Пристрастяване към шоколад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Пристрастяване към шоколад
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2818 пъти
Здравейте, аз съм момиче, в началото на двайсетте си години. От доста време се чудя как някои хора намират волята да не ядат нищо сладко. Много пъти съм си казвала, че за опраделен период от време няма да ям нищо сладко, този период е минавал и след това изяждам огромни количества. Сякаш мозъкът ми си го иска, сякаш наистина съм пристрастена към шоколада.
Ходя на фитнес и на работа, активна съм, излизам на разходки, ям плодове и зеленчуци и всичко полезно. И пак сладкото се появява и всичко тръгва надолу. Моля ви за съвет - как окончателно да спра да ям шоколад и всякакви сладки изделия? Не се чувствам добре, след като ги изям и пак не мога да спра, вече толкова години.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9e55d11110
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж си кръвната захар, мисля че може да е нещо здравословно например да е ниска ,ама не съм лекар. Провери го.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 710ed3ef4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Купувай си черен шоколад възможно най-високи проценти какао. Горчив е, това ще те накара да изяждаш вместо цял шоколад само няколко парчета и така ще ги намаляш. Позволявай си само черен и макар в началото да не ти е сладък след време ще се научиш да засищаш апетита за сладко с него. Не е толкова калоричен и даже е полезен в определена степен.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 519db0b5e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За да те пали толкова много на сладко, вероятно имаш някаква физиологическа причина... Пусни си пълни изследвания на панкреаса, щитовидната жлеза, динамика на кръвната захар, чернодробните ензими.
Според диетолозите такова сладко, каквото набиваш ти, човек може да си позволява веднъж седмино, и то не в "огромни количества".
Примерно в петък вечер излизаш с приятелка, отивате на някоя хубава сладкарничка и хаваш парче много сладка торта, като се наслаждаваш на всяка хапчица. И това ти е за седмицата! През останалото време - плодове, зеленчуци, леко месо (риба, пиле, пуешко), 2-3 пъти месечно свинско или телешко.
Между мазнини, белтъчини и въглехидрати трябва да има определено съотношение, което не бива да се нарушава много. Белтъчините се определят според нуждите на тялото. От там - мазнините и въглехидратите се вземат като съотношение към белтъчините.
Избягвай "бързите" въглехидрати като захар, бял хляб, сладко, шоколад, плодови сокове, а предпочитай "бавните" - хляб само от едросмлени цели зърна, зеленчуци, плодове.

Запомни - трябва да успееш да отрегулираш нивата на инсулина и на кръвната захар в тялото си. МОЗЪКЪТ е основният консуматор на енергия (захар, глюкоза), и ако не му я подаваш равномерно във времето, той започва да крещи "ИСКАМ! ". Ако го държиш през цялото време добре захранен, със стабилна кръвна захар и сравнително ниски нива на инсулин, при него всичко ще е наред и той няма да те кара постоянно да нападаш шкафчето с шоколадите...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 80cf5a4145
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо се пристрастих към цигарите. Имах 6 месеца пристрастяване към бира, което замених с пристрастяване към кафе. Кафето и цигарите са до сега. Намери друг еквивалент на шоколада и замени това пристрастяване с друго. Някой може да мисли, че давам грешен съвет, но пристрастените обикновено заменят едно с друго пристрастяване.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f073a0ba5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Доказано е отдавна, че захарта действа като кокаина. Тоест се пристрастяваш към всичко сладко. Първата ти грешка, е че се мъчиш както повечето, да го спреш изведнъж. Щом си свикнала толкова и имаш такъв апетит, то след рязко спиране апетита се засилва повече и повече, и го мислиш и мислиш. Трябва да се спира постепенно. Ако на ден изяждаш два шоколада, то утре изяж един. Може и в други ден пак един. Но след тези два дни например, изяж половин. И така постоянно намалявай. Знам го от лекар. И по принцип не е задължително изцяло да спираш сладкото,, не е чак толкова опасно в малки дози.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9c36b9634a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Прекаляването с шоколад не е добре, но това да изключиш напълно въглехидратите не е желателно. Мозъкът се храни с глюкоза и получаването й е важно. Похапвай сладко отвреме на време, но не прекалявай, да бъде с мярка

Д-р Г

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d0e394fc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вероятни имаш кандидоза в червата. Докато не я излекуваш, няма да спреш със сладкото. Лекува се с нистатин най-често. Цитросепт също помага, но по-малко.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4a4571d506
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Само ще ти кажа една интернационална поговорка: "Апетитът идва с яденето". Буквално и много точно казано. Важи с пълна сила за сладкото. Аз самият обожавах сладко, но не консумирам изобщо. Така е най-лесно. Дори един домашен сладкиш да опиташ, един бонбон с повод да те почерпят е проблем. За някои хора като мен е проблем дори да има в къщата. Просто не мога да се сдържа да си хапна, след което малко никога не ми стига. Един шоколад го ям наведнъж, една кутия бонбони я изяждам максимум за 2-3 дена, ако не говорим за някакви ххл размери.
Ако спреш сладкото отраз и напълно, дори ще му забравиш вкуса след време и няма да ти се иска. Точно тогава трябва да заотказваш дори лека почерпка от близък човек с повод. Иначе се връщаш в изходна позиция. Както казах: "Апетитът идва с яденето". Въпросът е колко силно харесваш сладко, искаш ли да го спреш, според теб заслужава ли си да не опиташ отново?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 52fdd25c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Просто яж по един шоколад всеки ден, така ще ти писне. Аз се наяждам с баклава на Нова година и после една година пауза, щото ми се гади.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: dfd616446a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами не трябва да си определяш периоди да не ядеш нищо сладко. Тогава ще се получи йо-йо ефект, като при диетите. Трябва плавно да намаляваш сладкото всекидневно. А и не е нужно да го спираш съвсем.

Плюс това може да видиш разни сладки неща, които са от бавноразградими въглехидрати и с естествена захар, но са вкусни и полезни - сега се появиха много таива покрай био- еко- храните.

Освен това имай предивд, че желанието за сладко може да е свързано с депресия - бързите въглехидрати вдигат нивото на серотонина в мозъка и човек се чувства добре временно. Това е т.нар. емоционално ядене. Начин да го намалиш е да си вдигнеш серотонина с други методи - излагане на слънце, спорт, да ядеш разни други храни с триптофан и тн.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker