Пристрастени към лайкове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пристрастени към лайкове
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1602 пъти
Искаш не искаш, фейсбук завладя целият свят. Социалната мрежа се превърна в толкова важна част от ежедневието на всеки, че повечето хора живеят повече в мрежата, от колкото в реалния свят.
Няма човек на този свят, който да не иска внимание. Няма човек на този свят, който да не иска да е харесван.
Ето защо създателите на фейсбук са гении.
Въпроса е, че човекът, който си в социалните мрежи, не си ти. Това е твоят интернет образ, който така го завъртат и превъртат само и само да имат повече лайкове, че накрая изгубват истинската си същност.
Така всички всички влизат в кюпа.
Доказано е, че в действителност хората, които нямат лайкове на публикациите си са нещастни. Това ги кара да се чувстват зле.
Така поставяш себе си в играта, наречена фейсбук. Играта, която те ограничава така, както си иска. Действаш по нейните правила. А системата е създадена така, че да се пристрастяваш.
Те ти казват: Ето ти, даваме ти вниманието, което търсиш!
Да но това дали е така?
Хората искат да бъдат ценени в реалния свят, а не във виртуалния.
Хората имат потребност да бъдат харесвани и обичани по качества, действия и т. н.
А как могат да проявят цялата си същност в един сайт, който е ограничен?
Вместо това ти имаш един бутон лайк, който нищо не значи.
Хората даже забравят, че са ти дали лайк на някоя публикация, даже и не обръщат внимание.
След време даже забравят, че някога са харесали нещо твое.
С други думи, действията ти в мрежите са незначителни. Загуба на време.
Така ли е обаче в реалния живот?
Когато накараш някого да се усмихне, той дали ще го забрави?
Или ще си спомня дълго време за този прекрасен момент?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: c65999b3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И. ам решение - Изтрий фейсбук от телефона си. Или по е не се логвай в него. Знам, че ще е странно отначало, но не е толкова лошо.
"Харесването" във фейсбук е... Шантаво. Виждал нещо шарени, някоя котка и харесваш. Няма никаква причини, да помниш, какво и как си харесаш, а и не дължиш нищо, на някой, който е постнал картина, която си харесал. Може би в първата седмица, хората си мислят, че е важно, кой на кого, какво харесаш, но истината е, че е пълна пародия.
Аз лично но ползвам фейсбук за комуникация. Избягвам, да "гледам" постове.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e15b74184e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Някои хора които не са уважавани в реалния живот са уважавани във фейсбук(не винаги е така) аз преди си направих фейк и си писах с непознати да видя какво е да си уважаван да имаш 100 до 1000лайка и не ми хареса. Изтрих профила и си живея истински и не влизам във фейсбук за да гледам какво са публикували хората а за да си пиша с наряди приятелка. Спри да влизаш във фейсбук и няма да имаш този проблем

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1be29eced7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Момиче на 17 години съм. Няколко пъти съм си трила Фейсбук профила, но после все си го връщах, защото приятелките ми не можели без мен, а не им се занимавало да ми пишат от някъде другаде. Аз обаче не се чувствах добре, не исках да продължавам да ползвам тази социална мрежа. Както каза, хората губят истинската си същност там. Преди две-три години качвах редовно снимки и публикувах статуси. Постоянно бях във Фейсбук и просих лайкове. Срам ме е, но това е истината. Преди година обаче започнах да се осъзнавам и си изтрих почти всички снимки, а останалите 4-5 ги заключих, за да ги виждам само аз. Но и това не ми стигна затова изтрих всичките си снимки. В последствие създадох нов профил, който беше със заключена профилна и нямах никакви постове, а дори и корица в началото. Имах по-малко от 100 приятели и то такива, които познавам и профили, които обичах да разглеждам, защото имахме еднакви интереси или просто ми се струваха забавни. В крайна сметка и това не беше достатъчно. Окончателно март месец си изтрих акаунта и имам едно друго приложение, чрез което се свързвам с едната си най-близка приятелка, а с другата през Снапчат. Честно казано искам и Снапчат да изтрия, но просто няма да имам начин, за да се свържа с тази втората девойка и не го правя. Чакам я да си създаде Инстаграм, защото там съм може да се каже анонимна, нямам мои (даже никакви) снимки и го използвам, само за да следя знаменитостите, които обичам. Този Фейсбук е ужасен. Откакто не го ползвам се чувствам много по-щастлива и имам сравнително повече време за себе си. Естествено, за някой, който не използва Фейсбук, за да събира лайкове приложението ще му се стори съвсем нормално, няма нищо лошо в това, но аз като човек, който знае и най-долните кътчета на тази социална мрежа отказвам да го ползвам и съветвам всички, които имат нужда от внимание да не се оставят в ръцете на Фейсбук.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e1ed7dc4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако можеш да видиш 10-20 човека от тия, дето ти цъкат лайкове - да видиш какви посредствени нещатници са или подрастващи и нищо не разбиращи - ще ти мине мерака да трупаш лайкове.

Съвсем случайно нямам ФБ и надявам се да не се наложи да имам. Минал съм през етапи на често чатене, четене и писане във форуми. Установил съм какво голямо пилеене на време е всичко това и когато изгря ФБ аз си казах - без мен. С времето всички глупости, които чух по въпроса само ми затвърдиха мнението, че е поредното гигантско пилеене на време. Така че се събуди и стига се радва на лайкове. Руснаците имат понятие лайкодрочер. Много добра дефиниция.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker