Престанете да се държите като жертви - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Избор на редактора

Престанете да се държите като жертви
преди: 11 месеца, 1 ден, прочетена 1076 пъти
В този сайт попадам на едно и също мислене, а именно на манталитета на жертвата. Като започнем от 30-40 годишните девственици и стигнем до жените, които се оплакват, че всички мъже били едни и същи.

Значи едно е да не бъдеш хейтър и да удариш едно рамо, да дадеш съвет на човек в трудно положение, но към такива хора нямам грам търпимост. Вие нямате никакво чувство за отговорност и вместо да вземете живота си в ръце, обвинявате останалите за собствените си несполуки.

По-скоро се замислете защо сте в ситуацията, в която се намирате, вместо да си търсите оправдания. Ако срещате едни и същи хора, то може би такива си ги търсите. Ако имате пари и кариера, но не можете да си намерите жена, то може би проблема е във вашите социални умения и подход. Ако живеете при майка си на 30-40 и нямате работа, то коя ще ви обърне внимание?

Моля ви, преди да включите на защитен режим и да ми обяснявате в коментарите как сте невинни и нищо не зависи от вас, седнете и помислете дали не съм прав.

Почнете да променяте нещо към по-добро и ще видите как лека-полека нещата ще станат по-добри. Ако не знаете какво, попитайте за съвет. Е тогава на драго сърце хората биха ви дали такъв.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 2 часа
hash: 90fcecdae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Мрънкането, заедно с клюкараенето е едно от любимите занимания на българина.

здрави, млади, прави хора се изкарват жертви заради смешни и дребни неща!

Най-лесно е да намериш оправдание за нещо. Да обвиниш и оплюеш другия. Съседа. Политика. Полицая. Мутрата.

Най-трудно е да погледнеш дълбоко в себе си и да се запиташ 'а аз какво направих? '

Т. Т.

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 часа
hash: 8eeaa37ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да попитам-какво точно значи тема-избор на редактора? Този пост е писан от администратора на сайта ли или от някой от модераторите?
Иначе-напълно съм съгласна с поста и аз преди време имах намерение да пусна такъв пост, но реших да не си правя труда. Факт е, че доста хора са в блатото на т. нар. , , жертва". Много е трудно да се излезе от там, но не е невъзможно. Най-важното е-всеки един лично за себе си да РАЗБЕРЕ, че е в капана на този манталитет, нужни са съвсем съзнателни, лични усилия, във всеки един момент. Манталитета на жертва е станал навик, а навиците трудно се изкореняват.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 час
hash: ba0fa6889b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Като цяло в мисленето си прав, според мен. Човек не може да промени другите, но себе си и мястото си на този свят. Основната грешка на нас, хората, е че често сочим с пръст, а не виждаме собствените си грешки или ги свеждаме до минимум в мисълта си. Когато чуя някой да каже, че основната му грешка в живота е, че е много добър с хората, ми става ясно, че не мисли реалистично както за хората, така и за себе си. В мисълта си винаги действам безпощадно спрямо себе си, грешките ми към себе си и другите, но с периоди, когато омеквам в мисълта си за себе си, за да не е прекалена безпощадността ми. Имам малко приятели и отчитам това като грешка, но тук нещата са двупосочни, рязко се отблъсквам от хора, които са ми забивали ножа в гърба. Имах умствения капацитет да завърша по-добро образование, но навремето ме мързеше, ходих повече по кафетата и пуших цигари, по-малко учих. В любовта не случих съвсем и е компромисен вариант, което пак си е моя грешка, защото имах кандидати доста, а се хванах за първият, който се залепи тотално за мен. Та грешки, грешки, грешки.... Но кой не греши? Сайта според мен е за споделяне и подкрепа и е добре да се наблегне повече на подкрепата в коментарите, а по-малко на омразата. Защото никой не знае зад написаното кой с каква болка споделя, може да му е болно да чете супер острите критики, за изпадане дори на депресия от подобни думи също може да се каже. Лесно може да сочим пръст и да сме супер умниците, но е трудно да се поставиш на мястото на другия, можеше ти даже и по-зле да се справиш в тази ситуация. Тормоз? Лесно е да се каже махни се и ако е било толкова лесно, нямало е хора с години да седят в токсични връзки. Сексуални въпроси? Да, лесно е да кажеш прави така и така пред жените, за човек, който се стъписва при вида им или е девствен на 40. На 40 живее с майка си? Лесничко е да се каже махни се оттам, когато примерно тая жена цял живот го е манипулирала или утре като реши да се мести ще изимитира сърдечна криза или проблем със здравето, за да задържи сина/дъщеря си пак вкъщи. Така че и ти авторе леко сочиш с пръст, споделянето не е жертвеност, сайта е за споделяне и хората споделят. Това не ги прави автоматично жертви.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: a8d62185cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Няма какво да го мислим, не си прав. Нямаш никакво право да съдиш кой какъв бил, докато не влезеш в неговите обувки и не видиш как е. След като не знаеш цялата му история и обстоятелствата, които са довели до това му сегашно положение нямаш никакво, ама абсолютно никакво право да съдиш и да раздаваш етикети напосоки. А понякога тези обстоятелства НЕ зависят от нас и ние НЕ сме способни да ги променим - факт!

Например, ти виновен ли ще си, ако си се родил с един крак, една ръка, едно или нула очи, два пениса, една гърда, две глави и т. н., и хората ти се подиграват заради това ЦЯЛ ЖИВОТ? Или всъщност истинският виновник е майка ти, която не се е пазила по време на бременността, хранела се е нездравословно, пиела е, пушела е, друсала е наркотици, чукала се е безразборно с всякакви боклуци или пък те е родила в напреднала възраст, което невъзвратимо е увредило плода (ТЕБ), и в резултат на това си излязъл с генетични увреждания, които щеш не щеш, ЗАРАДИ НЕЯ си задължен да теглиш със себе си цял живот?? Дадох ти този пример, само за да видиш, че има някои неща в живота, които не зависят от нас и не е длъжен всеки човек да бъде Рамбо и да прави тройни задни салта още от 8-годишен, просто защото не е по силите на всеки.

Някои хора просто толкова си могат, това си им е капацитета и не можеш и нямаш право да ги виниш, че не могат повече. Ти защо не стана астронавт или ракетен инженер на НАСА, нали си Супермен и всичко можеш, а? Виждаш ли колко е гадно другите да те съдят и да ти държат сметка за неща, които изобщо не разбират? ! Така и ти не съди другите и се опитай да проявяваш повече разбиране и съчувствие, и се опитай да погледнеш нещата от тяхната гледна точка. Може пък да видиш нещо, което никога досега не си виждал и да се изненадаш, колко много пропуски имаш в твоето мислене.

 
  ...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: fa7dbe00e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Накратко,
Keep calm and ask Ganyo for advice.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 29 дни
hash: 1d04a4279a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   А ти случайно да осъзнаваш, че при някои хора нещата стават по-трудно, по-късно? Форумът е за това - да споделиш анонимно, защото ако го кажеш очи в очи реакциата ще е като товята. И аз съм сама на 34. Така се е стекъл животът ми. Още в училище бяхме само момичета, след това в университета и сега на работа сме само жени. Имала съм една - две връзки, но момченцата все не бяха готови, все им беше рано, все имаше неща по-важни от семейството. Те и двамата още са ергени - единия на 37, другия на 41.
От друга страна - какво да правя да хвана някой, който харесвам и да го влача към олтара ли? Или да съм с някой към когото нямам чувства само за да не съм сама? И двете няма как да станат.
И да ти кажа не ми е болка за умиране ако остана цял живот сама. Имам си унаследени имоти, имам си хубава професия, че съм сама вкъщи не ми тежи. Щастието не ми зависи от някой друг. По ирония на етажа има още две жени на моите години и в моето положение. И често се събираме трите от "Етажа на старите моми" в апартамента на една от нас и си правим компания. Нищо не ми е на всяка цена.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 3b17599a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Човек трябва да се старае да е щастлив, да деиства и да показва, най - добрата версия на себе си. Намира си хоби, там има хора, общува и има интересен
живот. Намира си гадже, работа която е подходяща за него. Това е пътят които води до приятните неща в живота.

 
  ...
преди: 4 месеца, 29 дни
hash: f9be129f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Ами да, има хора с трудни съдби и път!
Човек има избор какво да яде, пие, къде да отиде и какво да си купи, но не и над важните неща в живота.
Нима имах избор да съм осиновена, с грешно ЕГН, причинени заболявания в болница, жертва на гадния комунистически манталитет, табута и жертва на блудство /боже, нямах дори 12... /. вменяване на вина от невръстна възраст... длъжна да съм благодарна... и още много, много неща, над които нямах контрол, а и избор.
Така че да. Жертва съм.

 
  ...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 03af91f814
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всеки човек си има съдба, зловещо е, но не може да бъде променена.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: a004e99450
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Изборът какъв да е животът ти е твой.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 48cf0be11c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 10, да си жертва и да се държиш като жертва са две различни неща.

Разбира се, че има хора, които стават жертва на едно или друго обстоятелство, независещо от тях (според езотериката и това не е така, но да не задълбаваме в странична тема), но дали от обективното положение на жертва, ще продължат с психика на жертва, е отделен въпрос.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker