Между любовта и наркотиците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Между любовта и наркотиците
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 3634 пъти
Момиче на 23 години.
Имам връзка с П. , 31г. от около година.
Всичко започна от общи приятели, прерастна в страхотно приятелство между мъж/ тогава в проблемен брак и дете/ и млада необвързана жена, по опписание на познати и непознати най-позитивния и лъчезарен човек който познават.
Вярвам в приятелството между мъж и жена, дори съм УБЕДЕНА в него по ред причини, за които няма да се впускам в обяснения.
В нашия случай така и беше замислено впредвид обстоятелствата, но съдбата реши да ни събере и да открием сродна душа.
Прекарвахме много време заедно, споделяхме страхове и амбиции, подкрепяхме се, давахме си съвети. Никой от двамата не би заподозрял за миг че това ще се превърне във връзка, дори най-бегло. Стигнаха до развод и аз нямах нищо общо с това им решение. Както казват, несходство в характерите.
Доверието, което си изградихме като приятели предварително беше толкова красиво и ценно. Нямаше бариери, аз съм широкоскроена и като приятел приемах много и разбирах, което за съжаление ми е трудно да постигна във връзка. Това ни предразположи да бъдем 100 процента себе си, без маски.
В началото имахме недоразумения и леки спорове, които оправяхме с лекота, но с времето прерастнаха в обещания и разочарования.
Приятели преди всичко. Това беше моят девиз, и мотива ми да се чувствам толкова добре във връзката си. Чувствам се обичана, и то много, всеки ден ми прави комплименти и е горд със мен, любов и привързаност, които си личат от километри.
С времето от приятелка се превърнах в детектив, , нещо от което винаги съм се страхувала да не стана.
Жените сме такива, да, но няма жена която да й е приятно да има поводи да го прави.
Не става въпрос за нормалните дребни неразбирателства. Става въпрос за наркотици.
Нямам против хората, които употребяват марихуана, аз самата го правя, стига да не се прекалява.
Но в случая става въпрос за негови минали навици, които се връщат, знае че за жулене съм изключително категорична. Докато е с мен бях свидетел на изцепки, дори след кратка раздяла от мъка се закачи и свали килограми. Аз бях човека, който му помогна да излезе от този кръг, и обещания и сълзи и събиране на багаж.
За 1 година връзка преживяхме 10. Обичам го подяволите! Искам да сме заедно, но не мога да променя мнението си по въпроса, колкото и да съм либерална.
Не е наркоман, прави го на партита или след някой много ожесточен спор.
След последния такъв, като видя че колкото и да не ми се иска, ще сложа край на всичко това, защото психически се разруших от спорове и сълзи, ми даде обещание, което да ми покаже колко много държи на мен. Обеща ми да не взима никога повече, че съм му по-важна от тези боклуци, дори сам предложи да си направи тест, за да повярвам.
Повярвах, върнах се. Обещах му никога да не му натяквам за стари кавги, нито той на мен. Ново начало, което и двамата ужасно много желаем.
Седмицата след този разговор се преоткрихме, по-влюбени от всякога!
До леко недоразумение, случайност на събитията, което ме постави в лоша светлина, без да имам вина, но без спор не се разминахме, прие нещата по мнго по-друг начин от както бяха. Разбрахме се. Уж.
Вчера вечерта излизахме с негови приятели, изкарахме си супер, останахме само двамата и стояхме около 4 часа наслаждавайки се един на друг и получавах душевен оргазъм от начина, по който сме открити един пред други различни от двойките, които си правят неща зад гърба. Стори ми се странно откровен на моменти, имах лееко заподозрение че може би е взел нещо, но веднага го изключих впредвид бива ли да е толкова зле, че да го направи като знае, че повече няма да се върна? Веднага изпаряваха.
Докато не се прибрахме и правихме близо 4 часа секс, което няма как да се случи просто ей така, усетих как му трака ченето и вече бях убедена. Той ме излъга.
Не исках, борех се със себе си да не повдигна темата, но нямаше как да не разваля вечерта и на двама ни. Става въпорс за принципи.
След женски манипулации от моя страна, до които не ми се искаше да стигам убеждавайки го че нищо няма да стане ако ми каже истината си призна.
Не я понесох.. Усмивката ми угасна. Счупих се на хиляди частички.
Тази сутрин замина за работа и аз не мога да си намеря място, говорим по телефона, не спирам да плача, просто е по-силно от мен, казва ми че не му влияе зле, че го прави макс веднъж месечно, че прекалено лично ги приемам, че то си е личен избор. Вярно е, не ми вреди на мен, не ме е пренебрегвал или обиждал по някакъв начин, просто не мога да свикна с мисълта, че приятелят ми, човека, по който съм луда прави това.
Малко хора ме разбират и подкрепят за това, че продължавам да съм с него, че заслужавам нещо повече, и е истина, но се влюбих. Болезнено.
Нямам сили да споделям на приятели повече, излизам безхарактерна и слаба, което не ми е привично.
Пиша тук, защото имам нужда от мнение, подкрепа и реална безпристрастна преценка на ситуацията.
Аз просто нямам сили да мисля, преувеличавам ли наистина, не знам, но опредлено ми олекна пишейки тук. Благодаря ви, че ви има!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: dd85148031
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!

От 10 години обичам и живея с хероинов зависим. Не знаех, когато се запознахме. Като разбрах, вече бях влюбена. С моя помощ започна метадонова програма - аз я плащах, той не работеше.
Тогава беше първият период в който беше крайно нетърпим, първите шамари, после извинения, обещания. И аз като теб вярвах. Първите години бяхме много влюбени, всичко прекрасно... но той така и не си намери работа. Започна няколко курса, никой от тях не приключи. Случиха се някои неприятности, обсановката се изнерви, затънахме в някакви ежедневни проблеми.
Аз бях сляпа за неговата зависимост, внушавах си, че само така ми се струва, но преди 2-3 години много ясно усетих, че пак се друса. Отрича, естествено, готов беше и тестове да прави, много добър манипулатор е, все измисля някаква правдоподобно звучаща история, знае къде да пипне за да се размекнеш.
Тогава всичко започна стремително да пропада. Няма да ти описвам какъв кошмар беше, но ако сега си мислиш, че много те боли... ако стигнеш (не ти го пожелавам) до там, до където сме ние, ще те боли МНОГО, МНОГО повече.
Получи не-малка сума пари, издруса всичко, заложи повечето техники от вкъщи. Разделяхме се, гоних го, събирахме се. Явно в някаккъв момент му е просветнало, че е стигнал дъното и влезе в комуна за една година. Естествено не му се седи една година, но аз вече съм твърдо решена, че няма да го допусна повече до себе си, ако не си изкара там цялото лечение.
Научих колко хора е лъгал изключително грозно, колко е прецакал, колко дългове има, направо лошо ми стана.

Не исках да става толкова дълъг коментар, но са 10 години все пак :)
Исках да ти кажа, че много добре разбирам как се чувстваш, била съм там. Ти решаваш накъде да продължиш, аз говоря от собствения си опит. Имаш пълното право да изискваш от него да спре и ако просто се направиш на сляпа за неговия проблем, това с голяма вероятност ще ти създаде още повече страдания вбъдеще. Не знам до каква степен е пристрастен твоят приятел и дали може да спре сам или му трябват друг вид лечения (метадонови програми, комуни - но от тези продължителните, не само за детокс), но да знаеш - казано ми е от специалисти - "бивш зависим няма, има овладян зависим".

Късмет и успех ти пожелавам! Ще следя темата и ще се радвам ако пак пишеш какво си решила и какво се случва.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 951d886900
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, просто си отчаяна. Попаднала си на някой красив и чаровен мъж, който се е отнасял добре с теб и сега си мислилиш, че е единствения ти шанс, да си щастлива. Еми... имам една новина - НЕ Е!
Мисли за себе си, а не за себе си с него. Подобни връзки, най-много да те докарат то психиатричната клиника.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bfaf09705b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Пиша коментар, само защото абсолютно никой не знае какво представляват наркотиците, докато самия той не пробва и не изживее всичко свързано с тях.
Точно за това пиша, з ащото ти нямаш никакъв опит и съответно имаш нереална представа за ситуацията. Повярвай ми, наистина е нереална.
Бих ти предложила да не приемаш много първия коментар навътре, защото от тежък хероинов наркоман до човек, който шие няколко линии на купон или събиране има разлика от небето до земята!
От малко повече от 3 години имам опит с наркотиците, преживяла съм твърде много неща, научили са ме на повече за тези 3 години, отколкото през целия ми осъзнат живот.
Искам да ти кажа, че си твърде заслепена, щото нали "наркотиците са лошо нещо", как може да взима? ужас
Амфетамина не може да попречи на човек, който го взима, освен ако не си прави маратони по няколко дена, не спи и не яде. Тогава мозъка му се изпилява и започва да се променя, докато си мисли, че е окей и всичко ще бъде окей, защото придобива доста по-голямо самочувствие и се чувства много уверен в себе си.
Правила съм много маратони, прекалявала съм, спирала съм, пак съм започвала. Сега взимам 2-3 пъти в месеца, ей така с приятели. Стоим танцуваме, пушим коз правим си гаври, много много далеч от границата с прекаляване. Нищо лошо, нали ме разбираш?
Остави го да взима, след като не прекалява и не наврежда на НИКОЙ с това, тогава ЗАЩО НЕ?
Ще кажеш, че наврежда на себе си. Ако е в рамките на нормалното няколко линии на купон не биха му навредили с абсолютно НИЩО, повярвай ми.
Но ти няма как да разбереш. Няма как и да разбереш него. И той го знае, затова те е лъгал право в очите след като е взел на тоя купон. Защото знае, че нямаш опит с тези неща, гледната ти точка е съвсем различна, песимистична, отрицателна и напълно против тези неща и това дой да взима.
Поввярвай ми какво ти говоря, защото и аз съм била като теб преди. Но открих една съвсем различна страна на живота, на хората и на себе си, благодарение на наркотиците.
Нещата просто не стоят така, както ти мислиш. Остави го.
Това ще е по-добре за него, няма да се карате. Няма да му висиш на главата и да му пилиш, след като нищо не разбираш. А той да се дразни от този факт. И да мисли, че е по добре да те излъже в ОЧИТЕ, отколкото да ти признае че е взел.
ТИ си го поставила в тази ситуация сама, разбираш ли? Надявам се да обмислиш много добре това, което написах.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8c2c66c8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката
Благодаря ви за коментарите.
Случи се следното, аз не издържах целия ден на работа и шефовете ми ме помолиха да си тръгна. Прибрах се плачейки и го изчаках в тях. Бях си събрала багажа, а това не е за първи път, но просто го чаках за да му кажа тръгвам.. прибра се, беше ми толкова мъчно че не успях да го кажа, сърдех се, не говорех, но не исках да казвам тези думи, не исках да се прибера в нас, не исках да остана сама, семейството ми живее в чужбина, тук имам много приятели и познати, но реалнъ мога да разчитам на него и на най-добрия ми приятел, който е и негов най-добър приятел. Само те 2мата са ми близките тук. Приятелят ни не одобрява случващото се, но по никакъв повод не искам да го намесвам за да не ги скарам. В края на краищата останах. Поиска да излезем да се разведрим. Излязохме с негови приятели и бяхме на участие и той в кръга на шегата ме попита пускаш ли ме до тоалетната или пак ще го разбереш погрешно. Върна се и пак така лековито с намек ми каза че е ударил 1 черта. Все едно вече то бяхме говорили, изяснили сме се и съм окей с това. Но не е така.
Прибрахме се, последва уикенда, прекарахме си добре, постоянно нещо се случваше все бяхме някъде и нямаше време за спорове, беше някак мълчаливо съгласие...
Споделих с приятелка случващото се но без наркотиците и тя е на мнение че трябва да го зарежа и да плодължа напред, а не със 30 годишен разведен и ревнив мъж. Разбирам страничната оценка естествено. Той се ядоса, когато разбра че съм й наговорила тези неща, че си е променила мнението за него. Поисках да отида на психолог, той не ми се изсмя, но реакцията му беше че пряувеличавам и че не е толкъва зле ситуацята ни. А аз го чувствам. Осъзнавам че се натоварвам, но не искам да съм без него. Леле наистина звуча като жертва.
В същия този ден, когато му казах че искам на психолог се видя с приятел, който категорично не одобрявам. Не му влияе добре в проблема ни, дори той е основна прачина за караниците. Твърди че ще е човека посредата... е няма как да свикна!
Искам един ден да имам дете и да го науча на ценности.
Вчера бяхме на рожден ден и си изкарахме много културно, гордее се с мен и се фука пред приятелите си. Забавлявам се, докато не се приберем е се сетя за реалността. Прегръщам го и го обичам и ме боли душата.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1798a3dfea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 3, вместо да обясняваш как амфетамините и кокаинът не били вредни, върви да се лекуваш. Одата ти във възхвала на наркотиците иде да каже на нас, неупотребявалите, че нищо не сме видели от живота и сме се лишили от някакво вселенско знание и прозрение. И не се било променяло съзнанието, ами. Та кой хероинов наркоман е започнал направо с хероин? Там е цялата работа я, първо чайче, лепилце, после ти трябва нещо по-силно, по-често, все повече и повече. Забележи, не казвам "ти се иска", а "ти трябва". Не е нужно авторката да споделя "хобито" на приятеля си, за да има мнение и позиция, още повече, че и тя пуши понякога, значи има някаква представа, съвсем естествено е да се притеснява, какви планове може да прави със зависим човек, семейство ли да гради, деца ли да създава?! Доверие, сигурност, спокойствие, отговорност- тези понятия означават ли нещо за теб, не вярвам!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 835e3897e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няколко линийки в месеца не са никакъв проблем.
Човек с хубаво образование.работа и семейство ти го казва.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8c2c66c8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката.
3. Разрбирам накъде биеш, но това не дава зелена светлина на 30 год.мъж с дете да прави такива неща. Всеки има проблеми и лоши дни, но ако тръгнем всички да се друсаме докъде ще я докараме?
Лично аз имам опит и то еднократен, когато в началото на връзката ни ми беше сложил кристал в чашата, уж защото си мислел че и аз искам. Пак секс маратон по 10 11 часа.. дори не разбрах докато най добрия ми приятел не се разочарова от мен и навързах нещата. Както и да е минало, заминало. Впредвид че пуша и че хора са се друсали пред мен е останал с впечатлението че искам.Простих му и НИКОГА не би си го позволил отново.
Колкото и да го обмислям няма как да променя мнението си. Приятелят ми, човекът който ме представлява в обществото и обичам не трябва да ходи с бяло по носа.
Как успяват всички други хора и да се забавляват без тези помощни средства? Въпрос на воля. Казах му слаб си пред тези неща- НЕ СЪМ.
Не иска да признае, а като не е слаб защо излага връзката ни на риск?
Пръдължавам да съм с него, последно време не е взимал, но тези случки ме карат много да се замислям..
Стоя си на работа и само при мисълта че няма да се прибера пли него, а в празния апартамент ме подтиска. Допускам за възможно че просто ме е страх да не остана сама. Идвам от много голямо семейство и сама ми е чуждо понятие. Но безсъмнено искам той да е дъбре и заспя ли в прегръдките му е най- хубавото място на света

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a977efb586
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   3, 6, стига си си рекламирала наркотиците и се скрий с твоите глупости. Естествено, че не са проблем. Взимащия дрога никога не осъзнава, че има проблем. То и един алкохолик да питаш, никой няма да ти каже, че алкохола му пречи. Напротив ще ти каже, че се чувства по-добре с него. Ама ако питаш работодателя му или семейството му, едва ли ще са на същото мнение.

И в Холандия половината население си пуши трева редовно и никой не твърди, че има проблем. Но с просто око си личи кой пуши и кой не. Просто пушещите са забили, имат проблем с концентрацията, паметта и т.н. и това е видимо.

Това, че си работят и са образовани, далеч не означава, че не им пречи, колкото и самите те да не го осъзнават. И това говорим за трева, а кока и амфетини изобщо няма да коментрирам.

Това, че не си зависима (което не е много сигурно, ако не вярваш, пробвай цяла година да не друсаш, сигурен съм, че няма да устискаш и 2 месеца, колкото и да си мислиш, че ще успееш), не означава, че не ти вреди на здравето, на работата, на отношенията, на живота като цяло или че вбъдеще няма да започне да ти вреди.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker