Трябва да сигнализирам, макар че още я обичам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Трябва да сигнализирам, макар че още я обичам
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 2886 пъти
Дълго преглеждах темите в сайта, особено такива, създадени от хора, чиито близки се чудят как да им помогнат в борбата със зависимостите. Моята история е подобна, но желаният изход е различен.
Не знам как да започна историята, защото е много лична и много ме тормози, не мога да спя и се побърквам... Занимавам се с право, млад мъж съм. През практиката ми минават дела на заловени с еди-какво-си младежи и девойки, хванати, надрусани, арестувани... провалени. Разбира се, погледнато от професионален план, законът е приложим и заловените наркомани си получават заслуженото. Но в личен план се случи нещо много болезнено за мен... Преди 2 години се запознах с едно момиче - интелигентно, забавно, красиво. Така се случи, че животът ни раздели и ни събра сега, някъде февруари. За тези две години научих, че момичето се е рязало (има много белези + шевове), имало е проблеми с трева, амфети, кока и алкохол. Като я видях, беше толкова отслабнала, направо се беше стопила. Започнахме да прекарваме повече време заедно, достатъчно, че да установя с радост, че вече е чиста (преди приятелите й ми бяха споделили, но бях скептичен)- бяха останали само цигарите и съвсем рядко пушеше трева. Излизахме, смяхме се, говорихме много, ядохме (тя успя да качи килограми). Но август ми се наложи да замина за месец. Хубаво, нямаше проблем уж - писахме си, чувахме се. Но по едно време усетих, че нещо не е наред. Тя беше тръгнала по техно партита, където друсаше, освен това зачести пушенето на трева, аз започнах да се притеснявам.
Като се прибрах, се видяхме - пиеше по 3 бири, пушеше много цигари и винаги миришеше на коз от чантата й - дори ми показваше, че си има. А веднъж дори сякаш да ми се похвали, ми показа и 1 бонбон (амфетка), който си носеше.
Аз, разбира се, не съм окей с това. Първо, тя ми е приятелка и си трови организма, второ, виждам какво ще стане, ако я хванат... И така започнахме разговори, които прерастнаха в караници. Обяснявах й как не е добре да се връща към наркотиците, казах й, че за месец се е променила, а тя се ядосваше и казваше, че я задушавам, бидейки толкова обсебен от нея. А мен просто ме е грижа и ми пука за нея, защото се привързах много!
И така, времето мина в разговори и изводите са следните
- подкрепата и разговорите не помагат
- преди е ходила на психолог и психиатър, и това явно не работи
- техните са в неведение и си мислят, че вече е чиста, но тя е на 20+ и мнението им не я касае толкова
Колкото и да ме боли, ще се наложи да предприема някакви мерки. Миналата седмица тя ме остави под претекст, че "всеки има различни възгледи и разбирания за нещата". Явно, че с добро няма да стане. Но тази зависимост трябва да престане! И разпространението на тези вещества също. Не искам да се изправя пред закона, но честно казано, в момента това ми се вижда правилният избор. Лошото е, че няма как да стане анонимно. Искам да спре това масово унищожение на хората с наркотици. Но за да стане това, разпространителите и носителите трябва да бъдат изправени пред закона... Посъветвайте ме, моля, какво да направя? Принципно бих си казал "какво ще се занимаваш, нали не ти е на главата вече", но ако всеки си казваше така, докато пред очите му се тровят хора, за които го е грижа все още.... не знам какво да правя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5aedcf5cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако има досие ще и съсипеш бъдещето, ако не се спре може и да няма бъдеще. Труден избор.
Но наистина ли смяташ, че ако я вкараш в затвора, това ще я спре от наркотиците? Изобщо не го вярвам.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 84133e5815
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора:
Няма досие, аз не целя да я вкарам в затвора, това би било жестоко и непоносимо не само за нея, но и за семейството й- познавам техните, добри хора са...
Пък и дори да я хванат и да я обискират, количеството непозволени вещества, което държи в себе си, не е толкова голямо, че да търпи наказание зад решетките. По-скоро си мисля, че би я сплашило. Поне ако стане нещо сериозно, би могла да се поправи и да премисли колко е опасна цялата работа. Иначе, номер1, прав сте, че ако продължи в същия дух може и да няма бъдеще. Лошото е, че нещата, които приема, и начинът, по който бавно се трови, ще я съсипят с времето и ще й създават една заблуда, че си е добре, а тя всъщност не е.
Житейските казуси, що се отнасят до самия теб, са много по-сложни от тези в съда..

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9c9afc86b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Плановете ти са напълно наивистични,все едно си на 11.Няма да й помогнеш,помогни поне на себе си.Тя е с психично разтройство някакво и вечно ще се люшка напред назад.Да,да ,знам ,че можело да се излекуват.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e2a1f381ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, колега! Аз съм студент по право. Вероятно съфорумниците ще ми набият хейта, но целя да помогна, надявам се.
Преди да вляза в университета и да запиша право, аз също бях наркоманка... в тийн годините си, тревата не я помирисвах дори. Бяхме двама, имахме връзка.
Смисъл, знам, че е чудно, че наркоман е влязъл да учи право, но не е невъзможно. Родителите ми ме заплашиха с полиция тогава и съм убедена, че щяха да го направят. Аз съм страхлива и се спрях, а бях пълнолетна вече.
Съветът ми: боли или не, трябва да вземеш подобно решение, ако с разговори не стане. Разбирам, че това ти е болна тема, на мен също ми е, видя ли зависими ми става много болно, но истината е, че наркотиците са голям масов проблем и може би никога няма да се преборим с тях. Ако смяташ, че подобни мерки биха я уплашили, действай. За нейно добро е.
Щом няма да лежи, не мисля, че е нещо кой знае колко крайно, но ти вероятно знаеш, че в затворите този проблем е още по-голям. Имам един приятел, надзирател е в затвора, по негови думи се спукват от наркотици.
Решението, което трябва да вземеш е трудно, ситуацията е деликатна.
Успех и пиши за развитие!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7f62a07e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първият път ще се размине с глоба, или в най-лошия случай условна, а после? Читава работа няма да си намери, дори и някой ден да иска, а какво става ако я хванат втори, трети път? Всеки път като я спрат за проверка излиза, че е задържана за наркотици, кво мислиш че ще последва? Като и откажат работа 1-2-10 пъти, какво мислиш че ще прави, пак ще разпространява, така че според мен това не е решението.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 95a38ead1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Като какъв по-точно се изживяваш?
Не си по-интелигентен от нея, какво си мислиш, че ще постигнеш?
Промяната идва от съзнанието на човека, ако тя осъзбава, че има проблем ще си го реши, ти какъв си й че да й даваш наклон?
Не мислиш, че всеки индивид има свободната воля какво да прави със себе?
От едно друго, вчерашно хлапе.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1b94f7b389
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом жената е на 20 няма да я сплаши полицията, само ще я озлоби опитът ти за контрол над поведението и. Може дори да стане по-лошо. Постави се ти в таква ситуация - примерно взимаш ти, но един от най-бизките ти хора отива и те "предава" целенасочено. Каква ще е реакцията ти? - във всеки случай няма да е на благодарност, нито ще разбереш мотивите на "предателя". Наркоманията е може би единствената болест, при която болният се преследва и наказва, вместо да се лекува. И още нещо - учените са установили, че психичните заболявания и наркоманията са пряко свързани - щом изпитваш нужда от наркотици, значи имаш и психично заболяване, което не е открито. Говоря за първоначалните опити - някои опитват и спират, други продължават. Тези, които продължават, го правят поради скрити психични заболявания. Разбира се на по-късен етап психичните заболявания стават явни. Та моят съвет е, по-скоро по някакъв начин да се лекува при психиатър, ендокринолог, невролог. Не психолог. Съответният специалист би трябвало да открие кои вещества синтезира в по-малки количества, и коя жлеза или дял от мозъка не е наред и да я лекува по адекватен начин. Само това е верния изход. Никакви полиции не биха помогнали, поради простата причина, че намесата им няма да доведе до балансиран хормонален фон в наркозависимия. Само може да натовари психиката и и да стане по-зле. Не знам обаче как ще я накраш да чете по проблема и да предприеме адекватни мерки за здравето си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 84133e5815
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6, момчето просто иска да помогне, това не е конкурс по-по-най за интелигентност.. Всеки си има воля, но при някои е слаба, както при наркоманите.
До автора - не знам какво да ти кажа, хем за теб ще е по-добре да я оставиш и да не си създаваш проблеми на главата.. времето ще излекува; хем обаче ако разсъждавахме така, светът щеше да отиде наникъде, нали уж трябва да помагаме на хората, които обичаме. А ти, доколкото виждам, не си егоист, ще ти е трудно, но давай, бори се!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e06a57e5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И тя е писала тук, преди теб е била с наркоман, после с момчето, което се занимава с право, но пътищата им се разделили. Тогава каза, че е чиста.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0545aeab69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Кой изобщо си ти, че си решила да предприемаш каквото и да е?! Просто ти е гадно, че те е оставила и сега търсиш начин да се докопчиш до нея.. но ще те посъветвам да си избиеш тълпите идеи от главата и да не се натрапваш в чуждия живот. Ама от такива като теб.

Ж,27

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e88b8bcd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз се сблъсках с подобен случай. От лятото на 2018 и досега се опитвам дискретно да помогна. Няма резултат. Касае се за жена на 33 години. Беше ми обещала да спре метамфетамина; спираше за по около месец, но, тъй като е много красива, приятелите и от нейната среда я използват най- безжалостно. И тя като твоята приятелка пие, чиста вода не, само разредена водка, пуши по 3 кутии "Собрание" и почти не се храни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker