Моето падение с наркотиците.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Моето падение с наркотиците..
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 5394 пъти
Здравейте, преди 4 години за първи път опитах бонбони на парти и оттогава се започна... В началото беше само по партита, само бонбони, без нищо друго... В последствие почнах да взимам и докато съм на работа, спрях да ходя на лекции и всичко ми стана безразлично.
Пробвал съм може би 99 % от познатата синтетика без повечето опиати ( хероин, морфин, и тн. ). От последната половин година се закачих да пуша мета-амфетамин а. к. а кристал мет ( здравей д-р Хайсенберг ).... и така до днешен ден.
От скоро реших, че имам проблем и то много сериозно и не усещам как пропадам, затова реших да се прибера у нас и да живея с родителите ми. Вмомента си търся временна работа до другата есен ( 4ти курс съм и ми остават 5-6 изпита докато завърша вишето. )

Обаче не съм в час, осъзнавам си проблеми, но не ме е*бе грам, вмомента съм в ултра депресии и дупки и се побърквам, в родния ми град нямам нито 1 приятел, на 24 съм, всички са в София.

Всеки ден мисля как да се надрусам, а искам да спра, но нямам волята. Поставям си някакви цели да свърша докато живея с родители ми, умишлено за да ме контролират, защото отида ли да живея сам вмомента, това ще е ми навреди много.

Незнам какво да правя и вмомента който пиша тези изречения имам неистовто желание да издрусам света и нищо не може да ме спре, а искам да спра, но е невъзможно поне за сега.

Станал съм апатичен и анти-социален, не ме интересува дали ще завърша въобще, а ми остава толкова малко.
Родителите ми нямат грам идея какво ми е, защото не ми давам грам повод да се съмняват в мен. Майка ми ми даде вчера 45лв за фитнес карта, аз реших да ги заложа на мачове да ги направя 100 и да отида на парти да се надрусам, а през останалото време да ходя на лостове, вместо фитнес??

Е кажете ми не съм ли наркоман??? : )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: cd83e65a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Евала, братле. Голем си. Но сам няма да се справиш. Ще ти трябва професионална помощ, за да спреш наркотиците. Свържи се с някоя такава институция и те ще ти дадат конкретни съвети и насоки.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9dad329c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пари, алкохол
Жени извън контрол

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d25fece7bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Само ти можеш да промениш онова мъничко нещо във всеки от нас, което променя мирогледа ни на 180 градуса когато искаме нещо. Без него (без да си го променил, ще е борба с порока и твоето вътрешно желание да продължиш по стария начин.

Ако не искаш да свършиш като пълна развалина на 30-35, разочаровал всички около себе си, съсипал всичко около теб, започвай да премисляш, осъзнаваш..

Успех, и дано направиш вярното нещо (трудният избор, почти винаги е и верния)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d9e6b70df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Братле, евала, че осъзнаваш проблема. Оттук нататък обаче, както и 1 го е казал, ти трябва наистина професионална помощ. Желая ти адски много успех и вярвам, че ще справиш!!!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a60f676806
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Браво, че го осъзнаваш и действаш. Потърси професионална помощ. Успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: aaa2013e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз ще се включа в темата със същия проблем. Изведнъж приятелят ми се измени. Спряхме да правим секс. Имах подозрения за други жени, докато не амфетамини. свързах някои неща с компанията и познатите му. Проблемът е, че е изключително нервен, ползва капки за нос непрекъснато, посягане спи, постоянно е със заключен телефон. Чета, че зависимостта към пико и амфетамини е силна. Имам подозрения, че употребява от поне 4 години. Какво мога да направя? Той няма да иде в болнично заведение. Трудно ще го отделя и от приятелите му. Въобще борбата е много жестока... И какво толкова дават тези вещества. /... с какво толкова те завладяват? Някой може ли да обясни.?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1f9dd2c227
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На някои хора не им понасят наркотиците. Затова казват, че не са за всеки. Пробвай да се контролираш. Щом осъзнаваш всичко това , просто се стегни и ако не можеш да ги спреш просто гледай да не прекаляваш.
Аз си пафкам трева всеки ден. Иначе и аз имах един период, в който мислих само за пико и бях се побъркала. На ръст 170 бях станала 43кг, скелет, без сън по седмици, но се стегнах и сега от време на време пак употребявам метамфетамин.
Ж, 26

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: beab5d0343
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Потърси помощ, сaм ще ти е ужaсно трудно. Обикновено в тaкивa случaи включвaт и семейството aктивно в помощ. Щом си в здрaво семейство (тaкa звучи след кaто си избрaл дa се върнеш тaм кaто в " крепост") с помощa нa. психолог можете зaедно или психологът нaсaме дa говори с родителите ти и ги нaсочи кaк дa сa ти мaксимaлно в помощ. Рaзбирa се ше ти постaвят някои огрaничения и контрол, но ще е зa твоето здрaвословно "оздрaвявaне". Aко не искaш дa влизaш в някоя клиникa/комунa... вземи си (нaпълно сериозно го кaзвaм) цукaло в стaятa и сложи дюшеци по стените, когaто чувствaш ярост или силнa aгресия, ще имaш нуждa дa освобождaвaш тaм.
Първият зaдължителен лимит който ТРЯБВA дa си постaвиш сaм е, в състояние нa ярост дaне излизaш дори пред родителите си, дa си стоиш в стaятa. Веднaгa щом освободиш достaтъчно, излизaй нaвън с яснaтa цел дa подишaш чист въздух и "събереш" мaлко позитивнa енергия, прaви/нaблюдaвaй приятни зa теб нещa дaлеч от всякaквa възможност дa видиш, подушиш, се снaбдиш с дрогa. И обрaтно у домa.
Виж aко имaш нaблизо възможност зa блaготворителен труд известно време, ще ти е също много от ползa. Можеш дa ходиш когaто и aко искaш, нямa дa е зaдължение, но ше е приятно и необходимо "губене нa време" докaто тялото ти се освобождaвa от токсини и зaвисимост, a и психикaтa ти от нaвикa.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c361de6fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Грешна ти е представата за това как се случват нещата!
Ти се друсаш с енергитизаращи наркотици, ходиш по партита, искаш фън, а сега си мислиш, че като се откъснеш от тези неща с времето желанието ще ти отмине. Напротив - рано или късно няма да издържиш и ще си наваксаш, само че накуп и съответно с много повече вреда.
4 години синтетика не са малко време, така че задължително потърси специализирана помощ. Моа съвет към теб е сега, докато си при родителите си, да си изготвиш план за действие и няколко резервни опции. Проучи какви възможности има - клиники, психотерапевти с насоченост към зависимости, специализирани програми и т. н, и до няколко седмици се връщай в София. Идеята ми да имаш няколко резервни варианта задължително, е ако видиш, че избрания вариант не ти помага особено, да имаш друга опция, а не тепърва да събираш информация докато вече си имаш ежедневните проблеми и задачи. И постоянно продължавай да проучваш нови възможности за помощ.

Относно ежедневието ти, смятам, че ти трябва не подреденост, а динамика и още повече динамика в него. Запиши се на бойно изкуство, на танци, на фотография, на квот щеш, въпроса е да ти се случва нещо ново, нови ситуации, нови хора. Ако ти се ходи на партита - ходи си, но се наспивай преди това, отивай на най-силното към 2 с точни хора и там яко рейв. Като се измориш си тръгваш, никакво размотаване преди или след това, просто отиваш за музиката. Ако те притеснява, че няма да издържиш поради средата, може да ходиш на друг тип музика с подобна енергия, но където нямаш познати - грайдн/дет метъл, некомерсиален хип-хоп и т. н, или на изложения, арт места, както ти казах гледай да излизаш на различни места, в различни компании.

Не отписвай никоя област от живота ти - учене, работа, момичета, приятели. Отделяй необходимото време навсякъде. Дори да се чувстваш супер зациклил, не се отказвай и отделяй предвиденото време, не тръгвай да се занимаваш с нещо друго или да си почиваш/мързелуваш. Единствено гледай да спиш достатъчно и да се храниш добре. Манталитета ти за всяка една област трябва, да е че успеха е поредица от последователни стъпки. Не е просто искаш да вземеш тези изпити, искаш да свалиш това момиче. Всяка една ситуация ти дава опит и информация и следващия път, най-малкото ще се провалиш по-добре. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 21402143a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей!! Впечатли ме искренното ти желание за спиране... и в същото време неутолимото ти желани да си купонясваш!!! Разбирам го, и не е чуждо на никой който чете тук.... Добре е че си при родителите си, но това не опрвя нещата!!! Намали партитата”, все още не е късно, но си на ръба да пропаднеш!!! Намери стимул да се върнеш в живота като победител!!! Нищо не е проблем, стига да е умерено! Давай си пчивка и си прави план за седмицата, в които да имаш повече чисти дни!!! Като се поиьчисти организма ти, и най вече съзнанието ти, ще си вече във цорма! Прегръдка

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 5bec1419d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Несигурен мисли от типа на “Добре, че спрех наркотиците“
А истината е че можеш само да ги смениш, братле
Само щото обичаш себе си, но и това е до един момент. - Жлъч

Не казвай, че ще ги спираш, а че искаш да ги смениш с нещо "нормално" - алкохол, тренировки, цигари, любов, секс и т. н Харесай си нещо и действай. Не са специалистите тези, които ще ти помогнат, а ти. Вярата в себе си и вярата от близките също могат да са новата ти дрога. И продължавай напред. #Тиможеш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: da503677b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Пич, казваш, че не ти пука, а искаш да ги спреш? Не разбирам тази история шега ли е, подигравка с хората, които наистина са в трудно положение, какво? Познавам хора, които се занимават с това и наистина не им пука следователно се провалят съзнателно или несъзнателно. '' Е кажете ми не съм ли наркоман??? : ) '' това за мен си е чиста подигравка от пубер на 15 години. Искрено се надявам това да е шега, а ако не е.. щом го осъзнаваш - не е толкова късно да ги спреш, просто ти се отдалечи от старата си ''компания'', наблегни на ученето, спортувай както фитнес, така и каквото друго обичаш, за да може да си запълваш времето, опитай да си намериш приятелка, и колкото и да не искаш говори с вашите.. ти имаш късмета да имаш семейство, което ти е осигурило всичко - цени го. Няма да го приемат лесно, така е, но ще застанат до теб, а с подкрепа до себе си ще ти е много по-лесно да пребориш това желание. Малък си още и всеки прави грешки - надявам се да се осъзнаеш и поправиш. Не си набивай комплекси за каквото и да е, вярвай в себе си и ще успееш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7d0088ae9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И какво като се справяш сам. Ако ти се иска някой да те потупа по рамото и да ти каже евала, браво сподели на някой напълно непознат какво преживяваш. А това, че си станал асоциален не е вярно! Просто наркотиците те правят твърде социален, а сега те ти липсват. Притесняваш се да не се върнеш към тях. Нужно е време - те ще ти лисват, но ти не се предавай. Най- трудни са битките със самия себе си. Не се предавай и знай, че ако е трудно е правилно. Ако имаш нужда да поговориш с някой аз съм насреща :)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 78d72cbb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   След всичкото това друсане си взел ендорфините си за напред и сега ще си депресиран известно време докато се очистиш от химията и започнеш да ги произвеждаш самостоятелно. Аз никога не съм взимала наркотици, но веднъж пуших трева, не беше зле, но видях в какво се превърнаха тези които продължиха и не искам да стана като тях. Хубавото в цялата ти история е че имаш само психологическа зависимост и то от синтетика, а не от хероин, например. Имах 6 месеца връзка с " бивш наркоман" които постоянно ми казваше" сега, ако имаме малко чай какво хубаво ще ние" и т. н. така, че желанието да се надрусаш остава доста дълго след като премини абститенцията.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 932d181b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   "... докато завърша вишето", "вмомента" на две места. Ужас! Хвани се да работиш на нормална работа, а не временна. При това сега, защото от теб няма да стане учен човек.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b6e7b3bac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Здравей! Скоро ми започва стажът в един център за зависими към ПАВ (психоактивни вещества) “МЦ Хоризонт”. Директорката е много добра психиатърка, там се работи освен със зависимия и с неговото семейство. Намира се в жк. Лозенец гр. София. Мисля, че ще ти помогнат. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d9ac28a755
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Моят съвет към теб и към всички останали, които се борят с това е да заминат някъде в чужбина с поставена цел да учат, работят или правят нещо, което ще ги разсейва от мисълта за друсане. Да, вярно е, че по цял свят има дрога, но когато смениш мястото е трудно да намериш такава и известно време абстинираш, но с времето минава, ако почнеш да живееш пълноценен живот. Казвам го от личен опит. Миналото лято бях системно надрусан с кристали и бях заприличал на мумия. Буквално бях труп. Беше много грозна гледка и през цялото време си го осъзнавах и се молех да ми се отдаде възможност да замина някъде далеч от родното ми място, където знам къде, как и кога да си намеря дрога. Да, върнах се за малко, надрусах се пак, но поне знам, че пак ще замина и всичко ще е нормално. Няма лошо да се употребява, но трябва да си има лимит и граници. Всичко е до психиката на човека, трябва да знаете какво правите преди да употребите. И най вече да не позволявате мозъкът да ви казва ‘Не ми пука’ както в случая при пича, на който е темата. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 47097a68a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До 21 : не, напротив има лошо да се употребява. Защото историята при 99% от хората винаги протича по един и същи начин - накрая ставаш един дехуманизиран потребител на дрога. И това е целият ти живот.
Вече съм на почти 40 години и помня времената, когато през 90те половин София се продруса с хероин за няколко месеца, приятели и познати, които умряха или получиха пихически отклонения.
И тогава и сега в тези кръгове винаги някой разправяше "Ти знаеш ли за Х, който взема хероин само веднъж седмично или месечно и успява да се контролира?".
Да ви кажа честно, същата история да Х съм я чувал десетки пъти от различни хора със хероин, амфетамини и пр., но в живия живот Х така и не срещнах. Това, което видях е как много умни момчета и момичета си пропиляха или направо изгубиха живота и почерниха и този на семействата си. Да си майка на наркоман сигурно е най-тъжното нещо на света...

Имам един единствен приятел, който успя да се откачи от хероина и сега води хубав и подреден живот, но само той си знае, какво му е струвало това. Той успя с комуна в чужбина.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker