Пиенето като мода - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Пиенето като мода
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2974 пъти
Правя втори опит да публикувам историята си и моля този път модераторите да я одобрят :)

Здравейте на всички!

Писал съм преди и по други свои казуси, затова реших, че сега пак бих искал да чуя мненнеито на неутрални хора.
Става въпрос за мен и моите приятели. Аз съм на 23 и общо взето хората, с които излизам са по-големи от мен с по 2-3 години някои и повече. Познаваме се много отдавна и се забавляваме постоянно, но въпросът е, че тяхната идея за купон и излизане е задължително напиване, всеки път. Няма вече случай, в който да излезем и да се прави нещо друго. Усещам, че взе да ми писва това нещо и честно казано излизанията по дискотеки и напиванията започват да ми се струват страшна загуба на време
Дори уж уговорките ни предварително, че няма да се пие се превръщат в последствие отново в напиване и ходене по някакви барове, дупки и други долнопробни дупки. Ок нямам нищо против човек да се забавлява, но не ми се струва нормално да не можем да правим друго освен това.
Все по-често отказвам да пия с тях и не се напивам изобщо, докато те са пияни и най-смешното е, че почват да ми се пидиграват и видиш ли неодобряват моето въздържание. Усещам също, че имам нужда от друга среда. Мисля, че поговорката, че човек е такъв какъвто са му приятелите е много вярна.
Последния път дори се спречкахме затова, че ме караха насила да пия, а естествено това просто няма как да стане и се посдърпахме.
Искам мнението ви относно тези неща.
Как смятате, загуба на време ли е постоянните излизания и напивания или аз не умея да се забавлявам (като се има предвид, че буквално съм обиколил всички софийски дупки и барове, като изключим чалга клубовете там не съм стъпвал.
Какво да направя според вас? Тактично да пропускам тези предложения от тяхна страна или да им заявя, че наистина вече ми се повръща от пиене и дискотеки. Нагледал съм се на какво ли не по тези места, на всякакви мъже и жени, и ситуации.
На 26-27 г. ми се струва много хлапашко да се напиваш нон стоп и да се скъсваш да излизаш. Та аз съм на 23 и си правя планове за семейство и дори някаква кариера, макар че в момента съм прекъснално определено имам планове, а те се интересуват само от пиене и постоянно въпросът защо не пиеш. Вече ги лъжа дори и оставам в нас да чета, нещо което много обичам, защото после ще има пак бъзици. Страхотни момчета са и супер интелигентни и начетени с добри професии, но се уморих.
Как смятате дали ще се засегнат, ако им кажа, че повече не ми се излиза с тях да пия, а ми се правят по-смислвни неша, като дори само да се разходиме по улиците или да седиме в парка, а има и куп други неща кино, боулинг, билярд какво ли не или просто можем да седим и да си говорим да пийенем по 100 грама или 1-2 бири, обаче това са само мои блянове.
Интелигентни хора са определено, но не знам дали пък няма да си развалим отношенията, а наистина се познаваме от много отдавна. Не искам да ги губя, като хора, но и не искам подобни личности в живота си, които се напиват почти колкото са дните от седмицата и няма никаква обмяна на идеи.
Благодаря предварително!
Знам, че историята е глуповата, но имам нужда от мнеия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4b2ba5438f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изцяло те подкрепям. Напълно си прав. Пиенето освен това и особено напиването не са никаква мода, а си се събрал с грешните хора.
В момента е модерно да се пийва със стил - 1-2 питиета в шик атмосфера, може би с жива поп или рок музика, дори класика, с нергеле на масата, но ей така - повече за атмосфера, пият се коктейли, скъпи уискита, но с мярка
Пиенето за напиване е аут, защото жените не го харесваме, а точните мъже искат все пак да имат жена до себе си. Честно казано сме отвратени момичетата от пиенето, дъхът на евтин алкохол, защото който е израстнал през 90те с кръчмите на всяка крачка, с пияните ни бащи. Всички момичета щем-нещем сме имали вземане-даване с алкохола и с пиянството при мъжете. Дори да сме го нямали в семейството, то самата градска среда ни е отвратила навремето от пиенето, пияниците, кръчмите и сме видяли как семейства и жени са пропадали заради пиянството на мъжете си. Затова днес жените у нас мразим пияндурниците и не се захващаме с тях!
Затова се дистанцирай от тези типове и си гледай живота. Още повече, че ти е неприятно.
Наскоро правихме голяма сватба с над 150 човека и върнахме повече от половината алкохол и то точно гроздовите, водките и бълвочите за напиване. Хората пиха вино, но за настроение и съпругът ми беше взел сравнително скъпо Джони Блек лейбъл и джин Бомбай Сафир - това се изпи, но не беше достатачно, за да се напие народа и беше всичко цивилизовано. Всеки пи 1-2 питиета и беше доволен. Само 2ма селяци се напиха, но и те накрая. Това е.
Така че пиенето за напиване не е мода, а е извън мода. Пушенето също.
Днес се пие със стил и заради атмосферата на приятни места да срещнеш хора, не по дупките. Там може да срещнеш само пияндурки и кочове, но ако искаш да срещнеш хубави хора и момичета, това не е начинът!
Ние се събираме на места с жива музика. Бергендорф последно дори ни пя на „ушенце“, вътре стилно облечена публика и изобщо цените си бяха народни, но шик с шик меню, с шик коктейли, уийски и питиета със стил. Не беше в София, живеем на морето, но и при вас няма начин да няма шик-заведения. Виж в културната програма на града си и не се движи с тези!
Дори сме излизали на какао-кафе пак с жива музика - саксофон без никакъв алк, а после бяхме в рок-заведение и пак всеки 1 питие и това е

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7ba7e87603
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колко те разбирам. Аз въобще не пия и съм женен на 33. Жена ми твърдеше, че съм асоциален, а на мен ми е скучно да слушам истории, които са от сорта на ”човече, как се наковахме еди кога си”. На гимназиалните сбирки от съучениците си научих на колко бутилки носят. Не общувам затова с много хора - само с онези, на които пиенето не им е самоцел. И много ме дразни във филмите как показват силни и красиви хора, които пият при всяка дори банална ситуация - един вид пий, за да си готин, а то е обратното. На мен не ми пречи, дори ми помага, да пия един-два фреша и да си танувам със съпругата и да ми е гот. А на печките дето не могат без гориво им се подигравам. Даже фактът, че го правят всички го прави не толкова привлекателно. Друго си е на бара да си поръчаш фреш и да събереш погледите. Бъди здрав и прави, каквото ти харесва.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5b9346e548
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според мен може да си вземаш да пийваш по някоя бира. А относно това, че ти се подиграваш - това е защото им се връзваш. Ако не ти пука и се усмихваш на бъзиците им няма да го правят. Не се връзвай и си вземай 1-2 питиета и това е.

Аз съм бил в подобна ситуация понякога, но не ми пука. Дори загубих доста приятели или с някои отдавна вече не се имаме поради описаните от теб причини, но някак си не съжалявам, нито ми е гадно. Живи и здрави да са това е техният път.

Вярно е и че младежта пропада все повече и повече. И това не е защото порастваме, а защото наистина се случва.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7b65f5b50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тези твои "приятели" определено НЕ са интелигентни хора.
И да, на тъпите наистина им се налага да пият, за да се забавляват.
Просто нито има какво интересно да си кажат, нито могат да измислят други забавления. Надигат чашката, че иначе ще пукнат от скука. Смотаняците също не могат без да пийнат, защото само така се отпускат иначе са комплексари. Повечето хора така и така пият не защото им е "вкусно", а защото търсят омайващия ефект на алкохолните напитки.

Понякога е приятно, но ако смяташ, че само с алкохол можеш да се забавляваш, значи си пълен скукар.
Избягвай тази компания ако не искаш да ги придружиш в полета им надолу.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f2859b91b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Историята не е глуповата. Аз много добре знам за какво става въпрос. Мисля, че трябва да смениш приятелите. Човек не може да избере родителите си, но приятелите си може. Ако можех да се върна няколко години назад да съм зарязал приятелите си отдавна. Махай се и просперирай. Алкохола е нож с две остриета, сега се чудя как да го спра.
Знаеш ли кой е на-лесния начин да се отървеш от тях? Просто спри да пиеш, то ще стане от само себе си. Може да не ми повярваш, но те ти завиждат, че не искаш да пиеш.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6a16cfe37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не, историята ти не е глуповата. Предвид че живея с човек, който без алкохол не може, изчетох историята ти, с интерес. Искало ми се е и той да има твоята воля, но уви, никога не отказва на никой. Може би и той поради причината- да не му се присмеят. Ужасното е, че дори когато е с кола, не отказва.
Следва да се замислим, тези приятели... ок, интелигентни. Но приятели ли са наистина? Какво сближава такива хора, освен пиенето? И ако искаш този път да не пиеш, ако са истински приятели, ще ти се смеят ли? Това ли наричаш приятели, че и интелигентни?
Аз такива взаимоотношения не ги разбирам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: efa9357361
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прочетох коментарите ви до момента с интерес. Не знам защо, но от известно време съм се вглъбил в тази тема и имам нужда да чуя странични мнения.
Май това, което си мислех ще се окаже решението, което все някога трябва да взема, а то е, че ако продължавам да излизам с тях нищо добро не ме чака. Бяхме пак навън, но не се напиха, защото бяхме седнали да хапнем и се пиха само бири, но реших да изляза, защото скоро не сме се виждали и уговорката беше, че ще хапнем някъде. За пръв път реших да вляза в ролята на наблюдател. Това, което установих е че май нищо не ни свързва освен пиенето. Половината разговори бяха за вечерите в които не съм бил. И честно казано ми се прииска да се прибера умрях от скука. Мисля, че сте прави и осъзнах, че ако не пия с тях допирните ни точки доста намаляват което е много жалко, но просто се уморих.
Благодаря на хората, които писаха до момента имах нужда да поразмишлявам над други мнения.
Май е ясно какво трябва да направя просто винаги съм гледал да щадя хората откъм негативни емоции, въпреки че никой не щади моите, но явно трябеа да спра да се виждам с тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker