Защо започнахте да се надрусвате? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Защо започнахте да се надрусвате?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 4720 пъти
Ще ви разкажа първо моята история и защо аз започнах да се дрогирам.
На 17г. Най-добрия ми приятел започна да пуши трева, и ме зариби да си опъна. От там почнах да пуша марихуана. Живях в град с голяма престъпност и бях на улицата, сред всичко, което се случваше. Всичко мина през очите ми, пари, наркотици, проститутки. Възхищавах се на по-големите, които се стреляха с пистолети и се мериха със столове като станеше някакъв масов бой. Харесваше ми да живея на ръба, да се бия, да мразя. Бях дете. Но може би заради всичко това стои това, че израстнах без родители, без възпитание. С постоянен конфликт в къщи. Не израстнах като всички останали деца. Нямаше кой да ме насочва и родител ми стана улицата. Но може би и сам съм искал всичко това да ми се случи, може би сам съм се стремял към това. Защото ми е харесвало, защото съм имал демонична същност, знам ли. :) Знам само, че от 7 години не съм взимал никакви наркотици, напуснах "приятелите" от улицата, минах през депресии и какво ли още не, самообразовах се, промених се и оцелях. Сега имам възможността да гледам от горе на нещата и да се поучавам от тях..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: a43e80e1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кой е този град с така явно изразена престъпност, престелки, побойща и тн? Това ми изглежда като гетата в Щатите. Все едно слушам някой чернокож как е стигнал в затвора. Май мношко са ти дошли филмите ми се струва? Но все пак този сайт е за да споделим било то истина или измислица, така че браво поздравления че си се осъзнал и си над нещата. И аз бях на същото дередже, усетих чара на лошото момче и неспазването на законите придружен с израстването на улицата, започнах да убивам всеки ден и не мога да спра, колко са не знам, помня от последното ми пререкание, три мухи и една хлебарка за един ден. Но това е цената която плащаме.
Gangsta paradise.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: aeb42bdd46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1, аз съм отраснала в град Добрич и такива неща са се случвали пред очите ми. Разбира се, полицията нищо не знае и по-възрастните хора си остават слепи за такива неща. Но те не просто се случваха масови (по)боища, а се организираха директно такива с цел саморазправа за дреболии. Присъствала съм на престелка между едно училище и две детски градини, както и в градския парк в по-закътана част.
Аз започнах да пуша трева на 13г. и на 15 употребявах и други работа, но 14-годишната възраст ми се губи някъде, така че може би тогава съм започнала с по-твърдите. Правех го, защото бях в такава среда и ми харесваше действието на опиатите. На 17 ми се наложи да започна да работя, осъзнах че е много трудно да се друсам и да съм работоспособна. Започнах да ги спирам не много умело, защото продължих да излизам със същите хора. На 18 почти ги бях спряла. На 19 се преместих в друг град, но се случваше все да попадам в наркомански среди. На 20 си намерих идеалната работа, но се изтървах пред колега, че съм имала буйно тийнейджърство, при което шефът ми пожела да разбере повече и нищо не скрих. И тогава окончателно изтрих всяка една мисъл за наркотици от главата си, защото осъзнах, че ще ме изпъди, ако ме види надрусана или не отида на работа заради нещо такова.
Не съм израснала в перфектно семейство, но не беше трагично положението. Не смятам, че родителите ми са виновни по някакъв начин. Просто исках да опитам, да се забавлявам, да съм част от "готините". Чувствах се силна в онези моменти, недосегаема.
Но много се радвам, че този период свърши и отмина. Изобщо не съжалявам за нищо, което съм правила в рамките на онези 5 години. Но все пак се радвам, че съумях да ги спра преди да проваля живота си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 114b416104
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сливен, братле! Не, че на мен са ми дошли филмите. Първо, че бях 16 годишен и децата лесно се филмират. ( за което ти явно си забравил) а и не знам къде си живял. Второ, че наистина си беше филм. И ако ти кажа какви неща съм преживял, които на теб иу през акъла не са ти минавали. Как въм виждал да убиват човек със стол. Който е минал от там ще ме разбере! Друго исках да кажа и за друго я пуснах темата. Уча психология и ме интересува човешката душа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 114b416104
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може и филмиран да ти се струвам, но всъщност беше много по-страшно, от това, което разказвам и дори нямам сили да го разкажа, каквъв ад беше. Знам само, че вече 8 години не съм в тези ла*на. 8 години здравословен живот, лишения, пости и спорт. Само аз си знам какво съм успял да постигна за тези 8 години. На 27 съм и добре знам какво е филм и какво е истина.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 114b416104
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много съм над твоя подигравателен пост братле, разбираш ли? И имам много по-яко чувство за хумор. Просто сега съм решил да говоря за нещо сериозно, а не да проявявам чувството си за хумор!

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 114b416104
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Автора съм. Пак да напиша.. Темата я пуснах за да може всеки да сподели как и защо е започнал да употребява наркотици и съответно да получи съчувствие и поткрепа от други, които са минали същия път. Идиоти като номер 1 вимаги ще има. Но има и хора, които наистина знаят какво е съчувствие. Може да са малко, но ги има. Така че не се страхувайте да споделяте.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bf1d92a00c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И какви бяха тия престрелки - с газови пистолети ли? Преди години видях отблизо един подобен смешник с претенции, че е мутра и гордо запасва газовия пистолет.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e9164c208c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трева съм пушила много пъти. Не ми подейства. После пробвах гъби и ми хареса определено. Бях в жестока депресия, когато на едно парти ми предложиха екстази. Викам си, кво, нека пробвам. Хареса ми, определено. След това почнах да взимам и амфетамини, кокаин и т.н. Веднъж седмично си се надрусам стабилно горе-долу. Харесва ми и после нямаш махмурлук. А аз проблем и с алкохола имам, напивам се и нищо не помня. С наркотиците съм по-адекватна. Над 30 съм и много добре осъзнавам каква глупост правя, но съм в толкова голяма депресия, че ако отвреме-навреме не се "интоксикирам" ще се побъркам съвсем. Не мисля че антидепресантите, примерно, са по-безвредни. Ще видя докъде ще я докарам. Не търся помощ, не искам помощ. Сама съм се докарала до това положение и сама ще се измъкна. Или потъна.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 114b416104
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 10, мисля, че си в голяма грешка. Това е все едно да искаш да излезеш от ямата, а да копеш още. Нелогично е. Няма как да излезеш от депресията с наркотици. Информирай се малко!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bf1d92a00c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 10, трябва ти промяна в начина на живот. Семейство, деца (ако нямаш), друг град, друга професия. Иначе развитието почти гарантирано ще е надолу. И ако си помислиш за деца, не прави компромиси с наркотиците "само още веднъж".

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9fcd570179
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз като номер 10. Мъж, 38. Тревата ми е слабовата, почти не ми действа. От известно време започнах с метамфетамин. Чувствам се много приятно от него. Два три пъти седмично. Нямам думи. Една приятна възбуда, включително и сексуална. И такава топлина...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b4e9ea9cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 14, след известно време тая топлина и възбудата на които се наслаждаваш сега ще ти излязат златно. Аз съм била но този хал с пикото и знам. От два-три пъти седмично ще стане всеки ден, то се услажда. Пораженията са следните:Бавно, но сигурно изпиляване на мозъка, тикове, дълбока депресия, увлеждане на бъбреците, инсомнии, апатия, агресия, параноидна шизофрения, да не говорим, че може да ти изгърми сърцето по всяко време, абе с две думи пълна деградация.. Не искам да те поучавам, просто съм минала по тоя път и знам. Помисли си добре дали си заслужава цената..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 27f2e9154c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз съм на 26 год, мъж., младежките си години ги прекарах на улицата с "приятели", пиехме и пушехме коз (друго не сме употребявали). Обаче аз да не остана по-назад, разбира се - опитах хероин... бях млад, глупав и наивен. Няколко пъти съм употребявал. След това напуснах наркоманската среда и записах да уча, изучих и сега си работя по професията. НО все още употребявам трева..... сякаш имам нужда да се отпусна по някакъв начин. Не пия, не ползвам други наркотици, а само трева. Не мисля, че е чак такъв проблем. Какво толкова? Напрегнат съм. Работя на 2 места за 1500 лв., сам се издържам, плащам сметки, квартира и кредит изтеглен, за да помогна на родителите си с едно начинание. Нямам приятели в този град, нямам приятелка. Преди година имах сериозна приятелка с която имахме планове, но..... както и да е. Живота ми е труден и тревата е единственото нещо, което е способно да ме извади от депресията, в която съм постоянно. Едва ли ще трогна някой, на фона на всичко случващо се в страната. Но имах нужда да споделя на някого, просто защото нямам на кого друг. Жалка, но до болка реална история. Съжалявам ако съм отегчил някого.
Лека и спокойна вечер!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 89ea3cce98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Интересна тема..
В моите детски години бях заобиколена с добри деца, от добри семейства. Бях толкова далеч даже от цигарите, а за наркотиците - темата Х.
С напредване на годините, вече в гимназията, започнах да научавам за тревата, какво е да си напушен, кой пафка и тн, но бях твърдо против тези неща. Поставях етикета "наркоман" на всеки, който знаех, че дори само е пробвал.
Казвах че никога няма да бъда като всички тях..
Но всъщност осъзнах, че не напразно хората казват "никога не казвай никога".
Вече даже леко ми се губи първия път, когато реших да пробвам какво е марихуаната. Бях с едни приятелки, но наистина незнам как съм се надъхала.
И лека полека вече от сигурно от 8-9 години си пуша всеки ден. Е, имам периоди на няколко почивки, но като цяло всекидневно пафкам.
От доста време насам пушенето ми действа като успокоение.. И начин да се отпусна.
Аз съм поредният случай, в който тревата е само началото.
От гъби до хапчета, амфетамини, кокаин и до нещото, което адски много ме закачи - пикото.
И знам колко е гадно, даже гнусно, ако можех да се погледна от моите очи на дете, но ми харесва, по дяволите!
От 2015 употребявам.. Имах два пъти по 4 месеца, за този период от тогава до сега, в които беше системно.
Но знаете.. Страничните ефекти.. А аз искам да изглеждам добре и да бъда един нормален човек в обществото.
И сега от време на време дърпам. Научих се да не прекалявам..
Ииии.. Това е моята история.

Ж, 27

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b4e9ea9cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 17, от една партия сме значи :)).. И на една възраст И аз съм голям фен, спрях го с триста зора, но пак ми се иска. Мисълта за последиците обаче ме спира. Но ефекта си е як спор няма.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 114b416104
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз пък, за разлика от 17 и 18, спях всички наркотици преди 8 години и мога да кажа, че го преживях трудно, но вече се изчистих и си хванах живота в ръце. Със сигурност има щети, които ще ми останат за цял живот, но поне вече не копая :)

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 70bfcb6302
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Започнах в компания - извадиха коз, бях седми клас. Не ме хвана, сигурно е било жмел. После в гимназията пробвах пак - хареса ми. За другите си бях казала, че ще пробвам след завършване на висшето. Пробвах кока, пико, амфети, гъби, екстази, лсд и дмт. Гъбите и лсд-то са безкрайно интересен инструмент за самопознаване, с който трябва да се действа много внимателно. Другите не ме грабнаха. А с тревата сме приятелки и до днес - всеки ден по няколко пъти. Помага ми да се отпусна, да се справя със стреса, да върша скучна рутинна работа, да заспя, да не се ядосвам, да съм креативна. И така вече 20 години.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 213e420cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До №20. Напълно съм съгласен с теб и те подкрепям. Крайно време е да се легализира.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 дни
hash: 114b416104
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Номер 20 само не разбрах какво е това ДМТ... ДМТ не е наркотик, това е молекула вътре в тялото ни, която се активира по време на халюциногенно преживяване, когато вземем халюциногени. Може да се достигне и с медитация, но това е според учените "молекулата на духа - ДМТ " а не наркотик.
Само ще ти кажа, че нещата които можеш да постигнеш с халюциногени, можеш да ги постигнеш и по друг, много по-безопасен начин, от който няма да има чак толкова големи последици.
Да вземеш халюциногени е като да преминеш от точка А до точка Б, над гората с хеликоптер, а без наркотици е да минеш през нея. Бързите неща почти винаги завършват катастрофално. Няма бърз път към нещата, към които се стремиш. Бързия път си има своите странични ефекти. Не съм поп, няма да ви преподавам, ама се възмущавам колко заблудени, неинформирани и направо Глупави хора има сред нашето общество... от глупост страдате и глупостта ви води към вашата пропаст...

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: dbf9290ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Явно не си чувал, че ДМТ се съдържа и в много растения, от които може да се извлече. Но не върви сега аз, глупавата, да те просвещавам. Сполай ти и бягай далеч от пропастта на глупостта!

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 дни
hash: 114b416104
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Така е, ДМТ го има не само в цветята ами почти във всеки един жив организъм и може да се извлече да, грешката беше моя. :) Но останалата част от мнението ми си остава.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker