Как да ги разделим? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как да ги разделим?
преди: 16 години, 16 дни, прочетена 8401 пъти
Здравейте! Нашият проблем в общи линии се състои в това: преди около месец, племеницата (15г.) ни започна да излиза с момче за което по-късно разбрахме, че се друса доста често и е пласьор. От както поддържат връзка племеницата ни си промени отношението към нас, към родителите си, стана нагла, арогантна, започна да излиза късно вечер и да се прибира в малките часове въпреки нашите забрани. От една майка на наркоман разбрах, че промяната в поведението е първия признак по който може да разбереш че определен човек се друса. Говорили сме многократно по тази тема и тя ни уверява, че не е опитвала дрога, но ние не и вярваме. Опитваме се по всякакъв начин да я отделим от въпросното момче, но тя е непреклонна. Какво да правим, как да постъпим... как да ги разделим... как да разберем дали е порбвала наркотични вещества? Благодаря Ви предварително за съветите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 години, 15 дни
hash: 23f7459558
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тя сама ако не разбере грешката си няма да се спре и аз бях таак ходех с наркоман но се осъзнах и го оставих ... Колкото повече й забранявате толкова повече тя ще виправи на пук. Човек докато не си удари няколко пъти главата в стената и не го заболи няма да се спре. Успех все пак

 
  ...
преди: 16 години, 15 дни
hash: 1ec23a3908
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отдалечете ги ... Сега е лято тя не ходи на учлище, отидете някаде на почивка за повече време. Говорете с гаджето й, може би той я кара да приема наркотици ..

 
  ...
преди: 16 години, 14 дни
hash: 40f4e48057
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здравейте..,
Не искам да ви упреквам, но какво означава това, че тя е "на 15 год. и вапреки нашите забрани тя пак излиза". Значи тя си прави каквото иска без никакв контрол. Вие като неини попечители, държите отговорност за нея, няма такова нещо да прави каквото иска, строг контрол, наказания и общуване. Защото тя е още на 15, а след 5 год. как ще е.

Ако сега не предприемете мерки докато е още непълнолетна, за в бъдеще няма спасение.
Не ви упреквам, но света стана много лош и ако не обръщаме вимание на децата си, изкушенията които водят към тяхния провал са много.И за съжаление започват все по-рано и по-рано. За мен е възмотимо дискотеките и баровете да са пълни с 14-15год. деца, и в повешето случай са виновни родителите. Как яе спите спокойно а детето ви на 15 из дискотеките.

 
  ... горе^
преди: 16 години, 14 дни
hash: 6340814862
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами много просто, щом твърди, че казва истината, вземете и урина за тест, направете го......мисля, че в медицинска академия, или вече може да има и по аптеките някакви тестове, ако даде положителен резултат имате пълната власт да и забраните всичко,а ко ли пък не коментар 2 за почивката също става; не искам да съм черноглед, но според мен прави всичко което вие не искате да си помислите дори, дано не съм прав

 
  ...
преди: 16 години, 14 дни
hash: 3a13c64e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Купете тестове продават в аптеките за марихуана и хероин мисля, отчитат на 100 процента. Ако е пушила трева преди по-малко от месец ще отчете... теста се прави с урина. И номер 1 недей така да говориш, детето е още на 15 год и ако го оставят само да се "осъзнава" ...не се знае... Аз съм на 22 год и моята майка така правеше като бях на 16 (теста ми излезе положителен за тревата), хвана ме на един сериозен разговор, но без да ми вика или да ми се кара... и си говорихме с часове. На другия ден ме запозна с едно момче на около 28 год (нейн познат) остави ни в едно кафене сами...оказа се че е бивш наркоман. Говорихме много, той ми разказа неща които все още не мога да забравя...изпитах страх от мисълта че след някоя друга година може да се окажа в този капан. Пробвайте.... Успех!

 
  ...


...
преди: 16 години, 13 дни
hash: c9d4be1c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5, напротив наистина трябва сама да се осъзнае. Аз също ходех с такъв човек с разликата, че той не може да се нарече баш наркоман, разтикваше трева, от време на време смъркаше, аз само трева съм опитвала и нищо друго. И моите роделите не го харесваха и постоянно ми забраняваха, това общо взето мен ме подтикваше да съм с него още повече ... И да ти кажа покрай него се запознах с много наркомани, които са наистина наркомани, херц, амфет и разните му другите лайна. Това ме отврати и никога не съм посягала към такива неща.. Тревата си я пуша, макар и рядко. Не смятам, че тя може да те подтикне към наркомания. И да за тестовете е добра идея. Колкото до момчето всичко с времето си. Все пак е на 15 няма да се жени за него ;-)

 
  ... горе^
преди: 16 години, 12 дни
hash: 9d7f15c7d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сякаш слушам за себе си хах. И аз съм на 15 години и аз ходих с дилар и се друсах с него. Не можете да направите нищо, за да я спрете. Казвам го от моята гледна точка, защото и аз съм като нея. Можете да отидете в болницата и да питате то има тестове за наркотици и кръв вземат. обаче ако я наказвате и и викате само ще я ядосате повече както е раздразнителна и ще отиде пак да се друса. Че в краина сметка да ви кажа какво можа да направите... знам че звучи малко тъпо и че за вас е трудно да стоите безучастни в това, но я оставете за известно време. Тя ще се забърка в големи проблеми с тея наркотици както стана и при мен. Осъзнах че трябва да стоя вече далече от тях и от такива хора, защото бях в голяма опасност както аз така и семеиството ми. Рано или късно тя ще разбере че не е добре да се движи в тази среда. Аз го разбрах. Сега гледам да стоя на страна от тях, ноо още продължавам с наркотиците от време на време. Ако тя не разбере сама колко и е сериозен проблема, няма кой да и го налее в главата!

 
  ...
преди: 16 години, 8 дни
hash: 4ad333e2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Тя се друса!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
  ...
преди: 16 години, 6 дни
hash: 7aa3da326b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравейте. 5 е права, насила не става. Трябва да се говори мирно и кротко. иначе е нов стимул за нови дози. Можете да потърсите и психолог който да говори с нея. Тези които пишат, че нищо не може да се направи да си гледат работата. Че трябва да се осъзнае спор няма, но защо трябва да се чака да го направи сама и то АКО УСПЕЕ!!! Ей 7 не се прави на героиня, че си го осъзнала и разбрала - ако си го осъзнала защо пак взимаш? Дърво загубено, защо да оставят момичето "за известно време" - колко? "Рано или КЪСНО тя ще разбере" - патко смахната, ами ако стане късно, тогава...Не се надувай като пуйка защото ще се спукаш като балон. Явно ти е полиран мозъкът.
Аз познавам двама наркомани, единия бивш, другия сега замина за Испания да се лекува. Първият няма нито един зъб, а другия половината. 7, като нямаш зъби как ще се чувстваш, макар и след известно време бе красавице?
Ако можех да ги срещна - момичето с бившия, само като го види, милиарди да й предлагат няма да вземе. Като му види и ченето...а тя е момиче. Търсете бивш наркоман с когото да говори, но не който се пише за осъзнат като 7. Тя явно има още по-голяма нужда да се осъзнава и нищо не е разбрала.

 
  ... горе^
преди: 16 години, 4 дни
hash: 02f9c2067c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Строг контрол до 18 годишна възраст, ако трябва и бой! И ние като деца сме поизяждали някой шамар, но е било за добро! Детето се главозамайва, подвежда се, та тя още няма изградена ценностна система, не очаквайте от нея да направи правилния избор, защото може и да не го направи! Вземете нещата в свои ръце, докато е време!!

 
  ...

...
преди: 16 години, 4 дни
hash: 7aa3da326b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   10, не се заблуждавай, а си спомни ти като си бил дете и са те биели за нещо дали не си продължавал да го правиш. Аз съм 9. Ако я бият какво ще стане? Ще навърши 18 и тогава какво, ще каже - че вече може да прави каквото си иска, а така ли е? Даже след още малко време ще започне тя да раздава шамарите ако сега я бият, ако сега не се осъзнае. Въпроса е какво, как да се направи за да го осъзнае. От бой осъзнаване няма Който искаш психолог питай и той ще ти каже, че за каквото и да е насила не става. Когато говори с бивш наркоман, ще се стресне от това което ще чуе, а пак питай психолозите какво е стрес. Има ли положителни и отрицателни стресове и какви са резултатите съответно.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 854688d7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА НАПРАИТЕ СЛЕДНОТО: ПРОВЕРЕТЕ В БОЛНИЦА ДАЛИ СЕ Е ДРОГИРАЛА И АКО СЕ Е НАМЕРЕ ВСИЧКИ ВЬЗМОЖНИ КНИГИ И ДРУГИ ТАКИВА И И КАЖЕТЕ В ПРАВ ТЕКСТ НА КЬДЕ ОТИВА !!!!!!!!! АКО Е УМНА ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИ !!!!! АКО НЕ Я ОСТАВЕТЕ ДА СИ ТРОШИ ГЛАВАТА !!!!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: b000d46b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ами направете и тестове ако искате тайно само от орината и, или пък кръвен тест. 100 % ще покаже защото тестовете показват дали си взимал и в близките 6 месеца. Когато бях на нейните години изживях същата история. Моите родители и роднини бяха много притеснени. Буквално им съкратих живота за което сега много ама много съжалявам. Но по никакъв начин няма да я отделите от него или от компанията им като цяло. Един ден аз се събудих и си казах край до тук. Неискам да се провалям. И вече 5 години нищо, не съм пушила дори трева. Спрях всичко тотално и се радвам че го направих.

В никакъв случай не и налагайте строг родителски контрол ще стане много по-лошо от сега. Когато си на тези години ти се струва че никой не те разбира, а и забраненото е по-сладко, мисля че сте наясно с това. Когато тя самата реши тогава ще се махне. Ако няма самосъзнание, каквото и да направите няма да и помогнете. Дори да отиде в друг град тя пак ще се събере с тъкива. Наркоманите се подушват отдалеч. Но колкото и гадно да звучи докато тя самата не вземе решение няма да стане нищо. Но акъла идва с годинките, при някои е по-рано при други по-късно. Дано да успее да се измакне вашето момиче от тая каша. Успех !!!

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: d41b0133a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Направете и тест има такива дето са за всички наркотици и ще видите дали наистина взема. Вземете и книгите на автора Хосе Силва, книгата се казва, "Метода Силва" - там е описано всичко за тези неща как се спират.

Действаите докато е по навреме иначе нещата може и да загрубеят. Тя е прекалено малка и лесно ще се манипулира, ще я лъжат че е хубаво и така тя ще вреди на здравето си, без да знае че загива всеки ден по-малко. Ако има телефон вземето и го, следете я какво прави и къде ходи. Ако има приятели питаите тях. УСПЕХ!!!

Ако можете отиде надалеч (примерно в чужбина). По начина и на мислене можете да разберет много неща. Не я пускаите да излиза, проверяваите в дрехите и дали няма нещо, по погледа и ще видите също (ако и лъскат очите и зениците и са разширени е вземала) ако шмърка около носната и кухина ще е червено има и много други признаци. Деистваите докато е още време, говорете и че живота не е това. Сблъсквала съм се с тези неща, болно е знам. Тя не мисли, че така съсипва и вас.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 8bf61f1b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Хора не си внушаваите глупости а помогнете като сте истински родители, говорете с момичето и най вече вярвайте й. Аз мисля че 80-85% от младите в Б-я друсат но е важно какво. Ако си в нормална среда семейството ти е ок и ти вярва наркотиците не са опасни. И аз вземам но хора моля ви само не хероин от това не се бяга, и нали знаете всичко е полезно и хубаво но с мярка. А вие семейство, говорете с нея може и да научите нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 1296125e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Знаете ли че вие родителите сте най големите ни врагове. Аз съм на 16 и знам в какво положение е. Говорете с нея че може да бъде с него ако го иска само да не тръгне по неговия път!

Не правете глупости не и забраняваите! ще стане по лошо! Проследете я някои път на излизане ако видите че има нещо лошо тогава и забранете и я накакажете да не излиза с него защотот ще имате доказателства ако не оставете я да си живее живота!

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: eb9a90ccf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Абв защо вие, хората в напреднала вазраст сте такива досади??? Това от критическата ли е? Оставете момичето на мира, ако тя иска да се друса няма как да я спрете! Едва ли е наркоманка. Просто я оставете сама да вземе решение.

Това,че сте родител не ви дава право да навлизате така нагло в личния и живот. Така само влошавате положението и губите контрол над ситуацията!

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 19e5eaf595
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   16 и 17, пожелавам ви да имате няколко деца и тогава ще ви питам "кой ви дава право да навлизате така нагло в личния и живот". Дано тогава се сетите за моите думи и ще разберете за какво съм ви говорила.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: d9984b5b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Закъснели сте с възпитанието и контрола, едва ли ще се справите без помощта на психолог. Посетете го, със сигурност ще ви е от полза.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: e15765c26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Тръгнала с наркоман ок не е толкова лошо, но да започне да взима наркотици вярвайте ми причината е в семейството, лишавате я от нещо, можиби обич, не и доказвате достатъчно.

Минах по нейния път ходих с наркоман, никой от семейството ми ни се интересуваше какво правя и с кого даваха ми пари и толкава, а не е нужно да ви казвам че децата имат нужда от обич, сега аз не вземам наркотици гаджето ми и то спря - бяхме на по 15, а мойте родители все още не им пука и даже неразбраха, че съм земала знаете ли защо спрях - открих че живота е пред мен, че с момчето се обичаме и няма смисъл от това. Та замислете се родители, и се спрете с тия наказания с тях не се постига нищо просто пробвайте да и покажете, че я обичате и значи много за вас нека се почуства обичана и, че някой мисли за нея и тя ще се осъзнае късмет.
f-17

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 62dcfdc18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Kакви психолози??? докато човек сам не се осъзнае не става-тя да не е ненормална-просто се е влюбила ама не във правилния човек....

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 5f45f6a832
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Номер 21 образовай се малко!Психолозите не са за ненормални хора,а за съвсем нормални хора със стресови проблеми.Ей с тва ограничено мислене ще си останем вечно последни във всичко.

А колкото до момичето,тези които казват са се осъзнае сама наи-вероятно са тийнове мислещи се за много пораснали.Немесете се докато е е време.В семейството на моя позната сина баше наркоман.Добре че родителите ограничиха всички контакти и го позаха по 24 часа на ден и сега е вече бивш наркоман ама борбата беще много трудна.Успех.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 230dd267ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Ами щом е малка имате право да й направите тест за наркотици ако излезе положителен сами преценете какво да направите а .. отностно пласиора ... зависи какви наркотици пръска .. ако стаа въпрос за трева устайте хората намира

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 7f8f93295f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Момичетата на тази възраст са толкова глупави и заблудени. Не ме учудва , че ще тръгне с наркоман - а след това ги били насилвали. Ето такова ще е - сами си го правят според мен. За това бъдете строги- а на нея бог да и помага. Но тръгне ли с наркоман - много е сигурно на тази възраст и тя да подражава на него. То по принцип женския пол не го разбирам , познавам една 20 годишна, която тръгна с некакав тип - сводник, наркома, който лежи в затвора. Щом е на 15 години , още може да я командвате. Спрете я , и я отделечете от този- наркоманите са най-голямото зло.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: f809d5a4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ами с какъвто се събереш..такъв ставаш..идеята ми е да я запишете на някакви тренировки без значение какви,,плуване лека атлетика..изобщо да е нещо полезно което да заема огромна част от времето и та да не го губи..аа и е препоръчително да смени училището където учи тъй като главно от там идва всико ;) а и още нещо..ако и давате по 10 лева джобни не се учидваите на положителните резултати на тестовете между 3 и 5 лева на ден оправят една 15 годишна ;) а като иска да се прави на голяма да пробва да поработи някъде ако може да я уредите да види как се изкарват пари и заслужава ли си да ги дава за наркотици..

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 6441727b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   За да разберете дали девойчето използва наркотици.. Просто вземете тест за наркотици.. Само, че задължително трябва да се извърши по кръвен път!!!

Не се отчайвайте. Опитайте се да говорите с нея... Но не по начина по който го правите. За момент спрете да бъдете родител или някакъв вид настойник.. Просто говорете така, се едно сте на нейната възраст. Опитайте се да разберете какво липсва в живота на това момиче или по друг начин казано - от какво се опитва да избяга..
Ако имате някакви въпроси, skype - bloodtear666

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker