Алкохолик съм!Зов за помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохолик съм!Зов за помощ!
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 5066 пъти
Здравейте модератори. Моля публикувайте историята ми, тъй като се нуждая от помощ. Предварително благодаря.

Здравейте на всички. Отдавна следя с интерес сайта, но чак сега се реших да пиша. Няма да задълбавам с подробности, а направо ще задам въпросите, на които не мога да намеря отговор. Пия от вече 10 години, единствено бира. От бирените алкохолици съм и си го знам и съм се примирил. Въпроса е, че се замислям дали да не го спра завинаги. Ще е мн трудно, но съм опитвал на два пъти и не съм пил с месеци. Ясно ми е, че дори и да спре да пие един човек, които е болен от алкохолизъм, той пак си остава алкохолик за цял живот, защото само една глътка го дели от предишното му състояние и той трябва да не посяга към тази глътка завинаги. В момента съм поограничил пиенето, като гледам да не пия повече от 2, 5 л. на вечер. Имам едни вътрешни страхове, страх от това, че няма да мога да се справя с ежедневните си задачи, страх от живота "на трезво". Какво е да не си пристрастен? Какво е да си силен и да се сблъскаш с живота и да успяваш във всичко? Какво е да имаш приятели, които да те уважават и да ти свалят шапка? Ще стана ли човек, който ТРЕЗВЕН, ще е склонен да се справя във всяка една ситуация? Ще спрат ли паническите ми атаки? Въобще, ще стана ли друг човек? Как е било при вас, хората, които сте спряли завинаги с алкохола? Много благодаря предварително на всички, отзовали се на помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: f939bc02c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен трябва да отидеш на лекар, който лекува алкохолици. Може да е малко скъпичко и трудно, но ще спестиш много пари от биричките и ше си много по-спокоен. Трябва да я спреш завинаги. Пожелавам ти успех.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b8afbebe57
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много хора се справят с живота и на "трезва глава ", затова че не виждам причина и ти да не можеш. Но говориш за психически атаки и проблеми от психологически атаки, отиди на лекар - психиатър. Той ще ти назначи лечение / медикаментозно или не /. Отделно може да имаш някаква абстиненция, а това пак го лекуват психиатрите.
Успех
:)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9482cd06c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз съм мъж на 30 години и също като теб съм бирен алкохолик от 11 12 години. Не че не пия и друг алкохол, но към бира съм най-пристрастен. Братле ходил съм по терапевтични общности не веднъж. Спирал съм и после много бързо съм се връщал към старото положение. Аз съм луд, като се напия, незнам какво правя. Алкохолът разрушава психиката. Депресивните ти състояние ще се усливат все повече и повече, ако продължаваш. Ще стигнеш момент, в който няма да искаш да излезеш от къщи или да разговаряш с някого без да си пил. Незнам какво е спасението и аз го търся. Но излагациите и деградацията ще прогресират. Много хора подценяват бирата. Но това е най-пристрастяващият алкохол. Стигнах положение да крада бири от магазините. Не си купувам нищо дрехи или обувки. Видя ли пари ги давам за бира, а от там хуквам да върша простотия след простотия и се напивам до безпаметност. Като отрезнея на другия ден и като се сетя какви работи съм правил и как съм се излагал ми иде да се самоубия и изпадам в много тежки депресии. Успех приятелю!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3e4b8e59d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знaм зa знaхaрки, които приготвят някaкви отвaри срещу aлкохолизъм. Пие се кaто чaй или кaпки в хрaнa/ чaй/ кaфе.
Близкa нa мaйкa ми беше купилa тaкaвa отвaрa тaйно от съпругът си и му е сипвaлa в яденето.
Не знaм кaкво точно се случвa, но се отврaщaвaт от aлкохолa, a aко порaди психологическaтa зaвисимост се опитвaт дa пият им стaвa лошо, гaдно и пaк спирaт.
Рaзпитaй зa тaкaвa знaхaркa.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4a661a0282
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от Автора към горните два коментара:
Благодаря за съветите. Ходил съм на психиатър. Паническата атака ми се появява, когато злоупотребявам с пиенето. Когато бях спрял за четири месеца напълно да пия ми се случваше често в първия месец да имам паник атака. В следващите три, продължавайки без никаква консумация на алкохол нямах нито една. Явно вървят ръка за ръка. :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b864a4c4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И аз редовно пиех по толкова. Но 2. 5 л бира НЕ могат да ме напият в никакъв случай. Сега работя и няма кога да пия, не ми е и проблем изобщо. Явно имаш много свободно време.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: dd1336e113
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   2 литра? От два литра бира не може да се напиеш даже.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 87e309f30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Добре дошъл в клуба, от тук излизането е трудно. И аз съм същата работа, свободно време имам ли по цял ден се наливам с алкохол, като се почне от сутринта, та се е случвало да повръщам и още да пия, гнусна история какво да ти кажа. Социалната деградация е абсолютна, загуба на приятели, разбити връзки, влошаване на взаимоотношения със семейството, склонност към насилие и както е казал номер 3 вършене на простотия след простотия. В началото започваш да изпитваш огромна вина за извършените тъпизми, но в последствие започва да не ти дреме, единственото за което ти пука е от къде да си набавиш още пиячка. В началото след всяко безпаметно напиване и поредната глупост започваш да се кълнеш, че ще спреш и ще се промениш, но това е поредното самозалъгване и така се завърташ в порочния кръг на алкохолизма.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4a661a0282
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   От Автора към коментар номер девет:
Отчасти е така, но аз точно това имам предвид, че не се напивам от известно време, като съм го свел до не повече от 2, 5 литра на вечер. Незнам какво е да си пиян от две седмици, а си взимам дължимото за организма ми. Така ми е добре, но и това е нож с две остриета. Защото така не си решаваш проблема. Помолих да ми отговорят на въпросите, хора, които са спряли завинаги да пият, защото съм преживял няколко месеца да не пия и знам каква мъка е. А тигава имах и стимул, а сега нямам и такъв даже. ИСКАМ ОРГАНИЗМА МИ ДА ЖИВЕЕ БЕЗ НИКАКЪВ АЛКОХОЛ В КРЪВТА МИ. Възможно ли е? Как сте го преудоляли вие? Какви са последствията? Сигурен съм, че има бивши алкохолици, които вече от мнооооого дълги години не пият, а и не са малко. Благодаря ви. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 36e4e75049
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 9 : как да не може. От 4 бири всеки човек е пиян. а пък ако си уморен от работа на 4 бири няма да можеш да се прибереш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d7b931c896
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Много трудна задача. Обикновено в това състояние попадат хора преживели някакъв стрес, неволя, загуба на близък. И се почва пиячката до отказ. Как се спира? Трудно. За мен има само 2 фактора за спирането на алкохола. БЛИЗКИ(жена, деца) И ЦЕЛ(да носиш отговорност за друг) в живота. Без тези двете си пиянка до гроб приятел. Другото важно е възрастта. Поне според това което съм видял и усетил. Ако си пиянка над 35-40 години е по трудно за спиране.
Това е! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4a661a0282
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   от Автора до номер 14:
Здравей. Ами да претърпял съм, загубих баща си, но не беше това причината. Аз пия от осемнадесет годишен, а го загубих едва когато бях на 24 години. Ще се справя. Ще се радвам на още мнения, защото ми действат обнадеждаващо да знам, че не съм сам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 55d9234bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "Осъзнаването и признаването на проблема е първата стъпка към разрешаването му" - клише, но абсолютно вярно. Авторът е на прав път и бих го посъветвала да се включи на първо време във форума на АА, да види, колко много хора се борят с тази болест, как се справят, какво ги мотивира, там ще получи адекватни съвети и подкрепа и най-вече разбиране. Думата "пиянка" звучи много пренебрежително, при все, че коментарът беше добронамерен. Ако някой не е наясно има разлика между алкохолик и пияница. "Пияницата живее за да пие, алкохоликът пие за да живее"- това го бях прочела някъде преди много години и като се замислих- има резон. Като се освести човек след поредния запой, треперещ, изпотен, омърсен, омерзен от себе си, смазан от чувство за вина, самосъжаление, самопрезрение, от безсилие, гняв и още, и още и като трябва да се стегне за да излезе дали на работа, дали да се види с някого или даже да иде до магазина за поредната бутилка- само дозата го вдига на крака. Абстиненцията е страшно нещо, но се преживява, можеш да устискаш, искрено ти го пожелавам.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d7b931c896
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 14.
Виж приятел. Ако искаш да не бъдеш сам. На дали ще го усетиш във форум, защото в форума всеки ти пише, а ти си оставаш сам.
Ако си закъсал сериозно. Минаваш през медицинска помощ за изчистване седмица-две. После си поставяш някаква цел и я изпълняваш. И хиляда мнения да се напишат. Чувството за самота няма да си отиде. Освен ако не си промениш сам живота и мисленето.
Никой не може да ти помогне ако не си помогнеш сам!!!
Цел, промяна или самосъжаление.
Избора е твой. Успех!!!!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4a661a0282
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   от Автора:
Благодаря на всички за съветите, бяха ми полезни. Мога да се похваля, че не пия вече пети ден, а това, че някак си не ми се пие е още по-добре. В смисъл първите два дни бяха кошмарни, но като че ли привиквам вече. Просто съм се оставил в ръцете на Бог. Благодаря отново на всички, ще докладвам за положението ми, дори и да е негативен развоя на нещата. :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: da3ce811e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Виж сега, пич. Ти не си алкохолик. Ти си си просто един пияница. Нищо друго. Алкохоликът е като мен, само чака удобен момент да започне да се налива и спирка няма.
Недей да се причисляваш към алкохолиците, защото това си е чиста проба психично заболяване. Честно казано аз пия от 20 години. По много.
Започнах като теб с бира, след това на водка (която спрях), пак бира, ракия, уиски. Общо взето всичко, което можеш да си представиш.
Пия в къщи, пия извън нас, пия на работа (даже и в момента съм на работа и пак пия), пия по семинари, пия навсякъде.
Пиенето по принцип (и това го знам много добре) деградира човека тотално. Както на работното място, така и в социалната сфера.
Опитвал съм се многократно да спра алкохола - не става, пич. Просто не става. Изкарвал съм по 1 месец без никакво пиене и след това с нова, още по-голяма сила. Отделен е въпросът, че алкохоликът върши и безумни глупости, които съм ги правил с чували. Шушука се по адрес на алкохолика от колеги, познати, съседи и т. н., но алкохоликът си е алкохолик, не ги признава тези неща.
И да вметна, не съм някой престарял общ работник, а съм под 40 години с 2 висши образования, работа във висшите етажи на изпълнителната власт, приказно семейство, няколко собствени имота в София и т. н. Общо взето неща, за които много хора биха си мечтали, но аз лека-полека ги загробвам. И го зная, но не мога да се справя с това нещо. Единственото, което ме спасява до момента от пълен крах е, че съм един от най-добрите експерти в областта си (когато съм трезвен) и съм се доказал през годините при не един и двама висшестоящи. Това е.
В семейството ми ме знаят какъв съм, но с оглед на това, че изкарвам толкова, колкото не може да изкара цялото ми семейство заедно с всички братовчеди от моя и на съпругата ми страни ме търпят някак си.
Най-лошото е, че човек в един даден момент го осъзнава, но вече това толкова дълбоко се е насадило в него, че просто няма нито сили, нито желание да се бори с него.
В тази връзка ти пиша следното - отказвай бирата докато е време. Това е по-зле от наркотиците, започваш с бира, минаваш на по-градусови питиета, махмурлук, хайде една бира за да ми мине главата, ама с една не мога, втора, трета, пак твърдо и отиваш в омагьосания кръг, от който няма спасение.
Пожелавам ти най-искрено силна воля в борбата с това нещо. Няма смисъл да си губиш живота за момент еуфория.
Поздрави!!!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4a661a0282
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Автора:
Приятел, аз съм си баш алкохолик. Незнам какво значи "пияница", но съм чел тонове за алкохолизма, като болест, ти няма да е зле също да прочетеш, след като казваш, че си толкова зле с пиенето. Разликата между мен и теб е, че ти пиеш твърд алкохол и нон стоп, а аз пия значително по-малко от теб, само бира, НО нон стоп. Приликата между нас обаче е, че системно злоупотребяваме с алкохола, а това значи, че всеки ден се пием вид концентрат, който съдържа алкохол, било то и в по-малки количества и в продължение на години. Аз пия от дванадесет години. Това е хронична болест. Подобно на диабета или друга хронична болест. Ако не се лекува, тя е смъртоносна. Изходите от нея са три - лудница, смърт или възстановяване. Болестта алкохолизъм е тристранна. Засяга тялото, ума и душата, независимо какво и колко е количеството, което поглъщаш за ден. Това, че ти си го увеличил напълно, просто те прави по гъвкав в пиенето. Алкохолик значи, да не можеш да минеш и ден без алкохол, а минеш ли го и примерно не си пил от три години, пак си си алкохолик, тъй като разликата между нас и тези, които пият рядко, знаеш каква е. Човек, който е злоупотребявал с алкохол, бил е пристрастен, ако ще от десет години да не е близвал, изпие ли една чаша от концентрата, към който е имал зависимост, шансът да се завърне в старото си положение е 95 процентов.
Днес е Коледа. ДА ви е Честита на всички. Аз в момента не съм близвал една глътка от 9-ти ноември. Чувствам се превъзходно. Отново станах "красив" в лицето (:Д). Махнаха се "торбичките" под очите ми, махна се подпухналостта, придобих много свеж вид. Аз продължавам да действам по моята програма, пък ще видим докъде ще стигна. Моята програма е, помощта на анонимните алкохолици(АА) и тяхните съвети. Пожелавам го на всички, включително и на човека, който се отзова, от миналия коментар, за да ми даде ценни съвети. Благодаря ти приятелю. Късмет и на теб. Нека всички бъдем живи, здрави, красиви, усмихнати, щастливи, перспективни. :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ab3c1f9dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   А, много от хората не могат никога да се справят със своите слабости и зависимости. Ти се опитваш успешно и трябва да знаеш, че ако очакваш отново да бъдеш така както в шести клас си бил -ще сбъркаш. Веднъж докоснал ли си се до такива пороци, съзнанието от време на време, ще те изкушава с неговите спомени. Мен ме спря от алкохола едно страховито хронично заболяване, което не бе с негова връзка. Но и докато съм пиел алкохол, не съм и подозирал, че съм бил алкохолик. А, си бях точно такъв. От алкохола човек найстина може да деградира и от личност да стане маймуна. Толкова е жалко това да се напиваме само защото можем да се напием. Можем и лицеви опори да правим ама не правим-колко интересно!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker