Дали съм алкохолик? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Дали съм алкохолик?
преди: 13 години, 22 дни, прочетена 8223 пъти
Когато оставам сам винаги ми идва идеята да ида да си взема алкохол знам че, не трябва да пия толкова но отивам не мога да се стърпя просто, така е вече година и половина и то по доста пия и взимам да се плаша. Моля за съветите ви. Приемам съвети всякакви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 20 дни
hash: 818d0f5da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом сам преценяваш, че пиеш доста, направи всичко възможно да спреш или поне да се ограничиш - явно отиваш към фазата на наливането. Далеч не от всеки пиещ става алкохолик, но ако си предразположен следва напиването от малко количество, деградацията и т. н. Има центрове, където могат да ти помогнат, но най-добре пробвай сам, намери си някакви занимания за свободното време, намери си компания, в която пиенето не е приоритет и не се завирай вкъщи.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: a8bef8697c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така ще е Пух

 
  ...
преди: 13 години, 8 дни
hash: 11bc052670
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз съм така, но с цигарите!!! Вчера от скука пуших... И не ми е за първи път.. Като не ме свърта на едно място, си взимам една.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 ден
hash: dc347279f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора до 3. Мани не ми говори за цигарите ако не си полезен недей да пишеш.

 
  ...
преди: 13 години, 1 ден
hash: 35f6530e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Зависи. Компенсираш ли нещо с приемането на алкохол - някаква емоционална празнота или неудовлетвореност? Увеличаваш ли количеството? Усещаш ли промяна в отношението на околните? Ако днес си решил да изпиеш две чаши, примерно, успяваш ли да се ограничиш до това количество или го надвишаваш?
Отговорите на тези въпроси ще ти покажат дали си развил сериозна зависимост. Лично аз мисля, че може би е така. Но е много хубаво, че си даваш сметка.
Аз имах подобен период - при мен трая около 6-7 месеца. Струваше ми се, че алкохолът ми помага да се справя със стреса. Че ме кара да се чувствам добре. В един момент започнах да се плаша, че скоро няма да мога да спра и че с малко не мога. Повечето хора пият едно със салата - аз очевидно не бях от тях (поне на онзи етап). Стопирах се от раз! От шест години пия по една чаша вино на Нова Година :)). И толкоз. Не изпитвам никаква потребност.
Ел :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 ден
hash: af6eab447f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Автора е изключително груб, не заслужава да му се отговаря! Освен това е тъп! Какъв съвет искаш бе, пикльо мамин. Ето ти съвет - лапай бибероната и лягай да спиш!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 ден
hash: dc347279f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора. Към номер 6. Нищо полезно и от твоя коментар, физическа зависимост до каква степен е? това ми беше въпроса тцтцт. До 6 какво съм казал толкова, че се палиш какво да направя, че пишете без да четете.

 
  ...
преди: 13 години, 1 ден
hash: 935f8afd7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   авторе, доста си загазил.
Аз съм дъщеря на алкохолик, в кръвта ми е този порок и затова не пия изобщо.

Има един единствен начин да разбереш степента на зависимостта си - абстиненцията. Затвори се някъде и спри рязко да пиеш. Ако почнеш да трепериш, да виждаш разни неща, да повръщаш, да ти е гадно и лошо, да се потиш - ти си алкохолик. Алкохолици са най-вече пиячите, които отричат да са алкохолици, това е абсурдното. Има и скрити алкохолици - такива, които иначе водят що-годе нормален живот, но не могат без алкохол. И те са алкохолици и само според мен в клиника могат да се излекуват или със сериозна помощ от близките.
Спри с това, успех!

 
  ...
преди: 13 години, 1 ден
hash: dc347279f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   От автора. Не проявявам никакви симптоми на абстиненция защото съм имал периоди от по 2 седмици без грам алкохол но съм само защото съм постоянно с хора които не пият или пият но много малко и аз все пак искам да се държа на положение. При мен психологическата зависимост е по голяма защото бавно но сигурно пропадам и не мога да се справя а уж давам всичко от себе си. И човек който не пие защо пише коментари не знам?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 19 часа
hash: 3f1ce12175
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Какво значи да си зависим от алкохола?
Ами, ако пиеш редовно, всеки ден, дори и по малко количество и чувстваш, че не можеш без това, без ежедневната дажба, значи си ЗАВИСИМ. Тоест, ти обезателно, трябва да си вземеш ежедневната дажба. Просто, без нея не можеш. Изпитваш желание, отново да се насладиш на аромата и вкуса на питието, на това как те парва, и как влиза като мехлем в гърлото, и как спиртните пари предизвикват в тебе едно розово, романтично чувство, на което ти не можеш да устоиш. На утрешният ден пак, и така всеки ден. Това си е ЗАВИСИМОСТ.
До каква степен е тази зависимост?
При малки ежедневни количества алкохол - това си е малка ЗАВИСИМОСТ. Но никога не забравяй, че големите алкохолици и те някога са били на този етап, тоест с малка алкохолна ежедневна доза, с малка ЗАВИСИМОСТ, че и те някога са си казвали: "Какво пък толкова, алкохолът в малки количества е полезен".
След време, ако ти не се осъзнаеш и не прекратиш този процес, вероятно ще ти се прииска да увеличиш ежедневната доза като ще си кажеш: "Какво пък, все още нищо ми няма, аз нося на пиене, не съм като другите да не мога да нося".
И когато свикнеш и с това, и по-високата доза алкохол ти стане отново ежедневие, тогава знай, че вече си затънал и вече ще ти е трудно да се откажеш от пътя, който си поел.
Усетиш ли, че алкохолът те управлява, а не ти него, тогава СПИРАЙ, СПРАЙ, докато е време! Не чакай, алкохолът да те води за носа и ЗАВИСИМОСТТА ти от него да стане много силна, защото после много трудно се оправят нещата.
Какво да направим, ако осъзнаем, че съзнанието ни е обсебено от алкохола, той ни примамва с измамната си прелест и ни дърпа към дъното?
Ами, ЗАРЯЗВАШ го, и то от раз. Въвеждаш си строга забрана да не пиеш, при никакви обстоятелства! Казваш си "Край, било каквото било. Вече не употребявам алкохол и ставам нов човек".
ЗАВИСИМОСТ се лекува само с вътрешно лично желание, осъзнатост, убеденост, и най-вече с МНОГО ВОЛЯ, САМОДИСЦИПЛИНА И АБСОЛЮТНА ВЪТРЕШНА СТРОГА САМОЗАБРАНА без КОМПРОМИСИ.
Ето и един сайт, в който можеш да прочетеш разкази на хора, които са били зависими от алкохола, как са започнали, докъде са я докарали и как сега полагат сили, за да се освободят от тази зависимост, и да се лекуват. Ще научиш, как с МНОГО воля, най-смелите и най решителните от тях, са превъзмогнали своя порок и сега са се върнали към щастието на трезвеността и се радват отново на живота.
http://arka. bulboard. com/
http://arka. bulboard. com/vt91. html

Или ако желаеш, напиши в www. google. com
"Анонимни алкохолици"
и ще откриеш още много сайтове с полезна за теб информация, както и разкази на още много хора, които малко или много са били зависими от алкохола.

Успех!

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 318e39f6be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е не е чак толкова страшно, щом казваш че от година и половина е така. При мен сигурно има вече пет-шест години откак ежедневно си пия. Засега не ми е пречело на работа, отношения, ангажименти и т. н.
Най-важното е да зацепиш дали чашата те дърпа надолу - и мисловно, и чисто социално. Ако да - лошо, вземай мерки, както 11 ти казва. Ако не пречи на останалите области на живота - не е толкова страшно. Има си професии, където почти всички пият -борим стреса с наздравици. Къде по-лоши има от нас - я, онези тупани дето пребиват жените и децата си за няма нищо, или пък разни корумпирани и подли типове, дето само гледат да чопнат от далавери. Хората, които се занимават с мисловна дейност, особено ако трябва да вземат бързи и точни решения - почти винаги поркат здраво.
Но, пак ти казвам, в момента в който алкохолът почне да ти пречи на мисълта и на здравето - вземай мерки. Ако не ти създава такива проблеми - дрънкай си, човеци сме и нищо човешко не ни е чуждо.

 
  ...
преди: 12 години, 22 дни
hash: 7f5d82fc96
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз примерно пия от скука. Ако не пия трябва да правя нещо друго, нали?

Но единственото, което мога да правя с часове без да ми омръзне е да играя компютърни игри. А пък от тях ме заболяват очите и след няколко часа трябва да спра.

Телевизия мразя, от компа пък ме болят очите и то защото съм нон стоп на него.

Какво друго да правя вечерта като се прибера от работа? Вечеряме, поприказваме си и после? Останалите се залепят за телевизора, а аз като не обичам какво да правя? Да се разхождам? След изморителен ден ми идва в повечко, пък и нашия квартал не е от най-безопасните.

Да излизам с приятели? Ами и те са скапани от работа. Кажете тогава с какво да убия скуката?

Книги съм чел толкова много, че вече са ми писнали, музика да слушаш без да правиш друго е малко странно.

Направо не знам вече какво да правя, за да изляза от това положение...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 19 дни
hash: c9c20bcccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Не изпитвай угризения че пиеш само защото някои казват че е лошо. Щом ти е готино пийвай си. Пфф колко други по сериозни отрови има а ти си се наплашил че си попийваш от вр. на вр. когато останеш сам. Не бой се.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3d1229e239
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Aз сам алкохолик, баща ми беше алкохолик. за 18 години аз се промених много, от едно скромно момче се превърнах в звяр лека полека под влияние на негово величество алкохола, историите ми са хиляди една от една по гадни защото аз имам лошо пиянство и сам комарджия на 39 съм. мога да напиша книга какъв не трябва да бъдеш, но сега след близо 35000 лева загуби и 2-3 истински приятели изгубени господ ми върна загубите, имам прекрасно семеиство жена и син на 9 и апартамент до новотела за 50000 евро, на жена ми е естествено, а бях на дъното забаравих да кажа че употребявах и леки наркотици. алкохол, наркотици и комар моля ви никога недеите да опитвате, това е измамното щастие а комара може да бъде края

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 24ba8e9973
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Алкохолик си. И аз съм алкохолик. Ето, примерно вчера не пих грам, защото ми бе дошло в повече по празниците. Но днес пак пия. Малко, но пия. Алкохолът е основното средство за деградиране. Пример: мога да твърдя, че имам всичко, което може да желае един нормален човек, като започнеш от няколко жилища, вила, семейство, работа, кола, каквото се сетиш. Но съм деградирал. Не правя скандали, когато се напия, не налитам на бой и т.н. Пия си кротко, лягам си и на другия ден отново така. Лошото е, че винаги си търся с кого да пия. Ако не намера - сам. И това е вече много години. Спирал съм за по месец, седмица, две, но после пак почвам. Мой съвет - ако можеш, отказвай го тотално докато е още време, че след това лошо става.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 648e6503a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Аз съм алкохоличка. Не е забавно, но е така. Мъжът ми е алкохолик, така започна нашата връзка. Може би затова се събрахме. Сексът с него не беше нищо особено. След 9 години осъзнах, че може би просто и само това ни е свързвало. Освен това имаме едно прекрасно създание на 7 години. Знаех, че е задължително да спра да бъда с него, но си казвах "Заради детето. Заради детето" Но децата поорастват и заповат да разбират. И заради това аз ще приключа начаса. Длъжна съм и заради него и дори заради моя съпруг, защото той трябжа да загуби за да разбере каквоо е имал. Отная
чало беще като на игра. Една сутрин го заварих да си пийва водка и си казах чакай пъкда опитам каквво е да пийнеш водка сутрин на гладно. Онова нещо се разля в мен и беше брутално готино, просто ми хареса. Усетих го във вените си и после ми стана много добре. сега съм спряла, защото разбрах, че това е пагубно. Изгубихмр много пари и доверието на децата си едното от коите не е негово. Между другото забравих, че един психиатър ми каза, че двама зависими не си помагат, а само могат да се подвеждат. Не го мразя, т. е. обичам го но ние трябжа да се разделим за наше добро и за доброто на децата ни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker