Една история от Англия - част 1 и 2 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120497)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7270)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Избор на редактора

Една история от Англия - част 1 и 2
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 43205 пъти
Здравейте, ще споделя тази история, за да докажа, че нас българите ни чака само "добро" извън родината.
Не си мислете, че щом някои е заминал извън бг си е оправил живота - напротив, той ще започне нов живот пълен с ограничения, стрес, предателства, разочарования, и най вече носталгия към родината.

Аз не харесвам България, най вече манталитета, гледам да съм с хора на моето ниво, но няма как де не забележа какво се случва с народа, а именно болен народ във всяко отношение и озлобен. Тънещите в мизерия преобладават, да не говорим за децата им, които от малки трупат комплекси и ги ескалират на връстниците си, но затова са виновни ограничените им родители.
В Англия децата са много невъзпитани, особенo децата на черните. Закона там ги пази. Англичаните се мислят за висша раса, но нещо са се объркали. Сега за историята - попаднах чрез бг фирма на летище Манчестър с още 2 момчета, с които се запознахме още на летище софия. Едното момче се оказа комплексирано селянче, но с много добър англииски, а другите двама бяхме от софия, но с минимален англииски. ОТ летището в мънчастър ни взе някаква филипинка, която се оказа жена на англичанина, които ни урежда работата, а той е връзката с българската агенция, на която платихме па 350 паунда за работата. Още в колата филипинката ни пита дали искаме брак с филипинка, за което ще ни дадат по 1000 паунда. Очите не светнаха, но само селянчето прояви интерес, въпреки че беше женен и с малко бебе. Знаех, че ни искат заради европеиския съюз - Отказахме.

Пристигнахме в къщата на англичанина- работодател, и там филипинска прислужница ни поднесе англииски чай. Оказа се, че трябва да доплатиме за намирането на работа по 150 паунда на човек. Нямахме избор и му платихме, след което ни закараха да клон на банка Барклейс, където ни извадиха карти. Оказа се че завода, в който ще работиме е в някаква провинция Пенрит, на около 3 часа път с влака от Манчестър. Закараха ни до гарата , купиха ни билетите и си казахме довиждане с англичанина. Качихме се и потеглихме. Направи ми впечатление природата им, всички полянки бяха гладки като райгас, а нивите бяха правилно очертани и раграничени. Пристигнахме на гара Пенрит, от където не взе младо момче на име Пол, беше дружелюбен и ни разпитваше с общи въпроси, не че нещо разбирах поне аз. Селянчето си намери приказка с него, защото знаеше англииски.

Беше средата на лятото и много топло там. В далечината в покрайнините на града се отличи сравнително голяма фабрика с няколко дълги комина, само след месец се наложи да изчистя единия от тях с противагаз на лицето и дълъг и тежък метален маркуч, които трябваше да го пъхам там където филтрите на комина са запушени. Тъй като прозорците на колата бяха свалени, усетихме странна миризма подобна на мърша. Да, това беше от завода, в който ще работиме.
Оказа се фабрика за обработка на месо 3 - та категория от болни или умряли крави и телета , което химиците там го превръщат в храна за кучета и котки примесена с протеини.

Паркира на паркинга пред фабриката и ни вкара в офис където много чаровна полякиня ни даде документи - договорите да ги разпишеме. Оказа се че ще взимаме по 5. 56 чисти на час и по 12 часов работен ден с половин час обедна почивка. Качихме се в колата, за да ни закарат до каравана, която беше на 10 мин с кола от фабриката, забита усамотена на някаква поляна навътре в гората и която се оказа жилището ни. На момента ми се прииска да си тръгна, но без пари накъде? Бяхме излъгани от българската агенция, условията, които те ни дадоха бяха коренно различни.

Караваната беше голяма, с холче , спалня и една малка стая с две легълца. Пол каза, че след два дни ще сме на работа от 6 сутрин до 6 вечер, всеки ден без неделя. Каза, че първия ден ще ни вземе с колата за работа, но след това да се оправяме сами. Градчето се оказа на 1 час път пеша от караваната. Само по пътя около 1 час и сте там , ни успокои Пол, който се оказа, че ще ни е пряк началник. Тръгнахме същата вечер към градчето за храна. Красиво, китно и подредено градче, на което нищо не липсваше. Имаше Лидъл за бедняците и естествено влязохме в него, англичаните ги е срам да влизат в лидъл. Напазарувахме скромно и обратно пеш кам караваната. Другия ден чистихме и си лафихме, неосъзнали какво ни чака във фабриката.

Ако има интерес ще довърша историята в няколко части, защото е доста дълго за разказване.

Част 2
Около караваната беше пълно със зайци, както и много сгазени на пътя до нас, но все пак не сме ги опитвали готвени. Следващата сутрин Пол ни взе за работа и ни представи на някакъв голям шеф, който не разведе във фабриката като не обясняваше кое каксво било, нищо не му разбрах. После ни заведе в съблекалнята и ни дадоха сини гащеризони, някакви гумени ботуши, и от катаджийските жилетки. Заведе ни на плаца доста голям където паркират тировете със месото 3 -та категория и там Пол даде на всеки от нас конкретна задача, на мен се падна да чистя някакво затънтено място от боклуци, където се беше образувало малко блато, трябваше всичко да изхвърля във висок контейнер, сомо с дълга тояга се получи. На другите им даде да метат помещенията с готовия протеин. На обяд се пада 30 мин почивка и тогава се появи българин който е от 2 месеца там. Оказа се свестен и ни разказа на какъв Х"" сме попаднали и как е имало преди нас 2 момчета, които буквално избягали след втората нощна смяна. Ние бяхме късметлии и ни казаха че до втория месец няма да даваме нощни - явно ги е страх да не избягаме и ние. Открих джапанки от единия беглец в караваната и ги проносих. В завода вътре където се обработва месото е около 90 градуса, и ставаш вир вода както и отслабваш ммного бързо. Затова ни редуваха вътре. Отвън ни даваха пароструйки да чистиме мазните контейнерчета от месото както и целия плац от кръвта, всяка сутрин един го правеше до обяд, друг помагаше да разтоварят разваленото месо в мелачка, в която ако се задръсти влиза някои и отпушва. Имаше и складове с торби по 1 тон чиито дръжки закрепяхме на машина която ги отваря и изсипва във тировете. Работата беше много тежка, а парите към 70 паунда на ден, което беше добра надница, едната българчи с англииския се уреди оператор на машина и подигравателно ни гледаше как миеме плаца, от тогава го набелязахме и игнорирахме, до бой за малко да се стигне. Събирахме се вечер в караваната на масата да ядеме. Алкохол по рядко. Омръзна ни да ходиме пеша на работа и поляците от завода ни подариха колело , с което се редувахме да ходим сутрин на работа. После намерих в града колело за 20 Р и го купих, стана ни по лесно защото и до града за храна ходихме с колелата. Опазнахми градчето, беше интересно, нови неща за нас българите, ред и подреденост, искаше ни се да си намерим друга работа, но без НИН не ставаше.
Свикнахме в завода, но от гумените ботуши и тия бактерии от месото имахме нещо като екземи по краката, От казармата си спомних за партенките които не запаряват, скъсах чаршаф и имахми партенки, доста по добре беше, Неприятно беше че всяка сутрин обувахме останалите ботуши - чужди от някои поляк. Там имаше около 20 поляка, бяха свестни, продаде ни един от тях ауди 80 за 300 Р, оказа се че няма гражданска, и повече никай от нес не искаше да рискува да го кара, та теглихме клечки всяка сутрен кой да кара колата до работа. Най приятно ми беше да ме пратят с някой да метеме пътя оп който е минал тира от завода до града, така че да не оставя протейн, който бешеи жълт на цвят, но не отровен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: dd87e0c8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много интересно пишеш... има интерес, още повече, че знам, че не лъжеш. Мои близки също работят така в тази държава, дори е правилна сумата, която си написал за работа/час

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c9286616c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Историята започва много интересно, очаквам с нетърпение продължението!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3fa7e82973
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Напиши продължение, полезно ще е на много хора...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 18f998e892
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с теб, авторке, за това което казваш за англичаните. Няма по-надути същества от тях. Чудя се на някои български жени, защо се омъжват за тях..
А за децата там не знам колко са невъзпитани, но... тук е същата работа. Българите са страшно злобни същества, но така като се замисля и англичаните са такива. Страшно надменни са. Имам чувството, че целият свят е станал такъв. А докато наща проста България се оправи, навярно светът ще свърши(което хич няма да е лошо... вече). Вярно е че камъкът си тежи на мястото, обаче тук в нашата страна не можем да намерим мир, нито извън БГ... тогава какво да правим? Докато българите продължат да подражават на чужденците и докато продължават да вдигат тройно цените на ток/вода/храна, не виждам скоро да останат живи хора тук. Всички ще се изселят и ще чистят кенефите в Англия. Ние българите завинаги ще си останем парцали.... не само заради това, че не можем да живеем нормално в собствената си страна, а и заради произхода си ВЕЧЕ. Всеки, който чуе че си българин и те гледа като опарен... ПИСНА МИ :@

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a12f4a86eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Продължи.. нека повече млади хора, които четат да имат идея, за какво става дума и не се лъжат по измамни предложения. Имаме прави, но не ги знаем! Страната ни, не защитава българите зад граница.. което е по-зле - ние не сме сплотени и обединени в чужбина. Хора от източно европейските държави, все още са 2-ра ръка и се третират наравно с индийци, пакистанци и черни, че дори и по-зле. Знаят, че не ни мързи, работим без пари, никога не се оплакваме и съвсем по комунистически маниер се трудим като пчелички. Другите емигранти, освен че са гнусни и гадни (точно като българин зад граница), са и мързеливи и нагли. Чудят се, от къде да вземат помощи и как точно да не работят, кого да осъдят и се търси далаверата постоянно. Маймуните и чалмите се ценят повече от народите на балканите..

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bf7ed7b8db
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   И на мен ми е интересно. :)

И все пак не си казал дали имате образование, двама от вас не знаят езика... какво очаквате да работите? Добро може да те чака, ако има на какво да стъпиш, така че не казвай "колко са гадни чужденците и как гледат само да прецакат горките българи". Без език (един е малко даже) и добри познания в дадена област може да си само бачкатор.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3a96aba2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Заплащането е добро излизат над 60 паунда на ден, не ми се смята до стотинка. Обаче дали си струва за труда, като се има предвид, че сте в съвсем различна страна и..агхх. Разказвай още, защото ми е интересна цялата работа с излизането извън граница, истинската версия. Иначе за англичаните не се притеснявай, те се имат за много умни, слагат се на високо ниво, но са толкова манипулиран народ, че щом научиш езика ще можеш да се справиш във всяко едно отношение.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 963078a27a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Довърши историята, защото може да се окаже полезна за разни заблудени, които си въобразяват, че навън се правят пари и животът е чудесен. Последното със сигурност е така, но за хора, които са квалифицирани. Но истината е, че никъде навън, в Европа, няма да приемат чужденеца като свой, колкото и да е квалифициран, нито пък ще му плащат като на свой.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 164df4d846
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Точно ми стана интересно и свърши историята. Продължи я интересно е. Само да питам тези 5. 56 в каква валута е паунди или евра?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 53ad4df738
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Продължавай да пишеш!
Скоро и аз ще допълня от Испания!
С пожелания за много успехи батка!

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e04e11a9db
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Здравей и от мен.
Определено те съжалявам, заради нещата, които ти са се случили, но трябва и да отбележа че сте били всички отчаяно наивни. Никога не трябва да се доверяваш на някакви обещания, освен на тези, които имат договори с фермите в UK.

Аз ще разгърна нещата от моята гледна точка.
Не съм мразила България, напротив, обожавам родината си, но мразя условията на живот. И въпреки че семейството ми има един добър бюджет в България, аз реших да дойда в Англия, или по точно в Лондон, защото исках да взема живота си в мои ръце и да постигна нещо в живота си сама!

Та.. пристигнах аз, всичко беше очаквано, знаех абсолютно всичко, къде и как да се запиша за документи, как да си изкарам карти... колко депозит се плаща горе доло за прилична квартира...

Кацнах, знам английски, оправих се с пътища, транспорт и всичко, наложи ми се да остана на хотел първите два дни, за които платих 98 паунда.

Намерих си стая на Стратфорд, и заживях там. Първата седмица още си намерих работа без никакви документи, в турски shop, подреждах рафтовете и понякога шефа ме оставяше да буда на касата.
В последствие се срещнах с хора, за които съм благодарна на бог че ги има... та... той ми помогна за документите, помогна ми да си намеря по добра работа...
та.... сега... 2 години по късно, работя в Addison Lee, за тези които не знаят това е таkcиметрова компания.
Работата ми е уникална, просто скучая по 12 h, вдигам телефони и правя резервации. Естествено, имах проблеми докато започна с условията, защото нямам синя карта и прочие, но има и изключения, като познаваш правилните хора.
Исключително съм доволна от живота си тук.
Отношението на всички е уникално към мен, не мога да се оплача...

Та.. мисълта ми беше че винаги нещата имат две страни - някои са от лошата страна, други от хубавата. Но за всичко се изисква късмет и постоянство.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 39af4192f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До Номер 4
Не говори в МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО, никой не те е упълномощил. Стой си в коша за парцали, наслаждавай се и се гордей че си токлова умна и прозорлива, срамувай се ОТ СЕБЕ СИ! ... какво да се прави... какъвто си с такива се събираш. Добре че не се познаваме. и... слава богу - никога няма да се съдерем :) Всеки, щом те чуе как се изразяваш ще те гледа като опарен и ще бяга като от прокажен...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 254b1e2c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   продължавай историята нека и други се включат с такива от чужбина.. всеки си мисли че като отидеш там и те чакат с питка с мед.. някои успяват други се прибират в бг :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 729e433445
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Само не разбрах какво страшно ти се е случило? Ами опитай се да отидеш в друг град в България да видим дали някой ще те чака с кола на гарата. Дали ще те предаде на работодателя, дали пък той ще те откара до голяма каравана, с холче, спалня и една малка стая с две легълца, която вероятно ти е безплатна. Виж в България шефа ти няма да те остави току така, със сигурност всеки ден ще те вози с колата си до работата и обратно. Е ако не знаеш български няма да ти даде да чистиш комини, а поне директор на отдел ще те направи. Бе я си налагай там парцалките и по-бързо се учи на труд!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 811330c84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   н. 13, нека разкажа тогава за сестра си.
Тя работи от 4 - 5 год. в английска фабрика близо до Манчестър. Много българи имат там - колят и пакетират пилета. На н. 14 мога да кажа, че работят при 4 гр. температура, нямат право да ходят на тоалетна в работно време например и се отнасят с тях като с роби. Разделени са на групи, всяка група има супервайзър, чиято задача е само да ги контролира и да им крещи, за да си изпълняват нормите. Нагласили са им поточните линии на максималната им техническа възможност, за да може максимално бързо да текат пилешките части покрай тях, максимално бързо да ги пакетират. Падналите на земята отново се пакетират. Работи се 6 дни в седмицата.
За тези години сестра ми не успя да спести нищо. Получава чисти към 800 паунда, плаща 300 за наем консул такса, останалите отиват за храна и облекло.

Сестра ми е с висше образование, мъжът ? също. Могат да си позволят една почивка на нашето Черноморие в годината.

н. 14 - жената на братовчед ми няма образование практически, със средно спортно е. По случайност се намърда в един козметичен салон. Нещеш ли нейните работодатели видяли, че дават луди пари за специализирани продукти от Италия и Германия и решават сами да почнат да си ги произвеждат.
Днес са практически единсвените на пазара в България за такива специални продукти за маникюр и т. н. Жената на братовчед ми им записва поръчките от другите салони (само свои имат към 10-тина из цялата страна). Тя взима в България заплата, която е толкова, колкото тази на сестра ми, но не плаща наеми и високите цени и осигуровки във Великобритания. Мъжът ? работи за голям български концерн, студент е още, но взима над 1000 лв. заплата. Двамата могат да си позволят всяка събота и неделя малко излетче, често в Гърция. Почиват всяко лято със сестра ми веднъж, след това довършват в Гърция, почиват и зимата, през ваканциите.
Забравих да кажа - имат и детенце. То ходи на частни уроци по математика, български и английски, има лаптоп, компютър, моб. тел и вече четвърто колело (от алуминий), не знам и как се казват другите му джаджи - плейстейшъни и какви ли не чудесии. Детенцето си го обличат само с хубави и маркови дрешки, нахранено е и е осигурено. Посещава елитно училище, има безплатна закуска дори. Те не плащат нищо за учлището.
Сестра ми в Англия не може да си позволи дете, а и физически е толкова съсипана от тежката работа, че не може сигурно и да забременее. Как ще го износи това дете при тази работа? Как да го прати на градина, когато таксата е поне 500 паунда?
Както и да е - това е само една история. Има хиляди българи, които едвам свързват двата края и се издържат с много тежка работа, ако имат такава де, но не се прибират у нас, за да не станат обект на обществен терор и подигравки.
Който не е бил емигрант си мисли, че е много лесно. Недай си боже да се прибереш, ще те разкъсат, че не си се справил на „лесното“, докато те в собствената си държава не се оправят, но те имат оправдание - държавата им е скапана, но ти нямаш - Англия не е скапана държава (нали).
И така - сестра ми ще продължава да се трепе в Англия, докато нейните познати и приятелки пълнят МОЛ-овете, фитнесите и кафетата. Тя не може да си позволи да отиде на кафе, да отиде на ресторант. Живее толкова години там, а не знае и езика. Излизала е два пъти на заведение до сега!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f215c66e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   №15 посмали малко!!! За колко на час работи сестра ти, че да взема 800 паунда за 26 работни дни по 12 часа? И още 500 паунда струва елитна частна детска градина. Ти какво искаш дете без гражданство да посещава общинска градина или дете с родители бачкатори да посещава елитна градина? това и бг го няма. Като имат висше това не доказва че са хора с големи умствени възможности, това само доказва че родителите им са имали пари да ги пратят да учат.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 3a96aba2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Добре де, историята звучи ужасно, но нали се сещате, че има и друга гледна точка.
Прецакани сте- това е факт, но от друга страна всеки българин, който не е обмислил отива някъде на майната си и остава с пръст в уста. Да погледнем нещата така- отиваш там без договор, не си прегледал нормалните цени на продуктите, на квартирите за наем, не знаеш езика и не си сигурен, какво точно ще се случи там. Няма начин ти да не можеш да се разбереш с някоя нахакана бабичка и да очакваш да работиш в магазин/ Мол или нещо с по-лек труд. Сестра ти може да си хване багажа и да се върне в България, никой не я спира няма дете или съпруг, не излиза често, само работи и преживява.

Прочети коментар номер 11. Жената е решила нещо, взела се е в ръце и е направила всичко по силите си. Тя е знаела езика това е причината да не работи като роб в произведителността. Прегледала е картата, оправила се е с улиците, знаела е горе-долу цените за прилична квартира и се е запознала с правилните хора. Така правят умните хора, не можеш да седиш с ръце в джобовете да отидеш там някъде на майната си и да очакваш, че щом е Англия всичко ще е наред. Еми не е наред авторе, нали не е наред. Обаче няма как, не случайно са казали 2 пъти мери веднъж режи. За да няма подобни първокласни изцепки. Та сестра ти се оплаква, ама продължава да работи, вместо да се вземе в ръце и да се върне тук, дори не е научила език там. Ти също толкова и знаеш къде си, какво трябва да можеш, а очакваш голяма заплата от лека работа.

Не става, хора. Не обвинявайте англичаните, че вие не знаете език и нямате образование за да им запълните стандартите. Нормално е. Те са си надути и високомерни, но защо да не бъдат, изкарват си паричките, имат си вярванията, отглеждат си децата, плащат си наемите, живеят си собствения живот. Това е техния стандарт, защото са в собствената си страна и могат да работят и като магазинери за повечко пари от вас, които сте на робски труд. Все едно, ако англичанин дойде в България без да знае български ще може цял ден да си вее задника без да работи- напротив ще е забутан да носи камъни и ще изкарва 400лв. (и то без да е посрещнат на летището, да е закаран до квартирата, да е почерпен и т. н. )

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f215c66e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Авторе хайде давай продължението колко ще чакаме?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f215c66e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Супер къде точно е този завод да ида аз да работя там. Тук в София съм на 500лв заплата, а върша по гадна работа и квартира не ми уреждат аз си я плащам. Само английски трябва да науча добре, защото не го знам много.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: a33b26aa40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   ДО 20 , В момента хит са миене на коли в УК пред паркингите, мисля да пробвам там, плащаш наем за количка към 150 Р на месец и печелиш около 5-15 на измита кола, има обяви, дано не попаднеш на измамник, зареди се за там с поне 500 Р

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: bad732a891
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   1) До автора: ти хубаво не знаеш английски, но май си нямаш много понятие и от български, кошмар някакъв, на всичкото отгоре се присмиваш на "комплексираното селянче", макар твоят начин на изрзяване да е супер неграмотен...
2) До останалите: не знам колко трябва да си наивен, че да си мислиш как в момента, в който си минал границата на БГ и вече едва ли не живота ти рязко се е подобрил, "щото си в чужбината"... Навсякъде по света има отвратителна и нископлатена работа и докато разни емигранти се навиват да я работят незаконно, нещата няма да се променят (тоест ЗАВИНАГИ).
3) Последно - не може да ми давате тази история за пример, понеже е гледната точка на супер наивен, необразован, не-говорещ езика на съответната държава човек, решил да опита късмета си. Да, има и образовани хора на гадна работа, но това в крайна сметка си е личен избор и никой не им е сложил въжето... Има и доста успели българи в чужбина, но те поне са работили здраво за успехите си и не са мрънкали, но тях никой не ги дава за пример... :/
Много такива бози се навъдиха в сайта и подозирам, че повечето не са истина. Някои пък се връзват и чак щели и те да се включат с истории (от Испания в предните коментари) - бе кой ви е карал насила в крайна сметка, аман от измекяри, само търсите трибуна на простотията си и къде да се оплачете какви сте неудачници... Батки, шматки, ненаучили езика си, а се пънат....

Палав Мечок

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a33b26aa40
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   До 22

Спокойно, вземи си хапчетата и се успокой малко Мечо.
Аз съм сигурен, че ти в момента си в БЪЛГ. С това мислене като твойто няма да издържи нервната ти система аброад.
Но чудя се какво ли работиш, ако изабщо работиш. Тук пишат хората, защото им се пише. Защо не напишеш и ти нещо вместо само до оплюваш и да даваш неадекватни анализи на хората тук. Мой съвет към теб е да оправиш първо собственита си проблеми и ще видиш как няма да имаш врезе да си вреш носа в гъза на другите

Автора

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f262a91618
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Абе да кажем, че е така, но селянчето, така като ти чета теамта и не мисля, че ти, който бъкел английски не знаеш си човека, който трябва да определя другите, явно не те бива щот той е успял да се уреди с по - добра работа, а ти не. Макар че, бог знае в каква фирма сте платили, за да ви уредят такава работа!

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: 2a36e73391
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   яката мизерия е в чужбина тук имаш ли приличен доход и не си ли лекар с опит или компп специалист по-добре не мърдай

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 28ff950472
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Не виждам нищо мизерно или лошо в тази случка. Чудя се какво очаквате да работите, като отидете в чужбина? Естествено, че работата ще е такава. То без образование или някакви умения, и тук ще е същата.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8b92a76eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

29.   Авторе, авторееее, къде си тръгнал да говориш за всички, които са навън, как живеят и как мизерстват??? И хотели съм чистила, и кафе съм варила и в производството съм била - първите години, да. Ама паралелно се изучих и то преди всичко езика научих и да видиш как има и един друг живот за емигрантите. Пък като вземеш и гражданство, можеш да си облекчиш живота допълнително. Ама не, всички са като тебе, щото си някакъв кон с капаци и не виждаш по-далече от носа си. Един имигрант не познавам в моя град, който да не си е стъпил на краката след някоя година и да няма среден стандарт на живот. Да, с повече усилия, отколкото им трябват на местните, но какво от това?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 474e2a022e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Българската агенция ви е излъгала, но защо в идеална Англия има такива места? ! Ами ще се смятат за умни, но умът и степента на цивилизация би трябвало да ги направят по-човечни, струва ми се, иначе много важно като са толкова напреднали. То пък чудя се ние от какво сме изостанали, но както и да е, българите все трябва да са изостанали. Сигурна съм, че това, което работите в Англия в България никога не бихте вършили. Но някои хора са готови на всичко само и само да не са в България и невинаги са били безработни тук, а после разказват колко са добре там. Как ще са добре, след като ги имат за второ качество хора, ако въобще може да се каже, че някой е по-низш от друг. Нима индиецът заслужава по-малко уважение от англичанина? Напротив, даже може да е обратното, тъй като Англия е това, което е заради Индия и куп други колонии. Но развита Европа като цяло се основава на южноамериканско сребро, индийски подправки и т. н. това все пак е само мое мнение, всеки може да ги възхвалява, колкото иска и да оплюва тези, от които сам произхожда!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6d865e44a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Авторе, на колко сте години. Питам, защото ако сте работили в социалистическо наше предприятие едва ли бихте описали толкова крайно нещата. Ние работихме за жълти стотинки и само за едното ядене. За екстри -кола, хубава печка, автоматична пералня, трябваше първо да чакаме, второ бяха доста скъпи. Да ме извиняват някой ама това е истината. Ами и казармите на Добри Джуров по-ли бяха хубави?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4ad3f94336
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Хей, аз съм сгодена за англичанин и няма по-мило, очароватeлно и невинно създание от него, но може би той е изключение. Защото и аз съм чувала колко студенокръвни са англичаните. Колкото до разказа, за мен си си изгубил времето в Англия. Ти имаш талант пишеш много увлекателно, развий го.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 814bd09f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   До 34. Аз живея в Англия и наскоро успях да публикувам романа си в Амазон, с което се сбъдна и мечтата ми. Аз съм с висше образование но чистя в частни домове. Когато споделих с клиентите си този успех, те бяха изненадани и изразиха одобрението си някак недодялано. Тяхното отношение ме караше да се чувствам неудобно. Скоро повечето от тях намериха извинение да ме махнат. Та англичаните са хора които винаги биха искали ние българите да сме долу и да работим най-долната работа. Едната от клиентките ми имаше книгата The historian на Елизабет Костова и когато разбра какво съм направила я свали от шелфа. Явно си е мислела че ме вдъхновява. В момента българите са разделени и за да успееш се иска не само талант.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 10db0f8b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Историята може да е на повече от две години, та надали разказвачът й ще ми види отговора, но все пак - авторе, пълен наивник си бил, искрено се надявам да си взел поука, както и всички останали, които са седнали да ти четат историята във всичките й части. Оставил си се да бъдеш ИЗМАМЕН от полузаконна схема за цоцане на отчаяни източноевропейци, поддали се на наивната идея, че "Европата" е "цирвирзацията", където всичко е лалета и рози.

Първата брънка по веригата е българската агенция - авторът-наивник дал 350 паунда за работа "някъде" в Англия, където щял да се занимава с "нещо", щял да получава "някакви" пари въз основа на "нек'ва си" работна седмица. Първото остави, но останалите? Три неизвестни! За 350 паунда! Че и договор за една година подписал, както става ясно по-нататък.

Сам си казваш, че агенцията те изментила с условията. Само не разбрах, техните обещания как бяха предоставени? Устно? Или чрез подписан договор? Ако е първото, значи си по-голям баламурник, отколкото излиза от написаното. Ако е второто, пак си баламурник - че поне не си се ОПИТАЛ да си търсиш правата.

Втората брънка е "връзката" в Англия. Чудно ми е авторе, как пък не заподозря нещо гнило още от момента, когато филипинката, дето ви посрещнала, открито ви е предлагала фиктивни бракове, дето ако не друго, то определено не се гледат с добро око от властите? А като се оказала ЖЕНА на "връзката"?
И как така си нямал избор за 150-те паунда на калпак? Поне питахте ли какво ще стане, ако не платите? Не си ли подписал договор за работа вече, или това е станало по-късно? Тогава не си ли разполагал поне с договор с българската агенция, където се уточняват финансовите задължения от твоя страна? Или просто си заминал ей-така, без никакви документални следи?
Според теб, как ли щеше да реагира "връзката", ако го беше попитал какъв избор би избрал между това да не му даваш 150 паунда за откровено измислени доводи, или да сигнализираш на съответните органи за неговите далаверки и тези на жена му, как ли щеше да реагира?

А последната брънка "намазва" най-много - робовладе... опа, работодателят. Дето се оказва РУСНАК - и хич не се изненадвам. Даже, започвам да зацепвам как е създал ЧЕТИРИНАДЕСЕТ фабрики за 20 години... :) Бързо се ориентирал братушката в крайна сметка, какви контакти да си създаде в Англия, на пропаднали англичани да бъдат "връзки" на по пет-шест агенцийки, я в България, я в Румъния или в Полша - все пропаднали държавички, пълни с такива като теб, готови да мизерстват в караванка, според мен неслучайно поставена дълбоко-дълбоко в горичка, та да не я видят властите; готови да работят при нечовешки условия, и то за смешни суми.

И за тоя НИН - хубаво, нямал си. А защо не си си извадил? Дали щото си живял в забутана караванка в горичката, тоест, не си се водил официално на никакъв адрес?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c5f2a0e187
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   През всичките години, когато народа (българския, разбира се) в по-голямата си част гладуваше и попадаше от криза в криза - олигарсите са грабили с ПЪЛНИ шепи, сега наистина са разтревожени от ИСТИНАТА!!! Много се дразня, когато някой т.нар. БЪЛГАРОФИЛ напусне Родината ни, майка България, за да печели пари в чужбина и продължава да се оплаква, колко му е трудно там! В същото време не го е еня за собствената му държава! Разберете, уважаеми сънародници, напуснали България, ние не водим войни с никого. Ние, хората на България правим пътища, откриваме нови заводи и технологии. Не е укоримо да се поддържа комуникация с представители на бизнеса. Вместо да се нападаме, нека да работим за благосъстоянието на хората. Това правим ние - откриваме нови заводи, дават се заплати на работниците, стотици семейства имат препитание. В условията на пандемията от Ковид-19, икономиката ни продължава да работи. Вместо да закриваме, ние откриваме работни места. А Вие? Разбягвате се по Англия, Испания, Португалия и на всичкото отгоре сте пълни мрънкалници! Е, айде стига вече!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker