Как се лекува кокаинова зависимост? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как се лекува кокаинова зависимост?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 5399 пъти
Здравейте, аз съм момичето, което написа "Приятеля ми се друса-как да определя дали е вярно? ", след сериозен разговор помежду ни, той призна че наистина от няколко месеца употребява кокаин-всеки ден по няколко пъти. Чувствам се наистина зле от този факт-човека, който наистина обичам е наркоман, но дали мога да променя това? Искам да ви попитам, дали има начин за лечение на проблема му-дали с заместители, или в комуна. Наистина искам да му помогна и той отново да бъде този който беше преди, но според това, което прочетох относно лечението на такъв тип зависимост-това е много трудно, даже почти невъзможно. Наистина, ще съм ви много благодарна ако предложите начин за лечение на този проблем. Съжалявам, ако не съм подбрала точно думите си, но наистина ми дойде в повече всичко това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2f08b6b5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи на 16 години още има голям шанс да го спре. Сега е момента докато не е станало прекалено късно, обаче той трябва да го иска.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d52040bf34
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Комуната е добър вариант, другият е психотерапия. Има две основни неща в лечението.
1. Едното е да признае че има проблем и иска решение.
2. Другото е да смени средата, с други думи са прекъсне АБСОЛЮТНО всякакви контакти с приятели които употребяват.
Не подценявайте тази стъпка. Имам опит като терапевт при зависимости. Ако дори едно от двете условия не е изпълнено опитите са обречени на провал в почти 100% от случаите. Трудно е за един наркоман да седи до приятелите си които друдат. Даже да излязат на кафе, на онези пак в главата ще им е само друсането, за това и ще говорят и дотам с всичките ви усилия. Важно е да намерите липсата която запълва с коката. Било то липса на приемане, на любов към себе си или нещо друго. Трябва да промени живота си така че да няма вече нужда от друсане. Ще ти дам един обнадеждаващ пример - Виетнамската война. Тогава голяма част от войниците са били пристрастени към кокаин или хероин. Но войната свършва и те се прибират при семействата си. И знаеш ли какво се случва. Те просто спират. Да, вече нямат нужда от това. Опитът е проведен и с мишки. Ако ти е интересно прочети в нета за Rat Park Experiment. (научно е доказано).
Мисълта ми е че решението не е до толкова във воля, във въздържание. А Трябва да се отстрани нуждата на организма и психиката от дрогата.

Бъди до приятеля ти, подкрепяй го. Той има нужда от това. Спаси този млад живот. Ще се справите, заедно, вярвам във вас!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: af2baca1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   С усилие и желание. Най-вече желанието. Хубаво е да разбереш, че ако той сам не си помогне, никой друг не може да го спаси. Трябва наистина да иска да спре с кокаина. Нека поговори с родителите си (сам) и те да вземат решение като възрастни хора, които би следвало да са по-информирани, отговорни и разумни. Има центрове за наркозависими, в които предлагат различни видове помощ на зависимите. Понякога идват психолози и социолози от подобни места в училищата и изнасят кратки лекции. Със сигурност е добре поне да се консултира с хора от подобна организация, да поговори с някого и да чуе вариантите. Вероятно ще поиска сам да се откаже, т. е. никой да не разбира и да се справи без чужда помощ, но това рядко е успешен вариант. Хора, които пушат цигари от една година ги отказват трудно, а какво остава за друга зависимост. Казват, че при кокаина зависимоста е повече психическа, това е добре до някъде. Изисква се много силна воля, особено по време на абстиненцията, която при всеки преминава различно. Но той е млад човек и поема някакви стъпки, така че има голям шанс да се справи с проблема. Трябва сега да се откаже, сега е момента, с времето ще му става все по-трудно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a438983794
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте. Моята история е дълга. Аз и партньора ми имаче дете на 5. Той работи в чужбина, аз до скоро бях в България сама с детето, но от няколко месеца сме заедно при него. Често като се прибираше съм намирала бял прах в протмонето му. Всеки път казваше различни версии-одавна е там, имам го за всеки случай... След последния път му обещах че няма да ни види повече ако това се повтори. От както се събрахме да живеем в чужбина три пъти намирам празни пликчета и нови и ползвани и тръбички. По шкафове в колата. Излиза с оправданието, че са на еди кой си. Аз не му вярвам. Работи хубава табота и взема много пари. В същото време постоянно сме в някакви заеми. Оправданието, че купува имструченти. Дмес говорих и със сестра му която потвърди, че го е виждала и той отново отрече. Купих тест за урина, който мисля да му направя. Има ли начин да го накарам да си признае. Той мънка избухва и казва, че говоря глупости. Ако не си признае не може да му се помогне.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 16b12eea53
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вие сте млади. Да, има шанс да се откаже. В комуна не те съветвам, и 20 години да остане там ще излезе и ще се надруса пак. Ще ти кажа нещо, което е изпитано от много мои познати наркомани (вече бивши силно се надявам).
Заключваш го у тях/у вас за една седмица, може и 10 дни. Носиш му храна, вода, всичко необходимо, но не му давай пари и никъде да излиза, ако трябва го заключвай наистина в каквито и състояния да изпада, не се шегувам. По принцип не е и много желателно да си около него, ако не си убедена, че няма да те пребие, но от една страна е по-добре за да чувства любовта и подкрепата ти! Ще изпадне в ужасна абстиненция, като ти казвам ужасна повярвай ми такова нещо не си виждала и едва ли искаш да виждаш. Целта е поне 7 дни да НЕ взима НИЩО. Да, ще му е лошо, ще го боли всичко, може и да повръща, не знам как ще му се отрази не го познавам, но мисълта ми е че изобщо няма да се чувства добре. На 8-9 ден ще се чувства по-добре, а след още няколко вече ще се възстанови из основи.
Зависимостта е в главата ти. Внушение. Ти сам си набиваш филма, че имаш нужда от това нещо. В действителност никой няма нужда от тъпата дрога, ВСИЧКО Е В ГЛАВАТА ТИ!
Целта е да изкара една гадна абстиненция, да премисли малко нещата и да се изчисти.
Давам ти 1000% че след 14 дни без нищо и след такава абстиненция вече организмът ще се изчисти и няма да има психическата нужда от това. А ако след като се изчисти вземе пак, вече си е изцяло негов проблем.. но не мисля, че ще стане така, защото това е бело все пак, ако беше хероин.... много по-лошо. Успех.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: de7c4ef246
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 7

На колко години си? На 7?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 208382ec2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   до 7
нещата са малко по-сложни! Тук говорим за психическа зависимост, начин на забавление и социализиране. Ходи говори на човек който 5 години е живял за кръчма и дискотека в събота вечер(това му е любимото наи-големият кеф), че не трябва да ходи повече докато е жив.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker