Чувството да останеш незабелязан - първа част - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121160)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Избор на редактора

Чувството да останеш незабелязан - първа част
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 8633 пъти
Здравейте,

В момента пиша от работното си място. Има тръпка докато пиша да се ослушвам да не мине някоя колежка покрай мен и да види, какво пиша. Дори току що една дойде да ми сипе в ръката малко ядки и погледна в монитора. Дано не е прочела в по- горния ред думата колежка.
Темата е свързана с това дали човек се чувства в някаква хармония, въпреки, че си има на главата някакви проблеми.
Винаге сме недоволни от нещо, което го нямаме или ни липсва, или че не сме това, което ни се иска да бъдем, сравнявайки се с другите. Това ни прави затворници в собствените ни кожи. Защо не направим така, че да се приемем каквито сме, да направим нещо по въпроса за промяната, която желаем, да спрем да се оплакваме и да злословиме против другите и да вникваме по-често в собствените си кусури, за да стигнем до друго ниво на духа. Всичко опира до това как сме разглезили или възпитали умът си. Ако го оставим на самотек, той ще е като едно непослушно детенце, което иска всичко и на момента. Дотук тези неща са ясни на всички.
Стигам до точката на самоосъзнаването. Клкото по -осъзнати сме, толкова повече виждаме мърсотията около нас, омърсените хора, неосъзнатите, живеещи в релси и не виждащи по -далеч от собствените си убеждения и представи за живота и борещи се да ги наложат над другите чрез безмислени спорове. Това също го знаете и правите, предполагам.
Сега е момента да опиша за това как се възприемаме. Обикновено се възприемаме по беографияти и действията си, които сме извършили с много силно намерение или съпротивление. Тези неща изграждат открояващите ни се спомени от целият ни живот до момента. Те също ни поддържат личността в момента, такава каквато е. Когнитивността е тази, която ни казва в определена ситуация как ще действаме, независимо, че съществуват безброй варианти за отреагиране. Ние обаче имаме опита в дадената ситуация и умът ни ще изведе като решение точно този опит, за да реагираме подсъзнателно на ситуацията. Това не сме ние, ако го направим подсъзнателно. Ние ще сме, ако осъзнаем ситуацията, имаме време да осмислим как да реагираме и реагираме по-друг, нов начин спрямо предходния. Това е да сме осъзнати, да се надграждаме осъзнато. Умат, както виждате се меша в целият ни живот.
Къде сме ние в цялата картинка на живота.? Ние ще сме там където пожелаем, ако пожелаем ще трябва да положим усилия. Усилията са в това да сме различни, да сме хамелеони във всичко. Да еволюираме, да накараме мозъкът ни да работи на по високи обороти.
Общуването - за някой трудно постижимо, за други не. Екстроверти или интроверти - ами изберете сами, а не се оправдавайте, че сте някакви. Да, знам че на някой им е трудно да се променят, но истината е в това, че те са свикнали да са такива. Направете нещо по въпроса и стартирайте промяната, която ви е нужна. Не се обезличавайте, позволявайки да ви тъпчат хората със непокрито самочувствие. Имайте и вие, бъдете играчи, а не аутсайдери. Играчи, които също могат да боравят с чувствата на другите. Ако сте безчувствени ще вие по-лесно, но не прекалявайте. Очаквайте чест 2 скоро. Там ще обясня вижданията си по въпроса за роботното място и колегите, създаването на впечатления и създаването на приятна харизма и външен вид.
Очаквам мнения и от хейтърите, за да разбера какво съм провокирал в такъв типаж хора. Бъдете откровени, за да си помогнете сами.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: c683be34ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Доста бързо спрях да те чета, но изводът ми е следният: трябва да ти дават повечко работа за вършене, че като гледам си пилеят парите за заплати на вятъра...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ce4de8ee5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Промяната и развитието на съзнанието не е лъжица за всяка уста, авторе. Логично е човечеството да тръгне по този път на развитие и вероятно с напредването на науката ще се забърза изкуствено на този процес. Всеки нов роден започва от нулата да гради съзнание, а масовото съзнание е на ниско ниво и основните мисли са за простотии и битовизми.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 90c06b8280
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   "Това не сме ние, ако го направим подсъзнателно". Напротив - ние сме. По-ние от ние няма накъде. Номерът е да изградим личността ни до такава степен, че подсъзнателната ни реакция да е отговор на осъзнатата ни необходимост да бъдем по-добри. Не притискай "То"-то, приласкай го да гони играчките на Свръх-Аза.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 121c9f0e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Живота е миг. Защо да го пилеем в осъзнаване. Тепърва да четем книги, да се учим да медитираме и да се самодисциплинираме. Да виждаме красивото в утрото и чаровното в залеза. Да се храниш здравословно и да правиш упражнения за здраве. Да отглеждаш цветя и да си вземеш домашен любимец, защото е човещинка. Да казваш обичам те и да се усмихваш без причина. А, пък да поздравиш непознат или на просяка да дадеш пет стотинки, повтарям пет стотинки. Това
всичкото е толкова трудоемко и безмислено. Ей го на-почва футболния мач и бирата ме чака, пардон касата с бира. Ще си псувам на воля и ще се кефя на губещите. Приятелите и те са същите, пък може и да ме сметнат за болен, ако погаля котката в най-пиковия момент от мача, вместо с един ритник да я залепя за стената. А, в саксията сутрин пикая, ами да , да бия още пет крачки до тоалетната, не съм будала. Упражненията са за слабите, а аз съм силен, оня ден набих една жена. Защо пък не. Да не е пресичала на пешеходната пътека, докато аз минавам с колата. А, ония там в позите Лотос, то какво да кажа за тях. На мен ми е приятно да си бъркам в носа, когато не съм сам, да подсвирквам след мацките по центъра. Да бъда на думи всезнаещ и можещ-това е стил, това е класа. Нека не се променяме. Така даваме надежда на докторите, свежа плът на интензивните отделения, създаваме работа и на парковете, гробищните паркове. Помагаме за икономическото развитие на държавата. А, един вчера ме нарече мързел, ехх само ако знаеше какво правя. Живота е миг -нямам време да се променям.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker