Защо не мога да се доверя на никого? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Защо не мога да се доверя на никого?
преди: 5 години, 20 дни, прочетена 3210 пъти
Защо не мога да приема себе си като такъв, какъвто съм и, че някой може да ме обича заради самия мен? Винаги се смазвам с мислите, че съм никой и убих и малкото самочувствие което имах. Крия истинските си чувства като пия алкохол често и си внушавам, че ми помага. Нямам самочувствието дори да започна работа, мозъкът ми ме кара да мисля, че няма да се справя с нищо. Мисля, че и хората не ме искат заради това, че сам не се обичам и не се грижа за себе си. Вместо когато погледна в огледалото да си казвам, че изглеждам добре или, че днешния ден ще бъде хубав, аз мисля и си казвам точно обратното. Преди месец/два направих поредния опит да се самоубия, а дори животът ми не е толкова лош, никой не е умрял за да имам тази празнота в себе си, нито нещо да ме тормози, освен аз самия. Искам просто някой да ме обича, да ми покаже, че животът не е толкова лош и аз да отвърна със същото, но такива хора са рядкост - повечето хора гледат само и единствено себе си. Храня се веднъж/два пъти дневно и пия доста. Ако скоро не намеря сили да започна да се държа като мъж и да премахна страха, който имам от хората и когато се влюбя, вместо да бягам, да призная чувствата си и да взема това, което искам, ще си сложа край на мъките. По този начин сам гоня хората от себе си, но от друга страна не мога да се контролирам. Постоянно ми е гадно отвътре, без значение какво правя и имам чувството, че съм товар. Ако имаше как, семейството ми също би се отказало от мен. Сигурен съм. Има ли хора, които се чувстват наистина по същия начин, без да преувеличават?

П. С. На 20 години съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 19 дни
hash: fdab277be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има, да. :) Опитай се да мислиш за хубавите неща в живота - за доброто, красивото, истинското. Сам си създай смисъл, ако не го откриваш никъде. Потърси силата и енергията в себе си. Убедена съм, че повечето хора все някога през живота си са се чувствали в безизходица, без смисъл, без ясна цел и посока, без надежда за нещо по-добро. Но самият факт, че си жив ( и надявам се здрав:) ) би трябвало да те прави поне малко щастлив. Добре ще е да осъзнаеш какво наистина имаш, преди дори да си помислиш да се оплакваш и отчайваш. Не казвам, че е лесно, напротив. От опит знам, че е адски трудно. Но силата е в теб! Повярвай си, довери се на себе си, щом не можеш да се довериш на някой друг. Не се отказвай да опитваш да търсиш смисъла на своя живот. Аз не съм се отказала. :) Всеки човек си има душевни терзания, странни мисли и необясними чувства и се справя с тях по различен начин. Ти просто не си открил своя начин. Това не означава, че не съществува. ;)

Желая ти щастие!

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: 404940dc04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Има да. Даже съм по-зле, без да преувеличавам. Аз мисля да се спасявам на моста на "Витиня", от такава височина е невъзможно да има неуспешен опит.

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: 47c3cb95ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Завиждам ти, че си на 20. Отвратително е да си 10 години по-възрастен и да се чувстваш така!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 15 дни
hash: 9ac23eb3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   http://spoc-s.com Стани доброволец там и виж колко много хора има с проблеми, ще ги почувстваш сродни души на теб, но е нужно да помагаш на такива, не да се ожалвате взаимно.

Бъди доброволец в http://vegetarium.eu/bg/

Запознай се с Бялото братство.

На много хора, предложенията, които давам ще им се сторят ”сектантски”, но истината е, че точно на места където няма да срещнеш масовия, негативен и повърхностен човек, би могъл да се пречистиш. Това ти е нужно - духовно пречистване сред природата, добри хора, растителна храна, трудене по цял ден и посрещане на изгрева. Друг вариант е да се изолираш сам, но е по- бавен и мъчителен процес, при който може и да превъртиш.

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 24d927185a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм същата като теб, даже мисля, че положението ми е по-зле. Ако спра да мисля за самоубийство, то ще е за кратко време, докато не се почувствам пак зле...
Ж21

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 дни
hash: a22e7426cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Бог те обича. Потърси някоя религия, прочети или посещавай църква... А иначе обичай сам себе си! След това ще те за обича и друг човек. Горе главата. Животът е борба.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 дни
hash: 259548a230
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приятелче, истински ти съчувствам. Проблемите се разрешават лека по лека.. Набележи ги всичките и ги започни един по един. и аз съм в подобна ситуация, но стискам зъби и карам напред. Път назад няма.. Развии по-голям самоконтрол и най-вече спри да мислиш, а действай.
Мислите са това, което те вкарват от една заблуда в друга. Най-големият изход и първата стъпка, която трябва да направиш за да се спасиш е да започнеш работа. Каквото и да ти се е случило до сега можеш да го оставиш зад гърба си и просто да продължиш напред. Лека полека нещата могат да се оправят, ако положиш усилия.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: c21c32dfdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз се чувствам по абсолютно същият начин! На 27 съм. Открил съм едно нещо, в което съм силен и съм се концентрирал изцяло върху него - работата. Имам чувството, че само в това ме бива и затова само това правя. Работя, работя и работя! Но като се прибера вкъщи и влизам в реалността, която ме мачка. Професията ми е такава, че се изкарват добри пари. Но какво да ги правя, като и те не ме радват и няма с кого да ги споделя? Само трупам и трупам, а дори не го правя заради тях, а по-скоро защото като се прибера вкъщи и се забия в тези 4 стени с чашката (оо, дааа, и аз пия, и то много! ) и всичко, което тая в себе си излиза наяве и ме размазва психически... Няма оправия.... Живота е такъв!

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 259548a230
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 8 най-вече трябва да спреш алкохола приятелю. Няма по-коварно нещо от алкохола, превръща те в един идиот и нищо повече. Никоя нормална жена не обича алкохолици.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: ab48a829ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! И аз имам сходен проблем като твоя. Момиче съм на 28 години и имам проблем с алкохола. При нас-чувствителните хора е така, трудно приемаме ръбатите контури на реалността. В моя случая аз притежавам атрактивна външност, но това не ме прави по-малко уязвима или суперуверена. Давам си вид на такава, но отвътре съм много крехка. Искам също да ти кажа, че колкото и изтъркано да звучи, че ако душата е грозна това личи и в най-красивото тяло. Знам, че светът и хората са жестоки, но не се предавай! Когато се почувстваш слаб, кажи си тези слова:"Аз съм много силен човек аз съм самата сила! "Успех мило момче! Не си сам

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d9dc3a6736
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Да обичаш себе си... слоган на новото време. Че кой не обича себе си? Не искаш ли да си ОК? следва, че обичаш себе си. Глупости на изтрещели психолози, в търсене на парични облаги за някоя нова концепция и журналя, повтарящи без никаква мисъл, за 2 цента на ред. Естествено, че като пиеш, мозъкът ти е на хикс. И се чувстваш уязвим. Точно два дена без алкохол и влизаш в ритъм. В нета е наводнено с теми и указания как не може човек да се справи без анонимни алкохолици, помощ и прочее, ще ги нарека ГЛУПОСТИ. Започни да пиеш по-малко и си наложи да ядеш поне 3 пъти дневно. Проучи си там кои витамини липсват в човешкия организъм при систематичното пиене, ще подскажа малко - ц, д, б ( б 12), магнезий, но това сам трябва да си го разучиш и да разбереш кои витамини как и доколко се допълват, за да не ни тормозиш тук като преждевременно остаряла девстеница.
И защо искаш някоя да те иска от позицията на нуждаещ се? като си бил на 16 не си ли бил щастлив без такива неща да терзаят психиката ти? кое се промени?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 23ae42d807
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да така съм като теб авторе, но не мисля за самоубийства, тоя страх от сичко, което спомена, го имам. М на 30 съм.
Не пия.
Не пуша.
Не пия кафе.
Не употребявам наркотици.
Не употребявам енерджи питиета.
Мисля се за човек с високо IQ.

Мисля че проблема е в дългото време, в което сме заобиколени от хора, които не им пука за нас, броя и семейства, роднини приятели всякакви фалшификати, без значение какво ни е било миналото с тях.
Всякаш си дал прекалено много от себе си, а те с действия или чисти думи казват, че НЕ го приемат за толкова нещо и просто не им пука.
Ако това за хората около мен съм го разбрал на 26, с всяко запознанство или разговор всякаш живота ми казва: сега ти трябват още 26 години и тогава може да размереш, че и на този човек му е все тая за теб.

"намеря сили да започна да се държа като мъж и да премахна страха, който имам от хората и когато се влюбя, вместо да бягам, да призная чувствата си и да взема това, което искам" абсолутно същото. Така съм и с приятели и с жени и с хора от магазина ако щеш. Или ме е страх от тях, или не ми пука изобщо за тях.
В момента съм безработен щото преди година се държах мъжки и отстоявах правата си и казах НЕ на такова отношение към мен, че даже закъснях обриви ми излязоха от нерви, много размисли ми минаха през главата, сега мисля да започвам работа и да живея всякаш не съществува никой друг освен мен, да гледам себе си, да правя само неща, които ме кефят, всякаш нищо в УТРЕ-то не зависи от днес, никога не съм правил така, но нямам друго пред очите си за избор. Па каквото дойде, давах на хората, раздавах се, нищо, само предателства, дори от преки роднини. Не мисля, че е добре за теб да се развиваш в посока, която е 100% разрушителна, като алкохол.

НДНВ

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5e092031a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 10. Какъв е проблема ти с алкохола? И като цяло какъв е проблема ти?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker