Пия често бира - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Пия често бира
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2884 пъти
Здравейте, по принцип съм от хората, които тренират и се развиват, тренирам през ден, храня се здравословно, но има едно нещо, което ми пречи и това е бирата. Пия през 2-3 дена, по 1 литър. Твърди алкохоли не пия, само бира. Но от доста време вече 7-8 години. Най-често пия, когато ми е скучно. Когато съм сам и нямам какво да правя и когато не се чувствам добре, когато съм депресиран и тъжен, 1-2 питиета ми вдигат настроението.
Въпроса е, че го чувствам вече като нужда, както чувствам, че трябва да се наям примерно или да пия вода. Имам чувството, че ми пречи много на спортните резултати и като цяло на живота ми. Дали се самозаблуждавам или наистина е така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: aeb018519e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е нищо имам приятел ,който след работа пие 2-3 кенчета отделно си взима и една двулитровка за вкъщи .

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 819b990898
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се самозаблуждаваш, това си е чист алкохолизъм в начален стадии, че може би вече не и начален. Не е нужно да си биеш семейството за да се наречеш алкохолик. Като цяло е хубаво че го осъзнаваш и трябва от сега да се вземеш в ръце за да не стане по зле. Не случайно алкохола е най-смъртоностният наркотик в света, защото повечето хора го приемат за нещо напълно нормално да си пийват от време на време. Но доста бързо се превръща в зависимост.

Относно това дали е вредно - вредно е естествено. При теб, тъй като не пиеш кой знае колко, не е толкова опасен самия алкохол, колкото факта че е бира, бирата е много калорична, надува ти излишно стомаха и за трениращ е много лош вариант.

Но според мен по-важно е да спреш заради самата зависимост. Сам го казваш - това те прави щастлив. И не си мисли че това е от самия алкохол. И той си има своята роля, но голяма част от това щастие и спокойствие идва от самия "ритуал" така да се каже. Случва се при всяка една зависимост, било то с алкохол, наркотици, мастурбация, кафе, цигари, бърза храна. Каквото се стиш. Мозъкът започва да свързва това действие с щастие, спокойствие, сигурност. Правиш го не толкова заради самата субстанция, а именно заради този ритуал който споменах. Той те успокоява. Предполагам си имаш определени неща които правиш като пиеш бира, примерно гледаш телевизия, или ядеш нещо с нея. Ако се замислиш ще осъзнаеш че тези неща около самата бира, всъщност са също толкова важни колкото нея.

Спри заради самия факт че си зависим, това трябва най-много да те плаши, че си слаб пред нещо толкова просто и жалко.

Как да спреш зависи вече от теб. На някой хора най-добре им действа да спрат изведнъж, защото всяка глътка (или каквото и да е) ще ги изкара от релсите.
Някой по-добре се справят с постепенно намаляване. А пък идея е също да се пробваш да замениш с безалкохолна бира. Експериментирай, имам много марки, не всички са гадни, има някой които доста докарват вкуса на оригинала. Като крайната ти цел трябва да е да махнеш бирата като цяло, защото все пак както вече казах е ненужно зло.

Ако обаче решиш да пробваш с намаляването, направи стриктен план. Видиш ли до седмица - две че не го спазваш, явно това не е за теб. Много хора (включително и аз) не можеш по този начин защото нямаме достатъчно воля и като си сипем примерно отредените 200мл и ни се пие още си казваме - "Абе то дали ще са 200 или 600 няма особено значение" или "Абе утре няма пък да пия за да наваксам" Това обаче така си и продължава. Така че ако видиш че не действа, пробвай с тотално изолиране. Пробвай да си запазиш ритуала около бирата, ако гледаш ТВ или правиш нещо определено с нея, продължи да го правиш, не се изолирай напълно от всичко, защото ще се чувстваш нещастен.

И ти ЩЕ се чувстваш нещастен каквото и да направиш. Няма как да не се, 1-2 седмици определено няма да ти е лесно и тогава най-много хора се отказват защото си казват "Аз ако ще живея така депресиран и нещастен от сега нататък по-добре да си го правя и да съм щастлив". Решават че е по-добре да се тровят и да са щастливи от колкото да са здрави, но нещастни, което до известна степен е така, но това което не осъзнаваш първата седмица е че ще свикнеш и това ще отмине, и след седмица или две ще си си пак щастлив.

Като цяло, съветвам те да се заемеш с проблема, заради самия себе си. Независимо дали е вредно или не, независимо какво ще ти кажат в коментарите, помисли за самия себе си, като спортист, човек който иска да живее здравословно и да е силен и здрав, дали искаш да си подвластен на нещо толкова незначително! Бъди силен и УСПЕХ!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1537c26d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да те плаша
ама хвърли едно око на тази статия
https://media.framar.bg/любопитно/от-бирения-алкохолизъм-е-най-трудно-да-се-отървем

Вече лекар може да определи , дали имаш зависимост или не

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a608accef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз пък съм на 15 и пуша по 2, 3 кутии цигари на ден и по 3 кенчета хел.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: abb23b90a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Литър бира през няколко дена е нищо

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker