Джия - истинска история за един погубен млад живот . - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Джия - истинска история за един погубен млад живот .
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 4469 пъти
Днес си свалих филма "Джия" с Анджелина Джоли в главната роля. В него се разказва за живота на модела Джия Каранджи, която вследствие на тежкото си детство започва да взема наркотици и да има безброй сексуални контакти, както с мъже така и с жени вследствие на което за разболява от СПИН и умира едва на 26 г. Много хора в коментарите под торента на филма а и под други статии за нея и съчувстват, че си е отишла толкова млада е аз не можах да изпитам съчувствие към нея. Това, че е имала тежко детство не оправдава постъпките и поведението и други хора също са имали подобно на нея тежки моменти в миналото, но въпреки трудностите не са паднали духом и не са тръгнали по пътя на самоунищожението
. Самата аз също съм имала тежки моменти в детството, но не съм тръгнала, нито да вземам наркотици, нито да се утешавам с когото ми падне без да се пазя. Каквото сам си направи човек никой друг не може да му го направи! Могла е да тръгне по друг път и да живее почтено, но тя е избрала пътя на наркотиците и безразборния секс и сама се е докарала до гроба. Ако беше избрала да тръгне по друг път сега щеше да е вече почти на 60 г. и да се радва на децата и внуците си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: ec4cddbb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно подкрепям. Стана все по-модно в западния свят да се прикрива суровата истина от всякакъв вид и съответно, хората вместо да погледнат истината в очите и да се борят, те търсят всякакви бягства от реалността.

Това е естествена човешка слабост, винаги я е имало, но сега директно се пропагандира, както е в примера с филма. От нас се очаква вместо възмущение, да проявим съчувствие.

Вече всякакви понятия и ценности биват размивани - няма вече мъж и жена, възможни били всякакви полове; нямало значение как е правилно да се пише и говори, всеки имал право да изразява себе си; няма как да приемем, че децата с увреждания не могат да се справят в средата на останалите деца и хоп, ще ги сложим в нормални училища, с илюзията, че ще се интегрират и т. н.

И като говорим за филми, ще дам и аз пример с два, добри според мен филма. Единият е на съседите румънци, казва се "4 месеца, 3 седмици и 2 дни". Разказва се за една студентка, която решава да прави незаконен, по тогавашните закони на режима, аборт. За целта й помага нейната съквартирантка и двете използват и преднамерено, и по инерция, целия набор курвенски тактики, за да хитруват пред доктора, когото са потърсили да извърши незаконния аборт. Искат да минат с по-ниска цена за услугата и въобще опитват се да хитруват за всичко през цялото време, като поставят самия доктор в опасни ситуации, в които може да бъде разкрит и съден. Докторът, обаче, не им цепи басма, възползва се сексуално от тях, като компенсация за по-ниската цена, която им взема и в крайна сметка си свършва работата добре.

Как обаче коментираха този англоговорящите в IMDB. Направо се ошашавих, това било изнасилване, той се бил възползвал от тях и т. н. Сякаш не са го потърсили те самите и сякаш не се опитваха да хитруват и т. н. Мирогледа на западния човек е деформиран от пропагандни глупости. Там хората са богати, оглупели и скъсали с реалността.

По същата причина, продължават да посрещат с отворени обятия т. н. "бежанци", които изнасилват и колят наред, но деформациите в съзнанието вече са твърде големи, за да видят очевадното.

Другият филм е на другите наши съседи, турския "Зимен сън". Интересното в този филм е, че в редица диалози изобличава точно това изкривяване на ценностите, за което говориш, но в същото време прави пък точно такова изкривено внушение. Мъж, който е бил в затвора, заради опит да защити достойнството на семейството си, остава без работа, не може да плаща наема си и бива навестен от нещо като частен съдебен изпълнител. Сбива се с полицията, тя на свой ред му удрят пердах пред семейството му (това не се показва във филма, само е разказано чрез единия герой) и невръстният му син, огорчен от гледката, решава да отмъсти на "хазяина-изедник", като хвърля камък по колата му в движение и счупва предно странично стъкло. Във филма се опитват да ни внушат, че бащата и сина са онеправданите, унизените, морално чистите. Да, ама не, това е евтино внушение откакто свят светува. Хазяинът, с нищо не е виновен на бащата, че е останал без работа. Напълно законно и в моралното си право е да го изхвърли. Може би грешката на хазяина е именно в това - че е тръгнал да играе честно, ползвайки съда, вместо просто да беше изгонил всички по бързата процедура, с помощта на няколко солидни левента. Та после, бащата се почувствал публично оскърбен от това, че сина му трябвало да гледа как го шамари полицията. Ами кой му е виновен, че скача срещу закона. Значи хем няма право повече да стои в този имот, хем и скача на законната власт, която е дошла да го изгони, както е редно. Такава "саможертва" и рев после, как го опозорили пред цялото му семейство не е никак мъжка, а е долнопробен трик за емоционална манипулация. И накрая, в репликите на бащата, невръстния му син "се опитал да върне гордостта на баща си", видиш ли, като хвърли камък по движеща се кола, с огромен риск да предизвика фатална катастрофа. Това беше върха на простотията.

Но така е, хората сме подвластни на емоции и вероятно винаги ще се връзваме на изтърканите клишета подхвърляни от религии и идеологии.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ebb92dc1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Много ме радват душичките като теб.
Започвате да обвинявате и да сочите с пръст, и да се имате за незаменими. Нито можете да знаете какво и как се е чувствал определен човек, нито има как да преглътнете голямото си и празно ''его'', за да помогнете на такива хора. Когато става дума за алкохол всички се наливате и няма проблем, но когато видите някой да пуши нещо веднага нападате. Като не сте на негово място, за какви се имате да се обаждате? Всеки решава как да живее живота си и вие ограничени душички си заврете мнението някъде. Толкова много хора са пропаднали, заради смешното ви мнение. Защото когато видите г*й започвате да сочите ''оо, той е различен от нас'', все едно той не е човек. Също както с черните хора... когато видите някой да е различен или слаб го нападате, докато не го съборите изцяло. И когато някой е наркоман е по-малко човек, така ли?
Хората, които са успели да преминат през това без да се влияят от комплексарското мнение на останалите, са много по-силни от всички ВАС! Не знаете какво са наркотиците, какво причиняват и колко взимат. ''Под моста'' има много свестни и стойностни хора, които са стигнали до там от неразбирателство и смешни мнения като вашите.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 60b21539ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към номер 3, както споменах аз също съм имала проблеми в детството си в основното училище момчетата ме обиждаха биеха и затваряха в шкафа за загубени вещи без да съм им направила нищо просто защото бях по - затворено дете. В гимназията първите ми 2 години не бяха леки но въпреки това не посегнах, нито към пиенето, нито към наркотиците, нито към безразборния секс. Имах съученици отраснали само с един родител , но въпреки това не тръгнаха по лош път. И ако си гледал/ а целия филм щеше да знаеш че приятелите и близките на въпросната Джия неведнъж са се опитвали да я извадят от калта но въпреки усилията им тя пак е продължила с порочния живот и това я докарва до гроба. Понякога на такива хора е невъзможно да се помогне по простата и всички усилия на хората около тях да ги спасят удрят на камък. Имах такъв съученик забърка се в лоша компания и целия клас както и класната правехме опити да го върнем в правия път ама той пак правеше каквото си знае. В 11 клас остана по 7 предмета на поправка и цялото му лято мина в училище, а в 12 изобщо не се появи въпреки, обещанието, че няма да прави повече така и през новата учебна година ще се старае повече. Навярно му е било донякъде тежко, че родителите му работят в чужбина и ги вижда рядко а той и брат му са оставени на грижите на баба им, но въпреки трудностите по - големият брат му не тръгна по лош път. Както казах имах и други съученици живеещи с по един родител както и една съученичка без родители дошла от "СОС Детски селища", но никой от тях не тръгна по лош път въпреки трудните моменти - един от тях работи в център за деца с увреждания, друг в магазин, а трета в банка. Всеки прави сам изборите си в този живот! Няма как да помогнеш на някой да излезе от л... а в които е затънал, ако той продължава да боксува на едно място и не желае да излезе от порочния кръг, в който е влязъл!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1b893a496a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Права си, че човек сам трябва да има желание и воля да си помогне.
Всеки един от нас, спрямо своите лични решения, тръгва по определен път и чертае живота си. Но... хора и съдби безброй.
За моите 27 години разбрах, че е по-добре, колкото се може по-малко да "съдя" хората за тяхното мислене, разбиране за определени неща и да гледам себе си.
Животът така се обръща понякога и човешкото съзнание заедно с него.
Даже и да знаем кое е правилно, може в някоя ситуация да вземем напълно необяснимо за околните решение.
И не става въпрос само за наркотиците.
Бъди здрава и щастлива!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0a4a7badc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Малко момиченце, малко ще те светна и теб и всички дето коментирате, щото изоооообщо не сте разбрали филма.
Някога била ли си модел? Световно известен модел, който всички списания, компании и медии да искат да снимат и гледат посточнно? Не мисля. Била съм в модна агенция няма да казвам коя няколко години и ще ти споделя тва-онова.
Знаеш ли кво е постоянно да те снимат? Постоянно да си на диета? Постоянно да си в депресия? Постоянно да трябва да поддържаш точно 42кг. и нито грамче отгоре. Постоянно да ти се карат за тва кво ядеш, пиеш, кога пикаеш, сереш и т. н. Постоянно да следят с кого излизаш? Постоянно да следят с кого, как и кога си лягаш? Постоянно да си под прожекторите и постоянно да трябва да се УСМИХВАШ НАСИЛА.... Постоянно трябва да си красива насила и то както те искат, обаятелна насила и каквато тъпите медии и тъпото общество иска.
Скъпо момиче, мисля, че не си била в такава ситуация и НЯМА как да разбереш. Джия не е взимала хероин само заради детството си, а заради ужасната професия "модел", която те срива психически и дори не мога да опиша с думи колко отвратително, долна и гадна "професия" е това. Чиста проституция, съжалявам, че го казвам. Експлоатация на млади, красиви и наивни жени...
Замисли се малко преди да го гледаш другия път.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 28b15c0b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По-добре 10 години като лъв, отколкото 60 като мишка ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c8e1f44ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   6, много съжалявам за неудобствата на професията модел, но това е бил твоят избор. Вярвам ти, но защо стоя няколко години? Предполагам, че в началото си била заблудена, но в момента, в който си видяла, че е чиста проституция, само че в лъскава опаковка, е трябвало да си вземеш чантата и да напуснеш. Професии, в които няма такива неудобства бол.
Не вярвам да си била застрашена от гладна смърт или да си била на улицата, нито някой да те е заставил насила. Колкото и грозно да звучи, хората търпят неудобства в името на пари и слава (доколко ги получават е друга тема), а после реват: ама знаете ли колко беше гадно! А защо търпя?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0a4a7badc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   8, да и ще разкажа! Стоях там от 15 годишна някъде, до 18. И до 18 всичко си беше супер, защото бях непълнолетна и най-вече заблудено, наивно малко момиченце! Щом станах 18 ми предложиха да отида в Амстердам на ревю, от което ще изкарам 3000 евро.... сещате се кво стана - прекратих договора си.
Почнаха се филмите, да ми звънят, да ми се карат ама как може така да се махаш, как може да ни завличаш с толкова пари и тогава се намеси баща ми и всичко приключи.
Мили момичета, не се залъгвайте и не се заблуждавайте, че в България може да имате кариера като модел. Може да имате само кариера като елитна проститутка... Ако моят баща не ми беше помогнал, ако не се беше намесил не знам какви щяха да бъдат действията на въпросната "агенция". Защото преди да навърша 18 се държаха добре, пак ми се правеха забележки какво да ям и да не ям но беше по-мило и аз тъпо малко момиченце се връзвах, че някой може да ми казва как да изглеждам за да им правя пари, бях много глупаво дете! Но си научих урока.
В момента живея страхотен живот и имам уникален, сериозен приятел. Качих 15 килограма и сещате се колко ми пука, ям каквото ми харесва, излизам където искам и се занимавам с готвене. Обожавам да готвя и харесвам работата си! За нищо на света не бих се върнала към този живот, дори и за всичките пари на света. Гадно ми е само за момичетата, които заминаха за въпросното ревю...

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c8e1f44ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7/9, щом си била само на 15, е съвсем разбираемо защо си се подвела по лъскавата опаковка :-( Жалко, че родителите ти са те пуснали там :-(
Все пак супер, че си се измъкнала!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ab2c3d5590
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   И е така и не е така. Много е лесно да заклеймим някого, че сам си е виновен, че никой насила не го е тъпкал с наркотици и т. н., но от друга страна хората сме различни и реагираме различно на болката и трудностите. Да, много хора са имали не трудно, а направо кошмарно детство и пак са станали нещо, а други са били отгледани в идеални условия и първата трудност ги е сринала. Така, че е много лесно да сравняваме нашия живот с нейния, да повтаряме, че и нашето детство е било кошмарно, пък ето на, не сме наркомани, а сме полезни и отговорни, ама не знаем всъщност какво и е било на нея и до колко е успяла или по-скоро не успяла, да преодолее травмите от детството. Разбираш ли, хората сме различни, имаме различна степен на търпимост спрямо болката, включително и душевната и различна нагласа. Има неща, които мен биха ме разстроили неимоверно, а същите неща биха били за някой друг "дребен проблем". Всичко си зависи до колко навътре взимаш нещата и до колко ти повлияват. Така, че в случая няма правилно и грешно. Просто тя явно е била по-емоционална и за това е залитнала в посока на наркотиците. А и прибави към това и славата и парите и това допълнително влошава нещата. Ако не беше манекенка, а да кажем продавачка, животът и можеше да е съвсем различен. Най-малкото защото нямаше да има финансова възможност и толкова лесен достъп до наркотиците. Не казвам, че пак нямаше да е наркоманка или нямаше да спи с много мъже, но щеше да има по-голям шанс животът и да се развие по друг начин. А шоубизнесът е жесток! Не случайно масово моделите, певците и актьорите имат всякакви зависимости, кой към алкохол, кой към наркотици, а често и към двете. Така, че няма как да я съдим или да сравняваме нейния живот с нашия. Явно е имала нещастието да е по-чувствителна и като се прибави към това славата, парите и лесния достъп до наркотици, резултатът е на лице. Жалко наистина, защото е можело нещата да са различни, но... всеки си има съдба. Един постига много на ранна възраст, но пък в последствие това му изиграва лоша шега (класически пример Маколи Кълкин от "Сам вкъщи"), друг пък доживява до 90, но не оставя нищо значимо след себе си, трети пък постига нещо, но след много години упорит труд. Така, че не мисля, че можем да съдим някого за това как живее. Това си е бил нейния избор, съответно си е платила и цената за него.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6c886b6041
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Американска пропаганда, подобна сигурно на филма й за войната в Босна.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 428c487e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   „Тежкото детство“ е само началото на пукнатината, която минава през цели животи. Начинът, по който преживяваш ранните си години, се оказва определящ за това как ще приемеш по-късните си нескоди и как ще гледаш сам на себе си.
Аз не съм гледала този филм, но познавам много хора с тежко детство, които са посегнали към дрогата. Само че причината не са само несгодите в детството, а още много други неща, довели до това лошо решение.
Тези истории са поучителни, защото показват две неща- вредата от наркотиците и безразборния секс, и това докъде може да се стигне ако един човек е смазан психически още от ранна детска възраст.
Пожелавам ти никога да не „паднеш духом“ и никога да не стигаш до тези ужасни неща.
И един приятелски съвет- най-добре недей да съдиш хората за тежкия им живот. Никога не знаеш къде може да се озовеш след време, понеже никой не е застрахован.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 24 дни
hash: 9a0ecc03e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Браво. Силна си и си за пример. Животът е борба. Всеки си има трудности в живота. Въпросът е в нагласата - дали човек се бори или иска да избяга. А бягството само усложняват проблема. Радвам се, че има и млади хора като теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker