Алкохол- тънката граница - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохол- тънката граница
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 3223 пъти
Здравейте, искам да споделя нещо... тръгнах да пиша история на рода си и останових, че почти е нямало човек от моя род, който да не е бил алкохолик. Баща ми е алкохолик на алкохолиците. Няма и ден, в който да не пие и си признава, че без да пие след работа не може да живее. Брат ми също пие много и не може да спре. Аз също. Винаги съм мислел, че не съм зависим от алкохола и мога да го откажа, когато поискам. Напоследък обаче започвам да се съмнявам в това. Нека да споделя как пия и защо пия. Първото ми напиване беше в 8-ми клас в училище. Някак си ми хареса да се намирам в различно от нормалното състояние. Бях много притеснителен човек и когато пиех, задръжките ми падаха и бях себе си. Започнах да взимам и наркотици. Около 5 години наркотици и алкохол и цигари. След като завърших, се случи нещо в живота ми, което ме накара да спра алкохола, наркотиците и цигарите. Пет години не пиех, не пушех и не взимах наркотици. От 2 години обаче, след като с едно момиче не се получиха нещата, започнах пак да пия и от две години пия доста. Не пуша, не взимам наркотици вече, но пия. Нека да обясна как, колко и кога пия. Не съм като другите алкохолици, които пият всеки ден. Не. Случвало се е да не пия 2-3 месеца. Просто понякога имам чувството, че ако не се напия ще откача. Имам нужда да променя съзнанието си. Повечето алкохолици пият всеки ден ракия със салата и си лягат. Аз примерно не пия 1-2 седмици, понякога месец-два-три, но нещо се насъбира, насъбира в мен и накрая просто трябва да се напия за да разпусна, и не пия малко, ами изпивам 1-2 шишета вино. Пия само червено вино, не харесвам твърдите алкохоли. Забелязъл съм, че когато работя не пия чак толкова, по-често се случва това, когато съм безработен и имам проблеми. Имам цели да стана велик човек, да се занимавам с нещо велико. Да имам спортна фигура и да имам енергия винаги. Храня се доста здравословно. Този алкохол е единственото нещо, което ми пречи, но просто не мога да спра.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: ad9540ceff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблема на алкохолиците е, че това са хора, които чрез пиенето бягат от проблемите (си) и по - точно казано негативните емоции, които изпитват като потиснатост, безизходица, самота.. абе всичко негативно, което се сетиш.
Повечето от тях много дпбре осъзнават, че пиенето няма да им помогне, но въпреки това пият, защото ги боли емоционално и са с нагласата, че пиенето е единствения начин да си доставят 'глътка позитивизъм, спокойствие, успокояване някакво' абе неща в този дух...
И на наркоманите им е същия проблема.

Ти засега не си алкохолик.
Това, което ще те съветвам е не да се ограничиш изобщо да не близваш алкогол, а да НЕ ПИЕШ КОГАТО изпитваш някакви негативни емоции, за които казах по - горе.
Като ти е гадно прави нещо друго стига да не е нещо вредно за здравето - примерно излизай сам на разходка сред природата или си намери някакво друго невредно за здравето интересно за теб занимание/хоби или ако много ти се реве просто си легни в леглото, нареви се и се наспи.

Жена.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3eec2d3af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пия най-вече когато ми е скучно и нямам какво да правя. А и като цяло съм голям ценител на виното. Завърших сомилиерски курс и обичам да пробвам различни видове вино.. Освен това най-големите прозрения в живота ми идват, точно когато пия хубаво вино. До някъде мисля, че ми помага, но май понякога прекалявам и се натрясквам яката. А и може би съм зависим. Понякога пия и когато имам проблеми, да. Има моменти, когато ми писва от всичко и се натрясквам, за да спре да ми мисли каската. Сякаш помага, не знам. Въпроса е, че искам да намеря друг начин да разтоварвам, но просто не намирам. Интересното е, че когато работя не пия, някак си забравям, а и искам да се справям добре в работата, а от алкохола не се чувствам добре на другия ден. Така, че до някъде сам си отговорих на въпроса.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1de21c9e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това все едно съм го писал аз. Абсолютно същия съм и аз. Обичам спорта, в миналото съм взимал наркотици а сега един път на 2 седмици с напивам яко и това много ми пречи. Просто ми писва от всичко и се напивам, но яко и се излагам. Пробвах да го спра завинаги но рекорда ми е 40 дена. Искам да ми се махне от живота, но не знам как.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9279ebb796
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо ти няма, аз съм момиче и пия по 10-12 бири 500мл на ден, вино да кажем ще е 2 бутилки, както и ми се случва да изпия над половин бутилка твърд алкохол сама. И пия всеки ден. Сега ще кажеш, че имам проблем (което вероятно, даже със сигурност си е така), но като ти прочетох историята се зачудих малко кое точно е лошото в това да се напиеш на 2 месеца един път. Едва ли ти пречи толкова на живота, колкото ако не можеше и ден без алкохол в солидни количества. Пожелавам ти все пак успех щом искаш да се откажеш от този си навик, опитай да си намериш занимание, нещо, което да ти е интересно и за което да мислиш. На мен също ми пречи, и аз като теб се храня здравословно, занимавала съм се със спорт дълги години и по нищо не личи колко пия (обикновено не обичам и другите да ме виждат пияна, не пия чак толкова често с компания за веселбата, а заради депресии и неща, които след като се случиха се доведох до това състояние). Май се оказва по-трудно да се спре, отколкото очакваме.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3eec2d3af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 4.. имаш проблем да.. алкохола е наркотик, по-опасен и от някои обявени наркотици. Баща ми е алкохолик и като гледам какво се случи с него, алкохола тотално промени личността му. Той стана друг човек. Това, че алкохола е легален е едно недоразумение. Може би заради дългогодишната история и т. н. той е останал една лоша традиция. Човек има нужда от време на време да променя личността си и да разпусне, дали с наркотици или с алкохол, но това не трябва да е повече от веднъж в седмицата, със сигурност.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: cfe41aad3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Здравей, братко! Моята история е много сходна с твоята, само че аз пия в седмицата от 1 до 3-4 пъти. От родата ми има много хора, които пият редовно, но не бих казал, че всички са алкохолици. Откакто се помня баща ми, също като твоя си пие по 2-3 ракии след работа и веднъж в седмицата се строполясва... Двамата ми дядовци също много обичат да пият, само че единия е алкохолик, комарджия и курвар с разбито семейство. Баба ми са 4 деца, 2 сестри и двама братя, от които всички без баба ми не е алкохолик... Та искам да кажа, че и аз в последно време прекалявам с алкохола, както и с кокаина. Живея в столицата на Германия и тука всичко е много лесно достъпно, стига да имаш средства $. Преди пиех значително по-рядко, но нещо се промени, и то не ми харесва. Харча повече отколкото изкарвам и това също е много лошо. Мисълта ми е, че ти не си алкохолик братле. Няма нищо лошо човек да разпуска 1 път в седмицата. Иска ми се да съм като тебе, но за жалост не съм. Седна ли да пия, пия докато не изхарча и изпия всичко което имам... Така че горе главата, има много по зле от теб. Ти си полу-трезвеник, Казвам Ти!!! М22

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker