Алкохолна изповед- нищо ново, нали :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохолна изповед- нищо ново, нали :)
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 5141 пъти
Пия от много години- приблизително 20, но през всичкото това време мислех, че нямам проблем с алкохола. В началото, още бях ученик, пиех по- скоро рядко, само по купони и защото... всички пиеха, така беше. В казармата продължих- при всяка възможност, после в Университета- същата работа. Имаше дни, в които не помнех нищо, просто пиехме на различни места, с различни хора- всичките интересни и ... пиещи. Заспиваш тук, събуждаш се там....

Започнах работа, но алкохола винаги беше накъде там. Вярно, че ограничих дните в които пиех, но пък тогава, когато го правех беше още по- ужасно от преди. Губех мярката, напивах се като свиня, нищо не беше в състояние да ме откаже или промени.

Ожених се. Разведох се. Не и се сърдя, мога да виня само себе си. Предполагам, че някой от вас ще попита колко точно изпивам за един път? Много, поне литър водка. Имаше време, в което пиех само вино, но когато започнах да правя по 4 л. на вечер реших да се поспра и с това. Излагал съм се толкова много, колкото и често съм си казвал "край", извършил съм ненормално унизителни неща, гаврил съм се със себе си с неконтролируем мазохизъм, но и с другите- те бяха длъжни да ме разбират и прощават. Истинска свиня, виждали сте може би?

Сега, всичко започва бавно и трудно да се изяснява за мен. Загубих всички онези, които ми бяха истински приятели, както и пропуснах много хубави приятелства. Разочаровал съм много хора, два пъти повече съм обидил или по някъкъв начин нагрубил. Загубих любовта на живота си, но ... това е за друг раздел :)

Искам да изживея остатъка от живота си трезвен, но ... с кого? Всички, които са останали до мен пият, мислил съм си по този въпрос, но изход не виждам. Ще загубя социалните си контакти, ще се затворя вкъщи и ... дали няма да стане по- лошо. Ще кажете- смени си средата! Не мога, извън нея едва ли има човек, който да ме познава и да не е на мнение, че съм свиня. Така си мисля.
Както и да е, почувствах, че искам да го напиша, защото няма на кого да го кажа....

Толкова много ме е срам понякога, а съм човек със възможности- образован, симпатичен, интересен, контактен.... ако ме познавахте трезвен, а то ми случва през делниците, щяхте да мислите същото. Такъв съм до петък. В понеделник страдам, самообвинявам се и се срамувам. Срамувам се от себе си!

Реших просто да спра да пия! Колко ще продължи това и какви ще са последствията не знам. Трябва да го направя ако искам да живея.

Алкохолът отнема много повече, от колкото дава! Аз знам че е така, повярвайте ми !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: f855a90956
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо трябва да промениш себе си и после средата, хубавото е, че вече си взел най-важното решение. Платил си висока цена за порока си, не мисля, че е късно да започнеш живота си отново.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 86519ff6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятелю, и аз съм като теб :)

Пий си алкохола, забавлявай се и си живей живота :)

Може би ограничи простотийте, иначе останалото няма лошо.

Все пак като си ходим пияни, не пречим или вредим на никой друг, освен на себе си :)

А това си е наше право! : )

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 6ad52ce5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ей номер2, вредите и на себе си и на хората около вас. А най - много страдат най - близките, тази които ви обичат. Когато се напиете, вие ставате агресивни и груби към околните. Чуждия ще се врътне и ще си тръгне, но човека който ви обича остава с вас и ви понася обидите и гадното поведение. Искам да ти кажа, че всичко е до време. Автора вече е стигнал до момента, в който е сам- без приятели, близки, любов. Това наистина е голямо нещастие. Колкото и да те обича някой, ако системно го тормозиш -той си отива. Запомни го! Ще дойде време и сам ще се усетиш, но може да е много късно.
А на автора- браво! ! ! Не се отказвай от решението си. Със сигурност това е най - доброто. Желая ти кураж и вяра! ! !

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: d68f8b8a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прочетох изповедта ти .
Искам да ти кажа ,че живея точно с такъв мъж. Пие точно от 20 години. Търпя го заради децата и защото все още го контролирам, но ми съсипа живота. Моя и на сина ми. Ако го оставя ще свъши като клошар, а ме е срам от хората.
От 10 години нямаме никаква интимност . От него искам само едно " да спре да пие" нищо друго.
А ти като си го осъзнал ,че имаш проблем върви се лекувай! И махни тези приятели по чашка. Те не са ти приятели.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 999470f19f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря на всички, а за N4 ще добавя само:
1. Това, което си написала е тъжно, но моят случай не е точно същия. Аз съсипвам единствено своя живот, за сега. Не страдам от липса на интимност, но и това е част от проблема. Понякога сутрин се срамувам и заради това, до което се събуждам :)
2. Не знам какво искаш да кажеш с" върви се лекувай" . Хората в България, които имат този проблем са третирани като психично болни, не знам дали знаеш това? Мой познат влезе в такова отделение- да се лекува, излезе" излекуван" и с" петно" за цял живот- клиничен случай на алкохолизъм. Познай какъв наплив от работодатели има да го вземат на работа! Аз съм добре образован, трудово и материално много добре осигурен... Не искам, а и няма вариант, за сега, това да се промени. Алкохолът не пречи на работата ми, той съсипва личния ми живот! ! !
3. Съжалявам, че вероятно те разочаровах, т. к. ти беше сигурна в приликата с твоя съпруг. Ще си позволя сега аз да ти дам един съвет, като човек, който е минал през това от страната, която ти не можеш да видиш. Не говори с него повече на тази тема, излишно е! Хората с такъв проблем реагираме единствено на силен момент, нещо, което шоково ни привлича вниманието- тръгни си! Не той съсипва животът ви, ти правиш това с избора си да останеш там. Може и да не ми повярваш, но когато съпругата ми си тръгна аз не пих нищо в продължение на много време, нямах тази нужда. Нуждаех се само от нея, но тя вече беше решила. Ще добавя, че ние не се разделихме само заради алкохола. Предполагам, че при вас ще стане същото, с тази разлика, че теб съветвам да се върнеш. Ние сме безобразно добри лъжци и манипулатори, но така или иначе също сме хора, нали? Той ще се замисли... най- малкото... ако още има нещо между вас!
4. " Какво ще кажат хората" - това е, как да ти кажа... няма да го квалифицирам. Пак ще си позволя да вметна, че това си е ваш проблем, не само негов- ВАШ, и какво ще кажат хората е последното нещо, което би трябвало да те вълнува.
Аз имам нужда от помощ, а съветвам теб :)
Все пак ти желая успех! Не разчитай на приказки, скандали и поучения- излишни са и само си губиш времето, повярвай ми!

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 999470f19f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А, N4, пропуснах нещо много важно, питала ли си се той защо пие?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: cd08f51e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До автора: Да ти кажа ,четох и препрочитах това ,което си писал.След като осъзнаваш всичко, изключвам лечение ,което може да ти навреди. Ами ти си силен човек ,помогни си сам и смятам ,че ще се справиш. Колкото за мен питала съм го хиляди пъти "защо"? Мълчание!
Ти имаш ли представа, какво е да гледаш непрекъснато пиян до козерката съпруг до себе си? Знаеш ли , какво е да си вечно в лошо настроние? Ами ако знаеше нямаше да ми пишеш така. Сега искам да ти дам имейл , ако решиш да ми пишеш няма защо проблемите да ги чуват вички.
jenia_43@abv.bg

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: fc64c09ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз искам да споделя, че съпругът ми пие, много. Пиеше, когато се запознахме, пие и досега. Може да изкара без алкохол няколко дни, но после почва да си търси компания и пие докато се напие. Младостта ми мина-знам, че ме обича, мен и децата ми, добър е, много, но без алкохол неможе. Не искам отговор на въпроса:ако трябва да избира кое ще избере-пиенето или семейството?
Събираме се с хора, които са ни стари познати. не смея да се сприятелявам с колеги например, след всеки банкет се повтаря едно и също-на него алкохола не му е стигнал, търси да си допие. Колко вечери съм изкарала да го чакам, да се върне, да се прибере... Понякога се успокоявам, сама, че всеки има някакъв недостатък...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4008bce3eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   При мен случаят е доста по сериозен. Баща ми е алкохолик 25 години. За това време неистрезня и неси спомня много от живота и непостига нищо живее в кочина а му минаха хиляти левове през рацете. Аз израснах при майка ми която ме отгледа г/д сама, даде ми вазпитание, даде ми образование бъдеще, даде ми приятели на които мога да разчитам. Отдаде живота си на мен и да компенсира липсата на баща които е оставила когати аз съм бил на 5. Сега бащами непие 3та година след като по горе в поста се казва че трябва да се случи нещо на която един алкохолик да обърне внимание. Е непие защото има атрофия на мозака но се възтанови. Наскоро се сближих с него. Като непие е един грамотен оправен отговорен и изключително способен човек да неказвам мъдар.. Та как се варти колелото. Аз започнах да се пропивам и сега тои страда нече ме интересува особенно какво мисли и какво му е като ме гледа защото няма ни най-малко право да ми даржи сметка, но ако непиина немога като чали само така се забавлявам. Отидеме ли някаде с приятели докато не се напия неспирам дори и сам си допивам само да съм си напълнил пазвата. Цял живот бягам от пияници и алкохолици. Много мразя агресията която се проявява в пиян човек мразя скандалите и сичко лошо на пиенето... Но се превърнах в такъв поради ред причини но това както наркотиците нерешава проблемите които човек има. Днес ми е лошо изпих ботилка водка снощи и се пак ми се варти в главата да излезна от офиса и да ходя някаде да пиина една бира да видя дали ще се освестя малко.. общо взето тъжна картинка...

Та правете си сметка как ще пиете кога и кои наранявате защото след време ще ви се върне от ващите деца близки или приятели.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5ba315d462
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   към 9. Подобно на приказката, че обущарят ходи бос и ти даваш съвети, а сам на себе си не помагаш, вземи се ръце, нищо не е по-силно от нас, трябва само да поискаме.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4008bce3eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз съм номер 9 към номер 10. Толкова се взех в раце че много неща ми натежаха сега трябва да мине време да се отпусна да оставя времето да ме излекува. Общо взето ми трябва време за да се отаят лайната които сам изтропах а те са прекалено много.
За това и пия по лесно заспивам прсто.... заспивам без да мисля с часове...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker