Целият ми живот е каша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Избор на редактора

Целият ми живот е каша
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 14740 пъти
Не искам да обвинявам никого за живота си. Нито майка си, нито възпитанието си, нито желанието си да същ щастлива. На 21 съм и от година и два месеца съм омъжена. Към днешна дата осъзнавам колко нещастна съм всъщност и колко прибързани са действията ми.

Когато се запознах с мъжа ми бях още мъничка. Гледана съм под похлупак, майка ми не ме е пускала да излизам до късно, а и живея в един град и уча в друг и имам доста ограничени социални контакти. Със семейството ми никога не сме били в перфектни отношения – не са лоши хора и не ми мислят злото, но не се опитват да ме разберат много-много. Вярно, опитвам се да се държа добре с тях, но не всичко се получава така.

Та на въпроса – омъжих се толкова млада, защото съм възпитана, че трябва да се омъжа и след това да спя с някого. Сега, знам много добре, че всички болести, разбити сърца и семейства, нещастни деца по домовете нямаше да ги има (или поне не в такава степен), ако нямаше извънбрачен секс. Но живеем в такова време, в което всеки решава за себе си. И аз прецених така. Омъжих се и бях безумно щастлива. Но ми е изневерявал.. да, не е спал с тях (открих ги без да знаят коя съм и изкопчих информация за връзката им с мъжа ми, добра съм в тези неща), но по-добре да беше. Това значи, че връзката му с мен не е достатъчна. Ако беше за секса – разбирам, знам, че не съм добра в леглото и по-скоро това би трябвало (колкото и абсурдно да звучи) да го накара да изневерява, не нещо душевно. Тази изневяра я простих, исках да си върна мъжа, обичах го с цялата си душа и сърце. Но когато разбрах за предишната(били сме само гаджета тогава) разбрах, че нещата ще са винаги така. Щом за 3 години (общо) вече на два пъти съм била недостатъчна, значи никога няма да съм. Взех си чукалата и се прибрах при нашите. Това беше средата на юли. От тогава, особено август излизахме почти всяка вечер. Чувствах се добре, той ме караше да се смея, да се чувствам щастлива, и знаех, че там някъде има надежда отново да се обичаме както някога.

Уви, преди няколко седмици почина баба ми и аз много се депресирах... ходих малко в чужбина да се разсея, да не мисля за нищо, което оставям в България. Не знам дали бях в отрицание, но подейства.

Когато се прибрах още на първия ден бях готова да се видим, но той имаше някакъв ангажимент, а един приятел звънна да ме покани на рождения си ден. Нищо особено, просто приятел, когото много харесвам като човек. Запознах се със сестра му, страхотен човек се оказа и тя. По-близка съм с момчетата, отколкото с момичетата. Никога за по-малко от седмица не ми се е случвало да чувствам някое момиче толкова близко. Та.. оказа се, че той има 2 покани за сватба, но на сестра му не й се ходеше, а и двамата знаеха, че имам проблеми и ми предложиха да отида на сватбата.. т. е. аз и този приятел. Съгласих се, беше много хубаво, само носталгията по това колко щастливи бяха младоженците малко ми скапа настроението. Най-хубавото, което стана беше прекарването ми с този приятел. От векове не бях си говорила с някого така и на толкова много теми, и то смислени. Замислих се, че с мъжа ми само за глупости си говорим, ако си и говорим.. замислих се колко различно би било, ако бях жена на (да го наречем К. ). Цяла вечер мислих за това. Вечерта спах у К, даже в едно легло, защото е новодомец и няма диван. Нищо не се е случвало, само си говорихме близо 2 часа в леглото. Беше повече от перфектно, беше такова, каквото исках да е и в моето легло. (говоря за времето, в което не правя секс). Сутринта станахме и си направихме закуска. Вкъщи не се закусва. Неестествено ми е. Да, беше неделя и още не съм успяла да го приложа на нашите(още съм с тях), но ми се струва идеалистично. Седяхме и си говорехме, дойде и сестра му, а навън валеше дъжд. Идилия.

Сега.. мисля, че съм влюбена в К, но надали е вярно. Влюбена съм в начина му на живот. А той 100 % не е толкова перфектен и все нещо ще изскочи. Но установявам, че щом дори си мисля за него, значи не обичам мъжа си достатъчно. Че дори изобщо. Знам, че ако не бяха изневерите може би изобщо нямаше да се стигне до тук. Но какъв е смисълът изобщо?

След като се прибрах бях в еуфория и мислех за всичко в розови разцветки. Да напусна мъжа си, да живея при К., трите ни деца, даже със сестра му и нейната рода (3стаен апартамент, какво ли съм си мислела) и всеки ден ще намираме време едни за други и ще провеждаме разговори за политика, култура и история и съвсем малко за проблемите (защото няма да имаме такива). Но се събудих на другия ден и бях поизтрезняла от хормоните и разбрах няколко неща:

1. дори не знам дали К. ме харесва. Това, че не прави нищо може да не е само от уважение, защото съм омъжена, не трябва да приписвам чувствата си на другите

2. дори не знам дали аз го харесвам

3. дори да започнем да излизаме не се знае дали ще се получи.. тук го има факторът разстояние + майка ми(забележки, натякване на морал и сие)

4. тази година съм 4ти курс и трябва яко да си налягам парцалите.. а и искам да ходя да уча в чужбина магистратура и евентуално докторантура.. което прави минимум още 5 години докато приключа с всичко това... ако започнем нещо и после се прекрати ще нараня не само себе си

5. късно се замислих, но се сетих за мъжа ми.. онова беззащитно момченце, което бутнах да запише висше, да работи при баща ми и което заради мен има прилично жилище... какво ще прави то след като загуби всички тези неща? Не мога да му го причиня.. може да не го обичам, но ме е грижа за него, цял живот ще ме гризе съвестта, ако той се провали без мен..

Снощи излизахме.. а аз дори не знаех какво да му кажа... предложи ми да се видим в събота за по-дълго, но аз имам уговорка с К и сестра му.. абсурдно, а?
Объркана съм, какво да правя? Цял живот съжалявам за неща, които съм направила, а не за такива, които не съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3310c6cfbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей мило момиче, от много далече си личи че си ужасно объркана и не можеш да се справяш с живота. За твойте 21 години това не е нормално, но може би това че реално не си се отделя от вкъщи или прекалено много слушаш майка си и баща си си проличава. Ти не можеш да вземаш сама решения и после да застанеш зад тях! Това, че си се оженила толкова рано наистина не е хубаво и още повече че не обичаш мъжа си. Не знам кой втълпява на децата си, че преди брака не трябва да се прави секс, но определено не трябва да е така. Секс трябва да се прави, това е част от опознаването на другия, част от опознаването на самия себе си! Не случайно чрез секса хората решават да имат така важните за бъдещето деца! Личи си, че не си се оженила по любов и то от километри. Търсиш във въпросния К. и в сестра ми всички което не си намерила и не си видяла при твоя мъж и семейство. Моя съвет е да не бързаш с отговорите на зададените от теб въпроси - остави времето да реши всичко. Начертай си ясни приоритети за своето бъдеще (образование) и си ги следвай, а любовта - онази чистата и голямата сама ще те намери!! Ако е К. то ще се усети и ще се случи. Мисля, че семейството те е научило всичко да поставяш в рамки и ако не се случи е лошо, но това не е така- живота е прекалено шарен за да се слагат рамки! И не забравяй един живот живееш, живей го как искаш ти! Успех!

Муцито.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 14a25da267
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Направо не знам какво да кажа, кажи по-добре какво искаш да те посъветваме. Моето мнение е както сама каза : прибързано и необмислено - аз съм на 20 и още не съм готов за 3 деца както ти има-няма си направила.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e3a155681c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Най - важното е да бъдеш щастлива! Да се чувстваш ти добре, а не някой друг. Не се съобразявай с никoй повече, достатъчно си го правила.Отдаи се на нещата и те сами ще си тръгнат.Ако си убедена, че не обичаш мъжа си, а само те е грижа, остави го, останете приятели прекалено дълго си се измъчвала пък и плюс това кой замислял ли се е, какво ли ще се почувства тя ако разбере, че и изневерявам? Не и не е било еднократно. Остави го. Ако имаш възможност изнеси се от вас и живей сама, не живей при родителите си, вече си достатъчно голяма, за да решаваш ти кое е по добре за теб, няма те да ти диктуват живота и да си нещастна. Накраята от желание да угодиш на всички, а не на себе си ще си кажеш кога мина тоя живот, аз живях ли изобщо? Излизай с това момче, разпукай, карай го бавно и ти сама ще усетиш, преди да се впуснеш в сериозни отношения го опознай достатъчно добре. Пък и да не е той, има много други.

Колкото за бъдещето, ако има желание има и начин не си мисли е аз трябва да правя това и това и как ще се получи и така нататък. Отпусни се! Ако нямаш възможността да се изнесеш от вас, седни поговори си с майка си опитай се спокойно да и обесниш, че това е твоят живот, а не нейния. Нима тя иска да си нещастна? Не си вече дете.. Ако не те разбере тегли и майната и си прави каквото решиш, за да се чувстваш добре. ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1cef8be7f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Търси истината в цялата тази ситуация. Не прави необмислени стъпки, защото виждаш докъде водят и после никой човек не може да ти помогне. Който и човек да послушаш, ако не е Божия воля ще съжаляваш. Не взимай акъл от никого, но от Бог. Бог ни учи - обичай ближния си така както себе си.
Той те е свързал със съпруга ти - оженили сте се в Божие име. От тук вие и двамата имате Задължения един към друг (не лични желания). Несигурността ти относно всичко, с изключение на това(какво ще стане със съпруга ти, ако го изоставиш), говори че съвестта ти не ти позволява да предприемеш което Личното Его иска. А човешката съвест - това е Божия Дух. Мястото на една съпруга е до мъжа и - според Библията. Любовта не означава задоволяване на личните ми желания, а да дам всичко от себе си за другия. Не търси вината в друг, първо я потърси в себе си. С мъжа ти може да седнете и да разговаряте за това как бихте искали да промените начина си на живот Заедно, какво би ви направило щастливи Заедно, какво не бихте искали другия да прави - защото ви огорчава и т. н. Каквото и да правите, правете в Божие име, а това ще го разберете, ако четете Библията. Бог да е с вас и да ви даде мъдрост.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b148659fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Моме, може да не знаеш какво искаш, но поне знаеш какво не искаш-родините, мъжа ти, живота с него, изневерите, липасата на любов...

Според мен си дай малко време. Кажи на мъжа: "Имам нужда известно време да съм сама, за да си изясня нещата. Изневерите ти много ме нараниха. "
А на К. :" Приятно ми е да се виждаме, с теб се чувствам страхотно. "
И толкова. Съвсем леко вметни, че с мъжа ти сте пред раздяла и все още си изясняваш нещата. Остави се на течението.
Но недей да мислиш за брак с К. или 3 деца и тн.
Учи се от грешките си!!! Живей си живота, трупай опит. Пък след някоя друга година, кой знае-може нов мъж, ново семейство. Когато си готова за това. Очевидно сега не си. И аз съм на 21, разбирам те.
Айде успех в сагата.
J. K.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5524bed661
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Три деца на 21. Случайно да си помакиня или циганка?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 769f6b08f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторката изби направо топката с тезата, че извънбрачният секс бил виновен за всички злини на планетата.
Виновни са по-скоро прибързаните бракове и нараждането на нежелани деца. На 21 г. да имаш 3 деца си е рекорд! Сигурно на 40 г. авторката ще има 10 деца от трима различни съпрузи, но извънбрачен секс - неее, моля ви се.

Аз съм жена на 28 г. и от 10 г. имам извънбрачен секс с един и същи партньор. Не съм раждала, не съм правила аборти, здрава съм, имам висше образование и кариера, а от 9 г. не живея у нашите. Българка-християнка съм, но дори приятелките ми-помакини, не са омъжени и нямат деца, всички си имат приятели и си живеят в София или друг голям град. Тезата на 7 не издържа. Най-вероятно авторката е туркиня или от някакъв друг етнос на мюсюлмани.
... край на коментара...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d735c28c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   С мъжа ми сме заедно от 7 години, имаме интимни отношения от 6 години, женени сме от 7 месеца... Туркиня съм=>мюсюлманка => тезата на 8 не издържа- "Най-вероятно авторката е туркиня или от някакъв друг етнос на мюсюлмани... "


Жена на 24 години...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 31efd6972e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз мисля, че тя пише, че мечтае за три деца от К., иначе да се е сдобила за 1 г. и 2 месеца с три наистина е рекорд или тризнаци.... в последния случай едва ли ще й е до споделяне

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f652e1dfa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 8, точно пък ти даваш съвети дето кръшкаш на мъжа ти 10г. хаха направо си... Даже имам чувстово, че се и гордееш, язък за висшето. Чудя се само, колко трябва да е глупав мъжът ти, че да не се усети, а още повече ми е чудно защо си с мъжът ти след като...?

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 66107d50ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Уфффф, Номер 11, много си зле! Номер 8 казва "извънбрачен секс", което значи "извън брака", защото тя и приятелят и НЯМАТ брак! А не, че тя имала и изневерявала вече 10 години. Как изобщо можа да ти хрумне!???

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f652e1dfa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 12, ти си още по-зле от мен - щом ми се върза :p.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 71e8e8db96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   По мое мнение се разведи и се виждай с К, но се нагласи, че не трябва да се влюбваш! Защото трябва да учиш и после да идеш в чужбина да продължиш учението си. Не знам дали ще ми повярваш, но едно влюбване може да ти обърка живота и да не идеш никъде. И след година - две, като се опомниш, да съжаляваш, че в някакъв момент си поставила любовта преди учението. Учи сега, ще имаш време за любов, толкова си млада! Наистина, много си млада!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fdd1ceb1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Моногамията не е присъщо на хората! То е наложено от религиите (в частност християнството при нас)! Всяко наложено нещо е против природата. Ако на теб ти се струва абсурдно твоят съпруг да ти изневерява, на него може да му се струва абсурдно да е само с теб. Ако толкова много го обичаш, защо не помислиш, какво чувства той? Моето мнение е, че когато страдаме от любов, не толкова страдаме за човекът до нас, не ни липсва например, а че просто не става, както ние сме искали. Засяга ни се егото. Опитайте се да обичате хората до вас, такива, каквито са! На сила нищо не става. В противен случай ще агонизирате или цял живот или докато се разделите.
П. С. Относно авторката, постави се на негово място поне веднъж. (някой казват, че има разлика мъже/жени в това отношение - е може и да има, но не е толкова голяма)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a74c1c5336
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Млада си,живота е пред теб.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ac3e452b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Мила, сега разбра ли защо е най-голямата глупост на света да се омъжиш преди 20 за първия срешнат? Е, сега вече си го разбрала, но е малко късно. А иначе, млада си, животът е пред теб, а и разводът не е края на света. А и казваш, че се тревожиш за мъжа си и дали ще е щастлив. Недей! Не мислиш ли, че щом ти изневерява, май точно сега не е щастлив. Така, че вместо и двамата да страдате, не е ли време да се разделите и да си дадете шанс да намерите правилните хора?

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c8d6ee3b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Мила,разведи се..Може би си внушаваш че имаш чувства към съпруга ти.Я,помисли колко пъти още ще ти изневерява?Ами като идеш да учиш в чужбина?Този брак няма бъдеще,определено.Поне веднъж не мисли за мнението на родителите ти,бъди щастлива!Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f6aae9a6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Момиче младо, гледай си образованието, ще срещнеш други хора и други интереси, интелекти. Ти ще пораснеш бързо и мирогледа ти ще се промени. Развода е най лесното. Скоро хубавеца ти ще те гледа в очите и Ти ще го въртиш на където искаш.
Един човек с малко повече опит

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8854445689
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не знам дали още важи, ама според мен щом и жилището и парите му да благодарение на баща ти, значи той не може сам да изгради нещо. И само за това-трябва ли да го търпиш-за да не остане сам?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 30477f4d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Ще се изумиш, че света е виждал милион истории като твоята, но ..
Дечицата, гледани в саксия живеят по релсата - всичко е по график и съществува само "трябва, трябва, трябва", никъде няма "аз искам", но ти това вече си го изпитала, няма нужда да ти го обяснявам.
И тук е момента когато след многото "трябва" идва и момента в който трябва да заживеем с тях. И, ако те са много скапани, правят ни нещастни и т.н. се мятаме в ръцете буквално на първия срещнат! Само и само да избягаме от това, което е сега.
Не знам дали К те харесва и т.н., но разкарай мъжа си. Нали се сещаш - ако ти беше достатъчен, изобщо нямаше да се стигне до 2-ри. Само се замисли за колко кратко време си му приписала емоции, които отдавна таиш в себе си, но няма към кого да насочиш.


П.С. И все пак, преди да казваш до какво води секса преди брак, се замисли откъде се пълнят списъците на самоубийци, нещастни хора, изневеряващи, паралелните реалности и т.н.. Нали не забравяш, че изневярата не е по-малко изневяра, ако се чукаме в името на любовта и все пак си на този свят има-няма 70 години - само си представи, че ще ги изживееш всичките по досегашния начин - рамки, ограничения..
Просто заживей на чисто, открий себе си. Не тази, която са създали родителите ти, а себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker