Притеснявам се за приятеля си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Притеснявам се за приятеля си
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 3434 пъти
Здравейте! Знам, че може би се притеснявам излишно, но трябва да помоля за съвет. Напоследък изглежда сякаш най-добрият ми приятел започва да се зарибява по наркотиците. Не изглежда нищо сериозно засега, но нещо отвътре ме гризе. Откакто преди година беше пробвал кокаин иска да пробва все нови неща, засега почти успявам да го разубедя, но вече няколко пъти взима ЛСД, зарибява се по тревата и по амфетамините. ЛСД-то го беше взел с приятели веднъж и му беше харесало много, след това го беше взел още два пъти. Няма да лъжа, аз пробвах също, но оттогава той започна много да настоява пак да вземем. За последните 4-5 месеца вече е ползвал ЛСД 5 пъти, за които знам. Тази вечер е шмъркал амфети и ми призна, че освен единия път, за който знам е взимал още 3 пъти, за последните 10 дена. Имам приятелка, което пушеше трева редовно, нея успях да я откажа, но него няма как да го следя отблизо и да знам какво прави понеже живее в друга държава, но след като вече започва и да спори с мен за приемът на наркотици, започвам много да се притеснявам. Може да е просто параноята, не знам, но много ви воля, който има идеи какво да правя и как да го откажа от всички тези боклуци да ми каже! Вече мисли да поръчва и други, "за да пробва"... а аз ще се побъркам, защото не съм близо, за да го спра. Моля ви, дайте ми съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2002e98abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По лош път е тръгнал. Тоя филм съм го гледал. Промяната е много трудна.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: efc7bb1164
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке в правото си си да се притесняваш за него. Това са силни наркотици не е като да пуши трева от време на време. Щом сте най-добри приятели значи твоето мнение е важно за него. Според мен му сподели твоите притеснения, кажи му че не искаш да стане зависим и да страда. Щом си успяла да откажеш приятелката си значи имаш опит и знаеш как да убеждаваш. Попитай защо иска да пробва, какво толкова му дават наркотиците. Дано да успееш да го спреш докато е време. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d83506365a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Чакай малко.. Защо трябва да отказваш някой от нещо. Човек може да си пафка всеки ден трева, да си шмърка някви други неща и пак да си учи, работи и живее пълноценно. Не виждам защо трябва да му се бъркаш. Това го влече в момента, живее му се, забавлява му се. Недей се вкарва в разни филми.. Наистина.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bd2915ca91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз имах съквартирант наркоман. Правих много опити с думи да го откажа от наркотиците. Той взимаше всичко. Последно беше на хероин. Казвах му, че така ще се самоубие. Винаги меришеше много лошо, на нещо изнило и на пот. Веднъж даже ме удари в окото с юмрук и цяла седмица виждах като през тръба. Искам да кажа, че беше изключително злобен човек, дори и нищо да не беше взел. След като ме удари, ме заплаши, че щял следващия път да ме убие. Хомосексуалист съм, но това не му дава право да удря. Безброй пъти съм му давал пари на заем. Видях, че с наркоман в къщата не може да се живее и си потърсих друга квартира. Той знаеше къде съм, защото явно съм тъп и му казах къде ще се местя. Направо съм си мекушав и тва много ми пречи. След няма и един месец той дойде и ми поиска пари назаем, казах му, че няма да му дам, а той каза, че щял да ме пребие и нареже на парчета. Страх ме беше и за това и на полицията не се обадих, а трябваше. Не му дадох, той само заплашваше и каза няма значение, но не бил свършил с мен и щял пак да дойде и да ме пребие до смърт. И си тръгна от нас с празни ръце. Отишъл на спирката, където е чакал рейса и там на някакъв камион му отказали спирачките и се блъснал челно в стоянката където чакал моя вече бивш съквартирант. Камиона го беше залепил за стенана на магазина до спирката. Никога не съм пожелаваш смъртта на някого, дори и на него. Когато научих на другия ден се зарадвах, а знам, че не е хубаво. Живея в Мюнхен и българите тука, са доста странни. Имам приятели, не много, защото нямам много доверие в хората.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 14703e834e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според теб боклуци, според други едно от многото удоволствия на света. Ако не употребява всеки ден и в големи количества проблеми няма да има, затова не се бъркай там където не ти е работа.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0c07b018df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря много за коментарите! Честно казано напълно разбирам тези от вас, които казват, че не ме бърка, но в същото време не съм съгласна, все пак това момче е най-ценният човек в живота ми. Нямам нищо против това да се забавлява, даже напротив, но вече амфетамините му станаха част от дневната рутина.. Тъй че явно има за какво да се притеснявам, макар че вече съм по-спокойна от времето, когато написах по-горното. Поговорих с него, обеща поне да редуцира малко, но ще видим какъв ще е резултатът.. В момента единствено се надявам да не ме лъже за в бъдеще.
От авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker