Как спряхте алкохола и с какво го заместихте? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как спряхте алкохола и с какво го заместихте?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 6936 пъти
Здравейте. Искам да попитам тези, които са успели да спрат алкохола как точно са го направили и с какво са го заместили. При мен нещата вече излязоха от контрол и не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2d3f96ba10
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Бивши алкохолици няма и не можеш да замениш един порок с друг!

Аз самата съм предразположена към алкохолизъм. От страната на баща ми съществува алкохолизъм от поне 4 поколения и зред мъжете, и сред жените. Прабаба ми е над 92 г. вече и пие по 1 литър вино на ден и отгоре гроздова. Мъжът ѝ е бил алкохолик, баща му е бил алкохолик, баща ми е алкохолик и всяка вечер се напива малко или много и не може да се контролира, но тялото му вече не понася толкова алкохол и така намали, но ако му се обадя по телефона след 18-19 ч. е пийнал. Пропусна детството ни, не успя да постигне нищо в живота, освен да намери жена, която да го цени и обича и живее като на сън - няма си представа от живота на собствените си деца, изобщо от живота. Сякаш се е опоил и не живее или живее в свой си, алкохолен свят. Това е най-тъжното - губиш всякаква връзка с реалността.

Алкохолът разрушава живота не само на алкохолика, но и на близките.
Затова те съветвам да спреш. Консултирай се с лекар-психиатър как се спира алкохол, но знам, че е постепенно и после се спира изцяло като няма право и на 1 бира.
Аз съм усетила за себе си, че ако почна да пия след второто питие не мога да се спра и затова не пия. Рядко като ям някаква особена риба, по повод или със стейк си позволявам чаша вино до две чаши вино, но никога повече.
Знам, че почна ли да пия ще свърша като другите от моето семейство. От любопитство се напих един път в живота си и няма да повторя никога повече, но имах един период, в който редовно пиех две-три чаши вино вечер и се усетих обаче навреме.
Знам какво причинява това особено на децата и жените. Затова се спри, човече, спри се. Спри всякакви алкохоли, други наркотици

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 438d982025
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моят съвет е да спреш на първо време с твърдия алкохол. Премени например на бира и то на едно кенче на ден. Спри да излизаш с компанията, с която излизаш за по чашка. Започни да спортуваш/занимаваш с любимо хоби. Аз преди 1г. бях пратен командировка на морето и там пиех минимум по 300мл. мента на вечер, т. е. нон стоп пиян. Като се прибрах първото нещо, което направих е да ставам сутрин да тичам половин час, след това ходех на работа с колело и след работа карах поне половин час. Като се прибирах се къпех, гледах един сериал(около час) и след това четях книга/играех компютърна игра. През почивните дни на село (няма да се напия пред баба ми или пред родителите ми), а там все с нещо намирах да се занимавам. Не знам как е при теб, но аз като се занимавам с нещо се увличам и мога да не ям и пия докато не го свърша

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9b7adc85bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   До автора, напиши някой подробности, за да можем да ти дадем адекватни съвети. Какъв е проблема ти с алкохола? Защо пиеш? По колко пиеш, еи такива неща, за да сме наясно, какво е състоянието ти. Защо ти е заместител? Добре е да знаеш, че алкохола, хазарта и наркотиците, са взаимно заменяеми се, но нито едно от тях не е оферта да замени другото, затова бягай от тях, като дявол от тамян. Съветвам те да не заменяш алкохол с хапчета, а да промениш начина си на живот, като цяло. Мисля, че мога да ти бъда полезна, познавам доста алкохолици, който са трезви от години, и доста от тях помагат и на други такива. Но ще изчакам да ни разкажеш историята си. За сега без необходимите подробности само от написаното мога да ти препоръчам само, да се поровиш в нета, да прочетеш каво е алкохолизъм, къде и как се лекува, как протича и тн. Можеш да почетеш и из форумите за анонимни алкохолици, има много интересни истории. Можеш да прочетеш и Голямата книга, мисля, че такава информация, ще ти бъде полезна да определиш сам за себе си имаш ли проблем с алкохола или не.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d6b58cd527
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Да ти имам проблема-аз пък само малко алкохол да пийна веднага ми става гадно и драйфам, направо се излагам в компаниите, но нищо немога да направя, няма как да свикна.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 138ef96e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

6.   От автора: Благодаря на всички,които коментираха.Няма да споделя историята си от съображения за сигурност.Света е малък.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 138ef96e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   1. Има бивши алкохолици, както има бивши пушачи. Различават се от човек, който пие в границите на нормалното и непушача, но има.
2. Човек никога нищо не отказва, просто заменя едно удоволствие с друго.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 877e573637
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

8.   Прави като мен. Замених бирата с перхидрол и антифриз.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9b7adc85bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

9.   Номер 7. Бивши алкохолици няма... Има алкохолици, който спират да пият, и не пият понякога до края на живота си, но си остават алкохолици. Само спирането на пиенето не води до излекуване. Алкохолика е алкохолик защото не може с едно, и 1г. да не пие реши ли да пробва да пие по някоя бира 1-2 месечно няма да му се получи. Според мен и от там идва това, че бивш алкохолик няма. Трезвия алкохолик, знае, че той нормално не може да пие, и затова изхода е да не пие изобщо.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9b7adc85bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   До Автора. Не ни разказвай историята си? Можеш просто да ни опишеш проблема си с алкохола. По колко пиеш, всеки ден ли? Смяташ ли, че си алкохолик? И можеш ли да контролираш пиенето?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 138ef96e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   От автора:ами не пия всеки ден, но когато се напия и нямам мярка и не помня. Пия по 2 дена нон-стоп. Направих си равносметка и се оказа, че половината от проблемите ми в живота са вследствие на алкохола и ако не пиех щях да съм съвсем друг човек в обществото. Щях да съм по-здрав и много глупости нямаше да се случат. Опитвам се да се обърна към спорта, но накрая след няколко дена -старата песен на нов глас. Искам да съм човек, който не пие и прави други неща за да компенсира. Искам да тренирам бойно изкуство, но работата ми не позволява и съм вече на други години. Иначе имам прекрасен живот, приятели и родители. Като се сетя, че тепърва проблемите ще започнат в живота....

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6fa4a03bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

12.   Почни да пушиш цигари, знам че е вредно, ако си търсиш заместител това е! Не казам че трябва да спеш от раз, примерно по една чашка на ден и около половин кутийка с цигари. Аз също имах порок-пуших цигари цели 7 години, но спях и от няколко месеца не съм запалвала. Много е трудно в началото но се свиква, аз не съм го заменяла с нищо друго, просто си дадах малко инат и се получи! Просто когато се сетиш за алкохол почвай да правиш други неща, като например-упражнения, завържи разговор с някого, дъвчи дъвки, пий енергийни напитки. Аз лично си изтеглих една, две игри на телефона и преди като много ми се е приисквало почвам да си цикам около 10 минути. Успех и дано да сложиш край на зависимостта! (ж26)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker