Алкохолни проблеми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохолни проблеми
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2376 пъти
Здравейте

Приятелят ми на когото много държа има проблеми с алкохола. Уж опитва да спре, но пие при всяка възможност. Пие бира, а понякога и твърд алкохол, и като ги смеси откача и избива на лудост и агресия. Сега не пие всеки ден опитва се, но си търси поводи, сам или с приятели. Лошото е, че казва, че може да спре по всяко време и алкохола не му харесва, защо тогава го прави, явно че лъже. Като се напие и започва да лъже и да си съчинява небивалици. Понякога си мисля, дали няма и психически проблеми. Възможно ли е зрял мъж да разсъждава така. Даже се чудех дали не взема наркотици. Запуснал е външния си вид рошав, некъпан като клошар. Преди време каза че има проблем и се съгласи на лечение, сега казва няма проблем, не ми трябва лечение. Проблемът е и в това , че техните не им се занимава с него много и се чувства пренебрегнат, един вид тях ги наказва.
Подкрепям го, караме се, и аз опитвам , но вече се чудя какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 28 дни
hash: 418105cc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така, пише ти човек, който е бил алкохолно зависим. Като малка обичах домашното вино, сладките алкохоли като ликьор, в малки количества, разбира се, защото ми сипваха роднините, но дали от това или просто е било вследствие на наследствена предразположеност - когато станах тийн, започнах да пия. Качеството на алкохола нямаше значение, купувах за какъвто имах пари, поводи - нямаше, беше интересно да се напием в компания, лигавехме се. Започна да става зле когато се превърна в навик и започна да пречи на ежедневието ми ( това е разликата между пиещ и алкохолик ), нямах граници, започна да пречи на емоциите ми, мислите ми, може и да изглеждаш като неадекватен - да, когато не си пил, а ти се пие, започваш да изпитваш не само психическа нужда, но и физическа.
Спрях без чужда помощ, без терапия, но не става от раз. Намалявах количеството, впоследствие замених твърдия алкохол с леки алкохолни напитки като сайдери. Вместо 1 литър вино или ром, или ликьор, изпивах по едно сайдерче, но с времето, увеличавах бройката им. Коварното при тях е, че са сладки и вкусни, това ме караше, а и усещането от алкохола - да увеличавам броя им. Смешното беше, че след като спрях твърдия алкохол и количеството, започнах да се напивам от много малко, и се получи така, че сайдерите с 3-4% алкохол бяха със също толкова вредно влияние върху мен, пък и имат захар, която е много, скапва бъбреците, черния дроб... Е, осъзнах, че и те не са решение, и просто реших да спра. Изкушение имаше, но спрях да общувам с хората, с които пиех, не ходех по заведения, не внасяхме алкохол вкъщи... нямаше алкохол в ежедневието ми, беше напълно съзнателен избор, защото видях, че не отивам на добре. Аз го виждах, виждах го и в очите на хората, с които общувах, но те не пиеха, казваха ми неща, които не бяха лични, не сме билис близки, но виждах как страняха, как отношението им беше като към някой - незаслужаващ вниманието им. Аз обичам да общувам, обичам да се разбирамвиди с хората и за мен - игнорирането и принудителната изолация са ужасяващи. Накараха ме да се размисля.
Приеми себе си като огледало и покажи на твоя приятел - какъв е. Не критикувай, не се опитвай да бъдеш учител, мъдрец, майка, сестра, терапевт за него. Хората се стряскат най-много когато видят себе си в вид, който не харесват, който не искат за себе си. Бъди сигурна, че той не иска да е такъв, но е такъв защото се е поддал на алкохола. Може и да има странични причини, но може и да няма - зависими стават и хора без сериозни проблеми.

 
  ...
преди: 5 години, 28 дни
hash: 418105cc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Извинявам се за някои грешки в предходния ми коментар, пиша от телефон. Забравих и да напиша, че процесът по отказване продължи около 6 години. Сега нямам никакво желание да пия, дори и да има алкохол около мен, не ми е толкова трудно, даже опитах една глътка вино преди години, и беше ужасна на вкус. Разбира се, не бих общувала с хора, които обичат да се събират и да пият, защото има една приказка - веднъж бил някакъв, пак може да бъдеш този човек.

 
  ...
преди: 5 години, 28 дни
hash: d8e341077d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   2, а вместо да се извиняваш, нямаше ли да е по-лесно просто да ги коригираш? Или грешките не са заради телефона, а от неграмотност? Какво ти е виновен телефонът, че не знаеш, че преди "и" не се пише запетая?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 28 дни
hash: 418105cc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към 3

Жалко...

 
  ...
преди: 5 години, 27 дни
hash: e76a12e07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 3, колко трябва да си нещастен че да се заяждаш с другите как да пишат. Да можеш да ги поправиш, но не винаги тоя метод със заяждането работи.

 
  ...


...
преди: 5 години, 27 дни
hash: 6a4e47699e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   3, стига сте скапвали всяка тема с разговори за правописа. Просто ми омръзна това нещо, тук сме за да си помагаме. Не съм 1 и 2, отбелязвам го, защото ми писна. На мен и на много други.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker