На 17 и ставам бирен алкохолик?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

На 17 и ставам бирен алкохолик?!
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 3345 пъти
Здравейте, приятели! Както казах сега съм 17 години, в 11 клас. Преди пуших цигари, а след това ги спрях защото се разболях белодробно и от тогава не докосвам цигари а и ми се гади от тях вече, но от няколко месеца пия бира като се прибера след училище, но не си помисляйте че се правя на интересен и тормозя хората, просто си пускам някаква музичка, слагам си слушалките или играя на няква игра, просто ми харесва вкуса и това че ми доставя по голямо удоволствие от цигарите а тъпото е че майка днеска ме разбра защото са и казали как си купувам половин литрова бира и ми се скара много зле :( Според вас трябва ли да се спра или да я намаля защото не искам да ставам алкохолик понеже баща ми беше такъв и сега са разведени с майка ми имаха проблеми караха се биехе се, но той пиеше много по-твърд алкохол. Моят въпрос е дали ставам като баща си лека по-лека "боклук" или просто си влушавам и не трябва да се притеснявам?

Благодаря Ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 2f366c626b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бирата е много вредна. За едно помага, а за друго вреди. Според мен не е лошо, по малко да си пииваш, но всеки ден по 1 кенче, не знам. Аз съм момиче на 17 почти, преди година много обичах водката, пушех като комин и спрях, защото ми омръзна, а и имам малко проблеми със сърцето. Та аз все още си пиивам бира, но когато хапвам миди, калмари, нещо морско. През останалото време пия кола (колкото и да е вредна ако не изпия половинка не съм аз! ). Съветът ми е да се ограничаваш малко от малко, защото бирата надува много. Ако си някой кльощак, скоро ще имаш голям корем което е много грозно. Не е много, но се ограничавай. По добре по 10-20 грама ракия и то вечерта, от колкото бира.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4fe158dc66
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   и аз на твоите години почнах така... бира, слушалките и музичката. Това ми беше начина да се забавлявам, когато съм сам! Така бягах от скучните вечери, докато моите съученици пиеха солидно по кръчмите. Десет години по-късно имам същия навик. Всяка вечер по 1 литър бира, докато слушам музика или прекарвам времето си в YouTube. Денем не ми се пие бира, просто вечер съм си изградил навика, че трябва да пия нещо. При мен може би вече има нещо като бирен алкохолизъм, дори и в лека форма, но в моя случай говорим за повече от десетилетие.
Ти се притесняваш да не развиеш алкохолизъм. Първо, ти си на 17 години. Много си малък, повярвай ми. Аз като се сетя на тия години какъв объркан тийн съм бил... :)))) Тийнейджърите в днешно време обичат нещата, които са забранени. Казали са ти че не трябва да пиеш - ти пиеш, казали са ти не пуши - ти пушиш... примерно.
От бира може да се развие т. нар бирен алкохолизъм, но тук трябва години наред всеки ден да пиеш, да ти се пие все повече и да не можеш без бира дори и един ден. Ставаш зависим и приемаш количества, които са над "нормалните". Според мен ако се стремиш да редуцираш количествата и евентуално, когато ти се пие нещо да не пиеш бира, а нещо друго (да намериш неалкохолен заместител), няма от какво да се притесняваш. Ако пиеш по една бира на ден, това е в реда на нещата :) По-големи количества след време водят до проблеми с храносмилателната система - киселини, гастрит и т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e3ebcc341e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Колкото теб съм, приятел. Няма абсолютна никаква полза от алкохол, дори в частност бира. По- добре я спри, позволявай си много много рядко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 06b8460e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Чак боклук... Не, но лека полека ще минеш на повече после на нещо друго... Съветвам те да не пиеш всеки ден...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e78efb09b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами не е добре да пиеш всеки ден, пък макар и бира, особено на 17. Защото на 17 ще пиеш бира, ама после ще минеш на по-силни неща... и накрая един ден ще се събудиш алкохолик! Да не говорим, че казваш, че баща ти е такъв, т. е. имаш живия пример пред очите си в какво ще превърнеш. Ако това не те мотивира да спреш преди да е станало късно, не знам. За това, намери си друго питие, разбира се безалкохолно, а бирата я остави за случаите, когато си с компания. Защото няма нищо лошо в това да се събереш с компания и да изпиете по бира. Обаче нали правиш разлика между това да изпиваш по 1-2 бири с приятели веднъж седмично и да пиеш бира всеки ден? Едното е безвредно, другото води до зависимост и докато се усетиш ще станеш копие на баща си. Само на 17 си и ако сега не се стегнеш и позволиш на алкохолът да превземе животът ти, ще свършиш зле и вместо ти да контролираш животът си, алкохолът ще го прави. Не звучи никак гот, а?

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e9b84b4b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спри! Честно, ще станеш по-зле. Зная го от личен опит.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 57fa931b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пич, имам твоя проблем. След като отказах цигарите -2012, почнах да пия много повече бира отпреди, сякаш се оказа нож с две остриета. Но това за което говориш(количеството) е капка в морето. След като оставих цигарите стигнах почти до 10бири на ден (понякога), когато ми се пие. Но оттам се обостри и един вълчи апетит, проблеми с килограмите... абе мани-мани. Разликата е, че съм на 37 години. А на твоите години алкохол не близвах. "Боклук" не знам дали ще станеш, всичкото е в главата, но аз си патя много яко последните години от бирата.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 811dfd9895
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Биричката си е нормално всекидневно питие в граници разбира се. Всеки човек си пийва алкохол за веселба. Единственото което може да се случи с теб е да пуснеш бирено коремче хах.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2b8ab9b1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   С бира не може да се стигне до алкохолизъм! Виж с твърд алкохол може, разбира се... Аз пия всяка вечер концентрат и така съм се пристрастил.... Ти нямаш проблем!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a07a8408df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз в 11 клас правех по литър, литър и половина ракия ти за половинка бира се притесняваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker