Алкохолички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохолички
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 4259 пъти
Моля модераторите да одобрят темата. Прави впечатление, че много млади българки залитат по алкохола. Познавам една такава - С., която благодарение на пиянските си истории скара и се сби с много хора - жената е на 29. Освен този човек, по улиците редовно се виждат млади жени с бири в ръка. Не знам дали това е особено нормално или поне лицеприятно. Много пъти пияните момичета се виждат отдалеч. Не е приятна гледка. Забелязват се повече жени, отколкото мъже.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1fe2b23644
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И какво? Само вие мъжете ли имате право да се натряскате, да припадате, драйфате и да биете кротичките си женички?
То и мъж нашльокан до козирката като видя е противна гледка...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3436dc6926
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То кое е нормално в България, просто жалки хора, неструващи последни генерации.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 40dfa9da39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Чак пък повече жени от мъже... тука нещо бъркаш в преценката. И откога една бира в ръка те прави алкохолик / чка?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 958f5da742
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Крайно антипатични са ми както мъже, така и жени пияндета.
Няма никакъв шанс около мен такъв човек да вирее.
Жена съм и покрай подобни не съм си поръчала дори един бейлис за да не си мислят, че сме седнали да "пием" и се осе▪рат.
Никога не е имало второ излизане заедно, а на първо и напиване съм си тръгвала още като усетя на къде вървят нещата.
Честно, няма по-противни хора от пияните!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 11a67bc537
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз не съм забелязал такова нещо.... за съжаление. Обичам пияни жени

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a1f0c51938
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   От мъжкия пол има доста повече алкохолици. Пияни мъже също са грозна и противна гледка. Не е твоя работа или на други подобни комплексари дали и колко трябва да пият жените или иначе казано ще се наложи на друго място да си избивате комплексите, тея комплексарски стереотипи отдавна не минават и никой не го еня какво ви е мнението на подобни индивиди, а може би за това толкова напирате и все изсмуквате от пръстите си за какво да плюете жените. ;) Толкова ли се отчаяхте горките, че вече съвсем чудите какво да измислите, че да плюете... хахахха:Д:Д:Д
ж21

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 38a8453106
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом мъжете могат да консумират алкохол и да се правят на интересни, то и жените го могат. Това е малко сексистко от твоя страна, а не мога да разбера от какво точно се възмущаваш. Хората си живеят живота така както им харесва, да не говорим, че бирата не е най-силния алкохол. Порасни и бъди малко по-толерантен/а към другите и особено към жените.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a1031aaae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здравей! Аз съм на 16 и питаш ли ме мен? Много момичета от класа ми, че и малки познавам на по 12-13 години пият.. Като луди! Само за това говорят. След 10 15 години и не ги знам какво ще правят. Пияно момиче, че и жени... Непонусима гледка!... В днешно време в България е много модерно на 12-13 години да пушиш, да пиеш, да правиш с*кс и да се подиграваш на хората, пък какво остава за 20-25 годишните!? :

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ecc9e853e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Алкохоликът е грозна гледка, независимо от кой пол е. На мен лично млади момичета пияни са ми много противна гледка, без да оправдавам мъжете - и има чисто рационална причина за това към една жена алкохоличка да се гледа още по-критично отколкото към мъж алкохолик - в това състояние тя лесно може да забременее непланирано или дори да бъде изнасилена. Това в никакъв случай не оправдава, пак казвам, мъжът който ще се възползва от нея или който също на пияна глава ще го направи с нея; въпросът е, че неприятните последствия ще се стоварят върху нея и това като цяло показва колко е глупаво безотговорна, съответно отблъскваща.

В този ред на мисли, мнението на номер 1 и 6 е също са пример за типичната безотговорна глупост, към съвременната тенденция всичко да се свежда до люпене на семки... "тея комплексарски стереотипи отдавна не минават" - наречи нещо комплексарско и хейтърско и готово, няма нужда от мисъл, няма нужда от аргументи...

Това човек да сподели тревогата си/ възмущението си от обективните си наблюдения не е комплексарско. Това е сайт за споделяне и всеки споделя каквото го вълнува. И авторът някъде да е казал, че само мъжете имат право да пиянстват? И ако приеме, че несправедливо мъжете не са толкова порицавани за пиянство, колкото жените, това оправдава ли последните?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: da4325cdbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Да ви светне един алкохолик. Малко ще е дългичко, но който има нерви и желание да го прочете, ще си направи изводите много добре.

Така, като за човек в т. нар "златна възраст", с много сериозен опит, докторска степен в една от най-търсените области, прекрасно семейство, прекрасна работа, която е повече от добре платена, аз си знам, че съм алкохолик. И съм такъв. Крия се, за да пия, пия почти нон-стоп. Спасява ме само и единствено това, че съм един от най-добрите професионалисти в сферата си, умея да се държа на ниво (не винаги), но са ставали издънки, които са се покривали с други постижения.

Това е само увод.

Много е гадно, когато човек е алкохолик, вечер се натряска (понякога и през деня), а утре е на работа. С времето започва да боли стомах, да се чувства неефективен, да се депресира, да няма желание за нищо. Всичко това го изпитвам всеки Божи ден. Някой ще запита защо не правя нищо по въпроса. Отговорът е елементарен - защото съм алкохолик и това е нещото, което е на първо място в живота ми.

Не съм скандалджия, напротив, гледам си семейството перфектно (да ми е живо и здраво детенцето), вкарвам предостатъчно финанси в семейния бюджет, съпругата ми ме обича безпределно.

Не че всяка вечер съм пиян на гайда. Не, напротив, никой не може да познае кога съм пиян и кога не, но аз за себе си го знам много добре - винаги. Знам и за изгубените моменти с моето детенце, където трябваше да съм там, но под предлог, че не ми е добре (а бях махмурлия), не бях там.

А принципно не пиех. Започнах с бира. На 20 години. По 1-2-3 и т. н. Като студент, студентски живот, ракия, бира и т. н. Все повече и повече. И сега на 40 - по 1 л. вино на ден и 2 л. бира. Като това е през работните дни, а в почивните - 6 л. бира и 200 гр. ракия минимум.

Най-лошото е, че, колкото и да искам да го спра това нещо, то не става. Опитвал съм се много пъти. Все нещо те подхлъзва, празник ли ще е, проблем в работата ли ще е, просто релакс ли ще е....

Та, мой съвет е, приемето го най-чистосърдечно, махнете алкохола. Не ви помага, не ставате по-умни, красиви, желани. Напротив, само ще ви навреди трайно. А животът е един!!!

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 64572208f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 11: Изглеждаш ми свестен човек, дано Бог ти помогне и ти влее сили поне да намалиш пиенето.
На мен ми помогна - до около 30 годишна възраст пиех много, и то концентрат - минимум по половин литър на ден. Здраво се бях запътила към пропастта. Не успях да спра съвсем пиенето, но успях да го огранича до няколко чаши вино вечер /понякога само по една две, понякога малко повече/. Концентрат вече не ми се и пие, отвикнах от него. Сега, на 47 години, всяка сутрин ставам в шест и спортувам - бягам, плувам. После съм на работа - там съм си забранила всякакъв алкохол. И така, полека лека, успях да си създам някакъв що - годе нормален ритъм на живот.
Вярно е, че зависимостта от алкохола е изключително силна зависимост, но не е невъзможно човек да се пребори с нея, стига да го желае достатъчно силно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0ca99aa0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравейте, сигурно ще Ви стане жалко, но имам хоби да се запознавам по улици, паркове, площади. Правя го от отчаяние. Забелязъл съм от опит, че алкохолизираното състоание на евентуалната събеседничка не помага за по-лесното установяване на контакт, или поне не зависи много от него... Може да съм попадал на неподходящи представителни извадки, както се казва, но винаги за мен представляват интерес такива гражданки. Молбата ми е да кажете, ако имате някаквк наблюдения по кое време и на кое място сте забелязвали такива гражданки, защото лично аз не смятам че са толкова срещано явление. Малко пийнали да, но такива, описани в началото срещам сравнително рядко обикновено мн рано сутрин. Благодаря Ви предварително!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ac6bbb6f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   На №11 ако е вярно това, което пише - поздравления за упоритостта и дано обръща повече внимание на детето си, защото друго няма по-важно и нека то да му е стимул към здравето.

До №13 аз съм момиче, което пие редовно, всеки път когато излизам, защото иначе не ми е приятно да съм навън с хора. МРАЗЯ да ме заговарят момчета като теб, напълно непознати. Без значение на колко си години, аз съм на 21 и имам фобия от хора като теб. Просто ще настръхна, ако се опиташ да ме заговориш и ще побегна без да ти отговоря нищо. Пияна или трезва, едно и също. Даже като съм пияна ставам в пъти по-предпазлива, докато съм навън и правя всичко възможно да се прибера най-скоро. Вървя много бързо, направо летя, особено ако е тъмно. Нападали са ме късен следобед, без да е тъмно и имам страх от непознати. Не знам как го намираш за нормално и дали не е време да се замислиш как се отразява на момичетата, които си заговарял!!!!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker