Баща ми тръгва по пътя на пияницата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Баща ми тръгва по пътя на пияницата
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2848 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 15 години. Баща ми е на 48. Преди се прибираше от работа, сипваше си малко храна и около 250 милилитра вино или бира в една чашка и сядаше пред телевизора. Винаги ми е казвал, че бирата е отрова и трябва много да внимавам да не стана зависим. Сега обаче е различно. Прибира се и сипва в една халба по половин литър бира и се налива, като германец бар. Преди за седмица изпиваше една бутилка от два литра и половина, а сега изпива по две и половина. Преди седмица с майка ми намерихме бутилка с Гузу Паралия, наполовина изпита. Казва, че му я подарили на работата. Не беше пригиналната гръцка гадост, а няква още по-голяма гнусотия. Страх ме е да не стане пияница. Ние живеем в пловдивски квартал, където е пълно с пияници и всеки е болен от нещо и всеки месец някой умира. Когато кажем на баща ми, че е тръгнал по техния път той почва да са кара, да са заяжда, казва ни, че не е наша работа и че няма да са пропие обаче лека полека почва да пие повече. Скоро той си беше легнал и аз отидох в стаята му и под един стол намерих две празни бутилки Астика по два литра и половина и му казах, че ше стане пияница, ше стане, като ония долу, дето си харчат заплатите за алкохол, а той ми вика да изчезвам, че съм помияр и боклук и т. н. Майка ми ми каза, че той и преди години бил тръгнал по тоя път и тя го оправила. Вика, че щяло да има голям скандал и щяла да излова битрата в чешмата и да не му дава пари. Надявам са да не стане пияница, защото от тва няма да излезе добро. Някакви съвети как да го спасим? Не искаме да му спирам кранчето изцяло, само да не си имаме алкохолик вкъщи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 3230fbe937
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ехххх, ако с изливане в мивката ставаше и с взимане на парите, сега моя баща нямаше да е обиколил де що има клиники в България :D
Истината е, че той сам трябва да си осъзнае проблема, другото вята работа. Ако той не го осъзнае - няма спасение. Когато си признае, че има проблем с алкохола, тогава идва голямата битка, а ключовата дума е ВОЛЯ и ПОДКРЕПА от ваша страна. Говорете нормално с него, а не как ще стане такъв и онакъв. Помогнете му да осъзнае, че има проблем, а той вече има.
Вариантите са - група на анонимните алкохолици(АА) и психолог. В клиниката могат само да му помогнат да се изчисти от алкохола и да му нормализират черния дроб.
Той няма ли воля, няма как да му се помогне. Това е истината.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: efd554eb8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това което може би съм си извлякъл като поука е, че хората могат да станат зависими към абсолютно всичко, било то алкохол, наркотици, цигари, комп. игри, фейсбук и пр. Причината е, че те имат проблем, който те самите не знаят как да разрешат и се опитват да избягат от реалността, която ги плаши, за малко, след което обаче тя отново ги застига и то с още по голяма сила, което ги кара да се отправят към тяхното "сигурно място", било то с алкохол или друго.

При наркотиците хората почват с малко, но след време неразрешените им проблеми стават все по големи и големи и те прибягват към все по силни опияти докато не умрат.
Това е причината да кажем харкотиците да са забранени, а алкохолът не. Въпреки, че алкохолът също те убива, но по бавно.

Това което се опитвам да кажа е, че генезисът на всички зависимостти на човека са неговите житейски трудностти, които той сам не може да реши. Именно тук идва ролята на семейството и на близките, който трябва да се опитат не с лошо, а напротив с добро да го изслушат, разберат, посъветват и подкрепят.
Човекът, който е в подобно положение има нужда да разбере, че в лицето на най близките си има съюзници, който ще го подкрепят, а не врагове. Затова личното ми мнение е, че ако се опитате да му вдигате скандали или да изливате пиенето в мивката, то това ще има контрапродуктивен ефект, защото единственото което ще постигнете е, че той ще почне да Ви отбягва и да се крие.

Опитайте се да разберете кога е започнал да пие отново и какво се е случило тогава. Вие го познавате, затова започнете разговор с него за общи неща, но целенасочено му задавайте индиректни въпроси по отношение на това което Ви интересува. Мисля, че ще е добре да не го карате да се чувства все едно е на разпид в полицията, а просто да му създадете атмосфера в която той се чувства уютно за да започне да споделя сам. Когато мислите, че сте наясно, опитайте се да го убедите поетапно, че това не краят на света и че за всеки проблем е решим, независимо, че той не вижда решението.

Живеем в объркани времена в което хората винаги бързат за някъде в името на семейството, а за съжаление семейството го виждат само на снимка и губят връзка с него ден след ден, година след година.

Това е моят съвет, надявам се, че съм бил полезен. Моля да имате в предвид, че аз не съм специалист и мнението ми трябва да се разглежда като такова.

Пожелавам Ви успех!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6b2610fb72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Същата история и годините са същите, единственото което може да направите е да го накарате да се лекува, което е много трудно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker