Аз съм безнадежден пияница - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6461)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18474)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Аз съм безнадежден пияница
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 7127 пъти
От край време се чувствам подтиснат и имам затруднения в изпълнението на ежедневните си задължения. Дори и най-малкия проблем ми се струва ужасно труден за разрешаване и още повече, че винаги гледам на всичко от черната страна. Всички планове и идеи които някога имах сега ми се струват безмислени и неизпълними. Нямам желяние за нищо дори за любимите ми неща. Постоянно съм раздвоен. С едно изречение - усещам как с всеки ден пропадам все повече и повече в някаква дупка и ако не взема мерки ще се погубя. Чувствам се толкова самотен, че чак физически я усещам самотата. Мисля си как годините си минават, a живота преминава покрай мен без аз нищо да съм видял от него.

Смятам, че вече съм и алкохолик от 2 години редовно употребявам алкохол дори и за ден не съм се спирал, имах приятели но ме зарязаха заради това в което се превърнах. Какво да ви кажа първоначално ми трябваше компания за да седна да пия, а сега хич и не ми дреме сядам си сам пред компа и си пия, даже в момента се черпавам. Почнах да търся решение на проблемите в бутилката но такова не намирах - дори и на дъното. Приятелка нямам по-добре да се наквася от колкото да се разправям с разни жени. Но това, което направих снощи, задмина всичко, което съм правил досега. Бях доста пийнал. И ми беше адски изнервено! Налетях на бой на един много добър приятел, ей така без нищо му скочих да го бия да кажа не бях с компания седях си сам и си пиех в едно квартално кръчме, а той решил да мине да ми каже здрасти, а то кво станало.. Превърнал съм се в един неконтролируем пияница върша глупост след глупост докато съм пиян. Пия, бия се, псувам хората които искат да ми помогнат истинско говедо, виждали сте предполагам? Преди време имаше едно момиче което ме харесваше не бяхме гаджета но тя правеше всичко възможно да ме откаже от алкохола. Но една вечер бях седнал да пия тя ми взе бутилката, аз избеснях и я ударих. Абе нямам думи аз съм тотален пияница искам да заживея един трезвен живот, но... с кого? Всички, са ме зарязали, изход не виждам. Загубил съм социалните си контакти, по цял ден седя и пия вкъщи. Колко безсмислено е моето съществуване. Животът ми няма смисъл. Нямам приятелка, нямам приятели но не ми трябва нито едно от двете нали си имам пиячка. Тази вечер ще се напия пак... утре вечер също... и пак... и пак... и така до шибания край. Колко ще продължи това мое пиянство и какви ще са последствията не знам и не ме интересува. Както и да е, исках да го напиша това, защото и без това няма на кого да го кажа. Напивам се като свиня и имам чувството, че нищо не в състояние да ме откаже или промени. Абе какво да ви кажа... Аиде на здраве!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: b9b43feebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемите с алкохола тръгват от семеиството. Добре дошъл в клуба. От тука тръгване няма ако сам него поискаш. И да се жалваш и милваш си си пияндурняк...
Таз

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3b1ac8c114
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти, първо - ти си болен човек.
Явно в момента на писането си бил що-годе трезвен, но не вярвам често да имаш такива проблясъци.
Добре е обаче, че си осъзнал, къде е проблемът - в болестта ти - наречена АЛКОХОЛИЗЪМ.
Ти си попаднал в един омагьосан кръг - сам си и пиеш и искаш да не бъдеш сам, но докато пиеш ще си сам.
Единственото лечение е сам да отидеш в психо-диспансер, да обясниш проблема си. Там под лекарско наблюдение ще можеш да изкараш физическата абстиненция - не е шега, не го прави сам, може да получиш инфаркт, да се самонараниш.
Ако работиш, нека ти дадат болничен, просто сам не можеш да се справиш, но първата крачка си сторил - осъзнал си, че имаш сериозен проблем с алкохола.
Лекарите могат само да ти помогнат да се изчистиш физически, не психологически. Не бива цял живот да близваш алкохол - дори бира! Направи избора си - или продължаваш да се самоунищожаваш и свършваш един ден и на улицата, или се чистиш, но трябва да живееш БЕЗ ВСЯКАКЪВ АЛКОХОЛ. Бивш алкохолик няма.
Щом се изчистиш, хората в живота ти ще почнат да се появяват. Не старите ти приятели, те не искат сигурно да имат нищо общо с теб - но други хора. Ще се появят и жени, но първо трябва да престанеш с алкохола и да си щастив и доволен със собствената си компания
Успех!!!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f818375e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Търси помощ да излезеш от това блато, иначе със сигурност ще става по зле. Няма невъзможни неща, вярвай и се бори.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c8f6e65ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тъжно! Много тъжно! Моето семейство пропадна само заради алкохола на баща ми. Тежко е. Много. Това е болест и не е само до воля. Хубавото при тебе е, че го осъзнаваш, осъзнаваш, че имаш проблем. А човек, който го осъзнава, значи иска промяна, но не може да направи първата крачка сам. Хубаво е и че нямаш никой до себе си. Иначе щеше да отровиш и животите на хората, които те обичат. А това е непростимо!!! Първо гледай да оправиш себе си, направиш ли го- приятелите и любимата ще дойдат по-лесно! Има клиники за алкохолизъм. Не знам къде са, но съм убедена, че искаш ли живота си обратно, няма да се спреш пред нищо, дори и пред себе си!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 122f390ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   пуши тревица и ще ти е по добре отколкото с алкохола. Няма да те боли глава ще ти е весело и отпуснато и няма опасност да се сбиеш с някои щото ще ти е много по яко от колкото да се напиеш е без други наркотици разбира се де ;)

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6f55e8ece5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всичко твой думи ме подсещат за баща ми! За двегодишния ад който изживях заради алкохола..
Тук никой няма да ти помогне. Отиди на лекар, но не в болница за алкохолици. От три години баща ми се лекува в болница Токуда-София и има резултат. Проблема ти по-скоро мисля, че е на психическа основа, има нещо в живота ти за което се притесняваш подсъзнателно. Както е написал номер 4, ти осъзнаваш, че имаш проблем, че си болен и ако посетиш лекар нещата ще се подредят. Трябва да проявиш воля и да спреш! Не само че нараняваш себе си, но и околните, спри докато можеш и е време.
Много ми е мъчно за такива хора като теб и искрено се надявам да се оправиш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 23410e5e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е болест. Мъчно ми е за теб. Ти си човек, грамотен и здрав предполагам. Научил си се да пишеш, и да четеш. Не знам на колко години си, но знам че никога не е късно да ти се помогне. Не ти казвам да се промениш или да спреш да пиеш - това няма да стане. Помисли за нещо, което няма да ти оставя време за себе си. Тъй като твоето свободно време, ти пилееш в алкохол. Явно имаш много такова, бягай от себе си, защото ще деградираш. Как да имаш желание за нещо, като не знаеш колко е хубаво. Как да работиш и да си ценен за някого като си затворил като извънземно. Спомни си, бил си дете, някой се е грижил за да станеш голям мъж, да се грижиш и ти някога, сега не гони големи цели. Ами нямаш ли малко сила, да станеш от тоя компютър и да си намериш работа, приятели не търси, те сами ще си дойдат, така е устроен живота. Жена ще намериш, като почнеш да посещаваш места за хората, ама не пиян, ами трезвен, за всеки влак си има пътници. Изход има, ама сили нямаме, пусти хора, да ревем като кучета, за всяка дреболия, без да се замислим, че ние го правим тоя свят. Спри да съжаляваш сесе си, ами вземи помисли как нараняваш всички около теб. Хвани си една работа, нека е гадна и уморителна, нека не ти оставя време за теб самия. Мисля, че поне малко ще си помогнеш. Ти си мъж- можеш да имаш жена и дете, да се чувсташ щастлив само защото има над кого да трепериш. Радвай се, имаш тази възможност, докато виждаш и чуваш, докато ходиш с краката си и работиш с ръцете си. Дано съм те надъхала.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d6b34ff13a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Би могъл да разгледаш този сайт и тези страници от него. Тук ще отриеш едно общество от хора, което би могло да ти помогне да се освободиш от своята алкохолна зависимост. Надявам се тези страници да предизвикат твоя интерес.

http://arka. bulboard. com/
http://arka. bulboard. com/vf8. html
http://arka. bulboard. com/vf19. html
http://arka. bulboard. com/vt91. html

http://arka. bulboard. com/vt87. html
Какво е АА
"Анонимни Алкохолици" е общество на мъже и жени от цял свят, които споделят един с друг своя опит, сила и надежда за да преодолеят техния общ проблем с алкохола и да помогнат на другите да се възстановят от алкохолизъм.

http://arka. bulboard. com/vt91. html
Лични истории

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c8f6e65ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 6, спомена нещо за Токуда... какво всъщност има там, свързано със зависимостта от алкохола? Как се лекува баща ти?
(От номер 4)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3ccf37aee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Доказано е че при алкохола колкото повече толкова по добре стига да не ти пука и да не се терзаеш постоянно с това че пиеш много защото от това идва и депресията а от там Якото поркане подхванеш ли веднъж вярното темпо ще си караш цял с живот без проблеми.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c286aa22d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Човече, всие едно Аз съм го писал този пост. Имаме абсолютно едни и същи проблеми, всъщност ПРОБЛЕМЪТ е един - Пиенето.
Аз обаче зеа разлика от теб имам доста хора около себе си и всеки ден гледам как им съсипвам живота. Не знам до кога ще трае това, правя бегли опити и се самозаблуждавам, че не съм Алкохолик но то е ясно такъв съм си. Примери колкото искаш... това е болест и тя е до края, , , , , , а той няма да е толкова далече но пък затова ще е ужасен и дълъг.
УСПЕХ НА ТЕБ, за мен май надежда няма...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a88b9bef5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Признаването на проблема е първата крачка към излекуването, ти си я направил, сега продължи!

6., О какво се лекува цели три години баща ти? Ако е спрял алкохола преди три години, значи вече не пие. Цироза ли има?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e1774f6ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм алкохолик, но от осем месеца работя по програмата на АА/анонимни алкохолици/. Последните години се чувствах ужасно, преди да започна да раб отя по 12-те стъпки. Не пия и се чувставм чудесно. В големите градове има групи и сбирки на АА. Посетете ги да видите как ще Ви повлияят.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 33b163cb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Напивам се веднъж на седмица. Това прави ли ме алкохолик като се има в предвид, че си разрушавам живота, когато се напия и наранявам всички около мен. С момичетата се държа грубо с момчетата се бия и само простотии сътворявам. Мисля, че това трябва да спре, но не мога да отида някъде да се забавлявам и да не пия :(

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker