Алкохоличка ли съм /бях/? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохоличка ли съм /бях/?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2552 пъти
Здравейте. Пия само бира. Започнах от 18-годишна по 1 на ден за бъбреците/имах песъчинки/. После, разбира се, увеличих дозата и след още 10 години стигнах до 4 дори 5 кенчета през лятото. Започвах от обед и приключвах вечер. Излизах с приятели, пиехме, ядохме. Така се забавлявахме. В парка, на пейката, вкъщи- навсякъде бирата беше от ръка... и съпътстваше живота ми.

Докато не започнах да имам здравословни проблеми - уголемен далак, натрупани токсини в тялото. Болки.
Изтръпване на краката. Вечер особено ръцете ми започнаха да изтръпват - не можех да ги движа.

След това изтръпване много се изплаших, не можех да си движа ръката и реших да спра завинаги алкохола. Периферната ми нервна система е доста увредена. Аз съм слаб човек дори атлетичен / въпреки бирата/

МНОГО Е ТРУДНО. Първите дни главата започна да ме боли и то доста. После започнах да пия безалкохолна бира. След 2-3 седмици без алкохол - изтръпването ми премина и се почувствах по-добре. Свалих 2 килограма. Изглеждам добре и никога не съм се стремяла към слабост, преди спортувах, но сега с болката ме е страх. И ще изчакам да се изчистя напълно.

Проблемът е, че постоянно има поводи за пиене. Особено когато излизаш с компания. Пробвах да изпия 1 бира, но се оказва, че после искам още 1. Затова ограничих излизанията с приятели / може би е нужно да сменя и средата/ все пак с тях само пиехме. И го направих.

Целта ми е да си изчистя организма. И когато вече бъде чист да пия само с повод и то по малко по 1 бира за наздравица. Никога няма да започна да пия пак по толкова много и редовно, поради здравословни проблеми. Направих си равносметката и избрах живота пред болката и страха.

Вместо бира започнах да се наливам с чай и сода.
Сега стоя повече вкъщи. Била съм на събирания и е имало изкушения - не съм пила и грам. Всичко е до психиката. Започнах да се настройвам психически как да се чувствам. Вече не ме боли главата сутрин - бях свикнала да ме върти главата, лягайки вечер/ Понякога откачам и настроението мн. ми се приповдига сякаш съм пила / дори и да пия безалкохолна бира/


Сега сякаш времето минава по-бавно. Болката под ребрата ми напомня, че НЕ е време за бира. Дори и да ми се иска.
Сигурно имам още токсини. Наскоро осъзнах, че съм пила доста и съм имала проблем с алкохола... Приех го.
Не взимам наркотици и не пуша цигари.
Винаги съм казвала, че нищо не може да ме пристрасти - пробвала съм. А този алкохол ме изигра. Затова - край. Честно казано, ако не беше здравословното ми състояние, сега сигурно щях да си дънкам и да не ми пука!
Може би е някакъв знак за спиране и нов етап от живота. Истинският живот. Не опиянен и трезвен.

Сега нямам търпение да се изчистя и започна отново да спортувам, спортът много приповдига настроението. Ще се отдам на него.

Алкохол пият слабите, които без него не биха направили или изговорили много неща... Познавам хора - стават други като седнат на масата. Това е яка заблуда.

За щастие аз съм силна и без алкохол, правя всичко без него. И понякога ме питат "какво вземаш" - казвам - нищо. Щастлива съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 03d17d6f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До автора: Моля прочетете и опишете тук съдържанието на безалкохолната бира. Все още нямате достатъчно знания, за да се справите съвсем сама и имате някои илюзии. С най-учтиви чувства и респектиращо одобрение на стореното от вас за самата вас. Човек първо трябва да иска да си помогне сам, но е важното да сме полезни не само на себе си нали!

М 1964

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0d153d67f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, мила авторке! Прочетох историята ти и тя ме трогна, защото и аз имах подобен проблем.. Аз също обичах да пия бира, жена съм, обичам да спортувам и изглеждам добре. Историята ми започна от един рок фест, където се влюбих в един певец. Започнах да си пиша с него и на снимките които той предлагаше го виждах с компания и с много чаши бира.. Започнах да си купувам всеки ден по една. Харесваше ми веселият живот на този хубав мъж и естествено пиех бира за настроение по неговия пример. Той беше чужденец и аз мечтаех да се видим. И така ден след ден бирата ставаше по две кенчета, понякога през лятото стигах до 3 или 4. Станах сприхава ако сутрин не изпия една. Работя с деца и това ми се отрази, станах раздразнителна, всичко ме гнетеше, исках час по- скоро да замина за Швеция при моя възлюбен. И така започнах да пропадам в една невидима яма.. Семейството ми забеляза поведението ми, имаше кавги. Уволниха ме от работа за проявеното недопустимо поведение. Чувствам, че губя всичко, целия свят се сриваше пред очите ми. Сутрин забелязах очите ми как не изглеждат както преди- красиви, чисти, отворени, а някак присвити.. Стреснах се. Аз съм човек, който държи на външния си вид, не ми е все едно дали няма да добия вид на пияница. А повтарям, не пиех много, на ден до 2 бири. Но това започна да се отразява на вида ми и на живота ми. И така, уволнението ми от работа ме стресна и аз започнах да се замислям накъде съм тръгнала. Взех решение да спра. Беше ми много тежко, бях като наркоманите, свикнали с дозата. Бирата придружавах с по някоя цигара. Спрях да си пиша с този човек, който така повлия на живота ми в негативен план. Обичам природата, обичам спорта. Често излизам да тичам. Чувствам се вече себе си, след като спрях проклетата бира. Сега не пуша, надявам се да удържа фронта. Пиша ти всичко това за да ти кажа, че не си сама с този проблем, че и други водят борба с този ужасен проблем.
Поздравявам те за решението и за победата! Вярвам, че си победила всичко това! Говориш смело и интелигентно, мисля, че си хубав и качествен човек. Много бих искала да си пишем, отговори ми ако историята ми те е докоснала.
Желая ти здраве, успехи в живота и никога не забравяй от какво си се отървала! И аз си мисля, че съм късметлийка и че Бог ми помогна да спра, преди да ми се е случило нещо непоправимо!
Чао. Поздрави! Хубаво лято с много положителни емоции!
Андреа

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d23d8a16bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   авторът: по-малко захар и други вредни неща има вътре, отколкото кока-колата и тем подобни подсладени продукти.
също така не пия по 5 безалкохолни на ден. А по 1 на седмица, когато искам да се полигавя с някаква храна. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 03d17d6f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   БЪБРЕЦИ И ПИВО
Ще приема, че сте отговорили, въпреки, че ми се искаше да ги опшшете точно посъставки.

Ще се опитам да ви обесня, какво точно сте пили.
1. Бира: Ечемик-глутен, спирт, дрожди, хмел-фитоестрогени, въглероден двуокис водещ с водата до въгленова/карбонова/ киселина, оцветители, консерванти.
2. Кен- алуминий- канцероген неучастващ в метаболизнма на нито едно земно същество, въпреки, че е трети по разпространение след въздуха и водата. Пестицид-фунгицид с който се обработват всички кенчета независимо каква течност ще се налива в тях против мухлясване на кена преди да бъде напълнен. Бис фенол за спойката на капачката на кена. Мисля, че картинката е пълна.
И всичко това по много пъти, по много бройки и дълго във времето.
ПРИЧИНИ: -Имали сте, имате и сега болни бъбреци, вече и черен дроб и слезка. Тези органи, ще трябва да възстановите, както и пораженията по нерната система като цяло. Болните бъбреци сте получели по женска линия. Майка ви вероятно е била с болни/токсикозни/ бъбреци по време на бременоста с вас или вие сами сте ги възпалили / неподходящо облекло, гол кръст и др. / в пуберитета.
ПОСЛЕДИЦИ: -Песъчинки се образуват само, когато приемате много киселинообразуващи храни и кисели напитки и/или малко вода. Тези киселини се неуртализират с помощта на алкални минерали, ако сте приели храна съдържаща ги в органична/хелатна/ форма. В противен случай организма извлича алкални минерали от костите, зъбите, мускулите даже на сърцето, невронните връзки. Резултата са песъчинки и камъни в бъбреците, болки от кристали по ставите и навсякъде. Гъста нетечлива кръв водеща до изтръпвания и недостиг на кислород в тъканите и ред други неудачи. Кафето, колата, енергийните, газираните, сладките напитки и бирата имат Рн=2, 8-3, 5, което никъде не се пише и афишира, но са близки и дори са по-кисели до оцета. Водят неотменно до обезвобняване на организма. Пиенето директно на оцет, то бил той био-ябълков е най-прекия път към загубата на бъбреците.
Токсините засягат мозъка и цялото тяло. Обработват се от черния дроб, транспортират се от цялото тяло, чрез кръвта в бъбреците. Ако менбраните не са забити от шлаки и обезводняване напускат организма. Ако липсва вода тогава киселините кристализират във вид на остри конкременти/кристали/ по ставните повърхности и песъчинки в бъбреците и болките са ви известни. Много течности, като кафето, колата, енергийните, газираните, сладките напитки и бирата въпреки, че съдържат вода всъщност обезводняват кръвта до двойно на приетото количество течност. Обема на кръвта намалява и се сгъстява. Това води до гъста, нетечлива кръв предпоставка за инфаркти и мозъчни инсулти. В тези течности липсва газа на живота –КИСЛОРОД. Когато токсините са много и черния дроб няма възможност да ги обработи, той ги опакова в мазнини и депонира за обработка, когато му се отвори капацитет във вид на целулит. Така целулита не е козметичен, а детоксикационен проблем и не се решава с козметика, а с вода и движение.
Още по-трагично е положението със течните наркотици наречени енергийни напитки, те направо изсушават и къртят бъбреците и мозъка, изтощават сърцето и организма.

М 1964

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d23d8a16bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   0d153d67f1, здравей. всеки е започнал отнякъде или заради нещо, което и той самият не знае. моите клепачи започнаха да пропадат и да набухват от алкохола. сега се ограничих на 2 бири седмично. като за начало. не е хубаво изведнъж! нашите истории наистина имат общо. аз също държа на външния си вид и обичам спорта.
ще се радвам да пишем, но тук е анонимно всичко и трият лични данни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker