Джия - истинска история за един погубен млад живот . - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (84094)
 Избор на редактора (161)
 Любов и изневяра (19116)
 Секс и интимност (9968)
 Тинейджърски (18803)
 Семейство (4049)
 Здраве (6906)
 Спорт и красота (3618)
 На работното място (1626)
 Образование (4755)
 В чужбина (1064)
 Наркотици и алкохол (835)
 Измислени истории (701)
 Проза, литература (1331)
 Други (11151)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Джия - истинска история за един погубен млад живот .
преди: 4 месеца, 19 дни, прочетена 1078 пъти
Днес си свалих филма "Джия" с Анджелина Джоли в главната роля. В него се разказва за живота на модела Джия Каранджи, която вследствие на тежкото си детство започва да взема наркотици и да има безброй сексуални контакти, както с мъже така и с жени вследствие на което за разболява от СПИН и умира едва на 26 г. Много хора в коментарите под торента на филма а и под други статии за нея и съчувстват, че си е отишла толкова млада е аз не можах да изпитам съчувствие към нея. Това, че е имала тежко детство не оправдава постъпките и поведението и други хора също са имали подобно на нея тежки моменти в миналото, но въпреки трудностите не са паднали духом и не са тръгнали по пътя на самоунищожението
. Самата аз също съм имала тежки моменти в детството, но не съм тръгнала, нито да вземам наркотици, нито да се утешавам с когото ми падне без да се пазя. Каквото сам си направи човек никой друг не може да му го направи! Могла е да тръгне по друг път и да живее почтено, но тя е избрала пътя на наркотиците и безразборния секс и сама се е докарала до гроба. Ако беше избрала да тръгне по друг път сега щеше да е вече почти на 60 г. и да се радва на децата и внуците си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 17 дни
hash: ec4cddbb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Напълно подкрепям. Стана все по-модно в западния свят да се прикрива суровата истина от всякакъв вид и съответно, хората вместо да погледнат истината в очите и да се борят, те търсят всякакви бягства от реалността.

Това е естествена човешка слабост, винаги я е имало, но сега директно се пропагандира, както е в примера с филма. От нас се очаква вместо възмущение, да проявим съчувствие.

Вече всякакви понятия и ценности биват размивани - няма вече мъж и жена, възможни били всякакви полове; нямало значение как е правилно да се пише и говори, всеки имал право да изразява себе си; няма как да приемем, че децата с увреждания не могат да се справят в средата на останалите деца и хоп, ще ги сложим в нормални училища, с илюзията, че ще се интегрират и т. н.

И като говорим за филми, ще дам и аз пример с два, добри според мен филма. Единият е на съседите румънци, казва се "4 месеца, 3 седмици и 2 дни". Разказва се за една студентка, която решава да прави незаконен, по тогавашните закони на режима, аборт. За целта й помага нейната съквартирантка и двете използват и преднамерено, и по инерция, целия набор курвенски тактики, за да хитруват пред доктора, когото са потърсили да извърши незаконния аборт. Искат да минат с по-ниска цена за услугата и въобще опитват се да хитруват за всичко през цялото време, като поставят самия доктор в опасни ситуации, в които може да бъде разкрит и съден. Докторът, обаче, не им цепи басма, възползва се сексуално от тях, като компенсация за по-ниската цена, която им взема и в крайна сметка си свършва работата добре.

Как обаче коментираха този англоговорящите в IMDB. Направо се ошашавих, това било изнасилване, той се бил възползвал от тях и т. н. Сякаш не са го потърсили те самите и сякаш не се опитваха да хитруват и т. н. Мирогледа на западния човек е деформиран от пропагандни глупости. Там хората са богати, оглупели и скъсали с реалността.

По същата причина, продължават да посрещат с отворени обятия т. н. "бежанци", които изнасилват и колят наред, но деформациите в съзнанието вече са твърде големи, за да видят очевадното.

Другият филм е на другите наши съседи, турския "Зимен сън". Интересното в този филм е, че в редица диалози изобличава точно това изкривяване на ценностите, за което говориш, но в същото време прави пък точно такова изкривено внушение. Мъж, който е бил в затвора, заради опит да защити достойнството на семейството си, остава без работа, не може да плаща наема си и бива навестен от нещо като частен съдебен изпълнител. Сбива се с полицията, тя на свой ред му удрят пердах пред семейството му (това не се показва във филма, само е разказано чрез единия герой) и невръстният му син, огорчен от гледката, решава да отмъсти на "хазяина-изедник", като хвърля камък по колата му в движение и счупва предно странично стъкло. Във филма се опитват да ни внушат, че бащата и сина са онеправданите, унизените, морално чистите. Да, ама не, това е евтино внушение откакто свят светува. Хазяинът, с нищо не е виновен на бащата, че е останал без работа. Напълно законно и в моралното си право е да го изхвърли. Може би грешката на хазяина е именно в това - че е тръгнал да играе честно, ползвайки съда, вместо просто да беше изгонил всички по бързата процедура, с помощта на няколко солидни левента. Та после, бащата се почувствал публично оскърбен от това, че сина му трябвало да гледа как го шамари полицията. Ами кой му е виновен, че скача срещу закона. Значи хем няма право повече да стои в този имот, хем и скача на законната власт, която е дошла да го изгони, както е редно. Такава "саможертва" и рев после, как го опозорили пред цялото му семейство не е никак мъжка, а е долнопробен трик за емоционална манипулация. И накрая, в репликите на бащата, невръстния му син "се опитал да върне гордостта на баща си", видиш ли, като хвърли камък по движеща се кола, с огромен риск да предизвика фатална катастрофа. Това беше върха на простотията.

Но така е, хората сме подвластни на емоции и вероятно винаги ще се връзваме на изтърканите клишета подхвърляни от религии и идеологии.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: ebb92dc1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много ме радват душичките като теб.
Започвате да обвинявате и да сочите с пръст, и да се имате за незаменими. Нито можете да знаете какво и как се е чувствал определен човек, нито има как да преглътнете голямото си и празно ''его'', за да помогнете на такива хора. Когато става дума за алкохол всички се наливате и няма проблем, но когато видите някой да пуши нещо веднага нападате. Като не сте на негово място, за какви се имате да се обаждате? Всеки решава как да живее живота си и вие ограничени душички си заврете мнението някъде. Толкова много хора са пропаднали, заради смешното ви мнение. Защото когато видите г*й започвате да сочите ''оо, той е различен от нас'', все едно той не е човек. Също както с черните хора... когато видите някой да е различен или слаб го нападате, докато не го съборите изцяло. И когато някой е наркоман е по-малко човек, така ли?
Хората, които са успели да преминат през това без да се влияят от комплексарското мнение на останалите, са много по-силни от всички ВАС! Не знаете какво са наркотиците, какво причиняват и колко взимат. ''Под моста'' има много свестни и стойностни хора, които са стигнали до там от неразбирателство и смешни мнения като вашите.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 60b21539ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Към номер 3, както споменах аз също съм имала проблеми в детството си в основното училище момчетата ме обиждаха биеха и затваряха в шкафа за загубени вещи без да съм им направила нищо просто защото бях по - затворено дете. В гимназията първите ми 2 години не бяха леки но въпреки това не посегнах, нито към пиенето, нито към наркотиците, нито към безразборния секс. Имах съученици отраснали само с един родител , но въпреки това не тръгнаха по лош път. И ако си гледал/ а целия филм щеше да знаеш че приятелите и близките на въпросната Джия неведнъж са се опитвали да я извадят от калта но въпреки усилията им тя пак е продължила с порочния живот и това я докарва до гроба. Понякога на такива хора е невъзможно да се помогне по простата и всички усилия на хората около тях да ги спасят удрят на камък. Имах такъв съученик забърка се в лоша компания и целия клас както и класната правехме опити да го върнем в правия път ама той пак правеше каквото си знае. В 11 клас остана по 7 предмета на поправка и цялото му лято мина в училище, а в 12 изобщо не се появи въпреки, обещанието, че няма да прави повече така и през новата учебна година ще се старае повече. Навярно му е било донякъде тежко, че родителите му работят в чужбина и ги вижда рядко а той и брат му са оставени на грижите на баба им, но въпреки трудностите по - големият брат му не тръгна по лош път. Както казах имах и други съученици живеещи с по един родител както и една съученичка без родители дошла от "СОС Детски селища", но никой от тях не тръгна по лош път въпреки трудните моменти - един от тях работи в център за деца с увреждания, друг в магазин, а трета в банка. Всеки прави сам изборите си в този живот! Няма как да помогнеш на някой да излезе от л... а в които е затънал, ако той продължава да боксува на едно място и не желае да излезе от порочния кръг, в който е влязъл!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 1b893a496a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Права си, че човек сам трябва да има желание и воля да си помогне.
Всеки един от нас, спрямо своите лични решения, тръгва по определен път и чертае живота си. Но... хора и съдби безброй.
За моите 27 години разбрах, че е по-добре, колкото се може по-малко да "съдя" хората за тяхното мислене, разбиране за определени неща и да гледам себе си.
Животът така се обръща понякога и човешкото съзнание заедно с него.
Даже и да знаем кое е правилно, може в някоя ситуация да вземем напълно необяснимо за околните решение.
И не става въпрос само за наркотиците.
Бъди здрава и щастлива!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker