Алкохолизъм и паника - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохолизъм и паника
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 3526 пъти
След всекидневно пиене в продължение на 2-3 години по повече от 100 -200 грама на ден, реших, че ще спра, тъй като доста често мои близки и познати ми натяхкваха, че това е сериозен проблем и съм алкохоличка. Намалих рязко алкохола от около 20 30 дни, но доста често ми се случва да изпадам в тревожни състояния, депресии, получавам паник атаки. Появяват се за 2 3 дни и отминават. Най-силната беше третия ден след спирането. Бяха ми изписали деанксит, но категорично отказах да го пия. Гледам да спортувам, чета, контактувам с различни хора(макар и понякога да ми е трудно), но когато остана сама отново започвам да изпадам в такива състояния. Според вас това нормално ли е и след колко време ще отмине. Знам, че на мозъка му е необходимо да свикне и да се възстанови, но чета разни глупости в интернет и се притеснявам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9e4c61cd9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, ти си алкохоличка. Посъветвай се с лекар-ПСИХИАТЪР как ще протече абстиненцията ти, ако трябва влезни в психо диспансер, но определено си се била докарала доалкохолизъм. Ти решаваш какво правиш по-нататък. Според мен трябва да не близваш никога повече алкохол, но ще ти е много трудно, защото цял живот ще те влече алкохолът. Затова няма и бивш алкохолик

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 90a1045209
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен, си имала психични проблеми и преди алкохола, а може и той да е причина. Наистина, обърни се към психиатър. Колкото до деанксита, смята се за най-лекият антидепресат. Но не вземай такива лекарства, без лекарско предписание. Също, задължително, трябва да се спират по схема. Виждам, че имаш воля, помогни си и малко с лекарства. Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5e5cd9abf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм така ако спра алкохола, алкохолната субстанция я притъпявам с морфин и подобни субстанции, миналата семица предозирах на морфин. Пия редовно от 2011 а наркотици взимам от 2014, премяткам си ги и двете, като спра наркотиците усилвам алкохола, като спра алкохола пак почвам наркотиците и така, но никога не комбинирам (по много). От 2011 няма и един бял ден който да съм прекарал трезвен без да съм пил а от 2014 и без да съм приел нещо. На мен не ми пука, такъв съм си, вече съм се отдалечил от всички хора коитп ги беше грижа за мен, но ти ако имаш хора до себе си на които им пука за теб съсредоточи се върху тях, спри да пиеш и виж специалист. Не губи тези хора защото ако ги изгубиш оставаш сама. Бил съм войник, и зад граница съм бил на фронта и мога да ти кажа че в цивилния живот не можеш да оцелееш сама, в един цивилен който живее сам инстинкта за оцеляване пада до нулата тогава или откача себедиструктивността му идва в повече.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 151da4eba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майко мила... "Помогни си с лекарства"... ЩЕ ПРИПАДНА...
Последното, което ще ти помогне е антидепресант и бла бла...
Харесва ми как пускате думата психиатър, хапче и всичко е ок. Всякаш има сироп за алкохолизъм и всичко е решено с 1 ч. л. на ден...
Трябва ти точно обратното на психиатър, а именно психолог. Абстиненцията ще мине - проблемът не. Трябва да се намери причината за случващото се и да се намери решение за нея ЧРЕЗ ГОВОРЕНЕ и действия воля, А НЕ ХАПЧЕТА. Единствените лекарства, които можеш да пиеш са за по-бързо отминаване на абстиненцията, като е препоръчтелно да не се докарваш отново до състояния, които пък ще те отведат до мъчението след това да спреш.
Като искаш да се тъпчеш с хапчета, иди на психиатър и искай рецепта за диазепам под предлог, че само те ти действат и така... То алкохол и наркомания в едно и също отделение лежат.

По-кратко : Добър психолог хобита воля и без хапчета, щото те притъпяват предишните изброени.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f6524dd189
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Medical student

Дам. Това е алкохолът. Взимай успокоителни чайчета сега и гледай да се успокояваш и разсейваш, ако можеш. Че иначе химията е много тежка - транквиланти. Алкохолът води до засилване на задръжните процеси в централната нервна система - блокира GABA рецепторите. В тоя смисъл дълго време си потискаш нормалната възбудимост на нервната система.
Затова сега ти е трудно да свикнеш. Пристрастеност.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f6524dd189
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Medical student

Препоръчвам ти да пробваш с валериана за начало. В някаква комбинация с още билки. Установено е, че потиска същите GABA рецептори и действа подобно на транквиланти и алкохол. Така че пробвай тази алтернатива преди тежката артилерия. Просто казвам мнение. Тук не знаем състоянието ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9ec89fbc11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спред мен ти си въобразяваш, че си била алкохоличка и психиката ти така е настроена.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 77e20e6460
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз мисля, че си на прав път щом си осъзнала, че имаш проблем. Като чета твоята изповед все едно аз съм я писал. Да знаеш ние имаме проблем, много си мислят че нямат или осъзнават, че имат но не правят нищо. Аз няколко пъти се провалям, но важното е да не се отказвам. Сам съм срещу всички да знаеш. По принцип спортувам, но сам. Може би трябва да намеря някакъв колективен спорт и да намеря нови приятели, старите не желаят да се променят и само пият. Мислил съм да ходя и на психиатър, но в момента не ми се дават пари. Желая ти успех и действай!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 1bce5fbd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора: Всичко отминава, повярвайте ми! Само малко време и воля ви трябва и повече контакти и занимания.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker