след миг впи зъби в пулсиращата вена на шията му. Джими усещаше, но не можеше да мръдне.
На сутринта дойде погребалната агенция, за да прибере тялото му, и полиция заедно с медици, за да разследват случая. Оказа се че Джими починал от сърдечна недостатъчност. Случвало се рядко на деца, но все пак не било изключено да се случи.
Тялото на Джими изчезна от моргата още същата вечер.
Той и съществото от гардероба навестиха родителите му за вечеря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0175bb59d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Интересно

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8f713a8cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Продължение ще има ли?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1ae0fac4ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Браво! Успешно създаваш погрешно очакване, и изведнъж го разбиваш на пух и прах. Напомня ми на късите разкази на W. Jacobs, например на този (https://americanliterature. com/author/w-w-jacobs/short-story/the-monkeys-paw), но с повече от магията на съвременните фентъзи автори, но и черния хумор на Едгар Алън По! Тоест, уникално твой стил си и намерил.
Имам забележки към композицията и пропорцията - можеше малко повече ескалация, но много ми хареса бързата развръзка - можеше да я отделиш с абзац поне - иначе човек го чете и сякаш изведнъж зе сблъсква със стената на новата сцена на погребението - оне визуално не го слепвай.

За мен, твърде бързо ескалира страхът от вампира, и твърде бързо си изхабяваш патроните. Може по-детайлно да опишеш очакването, елементи от обкръжението, които да ти внушат състоянието, изострени сетива, страх. Очакването и build-upа са по-важни от съмото събитие, знаеш.
Поздравления иначе ( :

facetious

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 465e4510e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Само един малък детайл, който ме разсмя и изкара от въображението: когато някой стои с гръб към тебе и си извърти главата на 360 градуса, то главата му се връща в първоначална позиция. Няма как да впери поглед в теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker