Приятелят ми се друса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Приятелят ми се друса
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 3439 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 18 години. С приятелят ми сме заедно от 3 години, той е на 20. Всичко започна когато той почна да излиза с негова стара компания - чисто и просто, наркомани. От тази компания най-близко му е едно момче, да го наречем Р. Това стана преди около месец и половина. От месец всеки божи ден той се друса с кристал (метамфетамин) и то в големи количества. Знам какви са последиците от това. През този месец не сме спирали да се караме, той стана ужасно избухлив, дори си позволи да ме обиди (нещо, което преди никога не беше правил). Питах го безброй пъти кога ще спре и той най-нагло казва, че няма такива намерения, след което следва пак скандал, завършващ обикновено с временна раздяла. Не спи с дни (4-5 понякога) и когато не е на работа само седи и се друсат с Р. Счупи му се зъб, лицето му е започнало да се обезобразява, постоянно има тъмни кръгове около очите, а най-лошото е че той самият не иска да спира. Имахме планове за бъдещето заедно, преди той се държеше с мен повече от добре, но сега сякаш е друг човек. Сигурна съм, че голяма част от проблема е именно в Р, но нямам как да разваля тяхното приятелство. Живеят блок до блок, на една възраст и "вълна" са, просто съм безсилна. Когато започна дори леко да му се поскарвам той го обръща на страшен скандал. Моля ви, дайте ми съвет различен от радяла, това е първата ми любов и наистина не бих се разделила с него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: b331b75fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато човек тръгне надолу няма да му направят впечатление "дребните" неща. Ако го оставиш ти ще го преживееш тежко, както и сега преживяваш тежко поведението му, но той ще приеме раздялата само като досаден елемент от ежедневието си, защото в момента за него наркотиците са по-важни. Ти сама обаче даде един вариант, който не ми се иска предложа. Една жена винаги има как да раздели двама приятели мъже. Приятелят ти може в момента да не държи на теб като връзка (не искам да го подценявам, просто е попаднал в клопката на наркотиците), но страшно много държи на достойнството си като всеки мъж и не би простил на своя приятел една забежка с теб.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c80144ce80
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, минах през същото
Първа любов, голяма любов.
Предполагам, че сама ще го осъзнаеш, но наистина правилното решение е да си ходиш.
Погледни отвъд нещата и виж, че той не е вече същия човек, а и няма как да бъде. Или ще завлече и теб, което е още по-зле, говоря ти от опит.
Съзависимостта е опасно нещо, прочети за нея.
Разбирам те прекрасно, боли те, че се унищожава сам и, че се променя.
Няма как да му помогнеш, трябва да смени средата, щом си му харесва просто го остави и спаси себе си. Ще те боли, но ще ти мине след време. Не е нужно да унищожаваш себе си заради него. Скоро ще напусне работа, предполагам. И тъй като гледам вече това му е приоритет.
Моят бивш приятел взимаше от всичко и изобщо не му пукаше за мен към края на връзката ни. Само търсеше откъде да вземе някакви пари. И 5 лв да са, алелуя. Нямаше какво да яде и пак не му беше проблем. Това се случва с такива хора.

Няма вече планове, няма мечти, няма нищо разбираш ли. Имаш надежда, че пак ще стане човека който познаваш и пак ще е мил и всичко ще е наред. Няма. Той е в началния етап, още му е кеф, шанса да се осъзнае е мнооого малък. Има и такива изключения, ама май той не е от тях.
Желая ти късмет, това е голямо изпитание. Но ти гарантирам, че когато ти се прочисти ума след време ще си благодарна на себе си, че си взела това решение.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bda3b02dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом не искаш да се разделиш, почни да друсаш с него. Това е единствената оправия с гадните, долни наркоманчета.

Хора, които не са имали вземане - даване с наркомани ще ти разправят разни врели-некипели, ама там оправия няма.

Или ще си потрошиш половината живот, да се опитваш да оправиш непоправимото или си тръгваш и тоя да се гмурка колкото надълбоко си ще в царството на наркотиците.

Още малко и кристалите ще го унищожат отвътре и отвън.


А, и още нещо... супер много се заблуждаваш, че вината е в Р.



Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5275982c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Раздяла. Това е изборът, който според мен трябва да направиш.
Ако продължиш да бъдеш с него, ще съсипеш и себе си, и живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a321899817
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти сериозно ли? Ходиш с наркоман и защо?

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: af3c74a380
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това е много тъжно, но едва ли ще се оправи. Имах приятел - наркоман (просто приятел). Маса приказки изприказвах, че наркотиците са боклук и че ще го съсипят, но той смяташе думите ми за глупост. Не знам какво стана с него, в чужбина при родителите си е, но такива хора не пожелаят ли сами да се променят, не знам какво друго може да ги промени. Сещам се за вариант да го вкараш насила в клиника, но не знам дали е възможно. Трябва да разпиташ и това не е гаранция, че твоят приятел няма да посегне пак.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 508b591768
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като ви чета, никоя от вас не знае как да се държи с човек в нужда. Няма да лепя етикета ”наркоман”, защото сме хора, преди етикетите. С вашето поведение още повече съсипвате възможността да се оправи... По-добре си тръгнете и оставете човека сам, за него ще е по-лесно. С такива хора е нужно да се постъпва с много разбиране иначе им пречите.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f2e3e84e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В същата ситуация съм миличка... С въпросния човек не сме заедно от 3 месеца, а утре щяхме да правим 3години. Намери друга, друсаха си заедно, след което тя го остави. Опитахме се пак да имаме нещо, но той просто не е същият човек, въпреки всичко все още се мъча и не мога да го оставя да си погуби живота, защото наистина е в много тежко състояние. Не знам и аз какво да правя... А сме едва на по 17.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 85dabd096e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Знам, че ти е трудно. Знам, че си казваш, че е минал само месец, казваш си, че все още има надежда да се осъзнае, да бъде същия. Но повярвай ми... веднъж като започнат няма спирка, стават зависими, не могат да живеят спокойно без наркотиците и всеки, който се опита да застане между тях е враг. Ти си му враг!

Според мен задължително трябва да говориш със семейството му, те имат право да знаят по какъв път е поел синът им. Измислете стратегия заедно, опитайте се да го спасите, но ако до още един месец време не виждаш положителна промяна в него бягай и не се обръщай. Бягай и не мисли какво е можело да бъде. Представи си, че е мъртъв, възприеми, че е мъртъв - така ще ти е по-лесно, макар че изобщо няма да ти е лесно. Ще се обвиняваш, ще се питаш дали е можело да го спреш на време, да го спасиш... Но повярвай ми, така е по-добре, иначе ще завлече и теб. Не го заслужаваш! Заслужаваш да си щастлива, да имаш здраво семейство и стабилно момче до себе си, да опознаеш света, да прилюченстваш, да се забавляваш, да родиш деца, да се усмихваш! Заслужаваш да си щастлива! Наистина го заслужаваш!

Имах близък приятел, който почина от свръхдоза. Опитах всичко, за да го спася и въпреки това все още си мисля, че е можело да направя повече. Отидох на много мрачно място заради него. Знам, че няма по-трудно нещо от това да се откажеш и да си гледаш живота, но наистина е единственото здравословно нещо, което можеш да направиш, за да спасиш... себе си. Спаси се докато можеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 45f5c36c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бягай надалеч. Човек ако сам не си го осъзнае никой не може да му помогне. И аз съм била зависима от метамфетамин и освен скандали нищо няма да видиш. Колкото и да не ти се вярва след известно време ще започне да ти посяга и да параноясва постоянно, че вършиш нещо зад гърба му. Ще се опита да наорави всичко възможно ти да нямаш личен живот. Накрая ще останеш сам сама и тормозена

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dd3249b24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Почвай да друсаш и ти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker