Кармата е жестока - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кармата е жестока
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 10481 пъти
"Карма (????) е санскритска дума означаваща действие, влияние, причина-последствие, съдба. " - от Уикипедията.

Скромен човек съм. Добродушен и малко простоват. Никого не съм нагрубявал. Все се опитвам да помагам на хората. Винаги съм търсил любов и разбиране, а ми отвръщат само с лъжи и презрение. Пак заговорих за любов, но не, не съм объркал категорията.

Сега ще ви разкажа какво се случи на едно младо мъничко момиченце на около 22-23 години и за мен един 28 годишен самотник, с тежък живот, без детство, без някой-някога да ме е обичал, но винаги добър към другите.

Та какво се случи: влюбих се в момичето, опитах се да я заговоря няколко пъти. Тя се държеше студено и дръпнато. Мислих си, че навярно търси принца, а не просяка. И вярно е нямам пари, нямам кола или собствено жилище, не съм и особено много красив. Но започнах да работя на две места за да спестя някакви пари. След два месеца, като взех и допълнителната заплата, си купих по-прилични дрехи и с малкото пари останали в джоба ми отидох при момичето с намерението да я поканя да се поразходим, да поговорим приятелски, да я почерпя нещо. Тя все още беше на работа, продавачка е в един магазин, е поне беше. Нямаше клиенти и аз отидох право при нея и я попитах, дали след като свърши работа, иска просто да се поразходим заедно.

И тук почва веселата част: тя се разкрещя, заобижда ме, нарече ме кретен, боклук, измет, почна да ме блъска. И каза, ама съвсем точните й думи бяха: " Изчезвай, че приятелят ми сега идва и ще ти счупи главата".

В сълзи, почти на бегом излязох от магазина и се прибрах.

Всичко изгуби смисъла си в този ден.

И сега идва кармата:
днес, почти една седмица от тогава минах покрай магазина. Исках да я видя, поне за малко. Просто да я зърна... знам, влюбен съм. Но виждам друга продавачка. Отидох и я питах, къде е другото момиче което работи там, а тя каза, че в петък ( точно в деня когато я бях поканил) някой я бил нападнал след работа пред магазина. Удрял я е, взел й е телефона и чантата и избягал.

Кой знае какво по-лошо е можело да се случи.

Оказа се, че никакъв приятел не е имала и е нямало никой който да й помогне.

Стана ми много тъжно. От цялото ми сърце ме боли заради случката с това момиченце. Но какво можех да сторя?

Кармата е жестока.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: c247e5260f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знaм зaщо си решил, че кaрмa. Aко товa те кaрa дa се чувствaш... отмъстен, не е ок.
Инaче не се впечaтлявaй толковa от реaкциятa и, колкото и дa е грознa и крaйнa. Може би не си бил единственият " досaждaщ ". И нa мен ми се е случвaло дa реaгирaм някой път по крaйно, но товa е от прекaлено внмaние, човек ( женa ) зaпочвa дa се чувствa кaто ходещa вaгинa в очите нa мерaклии рaзни и товa вбесявa. Не кaзвaм, че ти точно си от този тип мъже, но ги имa... много. И кaто писне, някой път тaкa избухвaме. Не го приемaй лично срещу теб, не те познaвa, просто и е писнaло от фенове явно. Колкото до кaрмaтa, не го мисли по този нaчин, зaщото не знaеш кaкво би могло дa ти се случи утре нa теб примерно. Бългaрия си е вече опaсно място зa живеене, стaвaт и по лоши нещa зa двa левa.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 80c46ae796
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Кармата не съществува. Съществува само, ако вярваш, че съществува. Света проста е едно дуално огледало и отразява всички мисли, емоция, действия. А това, което си направил е, че си се натрапил на момичето, което не е привлечено от теб. А случката, която и се е случила не е случайна. Грубият начин по който е реагирала се е върнал като бумеранг към нея. Наричай го, ако искаш възмездие. Просто така е създадена Вселената. Затова престъпника колкото и тежко престъпление да е извършил винаги си получава наказанието дори и да има забавяне във времето. Надявам се да си разбрал написаното. Не е за хора с ниско ниво на духовно съзнание!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b296b855d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   А даваш ли си сметка, че ти ще си първият заподозрян? Мдааа.... кармата наистина е жестока.
Най-добре е да търсиш запознанства в среди, в които се събират хора с подобни на твоите качества. Много си избързал с предложението - първо сближаването, след това срещи, иначе е нелепо и плашещо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: aac030360b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Няма нищо случайно.Това е урок за нея,да не се отнася толкова грубо с хора,които и мислят само хубавото.Бъди сигурен,че тя ще си вземе поука

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f653262af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   №3, аха, ОК, няма да му викаме "карма", ами "възмездие"...
Завиждам на таланта на някой хора да отричат неща, които е невъзможно да бъдат отречени, и то само за да покажат колко по-напред в разбиранията си са от другите...
Не по врат - по шия,
не съсед - комшия.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 1b220be704
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Може би е извън темата, но авторе, постъпил си наистина жалко. Не бива да бъдеш толкова отчаян. Ако веднъж те е отрязала - явно не е за теб. Не е краят на света. Също така не бива да бъдеш винаги "принцът просяк", "доброто момче" или "рицарят на бял кон", да правиш това, което мислиш, че другите очакват от теб - така само ще изгубиш. Това, че си самотник, не означава, че трябва да лижеш чуждите задници с извинение. Това само ще те отдалечи от другите. Казвам ти го от опит.

Не можеш да се появиш просто така отникъде и да я поканиш на "разходка" или "кафенце". Та вие дори да се познавате. Не знам кой си, но на нейно място и аз щях да се нервирам ако напълно непознат за мен човек, който знае, че не го харесвам, ме преследва по този начин и така нахално.

Момичето явно не е за теб. Казваш, че си влюбен в нея, а дори не я познаваш. Предполагам, че и името й не знаеш. Може би ако имаш късмет ще намериш подходящата, когато най-малко очакваш. Както е казал великият философ Маккартни, парите не могат да ти купят любов. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4811c32327
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може този ден просто да е спряла на "червения светофар".
Защо първо не се информира за дните и?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 82ebabde08
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Самия факт, че си нарекъл историята си карма, показва, че за теб това е възмездие и един вид се радваш, че момичето си е получило заслуженото, а в същото време казваш, че я обичаш. Какво е любовта? Аз съм жена на 24 и имам мъж от 5 години, с който мислим да се оженим и да си имаме детенце - от моята гледна точка любовта е да мислиш само за доброто на другия и щастието ти да идва само когато другия е щастлив без значение ти самия колко страдаш. Е това описание съвсем не отговаря на чувствата ти към това момиче - ти си влюбен в себе си. Знам, че е лесно човек да плюе по непознати в нета, но и аз съм имала много предложения от хора като тебе - веднъж отрязах един техник от интернет доставчика, който ме покани на кафе, като само знаеше за мен как изглеждам и че нямам интернет :), на следващия ден след като отстраниха повредата и аз го отрязах, пак се случи да нямам и пак се обадих - не можете да си представите огромното му задоволство - едва ли не карма, че виждаш ли пак имам нужда от услугите му, и беше супер обиден че не помня името му - човек изпълнен със злоба, ниско самочувствие и жажда да си отмъсти на света, който го е отритнал. Как да обичаш човек, който мрази всичко и себе си?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f54aa0a35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Н 3 " Не е за хора с ниско ниво на духовно съзнание! " :)))
Сериозно? ! Изкaзвaш се кaто възрaстен с детско съзнaние, изумен от някои проблясъци, блaгодaрение нa които се чувствaш кaто... хм, нaпреднaл духовно... хaхaхaх

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9405aa0e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Тъпо е да задиряш хората на работното им място, да беше пуснал някой лаф, трябвало е първо да разчупиш леда и да разбереш първо защо се държи така дръпнато. Не можеш да знаеш дали наистина не е имала приятел, ти какво си мислиш, че всеки е длъжен да посреща/изпраща гаджето си до работа ли? Освен това факта, че е ограбена не е повод да се радваш, можеше да бъде майка ти на нейно място и със сигурност няма да е карма.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e9206f2b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Всичко се връща - била несправедливо груба към непознат човек, може и към други така да се е отнесла, и ето, бумерангът се е върнал при нея. Мен ме радва, че и се е върнало, но едва ли ще си даде сметка, че трябва да престане с грубостите и лошотията си. Сигурен съм, че се отнася така към много хора и това и е обичайното поведение. Нека и! Щеше да ме е яд, ако беше някое невинно момиче ... но на такива - нека!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 513a3d3421
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Влизам в този сайт заради такива истории. Човече не се променяй! Бъди себе си, бъди щастлив, че не си като другите. И да..няма да те разберат, но хора като мен те разбират и чувстват напълно. Бог да е с теб, човече. :) Поздрави. :)


SpiritualMan

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 513a3d3421
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   К'во стана с теб, човече? Как си, добре ли си? :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e9d3560942
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Причината може да е по-проста. Доста по-проста. Влюбил си се преди да заговориш момичето - случва се. Познато ми е. Пренатегнал си се и си се гипсирал - понякога, когато човек се пренавие - резултатът е точно обратният. Знам, че е трудно - но именно такива свръхемоционални ситуации не водят до очаквания добър край. Не го приемай тежко - просто е урок. За да завъдиш жена трябва да си по-умерен. Природата сама се бори срещу крайностите и 'изравнява наляганията'. В случая се е получило така - ти си искал много добри неща много бързо - резултатът е бил разрив. Не е случайно, че в природата има еволюция, не революция. Искай си добри неща, не спирай да искаш, но не ги искай веднага. Защо си помисли, че те отхвърлят заради парите? То и аз така си мислех веднъж, че не мога да бъда с една жена заради по-големия й имотен статус. Но се оказа, че тя се е притеснила заради семейния си статус, за семейството си. А поведението й беше на интересуваща се само от парите. Така че, никога незнаем точните причини за поведението на другия.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 27ead38bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Номер 3 би ли споделил дали си чел някакви духовни книги и въобще от къде знаеш нещата за които пишеш.
Респект към коментара ти много вярно.
Моля те отговори ми.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 513a3d3421
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Искрено се надявам, автора да е добре и да живее. Авторе, ти си силен и различен от "масата". Един ден ще бъдеш щастлив с твоя човек. Желая ти, много търпение и сила! : )


Sunrise

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6597ae8f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

21.   Как само се хващате всички на тази измислица, а тя мирише не на гнило, а на пробит кенеф.

Скромен човечец, без детство, никой не го е обичал, пари няма, жилище няма, любов няма, кола няма (ддз, сигурно и бельо на дирника няма), външен вид няма, но пък САМО помага - идеалната жертва. Злодеят - някоя зла жена. Класика в жанра.

Първо, bullshit.

Първо. 1 More bullshit. Не си влюбен, ти си вманиачен - нито я познаваш (тя явно си е студена), нито си я заговарял достатъчно - харесала ти е на външен вид. Толко. Познай кво - това не е любов, ти си просто толкова очевидно девствен, с такова нищожно самочувствийце, че пушек се вдига. Просто е - твоята вманиаченост не е причина някой да те харесва. Девствени "добри и скромни" сладурчета с претенции, такива си има премного.

Второ, дори да кажем, че не лъжеш, ти си на 28. Не те ли е поне малко срам да досаждаш на 22-годишна (навярно студентка), да я каниш по 100 пъти след като ти е отказала? Знаеш ли колко си гнусен като постоянно я наричаш "момиченце"? Освен, че звучи жалко, снизходително и ПЕДОФИЛСКО, просто изтъква как нямаш място при нея, след като я имаш за толкова недорасла.

Трето - "не" значи НЕ! Казано ли ти е "не"? Казано ти е. Продължаваш да я следваш и досаждаш - това си е жив тормоз, жертвичке, подсъдимо е. После си се разревал, браво. А като е била нападната и най-вероятно в шок, тогава злорадстваш за това как е била беззащитна. Жалък си.

Впрочем, след като работиш на 2 места (поне 12 часа демек) как намери време, в работен ден, въобще да отидеш дотам, при това преди края на смяната й, а и да имате още време след това да се разхождате, а? Пак мирише на измислица.

Да, съдбата е жестока за това момиче - първо тормоз, после насилие. А сега и същата чичка, която я е тормозела, се опитва да изкара себе си жертвата, а тя дето е била ограбена и бита, тя е злата курва. Има си място в Ада за жалки злобни мижитурчици като тебе.


Към модераторите:
Защо допускате такива очеизвадно фалшиви глупости? Ако е истина, то тогава е в пъти по-зле - това си е НАСАЖДАНЕ НА ОМРАЗА, при това спрямо жертва на насилие! Какво му е виновна продавачката - че той я тормози? !? На всичкото отгоре и "карма" да го нарича, сякаш щом си отрязан, другият човек заслужава да го оберат.

М, 24

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d332fc27c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ами, може и карма да е било, но не мисля, че може да си сигурен и не мисля, че трябва да се радваш толкова много. Гледай себе си и това е достатъчно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1684b1c141
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Авторе, 21 е прав.

Нещата се случват в главата ти, а не в реалноста. Факта че си се "влюбил" още преди да си бил с нея говори че живееш в някакъв твой си измислен сън. Реалноста е друга. При теб егоизма ти говори само.

И не, ако наистина искаш да звучиш спиритуално и да намесиш Будизма си гледай твойта карма. А не нейната. Твоята няма връзка с нейната. Това което й се е случило е заради нещо при нея самата, може и да си го е заслужила, може и да й се случи нещо много хубаво след това - няма значение, това това не е наша работа. Това, че ти си почувствал възмездие е от твоя егоизъм нищо повече.

Будистите не изпитват удовлетворение когато на другите им се случват лоши неща. Изпитват удовлетворение когато на другите лоши или добри, без значение им се случват хубави неща. За тях даже няма "лоши" и "добри", те не делят хората. А ти си много далеч от това, като ти гледам поста.

Сам го каза никой никога не те е обичал.... А може би някога са те обичали и си свикнал на тази "любов" и сега когато ти липсва си мислиш, че другите са длъжни да те обичат.
"ах, на мама момченцето, ах на тати мъжлето! ", а? така ли е?

Нека ти кажа най жестоката истина на този живот приятелю, която ще потвърдят всички читатели тук:

НИКОЙ не е длъжен да те обича!

Дори и майка ти. Любовта се печели. А ти нищо не си направил за да я спечелиш, когато си я заговарял.

Нека ти дам простичък пример, вместо да си я поканил на разходка е можело да питаш "тежък ден на работа? ", "сигурно е много натоварено днес? " Прояви съчуствие. Ама не фалшиво. Мисли за нея. Обгрижи я.

Нямаш любов която да дадеш, да, ама друг начин няма. Трябва да намериш от някъде ако искаш и ти да имаш.

Айде успех, че вече 28 години не си намерил любов за другите!

p. s. имам смътното усещане че даже и не гледаш критиките на хората тук. Ако продължаваш така и още 2х28 години ще минат.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f2c7acb2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

25.   Брей, какъв нагон изпитват хората да смачкат някого, който очевидно е слаб... Може да изричате и горчиви истини, обаче така го правите, че да унщожите човека, не да му помогнете. Нищо необичайно няма в това, когато някой те е наранил и ти е причинил болка, после да изпитваш удовлетворение, ако научиш, че и той е понесъл болка: нормално е, тук престъпление няма. А женицата зад щанда е могла да му откаже, но не грубо, а спокойно, за да не го огорчава. Защото явно това е човек, когото всички го мачкат и той не може зда се изправи на крака. А ако беше приела поканата, нямаше да падне тавана в къщата ѝ. Ще пийнат по нещо и ще се разотидат, голяма работа. Ама не, - дай ни да осъждаме тоя и оня и то така, че да го довършим, особено ако видим, че е нещастен. Еми, жалки са тези съдници. Жестоки нрави,болно общество. Повече съчувствие към ближния е нужно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: db88fbe5ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Историяте е стара, но все пак- много ли се радваш, че й се е случило лошо? 21 е написал супер коментар. Ти не си никакъв добряк както се описваш, а обикновен stalker (има ли я на български тази дума? ). "Момиченцето", което е млада, независима жена, те е отрязало, ти си продължил да й досаждаш, после пак си ходил да питаш за нея? Явно си обсебен, а не я познаваш дори. Изобщо кой нормален човек нарича жена на 23 момиченце? Ужасно гнусно ми звучи и на мен. Съвсем нормално е да ти каже, че има приятел за да я оставиш на мира. Момичета- ако ви преследват вманиачени откачалки със съмнителни предложения, обаждайте се в полицията! Пък ти, авторе си гледай своята карма, че и тя никак не хубава май.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8129b52a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

29.   Какво веднага нападате човека?? Ами заслужила си го е тая жена, можела е просто да откаже най-нормално или да си измисли оправдание вместо да стъпче човека по този идиотски начин. Нека й е сега и това е поредното доказателство че бумерангът на живота те праска за всичко мръсно и лошо което си направил. Едва ли автора се хвали за това, че й се е случило просто изказва историята си, няма нищо лошо в това и явно намеква, че ако въпросната жена на щанда беше приела да изпият по 1 кафе нямало е да се случи това с нея. Та авторът е напълно прав това си е чиста карма, може ли такова нещо да крещиш на човек който не познаваш, що за човек би го направил това?? Авторе дръж се човече тая жена не е за теб, търси си друга и този път се увери, че е нормална и приятна жена та да си сигурен, че няма да има неприятни изненади.
М18

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2f9c73f358
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Ама откъде-накъде ще се съгласява "да изпият едно кафе"?! Не мога да си представя някой навлек, към когото съм се държала просто любезно, да ми нахлуе в работата и да настоява да пием кафета. Имам си ангажименти, имам си други задачи, нямам никакво време и желание да си губя времето с първия срещнат. Той може да е чудо на чудесата, най-прекрасния човек на света, но не е в моя социален кръг все още. И ако ме нападнат на улицата, това ще е просто беда, а не възмездие за това, че не желая да общувам с всеки срещнат. А ако пък въпросният "всеки срещнат" злорадства на мой гръб, значи напълно правилно преценявам.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2f9c73f358
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Ама откъде-накъде ще се съгласява "да изпият едно кафе"? ! Не мога да си представя някой навлек, към когото съм се държала просто любезно, да ми нахлуе в работата и да настоява да пием кафета. Имам си ангажименти, имам си други задачи, нямам никакво време и желание да си губя времето с първия срещнат. Той може да е чудо на чудесата, най-прекрасния човек на света, но не е в моя социален кръг все още. И ако ме нападнат на улицата, това ще е просто беда, а не възмездие за това, че не желая да общувам с всеки срещнат. А ако пък въпросният "всеки срещнат" злорадства на мой гръб, значи напълно правилно преценявам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8548e83b7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   До 30: Ами ти само с твоя кръг хора ли общуваш ? И какво изисква например аз да съм в твоя така наречен кръг ? Айде не ставай смешна ами помисли като възрастен човек, какъвто би трябвало да си....
От 29 М20

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: cddeddc029
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Ти на си добре, момче. Как може да те радва това, че някой и е направил нещо? Тя е в пълното си право да не желае да излиза с хора, може и да е излъгала дори, че няма приятел, ЗА ДА НЕ ДОСАЖДАШ! Не те иска- това е! Моят план би бил различен, би трвбвало да вземеш една роза, напиши си номера и кажи- красива си, бих се радвал да излезем, обади ми се. Със самоувереност и тн. Така се прави. Между другото- да не си я прикачал ти??? Имам вече съмнения

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d378a848dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Може ли да се запознаем? :”)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0e53ad1a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Няма такова нещо като карма!!!
Все някой умник тука, скрил се зад компютъра си, се опитва да ни убеждава че ние сме зле сега, защото изплащаме лоша карма, заради това че някои в миналото в България са биле лоши с богомилите.
В цяла Европа, особено католическата църква, са ги преследвали, измъчвали и избивали. Защо те не изплащат карма? !
Защо турците не изплащат никаква карма за това че по най-дивашкия, зверски, азиатски начин клаха и ограбваха християните от Балканския полуостров? ! Диваците вземаха деца от майките - КРЪВЕН ДАНЪК - от това по-жестоко и по-изродско злодеяние едва ли може да се направи! Такова нещо само Дявола може да измисли и направи!
Защо за тях няма никаква карма?

Според мен е така защото кармата не съществува.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 640ed63396
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   37,

Не си разбрал значението на думата.

Карма не означава, че ако аз днес сипя разслабително в чая на леля Пенка, утре ще ме блъсне тираджия. Не значи, че ако днеска фиргам просо на кравата или полея кокошките, то утре ще спечеля лотарията.

Всъщност идеята е много проста, нарича се каузалност: действията ти имат последствия. Правиш се на мъж пред работодателя, не получаваш коледния бонус (а уволнение); не четеш за изпита, не го издържаш. Да разбереш идеята за карма е да разбереш нещо фундаментално просто, толкова елементарно, че се забравя винаги.

Приема се, че имаш нещо, наречено свободна воля (ако нямаше и всичко бе вече начертано, то нямаше да се говори въобще за вина или последици). С тази воля ти избираш следващия си ход. Избирайки го, ти всеки път, несъзнателно се срещаш с твоята стара позната (наричай я съдба или все там) и подписваш с нея един прост договор:

"Тук и сега, аз предприемам това начинание. Безусловно заявявам, че моите действия са мои и че аз нося тази отговорност и поемам всяка една последица, която то може да причини."

Да разбереш смисълът за карма означава да осъзнаеш, че можеш да избираш делата си, но не можеш да избираш последствията. Можеш да насочиш съдбата си, не можеш да я определяш.

Затова оня е смешен, защото мисли, че е герой в историята си и че обир с нападение е справедлиост спрямо жертвата, че кармата я е наказала за нейния изблик. Не осъзнава, че в нейния живот, той е бил непознат досадник (веднъж вече отхвърлен), който е последван от престъпник, докато досадникът философства над карма за нейна сметка. Кармата е принцип на следствеността, не паранормално отмъщение.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a73949851d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   До 38

Пълна простотия, ако питаш мене, затова китай го забранява тоя будизъм и виж докъде я докараха ехееееее

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4c78f798a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Номер 39, абсолютно си прав.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0e53ad1a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

42.   Но. 39
Това за Китай е кошмар, предрешен като успех и благоденствие. Икономически станаха силни, но от каубойската си индустрия, така са замърсили земята и водоизточниците си, че много скоро ще са напълно натровени и нито селскостопанската им продукция, нито водата им ще са годни за консумация. На много места, въздуха е вече така замърсен, че хората там трябва да носят маски. Водата започнаха да я преваряват, но скоро нивото на токсините в нея ще е толква високо, че и това няма да помогне. Екземите и раковите заболявания, рязко са се увеличили много кратно. Няма да е дълго, когато да живееш там, ще е опасно и хората ще започнат да се изселват. Тогава сигурно голяма част ще дойдат в България, която, тези мауци, бездушните малоумни българи, лакоми за пари, изоставиха, също както зарязаха майките си, бащите си и децата си. Изоставиха ги на циганския терор, да бъдат бити, изнасилвани и избивани! И после, пак говоете, че ги обичате! Изпрщате им, от врме на време по малко пари, като предполагам го правите за собственно опрадание, за да не ви е гузна съвестта(ако изобщо я имате).
Нещастници умопомрачени, опитвате се, да подкупите с въшливите си пари, родителите си и децата си, като им казвате, че го правите и заради тях, че да ги накарате и те да се чувстват виновни, за това че сте ги зарязали.
Ето за това хората започнаха да ви наричат ПРЕДАТЕЛИ!

Безсрамници тъпи, той господ ще ви го върне това тъпкано!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5a7f320c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   39,

Никой май не те питаше, нито искаше да сменяш темата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 987f7d3220
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   Не знам историята дали е истинска, но така представена не виждам никаква вина в момчето/мъжа. Вярно, неопитен подход, но без сексуални намеци, заплахи или други негативни действия. Обаче, как реагира жената: напада физически, обижда, заканва се, заплашва. Не е може да се оправдае такова поведение. Такова поведение говори за много лошо възпитание.

Изумява ме обаче как някои коментатори се опитват по един адвокатски маниер да изградят образа на работна и "независима" (?) жена, ощетена от тежък рецидивист и психопат. Кое й е независимото? Тя е силно зависима от своите комплекси и неспособност да се справи със ситуацията. Щом като възприема една покана все едно е заплаха и опасност.

Взаимоотношенията в обществото вземат обратен дисбаланс. Сега вече всички оплаквания от жена се приемат за чиста монета и всички се организират срещу лошия мъж.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 26b3269ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Момче живееш в някакъв филм, единствената ти утеха за това, че вероятно не си бил типажа на въпросното момиче и те е отхвърлила от раз е кармата. Ти сериозно ли? Мисли трезво има толкова лоши хора, които живеят спокойно и може и никога да не изпитат от лекарството за техните злини наречено карма. Ти явно си мислиш, че едва ли не цялата Вселена се върти около теб, ами вземи се събуди от този сън защото не е така. Тази неприятна случка с момичето няма нищо общо с теб и с твоите претенции да бъдеш с някой който доста директно те е отхвърлил, а дано извършителя да си понесе последствията това вече ще е истинска карма.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f8baa25162
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Подкрепям напълно мненията на коментари 13 и 21!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 73d2888cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Няма много общо с болката на автора. Според мен има карма. Скоро попаднах на тема, която ми припомни за една случка от тийнейджърските ми години. Излъгах майка ми, че имам висока температура и симулирах болест. Няколко дни по-късно наистина се разболях - висока температура, цяла седмица ве държа, доколкото помня. Приех го като карма за лъжата.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 36b15fda67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Много съжалявам... Виж, ако можеш да се видиш още с нея, ходѝ, разпитвай! Тя има нужда от някого. И ти не знаеш доста неща. Една жена може да вземе и некрасив мъж, ако мъжът се държи мъжката, няма да се стряскаш. Мисля, че е щяло да ѝ се случи същото, дори и да не си я поканил. Щом я харесваш, обучавай се, разучи какво търсят жените у един мъж, не съм те виждал, не си грозен, добряга си. Иска ми се да ти покажа някои важни за тебе неща, но не знам как можем да обменим контакти. Разбирам как се чувстваш. Да, някои жени така си избухват, не я взимай на сериозно. Жените много често тестват така. Дърпат се и се правят (мен тжва много ме дразни), може и да е била в цикъл, ама кой да предположи. Давай го мъжката. Не тъгувай, приятел, не приятел, ако си мъж на място, тя ще тича след теб. Женоте винаги тичат след по-доброто. Гледай видеа на Dan Bacon (надявам се, че разбираш английски), хич не си го слагай през онази работа, че се е държала така лошо с теб. Ако можеш да я намериш, намери я и пробвай да ѝ подариш цветя. Ако пак е враждебна, попитай я: А ако ти хвърля един шоколад от 5 метра, ще омекнеш ли? Ако още се прави, попитай я същото, но с картоф. Не бъдѝ зависим от нея. Ти също си имаш живот и тя да не знае много, много. Давай го мъжката, спокойно и така. Ще видиш, че нещата ще потръгнат. Разберѝ също какво искаш да правиш като работа и такива неща. Бъдѝ себе си и не позволявай да те газят. Не бъдѝ и гаден излишно. Една колежка от работата тръгна да ме прави на гъз за една снимка. После я попитах: тебе от ИНТЕРПОЛ ли те издирват и ме остави на мира. Много им мразя женските номерца. Опитай се да ги заобичаш. Ще ти се налага. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker