Пристрастен съм към .. бира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Пристрастен съм към .. бира
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 4557 пъти
Здравейте, аз съм на 23 години, работещ студент, в свободното си време спортувах до скоро. колоездене/бягане, разходки в планината и тем подобни. Обичам да пия бира и от 2 години вече почти всеки ден си пия по 1 литър, понякога и повече, но рядко. От 3 месеца насам обаче 1 литър ми е малко и често прехвърлям 2 литра, а мисълта да не си отворя бира на вечерта след тежък ден направо ми убива желанието да се прибера у дома.. Преди и пушех, но си казах "край" и спрях, с бирата е по-трудно обаче. Не знам как да се контролирам, защото след определени часове в мислите ми е само проклетата бира.. Помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 49b85db59f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Споко брат, много хора сме така, аз живея в Испания и тука ВСИЧКИ пият бира, и мъже и жени и дъртаци. По много! Покрай тях и аз пия по 1-2 литра всеки ден, но бирата им е супер, няма спирт като нашата и е по-лека. Ето довечера има мач и сме се заредили с два стека бира, всеки е по 12 кенчета. Мач без бира няма как да стане просто! Така че не си само ти, наздраве и да не ти пука, поркай си, който пие бира той не умира!
М25

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7f0986a26f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм същата работа на 25 и съм малко по - тежък случай вечерта след работа едно 4 литра бира си ги пия като нищо, а петъците се стига до 4- 5 двулитровки. Това нашето му се вика бирен алкохолизъм.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5bafa95feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей!
И аз съм като тебе - вечер не мога без бира! Задължително пия по литър, а понякога и повече. Аз съм малко по-голям от тебе и вече 10 години си пия биричка и незнам колко съм изпил, но със сигурност е повече от водата през целия ми живот. Тук обаче не винаги говорим за някакъв вид алкохолизъм, а просто в повечето случай за свой си начин за разпускане. Границата е тънка, но има такава! Принципно няма нищо по-хубаво от хубава музика, филм и една бира.. и спокойствие, разбира се. Да обаче с времето една бира става малко. Тогава стават две, три и т. н. Организма ти изпитва удоволствие и иска още.
Ще те попитам следното: Имаш ли си някакво хоби? Излизаш ли вечер с приятели? Събирате ли се с компания да пиете по бира? Защото ако отговорът е "не", това вероятно е някакъв твой си начин за разпускане вечер. С времето той се превръща с нещо обичайно от твоето ежедневие, както е станало и при мен.
За ползите и негативите от бирата може да се говори много, страшно много! Бирата е както полезна, така и вредна. Със сигурност всяка вечер по 2 литра не е никак полезно. Най-малкото след време се появяват киселини, гастрит и др. проблеми със стомаха.
Всички имат някакъв вид пороци. Във времето, в което живеем това е нещо нормално. Да ме извинят тези, които пушат по една кутия цигари на ден, но ако това е твоят начин за разпускане - ОК. Просто редуцирай количеството до не повече от една бира (0. 5) или най-много 1 литър максимум, по изключение. Постепенно ще стане :)

М 30

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: cd9a867491
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Авторе, някъде на 27 и аз се пропих с бира. Стана абсолютно същото - от кенче на литър, от литър на два, от два на 3-4. Всеки божи ден.

Както написа коментар 3, първо се появиха стомашните киселини. Ако продължаваш да пиеш дори когато чувстваш как все едно лъха огън от стомаха ти, значи имаш ПРОБЛЕМ. Де да имах машина на времето и да споделя с по-младото си аз какво го очаква, щях да си спестя сума ти проблеми.

Защото киселините са само първата стъпка.
Гастритът и язвите са втората.
Все по някое време, рано или късно, един ден ще се изправиш от тоалетната, ще се обърнеш да се избършеш и ще се натъкнеш на черна каша, причинена от кървене дълбоко в стомаха. А може и да видиш и червено, ако разранените места са по-близко до "изхода". При мен, поради глупостта ми и зависимостта от която не можех да се отърва тогава, стана така че видях и двете, и то в различни дни. Просто не можех да се спра.
По някое време спрях да "произвеждам" твърди "резултати" в тоалетната. Оттогава стомахът ми просто не е вече същия.
Постепенно се разви и пареза на очите ми - от години опиянение, с размазан двоен поглед, се превърна в проблем, който присъства в мен 24/7 и ще го нося на плещите си докато съм жив.

Ако питаш мен, алкохолът го ограничи или да е само през уикендите, или въобще го забрави и го пий само при специални случаи. МНОГО лесно се привиква към него, и адски трудно се отказва човек.
С времето развих неочаквана любов към чая и в един момент просто замених алкохола с него. Според мен точно в това е разковничето - работата не опира до това тялото ти да иска ТОЧНО бира, а по-скоро е привикнало към навика да пиеш НЕЩО в определен момент от деня. Не променяй самия навик, ами по-скоро замени субстанцията, която гълташ.

М33

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 65c6fb06ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Същата работа съм, но от доста повече от 2 години. И аз не мога да си представя вечер да не изпия поне 1-2л. бира. Не се напивам от толкова, по-скоро добивам нормално настроение. Случвало се е няколко пъти да не пия няколко поредни дни, но тогава ме обзема някаква апатия и трудно заспивам. Струва ми се по-лесно да откажа цигарите, отколкото бирата. Ще следя темата с интерес.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 80debd15e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На 37г съм и от десет години развих фетиш към бирата. По-малко от 2литра не падам на ден. При мен проблема е съчетан и с яко мезене и оттам наддаване на теглото. Засега проблема ми е в адско подуване на корема сутрин и трудно връзване на обувките от шкембето. Киселини получавам от вино, НЕ и от бира. А с изхождането нямам отклонения... засега.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 841acc2df3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж момче, малко по-старичък съм от теб, да речем с около 17 години. Бирата е нещо, което те повлича много сериозно. Допреди 20-тия си рожден ден не близвах бира, горчеше ми, пиех по 50 гр. уиски за цяла вечер. След 20-тата си годишнина "открих" бирата. Отначало по 1-2 бири на ден, след това като студент 6-7 бири, текила, клубове и т. н. Мадами, по 2-3 на вечер, купони и т. н. екстри. След това заминах да работя в една държава, където бирата е култова напитка, там бирите станаха по около 4-5 литра на ден. Вярно, работа не съм пропускал, но бях още млад, на 26 години. Когато се върнах в България след 3 години, бирата си бе пак по 4-5 литра на ден, но добавих и народната напитка - ракия. 2-3 големи ракийки след 4-5 литра бира и нокаут. За да мога да заспя. В противен случай никакво спане нямаше.
Извадих късмет, ожених се, прекрасно детенце на 8 години (жена ми как ме търпи, не знам), като се има предвид, че през почивните дни със ставането започвам с бирата. А в интерес на истината не ми липсва абсолютно нищо. Семейството ми е повече от перфектно, имам имоти от сан докус, работата ми е по-добра от най-добрата, просто всичко ми е 6, но не бирата, а алкохола ме убива бавно, но методично. Още по-лошото е, че това сам си го знам и не правя нищо по въпроса. Защо? Лесно е - защото ми харесва, а започнах с бирата горе-долу на твоята възраст. Багай докато е време, за да не си биеш главата тежко и горко. С бирата се започва!!!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 353445e5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз съм така, на 35 години мъж. Живея в Германия, тук бирата е добра и всяка вечер след работа съм на 3-4 бири. Това ме отпуска и ми помага да преодолявам страса, а и заспивам лесно.
Най-лошото е, че една бира е 200-250 калории, т. е. 800-1000 излишни калории на ден, и то преди лягане. Резултатът е 130 килограма при 1, 80 височина! Алкохолът също е твърде много, 4 бири са равни на 200 грама твърд алкохол.

Напоследък започнах да се наливам с вода и това ми помага да заместя бирата. Изпиваш насила 1-2 литра негазирана вода и желанието за бира изчезва. Но е трудно. Всичко е психика.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8b262136d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "мисълта да не си отворя бира на вечерта след тежък ден направо ми убива желанието да се прибера у дома" - ето това ти е проблема - или имаш твърде стресираща работа и не издържаш психически на нея, или не си доставяш радост с нищо друго по време на почивка и това ти е единственият начин да получиш удоволствие. Свързваш бирата с почивка и радост. Трябва да намериш друго занимание, което ти носи удоволствие. Знам, че е трудно. Помисли какво би те отпуснало, може би уред за масаж или вкусна храна, богата на витамини. И така постепенно измести интересът си върху друг причинител на удоволствие, по-здравословен. Може и да отлагаш решаването на проблеми, които те мъчат и това също да е причина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8408747142
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Доста от столетниците на планетата споделят че пият по 6 литра бира на ден... така че не знам какъв е проблема

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker