Да спрем цигарите заедно! ( Лош порок или безобиден навик) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Да спрем цигарите заедно! ( Лош порок или безобиден навик)
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2992 пъти
Здравейте Група!
Днес спонтанно реших да пусна тази тема за да се консултирам със тези от вас, които са спрели цигарите
Моля споделете вашия опит като пушачи
Как сте успели да спрете с този навик
Вашите методи, които сте използвали
За психическата нагласа която сте има ли
За моментите на абстиненция и т. н

Смятам, че това е една ползотворна тема на която всички можем да си помогнем много! :)

Аз съм решил да спра цигарите и ми препоръчаха книгата на Алън Кар "Не пуша вече " и утре започвам да я чета

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1d06429432
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След 13 години пушене, започна да ми става ясно, че това е един противен навик. Със ставането- първата ми мисъл беше цигара. Целия ден ми минаваше в мисли за цигари. Имам работа- бързам да я свърша, за да пуша, навън съм с непушачи- започвам да нервнича и да искам да излизам да пуша. И така един ден ми стана ясно, че не искам да съм роб на навика. Реших да си купя ел цигара и табекс- изобщо не помогнаха и само си дадох парите за глупости. Всичките ми приятели и познати знаеха, че се опитвам да спра да пуша, а аз си пиех табекса и си пушех тайно цигари и ннакрая просто си казах "край"! Голям човек да се крие да пуши, като тийнейджър е просто абсурдно. И така спрях... от срам, но не към другите хора, а от срам към мен си.
И това беше едно от най- добрите решения в живота ми. Не ми се пуши изобщо, може би, защото години наред се мъчех да се отърва от тях и ми бяха станали противни.

Всеки сам си знае мотива за отказване от цигарите- дали ще е паричен или здравословен- идеята е да го искаш наистина и да го направиш, защото така ти идва отвътре. Да се разделиш с тях без да ти липсват или без елемент на насилственост. Поне при мен това свърши работа и сега наистина ми е много по- добре от преди.
Успех и на теб :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2b6881045e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Успех! Спрях цигарите на 03. 04. 2017 г. след 10 г. активно пушене по кутия на ден и вече два месеца и малко отгоре не съм палила въобще. Спрях ги от раз, без книга, без уговорки. С лукчета и тик-так ако реша, че ми се допушва първите дни и всичко си влезе в граници. Не съм качила и килограм, защото не се тъпча, а не спортувам :)
За да спреш цигарите се иска мъжка воля и женски инат :) в кръга на шегата. Успех от все сърце ти желая

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 77afde40ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Баща ми ги спря като скъса неотворена кутия с цигари и от тогава не е пипнал! Искаше преди време да запали само цигара и само като я доближи му стана гадно и я хвърли. А аз просто казах че няма да пуша, защото искам да се отдам на спорта и се справих! Просто имаш ли желание имаш и начин! Късмет но всеки, който се опитва да ги спре!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f96983a68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз ги отказах преди около осем години, двадесет години съм пушила по две кутии горе - долу на ден.
Беше много трудно, спрях ги от раз - няма друг начин. Особено след храна и като пиех алкохол ми се пушеше зверски. Устисках някак да не запаля и така до ден днешен. Не съжалявам обаче за усилията, защото си струва. Сега бягам всяка сутрин и не дишам като парен локомотив, косата и кожата ми са свежи, усещам вкуса на храната, на кафето, на виното /него не съм отказала, а също и мъжете/. И не на последно място, не давам по пет - десет лева на ден за цигари.
Измисли си стимули - например събирай парите, които си давал за цигари и иди на почивка някъде, или си купи нещо. Аз за една година събрах около две хиляди лева, като даже по - малко пари отделях от тези, дето всеки ден ги давах за тая отрова, и отидох с корабче по Дунав на почивка - от Будапеща, през Виена, та чак до Бавария стигнах. Първите няколко месеца са трудни, после става по - лесно. И не пали цигара никога повече, ако си зависим, защото отново ще пропушиш и язък ти за усилията. Воля и късмет!

Ж46

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5cd617a715
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изгледай клипове в ютюб. Имаше от руски фабрики от какво се правят. И най-вече осъзнай, че освен, здравето ти, пари, тона е една невероятна смрад. Колкото и да се къпе, парфюмираш е ужасно. Приятелско семейство пушат навсякъде вкъщи, миризмата е така пропита навсякъде, ужас. Не искам да ходя у тях дори, после освен че трябва да се изкъпя трябва да избера и дрехите си. Ужасно. Вечно ревът че няма пари, а как не. С парите можеха и жилище и колата да си купят, а нямат елементарни неща вкъщи, но не го разбират. Уважавам ги много, но гледам на тази тема да те давам мнение, защото ако кажа какво мисля, няма да се погледнем повече. Не е нормално да казваш, че нямаш пари за пердета вкъщи, защото е скъпо, но за цигари няма проблем.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5fd35c12d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вече втори месец от както не пуша, пишач съм от 32 години. За мен е зверско усилие и зверска воля, за да удържа 2 месеца. Истината е че още ми се пуши и то много, всеки ден си казвам, че утре вече няма да ми се пуши и само така удържам положението. Честно казано ако това продължи още доста време не знам дали няма да отида и да запаля цигара отново. Не знам струва ли си толкова ежедневни мъки, чуствам се като човек умиращ от жажда а край мен хората отпиват от бутилки студени напитки а аз се гърча от вътре и си казвам, още малко и няма да ти се пуши, още малко и организма ти ще отвикне. За сега ще стискам пък колкото издържа, дано по-скоро мозъка ми да забрави тази отрова.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f96983a68e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От номер 5 до номер 8.
След около пет - шест месеца спира толкова да ти се пуши, даже почти. Дръж се, усилията, както вече написах, си струват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker