Алкохолик ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохолик ли съм?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 2554 пъти
Здравеите вечер си пия по няколко бири тоест 2 по 2 литра и това е всяка вечер. Не се напивам от тях но просто ми е хубаво дали съм алкохолик или не моля за съвети и коментари ако има и др. Като мен

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8e376bd0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пак се мъчите да провокирате... А на въпроса - да, алкохолик си.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 68cf94c9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   4литра е много брат,на другия ден сигурно се потиш като магаре.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6daba16e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Да, битов алкохолизъм се нарича.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4453fe3795
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютен алкохлик си, дали се напиваш, няма особено значение. Аз и в предната такава тема го казах и пак ще го повторя - ако смяташ, че не си само се опитай 2 месеца да не близваш въобще. Ако издържиш 2 месеца, без да близнеш и без да те човърка, значи не си.

Колкото до количеството това трябва да го пиеш за цяла седмица, а не за ден. СЗО са го казали - 210 мл абс. алкохол на седмица, от там нагоре си е алкохолизъм. 2 галона бира имат горе-долу толкова, а ти ги пиеш всеки ден. Това е все едно половин кило ракия. Как мислиш, дали не е много? Да не говорим, че всеки ден не се пие дори и в малки количества.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7233dfdae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не количеството те прави алкохолик, а фактът, че пиеш всяка вечер. Опитай се да изкараш известно време без грам алкохол и ако нямаш проблем с това, ок, ако обаче станеш нервен и все мислиш за алкохол... лошо!

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: abf84ee808
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   АЗ знам, че Алкохолизмът е два вида. Такива дето страшно трудно се напиват, съответно пият доста големи количества, примерно героят на Никълъс Кейдж в "Да напуснеш Лас Вегас", най-добрата му роля безспорно и най-добрият филм на тема алкохолизъм, който съм гледал и такива дето изобщо не носят и се матросират от 100-200 мл. твърд алкохол. Май най-важното е как ти понася физически и психически липсата на бира. Ако те гони безсъние пак е безспорен признак. Да може да рекласираш с бира преди лягане, но 1-2 бутилки стъкло максимум.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1f891d02da
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имах притеснения дали мъжът ми не е алкохолик, обаче пиян съм го виждала три пъти само. Иначе всяка вечер, това е церемония - първо бирата, после салатата с ракията, а понякога и чаша вино с вечерята. Започнах да обръщам внимание колко пие като количество. Не съм от хората, дето броят чашките на другите, но бях разтревожена. Той върши доста уморителна физически работа и бирата си я излива в гърлото веднага, щом паркира колата и влезе у дома просто, за да си утоли жаждата. Едно или две кенчета. Два литра са му много и не купува такива шишета. Ракията му се събира към 100 грама на вечер, като втората чашка понякога я връща обратно в бутилката. Ако ще пие чаша (никога повече от една) вино, аперитивът е 50 грама. Има случаи, в които е забравил, че ракията е свършила. Предлагам му друго питие - например водка или уиски. Аз - казва - такива помии не ща. И нищо не пие. Затова си мисля, че не е алкохолик. Истинският пияница би пил всичко, в което има алкохол, без изобщо да му придиря.
Така че да допуснем, авторе, че ти просто много обичаш бира. Вкусна ти е. Но ако по някаква причина не си се снабдил с бира (нямал си пари, магазинът е затворен и т. н. ), би ли пил вместо нея друг алкохол? Ако отговорът е "да", мисля, че тук трябва да търсиш отговор на въпроса си.
Помня как веднъж се бяхме събрали женска компания у една приятелка. Заседяхме се почти до сутринта. Пиехме водка с портокалов сок. Да, ама тя свърши. Свършила-свършила. Никой не поиска друго питие, минахме на безалкохолно. Само една от нас попита няма ли нещо друго за пиене. Имаше, обаче остатъци по разни бутилки - малко коняк, малко уиски, малко кампари. Ей, докато не ги изпи всичките, не миряса тая жена. Не искам никого да плаша, но наскоро почина от цироза.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1d3022ddbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Същата работа съм и аз приятел, на това нашето му се казва бирен алкохолизъм, прочети из нета има бая информация. Аз си наложих ограничение, през работната седмица не близвам обаче петък и събота се правя мармалад от бири.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker