Защо получавам паранои и всякакви кошмари от трева; искам да мога да се наслаждавам на тревата... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Защо получавам паранои и всякакви кошмари от трева; искам да мога да се наслаждавам на тревата...
преди: 8 години, 10 дни, прочетена 4437 пъти
Защо не съм като другите просто.... Защо навсякъде и в нета, и в реалния живот всеки говори за трева и други наркотици, че били готини и т. н. - приятелят ми много обича трева, да се събира с хора, по концерти и да се забавляват напушени, а аз не мога... Чувствам се зле заради това, че получавам паранои съпроводени с циклеж. Сегашният ми приятел, други мои бивши и мои приятелки не искат да пушим заедно и аз не искам заради кофти ефектите, но от друга страна искам да се наслаждавам на ганджата като “нормалните“ хора. Толкова много, наистина много пъти опитвах да пуша и все кофти преживявания. Писна ми. Писна ми, защото се депресирам от самия факт, че съм преживяла кофти “трипове“. Десетки истории подобни на тези тук мога да разкажа от моя опит. Деперсонализация, дереализация, делюзии какво ли не. Най-често когато се напуша, се срещам с упрекващи ме мисли. Наистина унищожителни мисли, които ме наставляват да променя изцяло живота си и също ми се повтаря в мислите да спра да опитвам всякакви наркотици, никога повече да не си правя опити. Но когато видя в нета как всички се кефят на марихуаната и в реалния живот, когато всички около мен се кефят.... и просто искам да съм като тях. Трудно ми е да си спомня свестен трип от марихуана, който съм имала. Все е било невероятно интензивно и стряскащо, винаги съм на нокти, agitated & irritated etc. Ходила съм при психиатри, които ми казаха категорично да стоя далеч от трева, дори да не помирисвам трева, защото по едно време имах симптоми на шизофрения и на биполярно разстройство. Естествено не искам да съм като заклетите стоунъри, които всеки ден се напушват и са 24/7 безпомощни дебили, безработни и необразовани. Просто искам да съм като онези, които работят, учат, имат нормален и стабилен живот, но когато могат разпускат с ганджа с приятели.
Чувствам се различна, откачена, изолирана и аутсайдер в най-лошия смисъл на думата. Партньорът ми, приятелите ми и много други хора ме харесват, ценят, уважават заради мен самата, заради ума ми, качествата ми и т. н. Но както приятелят ми казва е изнервящо да се пуши с мен. Не мога да chill-на и тва си е. Оттам насетне самочувствието ми се разклаща, изолирам се от всички, изпадам в депресии, страня от всички и намразвам света и най-вече мен самата. На моето единствено, но необятно щастие - моят приятел му причинявам невъобразима болка, когато му споделям за депресивните си мисли, за безкрайната си омраза към мен самата и.... наистина не искам това да продължава. Искам да съм нормална.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 дни
hash: 0b7df63367
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тогава БЪДИ нормална! Не си наслагвай тревата като опция "задължителна". Така, както имаш би полярно разстройтво, както и тя по принцип води до шизофрения, така трябва да я спреш напълно. Това, че твоят приятел те ""храни"", казвайки ти, че не му харесваш едвали не, говори мн добре за него. Тренирай, прължавай да работиш и НЕ пий, не пуши!!! Това е моят съвет към теб, а това съвет от човек минал много, мнооогооо през тези неща, че и други. Най мразя напушеняци.

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 25f75f13ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да ти имам критерия за "нормална".

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 17cee91d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не можеш да се наслаждаваш на дрогата, брато, от нея изветрява мозъка и се изсушава кат стафида, става на пихтия, тва ти го казвам от личен опит:)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 дни
hash: 324497a37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Има хиляди други начини за разпускане. Недей да вървиш срещу себе си. Тялото ти те предупреждава само, че това не е за теб.
Освен това, мозъкът сам по себе си в голяма степен остава загадка за съвременната наука. Кой знае какъв ефект има тревата върху него в дългосрочен план... Така че по-добре си търси други начини за разпускане и въобще не взимай пример от хората, които наричаш 'нормални'.

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 7e59a8eb22
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Сигурно защото тялото ти се опитва да ти каже, че това е отрова и не трябва да го правиш. Аман от...

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 дни
hash: c1fa931dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не пуши трева, защото всички други пушат, а и приятелят ти. Аз, например, не пуша цигари, а всички около мен пушат. Дори и приятелят ми, с когото живеем заедно. Аз съм бивша пушачка, но от 7г. не съм пипала цигара, няма да живея живота си, защото всички други така правят! Това е моят съвет.

Иначе, мога да споделя мнение, защо така се получава при теб. Просто първите ти пъти са били неприятни, и си се вкарала в някакъв филм, още от тогава. Те, по принцип, първите пъти пробване на каквото и да е, не е много приятни. След време става хубавото, говоря най-общо казано, не за наркотиците, защото съм против тях! Та, нека ти споделя какво мисля аз. След тези първи път, си се почувствала кофти, кой знае какво се е въртяло из съзнанието ти, уплашила си се, не си знаела какво става с теб, и до кога ще продължи, ще спре ли изобщо... Проблемът е, обаче, че ти не си изолирала напълно този страх. Когато, следващите пъти, си пушила отново, ти съзнателно, или не, си спомняш за тогава, когато ти е ставало лошо. По този начин се настройваш сама, следващите пъти, да бъдат като предишните. Аз, например, пуша трева, но съм и функционираш член на обществото. Нищо ми няма, нито съм затъпяла, нито деградирала, безполезна, която по цял ден пуша и бездействам. Това го казвам, заради мнението на повечето хора. Мен не ме бърка какво мислят, но да не се изказват неподготвени, защото едно е да бъдеш на ясно с нещата, да си чел, поне, да знаеш от собствен опит, и да коментираш. Друго е, да вярваш сляпо на това, какво ти казва обществото и телевизията, и да се изказваш така агресивно, спрямо едно РАСТЕНИЕ! Та, да се върнем на мен. :) Разпускам предимно вечер, като пуша с приятелят ми, и така си прекарваме вечерите, когато сме вкъщи. Гушкаме се, смеем се, гледаме филми/сериали, разцъкваме някои игри, говорим си, забавляваме се, играем си с котката. Или, когато съм навън с приятели, след тежък работен ден, какво му е лошото да разпуснеш? Та, така. Когато съм в добро настроение, и си мисля, сега когато си дръпна няколко пъти, ще се почувствам по-добре, по-лека. Проблемите ще изчезнат за малко, и с най-чистото си съзнание, ще се радвам на живота, на малките неща, около мен. Ще си разказваме забавни случки, ще се случват забавни случки, и ще се смеем и ще сме щастливи и спокойни. И, така се получава. Точно, както го написах. Обаче, ако съм в лошо настроение, ако мисля за някакви негативни неща, то "трипа" ми няма да е от най-готините. За каквото си мислиш, обикновено, тревата го утроява, и то става някак си, по-осезателно. За това се получава така с теб. Защото преди да пушиш, сама се настройваш, че ще ти бъде кофти. Аз, също като се напуша, но съм сама, умът ми се изостря, забелязвам и най-малките детайли. Всичко премислям, и мисля много задълбочено, прекалено, дори. Разнищвам най-малките неща, и следвайки ги, стигам до крайната картина... С това искам да ти кажа, че зависи какво ще бъде напушването при теб, от няколко неща-от твоите мисли и страхове, от хората, около теб (или липсата им), от обстановката, от настроението ти, от времето, от проблемите и задълженията, преди или по време на това....

Това е от мен, но искам да знаеш, че тревата не е за всеки. Да, не е наркотик, но действа различно на различните хора. Някои хора, наистина имат много слаба психика, и веднъж пробвали, те не могат да се наситят на чувствата, които изпитват, докато са под ефекта. Някои преминават и на по-тежко. Но, това не е от самата марихуана, а от психиката на човек. Аз, пуша от години, и не съм взимала нищо по-силно от марихуана, кафе, и алкохол. Мои приятели също, но имам и такива, които са минали. И от тук, следва, да те предупредя за синтетични вид марихуана, който сега е много нашумял, под името "чай". Никога не пробвай! Не знаеш с какво е направен този чай, често се слагат отрови вътре, всякакви химикали, и други неща. Ако вместо ганджа, пушите чай, то нищо чудно, че ти се случват тези неща. Чаят, предизвиква световъртежи, гадене, много по-голяма сухота в устата. Ефектът му е много страшен, макар и по-краткосрочен. Смесвайки се с алкохол, може да те вкара в болница, и след това така и да си умреш, и никога да не събудиш. В града ми, имаше наскоро такъв случай. Едно момиче на 15-16 преди училище, се събрала с приятели в тях. Пили алкохол, пушили и чай. Както се забавлявали, тя колабирала на земята, глътнала си езика, и изпадна в кома. Така и не успяха да я спасят... Чаят също отключва и всякакви видове ментални разстройства, да знаеш, защото споменаваш за би-полярност, и шизофрения. Дори, и най-добрият човек да си бил, изложиш ли се за дълъг период, на този наркотик, то считай, че ще те промени напълно. Един познат, имаше връзка от около 5г. Живяха заедно, правеха опити за бебе, обаче мъжа пушеше редовно чай. И не говоря за разпускане вечер. Пушеше, средно по 5-10 пъти на ден. Може и повече. Напусна работа, като я излъга, че го били съкратили. По цял ден лентяйстваше и се събираше с други подобни, и само търсеха от къде да намерят пари, да се напушат, докато тя работеше, за да издържа и двамата. И сега, познай, разделиха се, този човек, сега е в затвора, заради кражба, и то защо? Защото му трябвали пари да се напуши... Извод: Чаят съсипва човешки съдби! Много може да говоря за последния пример, но няма, защото е много тъжно и страшно.

Та, недейте пуши чай! Това е от мен. Надявам се, съм била полезна. И не бъди като другите, ако не ти се пуши, и не ти харесва ефекта, не пуши. Никой не те кара насила. Може да си прекараш супер, и ако не пушиш, няма да изостанеш от другите, спокойно. Прави това, което ти е кеф, защото ти така искаш, не защото някой го прави, и ти искаш да бъдеш на равно с тях.

Depravity

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 дни
hash: ff70221611
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Приятелят ми не е казвал, че не му харесвам и не ме е хранил. Каквото е казвал, го е казвал от загриженост и се припокрива с нещата, които близките ми приятелки са казвали - че тревата не е за мен, че трябва да спра да пуша. Че говоря глупости, когато пуша, че не ми влияе добре. Приятелят ми не е за вина, той не е напушляк, а е зрял мъж с установена професия и стабилен живот. Не е като младежите, които не знаят какво да правят с живота си дето всеки ден се събират да пушат, да слушат малоумна музика и да се мислят за велики.

Сегашният ми приятел, бившите ми и приятелките ми никога не са ме карали насила да пуша - ъм очевидно!? Напротив, предупреждавали са ме и т. н. Но то си идваше от мен - аз исках да преживея еуфорията от марихуаната и така и не я усещах. Не мога да разбера защо съм различна. Не е честно. Наистина не е - всичките ми приятели пушат трева и се чувстват страхотно така, а в моят ум - кошмари. Най-лошото е, че се случва да имам и flashbacks, т. е. да усещам влиянието на марихуаната по същия интензивен начин и в обикновеното всекидневие, когато не съм доближавала трева. От там насетне тръгват редица проблеми в главата ми - задавам си въпроса дали полудявам заради промените в настроенията, поведението ми и и всичко останало. Трудно ми е да се наслаждавам на лудостта, явно това ме отличава от потребителите...
От авторката.

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 8de2c95836
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Имам подобен опит. Доста хора около мен пушат, аз също пробвах 5-6 пъти с гаджето, без гаджето, с приятели, дрън-дрън и резултатът беше винаги един и същ: абсолютна неадекватност, отнасям се в свои депресивни мисли, чувствам зле от себе си, от света, от всичко. Като цяло обичайното ми меланхолично настроение се изостряше страшно много. А останалите весели, засмени, хихикат си се, спокойно им е.
В крайна сметка се отказах от опитите и установих, че не е за мен. Постепенно развих силна нетърпимост към всякакви наркотици и към хората, които ги употребяват. Имам чувството, че те самите не са достатъчно добри/не могат да се забавляват качествено с "истинското си аз" и затова им е нужна подкрепа.
Преживей го, не е болка за умиране. Готините хора са си готини и без чужда помощ.

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 239cdd68b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Какъв е смисълът да се правиш на нещо, което не си?
Няма нищо лошо в тревата, познавам няколко човека които пушат за разпускане, в компания, абе купон да става.
Ама при положение, че тревата не ти понася, и вместо разпускащ и забавен ефект, ти се гади от нея, от какъв зор се напушваш? Защо го превръщаш във някаква фикс идея? Според мен е за да се правиш на яка и няма смисъл.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 дни
hash: 3581632e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Тревата не е за всеки, пък и от голяма важност е какъв филм си вкарваш след пушене и какъв сорт трева пушиш, пуши в компания и когато си в добро настроение. Да, тревата Предразполага към паранои. Аз употребявам от години и то всеки ден, но лично аз си я отглеждам.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 729bebe89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   На всеки треволяка действа различно. Тревата е гадно нещо спри да пушиш. Вкарва те в некви филми и си депресирам постоянно. Няма смисъл. Пий бира и ше си на техното ниво там.

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 828a789b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Здравей, пише ти 30 годишен мъж. Пуша марихуана от 1999 г. С прекъсвания разбира се. Спирал съм и за 3 години, след това за 7 месеца и т. н.
Ще ти кажа кратко точно и ясно защо се получава така - ПРОБЛЕМЪТ Е В ГМО препаратите, с които се отглежда 99% от тревата в БГ. Да не забравяме и лампите, на които се гледа, вместо да я огрява натуралното слънце. Нещо като да сравняваме микровълновата печка и живия огън при приготвянето на храната.
Ще се върна на препаратите - те са причината да се чувстваш така според мен. Химикали, заради които според лекарите последните години доста хора стават шизофреници!!! Проблемът е сериозен, НАИСТИНА.
Моят съвет е да не пушиш повече, колкото и да не искаш да го чуеш, това е истината.
За твое добро е, дано да съм ти помогнал.
Желая ти всичко хубаво и попътен вятър!!! :))))

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: 92698b6a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Твоя приятел е мръсен наркоман. Познавам го, казва се Венци и си търси по-слабо паихически хора, наивни и добри, които може да манипулира. А ти си точно такава. И тебе те познавам и ще ти кажа нещо. Той ти се смее зад гърба и казва, че си е намерил робиня в твое лице. Не те заслужава защото ти си добър човек, но малко наивна..

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 440ba9b4a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Добре... и аз не пуша трева! Не я обичам, не ми става нищо такова, но аз ставам като парцал. Това не ми пречи да се забавляваме с приятели, да излизам всяка вечер и да ходя на кОпони! Не си мисли, че като пушиш, си изключителна -не те прави по-добра или лоша. А, параноята си е от теб, аз съм взимала халюциногенни наркотици и също имах ужасни трипове. Просто Спри, пуши си по-мъничко, по една две дръпки и не се мъчи. Не е задължително да си тревоман, за да си готин!

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: 9ef2bbb918
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Не можеш защото ти е грешен въпросът. Трябва да е "искам да се наслаждавам на пушека", но явно не те кефи, както и всеки разумен човек. Иначе зелената трева носи наслада за очите (мозъка) на хората, които умеят да се наслаждават на красивото. Тези които пушат се наслаждават на това, че са извършили нещо забранено, което се цени в някои среди, не толкова от самото пушене.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 дни
hash: ff70221611
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Благодаря за страхотните коментари, ще ги имам предвид! И партньорът ми не се казва Венци и най-вече не е наркоман, по-скоро е анти-наркомани. :) Също така е твърде далеч от противното описание, което прочетох. Явно не съм единствената с подобни преживявания, както чета по коментарите, не съм прецедент и съвпадения не липсват, само с това си обяснявам това недоразумение.

Нека само изясня нещо за приятеля ми, защото изглежда бива нарочен за антагонист в историята ми. Мъжа, с когото съм във връзка в момента е изключително грижовен и загрижен, внимателен и всеотдаен към мен. Никога в никаква ситуация не е целял да ме засегне, а напротив - да ме предпази. Особено за случките с напушванията - нашите и отделно моите с приятели. Мога да кажа, че повечето факти и обяснения, които прочетох тук той самият ми ги е обяснявал на мен, с грижа, с внимание и т. н., категорично не с укор, с обвинение или друго. Най-вече „Защо ти е да си като другите? Ти си уникална и различна, и аз не искам да си като другите. Ако беше като другите, нямаше да съм с теб“. Този разговор, който водихме (след като вече бях пуснала темата) ме накара да се замисля и да спра да си втълпявам, че има някаква грешка в мозъка ми, която ме кара да не се наслаждавам на тревата и да се вглъбявам и прочие. Вдъхна ми... силно казано, увереност.

Както и да е, радвам се че има такъв в сайт, в който мога да пиша анонимно и със сигурност ще се възползвам от правото си да запазя анонимността си. В близкото бъдеще възнамерявам да продължавам да страня от ганджата, пък кой знае след някоя и друга година, когато надхвърля двадесет и нещо - вероятно психиката ми ще бъде по-укрепнала, самочувствието ми уравновесено и страховете ми избледнели, тогава ще бъде, да речем, разумно да опитам отново. Дотогава ще се осланям на надеждата за душевен мир и отвреме на време ще пия по някоя и друга бира с приятели. :)

Благодаря и наздраве. :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: c06df7110d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Коментарите няма да ги чета - може да се повторя с някого.

Виж сега, ако не те кефи да пушиш трева не пуши - супер тъпо е да правиш нещо само за да се докажеш на някакви хора. Независимо дали е вредно или полезно. Мое мнение просто.

По въпроса защо ти става гадно от тревата - ами просто организма ти не е годен да приема количествата, които изпушват твоето обкръжение и в това няма нищо срамно. А и съм на 99% убедена, че си с ниско кръвно.

От тука нататъка като пушите ще си дърпаш само по 1 път на вечер, нааай - много 2 пъти, ама не един след друг, за да не стават разни филми и драми и така. Но само ако наистина на теб ти се иска, не и за да си част от стадото...

Ти трябва да развиваш индивидуалност според мен. Гледай си твоите интереси и какво на теб ти е забавно - това "искам да съм като другите" няма да те доведе до по - далече от яката депресия. Започни да мислиш повече за положителните си качества и се замисли колко много отицателни качества имат хората около тебе. Ще видиш, че ти си си супер готина, а те не са толкова готини колкото ти излеждат. Не ги издигай на пиедестал. Никой не издигай на пидестал! Всеки си има косури.
Горе главата и само напред!

(един ценен съвет - мисли от какво ще си изкарваш парите, ако все още не си почнала да изкарваш)

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 0a15f77251
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   по същия начин съм. само ужасни трипове.

ами свикни с реалността, не бъди толкова незряла. това е истината за теб - не можеш да пушиш и точка.
и по-добре, не е нужно да си пилиш мозъка.
защо не пробваш да се потопиш в изкуство, да създаваш? и това те "вдига", освен това опознаваш и себе си, и е терапевтично. а от това което описваш ти си имаш някакви проблеми, които е добре да решиш. не чрез трева.
просто се откажи от тоя филм. няма да си от хората с щастливи трипове. на 100% се припознавам в думите ти, но не се притеснявам от това.
по-добре трезвен живот. пушенето е тъпо.
не си намирай причини да се комплексираш заради невъзможността да пушиш. по-скоро работи върху проблема защо се мразиш толкова.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 16 часа
hash: 87b0aa44ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Защото я купувате от улични дилъри, които я смесват с всякакви боклуци за да засилят пристрастяващия и халюциногенен ефект. Чистото масло от канабис има свойството да убива туморни клетки и да лекува рак.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker