До колко е вреден кокаина и как може да се спре зависимостта от него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

До колко е вреден кокаина и как може да се спре зависимостта от него?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 5729 пъти
Здравейте! Моля модераторите да побликуват историята ми, ще я разкажа малко по- дълго за да може да си направите по точни изводи, за да може да ми дадете добри съвети. Не искам неразбирателство и само някакви критики.
Момче съм на 18 год. от малък град, живея на квартира без родителите си. Баща ми е някаде в чужбина, никога не сме живеели заедно, баба и дядо починаха рано, майка продаде къщата и се премести в едно гръцко село при някакъв любовник(използвач) много по-възрастен от нея. Аз исках да остане тук, но тя ми каза, че няма да се заравя 2 метра под земята заради мен... Заживях при леля, тя беше болна от рак... умря след 2 год. и нейните деца се преместиха в апартамента, а аз излязох на квартира. Но въпрекитова, пордължавах с училище, залягах на ученето. Говоря английски и немски на високо ниво, знам донякаде и испански.
Но поради непонасяне на селенията, малко приятели, катастрофа с мотор(от която най- близкия ми приятел остана овреден за цял живот) несподелена любов (на момичето и хлопа едната дъска, искаше да бъде емо и си режеше вените, също така преспа с половиния град) врагове, често сменяне на училищата(когато учителите разбираха за ситуацията ми, искаха да ме пращат в дома за деца, накрая започнаха да ме издирват) сменяне на града, хамалска работа за малко пари, лоша компания... започнах да смъркам кокаин, от вече 7 месеца. Една вечер приятелите ми смъркаха пред мен и ми предложиха, аз приех, като си казах, че това ще ми е първия и последен път, че само ще пробвам, за да разбера какво е чувството. Почуствах се по- силен, по- уверен... имах настроение. Същата вечер излязохме на дискотека, танцувах в еуфория.. още си спомням погледите на приятелите ми, за първи път ме видяха да танцивам. Веднага забърсах една мацка, което до тогава не ми се беше случвало толкова бързо в дискотека, а и въбще. След дискотеката я закарах до парка и там го направихме. Направи ми впечатление, че имах страхотна енергия, но много трудно стигнах до края. След няколко часа си бях вече в нас... но не ме ловеше съня, трудно дишах, правех излишни ходове, наливах се с мляко... сякаш имах махмурлук. Приятелката ми стана и започна да мрънка, аз се изнервих и започнах да и викам. До тогава не бях и викал, нито се бяхме карали. Тя доста се стаписа в началота, но след това изхвърли камачето, за едно нещо в което я подозирах, започнахме да се обиждаме и аз счупих няколко предмета... за да не ударя нея. Никога не съм посягал на момиче... но в този момент имах чуството, че ако не ударя нещо, ще ударя нея. След това започна и тя да вика(но от страх), че съм агресивени и да спра. В този момент, като усетих паниката и се опомних малко и се замислих какво ми става? !! Останових, че е права... засрамих се. Легнах да спа, но само за 30-1 час, повече неможах и станах за училище, а след училище, отидох и на работа. Умора усетих чак вечерта. След около седмица, започнах да се сещам все по често за кокаина. Свързах се с приятеля ми и му казах, че искам да си взема. Така и стана. Проблема е, че в началлото от 2 линии имаше ефект, а сега за да е толкова силен ефекта, както в началото, трябва да си правя повече. Сякаш със всяко приемане, въздействието става все по-слабо, а аз ставам все по-голям наркоман.
Искам да спра кокаина! От както започнах, имам много енергия, но съм по- агресивен. Получавам самочувствие и увереност, но всъщност се държа като идиот и вече два пъти си изядох боя, приятелите ми сега заради мен са със сини очи, а шефа ми ме махна, приятелката ми усещам как вече не я привличам, казва ми, че съм доста слаб и сигурно скоро ще иска да скъсаме... вече започнах много да съжалявам, защо тогава се съгласих да пробвам? !?
По принцип съм въздухар, обичам новото, непознатото, обичам адреналина, който получавам от поемането на рискове... но това, че се пристрастих към кокаина, още не мога да го повярвам.. иска ми се да се събудя и да разбера, че е само сън... но не е!
Посъветвайте ме! Искам да знам също така дали е вреден колкото хероина или по-малко? Искам да го спра, но немога просто така, защото ако не приема, ще полудея, от няколко дена се опитвам да намаля линийките, но немога! И това ме плаши ужасно много.
Другото, което ме тревожи е че започнах и да раздавам, за прехрана. Мислех си да да раздам само на няколко човека, докато си намеря работа, но пак не стана както го планирах. И сега всяка вечер давам в една дискотека. От 2 дена не съм спал от кокаина и от притеснение, че го смъркам, не толкова, че го раздавам, защото те идват при мен! Никой не ги насилва. Само не започвайте с това: Отиди на психолог. Няма да ходя на психолог, защото, вече съм бил и какво? ! Нищо, абсолютно нищо! Само гледат да вземат парите и нищо съществено не казват. Чакам отговори най вече от хора, които са успели да се изчистят и това е вече минало за тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4650a60f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стига глупости! Грам кокаин е минимум 120 лева, всичко под това е някаква смеска изсушена от Доместос и Мистър Пропър. Освен ако нямаш доходи от поне 3-4000 лева, с начина на живот който описваш, е просто невъзможно да имаш толкова пари, че да взимаш кока повече от един-два пъти месечно.
И коката, не е като тревата. При тревата, някакви келеши рискуват пробация, за да изкарат 50-100 лева на ден, защото просто ги мързи да се хваната на работа. При коката, имаш разни бандюги, които може да изкарват и по 5-10 000 лева на ден, а това е сума, за която повечето биха те затрили, па ако ще и да си 12 годишно момиченце. Така че... да се раздава не е добра идея.

Не, кокаина не е вреден колкото херойна и отказването става, както с всеки друг наркотик. Трябват ти воля и подкрепа.
И стига си писал глупости, че ще вземе някой друг 18 годишен да реши да те имитира.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6ca8ebab91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей, може ли някакъв имейл да се свържем нещо.. Няма да е точно по -темата ти.. Тоест, аз съм закачена яко и исках да те питам нещо. Благодаря ти!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e40cddedfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ти работиш за никакви пари и шмъркаш яко кока? Човек, бягай от тука и недей говориш глупости. Кой знае какви ляйна си буташ в носа. Кокаин зимал той.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5336b02cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Познавам много хора, които шмъркат и никой не е закачен.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 30a4ce3a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Имах едни познати които взимаха кокаин, единия беше разпространител. Питал съм ги взимат ли стероиди и "бело" и се получи смешно защото единия признаваше открито за кокаина, но не и за стероидите а другия признаваше за стероидите, но не и за кокаина. Когато ги питах открито едва ли не мен ме изкараха наркоман задето ги питам такова нещо. После като бяхме останали случайно насаме - единия казва: "хайде да взимаме малко бело, че не издържам вече! " тогава се сетиха, че съм там и се усмихвам и взеха да се оправдават. Почувстваха се унизени и хванати в лъжа ме питат: "искаш ли да опиташ, знаеш ли колко е хубаво, чувстваш се все едно си спечелил от лотарията един милион, отпускаш се и можеш да контактуваш безпроблемно" аз им казвам - не, защото това е вредно и води до пристрастяване. Единия ми казва: "а до пристрастяване - глупости" противоречейки си със собствените си думи преди малко "че не издържа вече" аз им казвам - кокаина е на второ място по пристрастяване след хероина. Та относно твоя случай - има една комуна наречена "Рето Надежда" която се бори срещу употребата на всякакъв вид дрога, виж може би те ще ти помогнат.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b0f1357079
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Сори, но не ти вярвам. Първо, откъде имаш толкова пари като нямаш добра работа? (То дори и с добра работа от 1000 лева и нагоре пак трудно ще отделяш пари за някой друг грам и то веднъж-два пъти месечно! )
За да се закачиш за бялото трябва да шмъркаш дълго и упорито, няма нищо общо със закачането към хероин. Няма и физическа зависимост.
Кой знае какви боклуци взимаш - я пико, я амфети.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cc05318f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От позицията на свръхчовек, който никога не е взимал наркотици, върл противник съм и на алкохола, цигарите и другивредни неща, те съветвам да се научиш да се спрвяш с живота без помощтта на наркотици. Бъди силна личност. Как така не можеш да се спрвяш с живота без да се дрогираш!? Ти мекотело ли си или мъж... Относно кокаина - към него не се получава зависимост и не случайно е наричан "наркотик на богатите" точно поради тази причина. Наркопласьорите от които се снабдяваш кой знае какъв коктейл са ти забъркали... ВНИМАВАЙ ДА НЕ УМРЕШ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ОТ СВРЪХ ДОЗА ДОЛНОКАЧЕСТВЕН НАРКОТИК! Отивай в някоя наркокомуна и се лекувай от зависимостта си докато е време! За хероин не си и помисляй - всички хероинови наркомани умират преди да са навършили 30 години. Наркопласьорството в БГ си е сериозно престъпление - спри го, преди ченгетатата да те спипат и евентуално да те осъдят за разпространяване на наркотици! Съветвам те да се промениш напълно - ИНАЧЕ ЩЕ ПРОВАЛИШ ЖИВОТА СИ. Бъди силен характер, а не някакво смотано наркоманче, което хленчи по форумите, НАБЛЕГНИ НА СПОРТУВАНЕТО И ЗДРВОСЛОВНИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ, бъди полезен за обществото, научи се да бъдеш отговорен, прволинеен, кандидатствай в университет, после започни работа, като учител или лекар и пр. Накарай хората да ти се вазхищават, вместо да те съжаляват. И не забравяй, че най-глупавото нещо е САМ ДА ПРОВАЛИШ ЖИВОТА СИ!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e1644c3e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Много измислени истории взеха да се пишат в тоя сайт...

Аз, дето изкарвам хубави пари, си позволявам кокаин рядко, а ти без пари си се закачил, хаха.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker