Амфетамин... колко лошо е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Амфетамин... колко лошо е?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 95332 пъти
Здравейте, на 18 години съм, няма да казвам от къде. Искам да споделя моите преживявания, да разкажа за действието на амфета, за тези които не са опитали. И ги съветвам да не опитват. Смъркала съм амфети 5 пъти до сега в рамките на 2 месеца, случва се когато излезя с компания на дискотека. Преди точно 2 месеца мразех наркотиците и се бях зарекла никога да не опитам, защото се познавам и знам че ако нещо ми хареса... аз не спирам. Случи се така, че малко на сила смръкнах 3 черти и веднага усетих как енергията дойде... беше ми доста приятно, бях самоуверена, пиех чист алкохол в по-големи количества... На другия ден не спах, не бях спала повече от 24 часа. Лошото идва, когато действието на амфета отмине... чувстваш се отпаднал, зле ти е, раздразнителен си. Все пак ми хареса, за това опитах още. Та искам да знам... какви могат да са последиците от употребата му и колко време е нужно да се пристрасти човек с нормална психика, понеже знам че зависимостта е психическа. Искам да чуя мнение на хора зависими от него или такива, които да били зависими. Искам да знам в какво се забърквам. И не ми казвайте недей.. по- добре спри, това си го знам... А и лошото е че толкова много хора вземат, че не е истина просто... имам много познати, които се друсат, а дори и 15 годишни го правят.. хич не е хубаво. Лесно се намира, в всяка една дискотека можеш да си намериш. Лошо е когато знаеш, че нещо е зло и продължаваш да го правиш. Енергията, която ти дава амфета е наистина хубаво чувство, но на каква цена???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 95

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1afc6931c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   съветвам те да не почваш, - няма да можеш да спреш, защото без няма да можеш да функционираш.

Аз следвах в много престижен западен университет, койото беше съответно много труден за завършване.
Промениха и програмата и сгъчкаха изпитите много. Понеже бяхме първите „експериментални зайчета“ , програмата не беше съобразена много с реалните възможности на студентите, много мои колеги не издържаха на натиска, особено тези от богати семейства, свикнали на високи оценки и успех.
И така се случи, че икономистите, правистите и медиците минаха масово на амфети. Е, за последните две това е традиция, защото по време на сесия трябва някак си да не спят, за да учат, но и икономистите се присъединиха към тях.
Аз си нямах и представа за новата мода сред колегите си, защото бързах да работя след университета, но другите не мислеха така, включително и българите с богати родители - можеха да си позволят малко „помощно средство“ с традиция по време на сесия сред „добрите деца“. И така, аз не можах да разбера как тези хора издържат без спане, ядене дори толкова време, опитвах се да стоя, колкото тях в библиотеката и да съм толкова съсредоточена - не можах! Имахме един проект с консултантска фирма, свързан със страшно много работа и направо не можех да повярвам тези хора - и състуденти, и консултанти как издържат. Аз бях скапана, те свежарки! Без сън и дори без храна!
Вдигнаха се състудентите ми на протести, за да остане отворена библиотеката по 24 часа на ден и действително - винаги там беше пълно и винаги едни и същи хора!
Едва накрая на следването си разбрах, къде се крие тайната им - в амфетите. Проблемът беше станал толкова сериозен, че университетската управа беше принудена да взима мерки - съкратиха програмата, назначиха щатен лекар и психиятър!
Въпреки това е обществена тайна, че хирурзите, много лекари, масово мениджъри, консултанти са на амфети. Не могат да функционират вече без тях в работата си, защото хората вече очакват автоматично постиженията, които могат да постигнат само с „малка помощ“.
Не си заслужава, вярвай ми. И аз забелязах, че стават раздразнителни, реагират странно и неадекватно при проблеми, страдат от безсъние, злоупотребяват и с алкохол, нямат и постоянна връзка. Не си заслужава изобщо - нито за добри оценки в университета, нито за работата, нито заради обществен натиск някакъв в компания (като при авторката).

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 29c60fa1e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Господи какви заблудени хора има... изглеждаш като много умно момиче, и все пак правиш пълни глупости. Замисли се малко бе. Мислиш ли че не можеш да си придадеш такава енергия без да си зависима от нищо, освен от самата себе си? Какво като другите го правят? Ти какво искаш да си? Да следваш нечия пътека, или да си направиш собствена? Не си губи времето да пишеш такива глупости, а се замисли малко.

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ebec1289e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

3.   Интересна тема, е сега ще има много много коментари кой от кой по краен, не ги слушай друсай се.....
ХаХаХаХаХа
Speed (Give me what I need)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 33777e442d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами зависи от компанията ти, от интересите ви и от начина на прекарване на свободното време. Аз пък съм на 17 и с приятелите ми не обичаме дискотеките /чалгата ни отвращава, а повечето са такива/. Не пием, не пушим, не ядем боклуци. Ходим на кино, четем, караме колела, плуваме, ходихме за първа година сами на море и изобщо не ни е минало през ум да употребяваме подобни гадости. Единственото "прегрешение" ни беше на Нова година, че опитахме наргиле. И това ни се видя гадно.

Така, че колкото и да не ти се иска можеш да си сигурна, че има млади хора, които предпочитат да прочетат нещо, отколкото да ходят по тъпи чалготеки и да се друсат. Явно си от провинцията, защото там май е много престижно да си "печена" както се казва. Не, че в София няма подобни хора - напротив, нонякак тук има доста големи разлики между хората и все можеш да намериш срадно душа както се казва.
Освен това нищо не пишеш за секса -като се опияниш не се ли страхуваш, че ще те оправи някой непознат, а защо не няколко?!
Така, че може да си разочарована, но за мен и още 5 души от компонията ни това е много, много ТЪПО!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: e3a278f75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

5.   Не знам със сигурност, колко време е нужно за да се пристрасти човек с нормална психика, но ти май вече си!
По добре спри докато е време, защото последствията ще са необратими.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 754d41ac7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Момичето изрично каза, че няма смисъл да й говорите да не го прави и така нататък. Авторке, много хубаво е, че се интересуваш от последствията и влиянието на амфетите, и пристрастяването към тях. Ето малко информация (която междудругото и сама можеш да намериш в нета):
"Амфетамините формират психологическа зависимост. С редовната употреба човек може дори да започне да мисли, че той или тя просто не може да функционира адекватно или да се наслаждава на живота, без чувството, което му дава веществото.
Притеснителното е, че след прекратяването на действието на вещетвото умората и депресията се увеличават. В представите на употребяващия те очевидно могат да се преборят само чрез вземане на повече амфети. И по този начин се офомя порочния кръг. "
Тоест, има повече психологическа зависимост, отколкото физическа, което е не по-малко страшно.
Аз самата съм употребявала амфети и чувството, когато ефектът на еуфория отмине е наистина отвратително. Колкото до последствията, със сигурност има такива, макар и не след краткотрайна употреба.
"Дълговременната употреба на амфетамини има негативни физически последствия - увеличава риска от сърдечна аритмия, сърдечен инфаркт и удар. Особено опасно е за хора със слабо сърце, високо кръвно налягане, диабет или епилепсия. "
Има и още нещо много важно- "Един физиологичен риск от употребата на амфетамини и метамфетамини в средите на нощния живот е буквалното “прегряване”. Човек, който употребява, не усеща умората и може да танцува с часове. Ако околната среда също е топла и влажна, е възможно тялото да не успее да се освободи от топлината чрез изпаряването на потта. Когато не се консумира и достатъчно количество течност (но без съдържание на алкохол), рискът от дехидратация (обезводняване) и буквално прегряване на тялото се увеличава. Някои мускули и органи като черния дроб и бъбреците може да спрат да работят. Прегряването е животозастрашаващо и трудно за лечение. "
Животът си е твой, ти си решаваш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ac8335aa80
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Тъй като вече си пробвала, няма смисъл да ти се говори колко е лошо и всичките глупости. Аз съм също момиче на 18 години. Взимах в продължение на 6 месеца почти всяка петъчна вечер. Вече 2-3 месеца не съм пипвала и се чувствам добре. Не съм била зависима, не се оставих това да ме подведе.
И ти, направила си си кефа няколко пъти, но подсъзнателно трябва да знаеш, че можеш и без това. Не преминавай на други наркотици (пико, кока и т. н) - направиш ли го и Господ не може да ти помогне. :) И умната, хей!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 53b9ce7306
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   Еми аз съм момиче, което вече 3 години се занимава с това... ( не само с употребата му и не постоянно) Да, енергията и всичко друго, което я съпътства са супер. Искаш да се чувстваш така постоянно, но ще ти кажа, че след 3-я или хайде 5-я ден си като парцал. Изсъхваш буквално, обезводняваш се, отслабваш и т.н. да понякога си казваш имаше смисъл беше супер. Не е хубаво, знаеш, но стига да не се пристрастиш няма страшно. Пак ти казвам 3 години съм в тези глупости и е имало периоди, в които не сме спирали по 7-8 дни. Но и не сме пипали 2-3 месеца (например) Ето ти моя съвет: По партита и такива събирания, давай, но просто ей така, недей. Направиш ли това, значи вече си пристрастена. ;)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c734d1f0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

9.   Като за начало ще те посъветвам да не взимаш по 3 черти наведнъж, защото е доста сериозна доза, и честно казано дори се учудвам как ти се е разминало безпроблемно, при положение, че взимаш за първи път. Стимулантите повишават кръвното налягане и пулса и при високи дози могат да предизвикат сериозни проблеми със сърцето, дори инфаркт. Винаги имай това предвид занапред и никога не повтаряй тази грешка. Ефективната доза, особено за начинаещи е доста по-ниска от 3 черти, така че освен че е опасно, няма и особен смисъл от такова количество. Една ти е предостатъчна. Също така внимавай с алкохола (от който също няма смисъл), защото амфетамините подтискат ефекта му и пиянството не се усеща, което може да те доведе до алкохолно отравяне, освен това той сам по себе си също дехидратира тялото и комбинацията му със стимуланти може да има много лоши последици, дори фатални.
За въпроса ти - аз зависим от амфетамини човек не познавам но смея да твърдя, че имам добри познания в тая област. Няма да станеш зависима, дори и да употребяваш цял живот АКО имаш устойчива и уравновесена психика, не прекаляваш, не взимаш всеки ден, не страдаш от депресия или каквото и да е психично заболяване и когато крашът настъпи (краш се нарича състоянието, в което изпадаш когато действието отмине), си го изтърпяваш вместо да търсиш още дрога. И помни, че вреди на органите и най-вече сърцето. Амфетамините могат да са и най-добрия ти приятел, и най-големия ти враг. Могат да направят живота ти много по приятен, могат и да го съсипят. Всичко зависи от човека.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0cd792e439
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Начетох се на улни глупости от хора който хал хабер си нямат за какво идва реч и пишат това което са им казвали родителите им. Аз мога да кажа от личен опит за това пробвал съм амфетамин и трева и нищо не ме кара да пробвам по тежки наркотици. тези дето викат че се започва от по лекие наркотици и се приминава към по тежките са пълни глупаци сичко си зависи от психиката на човека, ако имаш малко разум не би преминал към по тежките. Много голямо значение има и в каква среда си и дали те ползват по тежки наркотици. Аз съм тупал към 10-13 пъти и не съм се пристрастил. Тупам само когато съм на дискотека или рд или по общо казано ако искам да издържа повече време на купона. От амфетите 1. Отслабжаш пореди фака е че не се измаряш имаш хъс и всичко ти дества по бързо и това те държи към 1-2 дена зависи колко шмъркаш гадното е че те държи много време ако те държеше по малко примерно 2ч. след като те пусне няма да ти има нищо но о те държи много време и поради този факт отслабваш, лошо ти е отпаднал си всичко ти деиства мн бавно и си раздразнителен това трае 1-2 дена макс. А от тревата аз си пиша от 3 години трева като се има на предвит че съм почнал от 14 г. ситга да не се взима секи ден и да не се взима по много тревата не ти прави нищо просто те развеселява отпускаш се и чувството ти за хумнор се овеличата освен това и почваш да мислиш по различно от добрия смисал на думата (помъдряваш), ако се взима често просто почват да ти се губат моменти тоест прецаква ти се краткосрочната памет но ако следш за известно време сичко ти се оправя. Затова пушете в умерени количества и по малко!

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1b31f5533f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   наркотиците са като морето някои хора могат да ходят на дълбоко и пак да се върнат а има и хора които потъват и се удават още в плиткото а ти маи ще се одавиш още в плиткото такаче по добре спри

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5c948ae498
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

13.   Ако не искаш да си провалиш жалкия живот, е добре да спреш да се друсаш. Има много по-хубави неща в живота!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2e7bc3a8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Ми то на другия ден не се 4увстваш отпаднал ако колкото и да не ти се спи и яде полегнеш със затворени очи за час-2 и хапнеш поне 5-6 хапки нещо, тука дет пишете тоя зимал 8 пъти другия 20, аз сум зимал 3-4 години понякога по 2 грама на вечер не че се хваля ама не виждам да сум продал нещо за да си купя конфети (амфети) или да има странични някви ефекти. И с пикото е така. Само не се правете на HERO-ин, виждал съм ги такива... отврат. Що се отнася за Мариа и Хуана, най-добре тях отколкото каквито и да било други дроги, цигари или алкохол.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6c1efa4745
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Не съм изненадана, един мой приятел от америка който учи в гето училище вика че пуши метан, апък е на 15, но моля те, недей да вземаш още! Можеш да умреш!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1ed854f33f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Мили момичета правете секс, това е полезно, спрете дрогата

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8b5365a4ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   От авторката

Мерси за отговорите първо и към номер 5. не мисля, че съм пристрастена, тези 5 пъти все още са си 5 и нищо не ме влече към това да взема, просто ако има вземам и аз, а пък ако не няма и да се сетя за този амфет. Към номер 9... аз не знам кое е много и кое е малко, но горе долу 3 черти на вечер май е нормално, въпреки че първия път 3те черти бяха доста набързо. Към номер 4.. ами много си прав.. компанията ми е такава, но това не значи, че и аз трябва да съм. И съвсем не мисля, че е много готино.. за това и пиша тук (анонимно). Колкото до секса- не не се страхувам, защото си знам цената, колкото и надрусана или пияна да съм мога да си контролирам действията. Няма да ми е приятно хората да знаят... то си е за мене... Към номер 1.. благодаря ти за коментара.. тези хора като че ли са се съсипали...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8488038258
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Хмм.. то май вече е малко късно за мойто мнение, ама нищо нека си разкажа и аз историята с ''любимите'' амфети. На един купон някакво момиче беше донесло и аз нали уж да се водя по всеобщата мода да се правиш на голямата работа и да опиташ от всичко в живота се съгласих да взема. Признавам си тогава бях доста неосведомена за действието им или за страничните ефекти или за каквото и да е и очаквах само да ми дойде много енергия, да стана мноого свежа забавна и т. н. Ама ето че не стана баш така... Честно енергия и щастие така и не почувствах. През цялото време мислех само как да се махна от скапания купон, как да си избистря главата, как да мога да си чуя мислите и да запазя някой спомен.. Чувствах се сякаш не съм си в тялото (не в хубавия смисъл) и някой друг го управлява. Тръгнах си веднага, но нямам спомен как съм се прибрала вкъщи, как съм влязла да се къпя с ледено студена вода и как съм пуснала компютъра, за да търся информация за амфетамините (след дъжд качулка) именно в този сайт.. На следващия ден явно съм изглеждала толкова зле, че майка ми, която не е много запозната с наркотиците веднага разбра, че съм взимала нещо :д После два дни не можех да хапна нищо или да възвърна какъвто и да е спомен от изминалите дни, да не говорим за депресията и параноята които ме бяха обзели.. И знаете ли кое е най лошото, че въпреки всички гадости, които ми докараха амфетите и въпреки, че си бях обещала никога даже и да не помислям за тях, напоследък все повече ме гложди мисълта, че вторият опит може пък и да е по-успешен от първия, знае ли човек? ! Е за сега самоконтрола и волята надделяват, но кой знае.
Е това е от мен. Не вярвам, че историята ми ще ти помогне много след 6 месеца, ама все пак може да помогне на някой друг, който също като мен ще потърси информация. И наистина, хора, знам, че всичко, което написах няма да ви спре да пробвате, мен също не би ме спряло, но все пак помислете добре и гледайте да сте с хора, които ще ви помогнат при нужда.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: a15494497d
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

19.   За пича/пичката който се изказа че 3 черти са сериозна доза - мога само да му се присмея от сърце. 2-рия път когато опитах направих 12 стабилни линийки , изпих близо 3-4 литра бира, бях на 4 - 5 коза и не спах около 30 часа. Няма страшно - пристрастяването към амфетамина е трудно и лесно преодолимо - трябва само да си сигурна че е истинска алфа, а не някакви боклуци .. Друсай лошо няма (когато има повод разбира се )

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 953691a23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Абе от това което прочетох, се чудя защо пишат хора които нямат нищо общо с амфетамините, на всякъде акъл да дават ах ах ах ах.

Тва съм го взимал 4 години, това е много време, знам и да спрях ги, как ли... много лесно, с малко воля, модерно е да се сръвнява с хероина от разбирачи които идея си нямат и 2те неща какво са.

Аз ги спрях защото ми пречеха да живея нормално, всеки ден ми беше лошо, яко пари се хвърлят, а и не на последно място, губиш си всички хобита и неща които обичаш да правиш, живота ти става един и същ всеки скапан ден, надрусване пиене и оргии.

За последиците, крайните са депресия и параноя, малко прилича на паник атака, но много мижава такава.
Отслабване доста бързо, бях 60 кг, от вече 2 години съм чист и съм 95 вече.

Как се минава през периода в който ти се друса, пиеш бира и се храниш богато, не е никак трудно, напротив дори е много приятно, а ако го съчетаеш с малко тичане от време на време ше е перфектно.

Смисъла да взимаш е никъв, за 1, 2 часа да ти е готино и после 2 дена да ти е гадно.

Не го взимай повече, намери си друго развлечение, пуши или пий бира или и 2те, а ако шмъркаш да е само истинското бело рядко и по малко.
Успех

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 184f6cb2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   До номер 7- Абе ти луд/а ли си, ще сравняваш амфета с кокаина? !? !? ! Знаеш ли, че амфетамина е много по вреден от кокаина- явно не знеш? Амфета е синтетика, не е органично вещество и ти пържи мозъка. ( ако имаш такъв)
Как изобщо може да и даваш съвет да не пипа пико, кока и други наркотици, че ако пипнела бог да и бил на помощ, по добре да взима кока ако взима нещо, отколкото амфет, но явно ти изобщо не си в час.

А от мен един съвет до авторката- НИКОГА НЕ ОПИТВАЙ ХЕРОИН, АМА НИКОГА. ЗАПОМНИ ГО. ЕДИНСТВЕНАТА ДРОГА ОТ КОЯТО ИЗМЪКВАНЕТО Е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО, ВСЯКА ДРУГА ДРОГА В СРАВНЕНИЕ С ХЕРОИНА Е КАТО ДЕТСКА ИГРА. Казвам ти го от личен опит. Едвам се измъкнах преди 10 години.

Значи ако ти се друса с нещо когато си на парти, по добре си купи кокаин, последствията от него са най леки, може да е скъп, да те държи малко, ( в зависимост от количеството което си взела. Ако искаш по дълъг ефект, ще ти трябват повече пари.. ) но поне не ти вреди на организма като амфетите. ( но трябва да си го копуваш от познат, защото слагат такива мешилки, че може да ти нанесе повече вреди и от амфетите ) Написах ти всичко това, защото ми е ясно, че няма да спреш да взимаш такива неща, но поне като взимаш, гледай да не е нещо толкова вредно, като амфетамина.
Успех и да знаеш, че ако не взимаш нищо, е най добре.

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 184f6cb2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

23.   до 19-ти.
Хахха, а аз познавам хора, които 12 стабилни линийки- като твоите прдполагам, сутрин си ги варят в капачка и си ги бият венозно вместо кафенце, та мисълта ми беше, че всичко е относително спрямо дозата, за един може да е малко, за друг смъртоносно така, че не давай тъпи съвети...

пп. А след като си бият по около половин грам, след около 3 часа, си бият още по почти толкова, но смесено с хероин-казват му цигански "спиид бол" и стават като призраци, ту заспиват, ту изпадат в една еуфория, абсолютно гнусна гледка са, да не броя, че не приличат на хора...

ПП2. А ти явно си, някой малък малоумник, но не е късно да ти дойде акъла... стискам ти палци.

ПП3 А на авторката, ще и кажа само, че е по добре ако пипа нещо, да е само кокаин и то колкото може по рядко.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 823b1b757c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Амфетите са част от живота ми от 7 години, с което не се гордея, но за човек решил да употребява е важно да намери границата си. Важно е да не приемаш белото като начин на живот - просто аксесоар към някой парти, който да подсили емоциите ти. За количества не искам да говоря и тук само ще спомена, че границата е важна. Що се отнася до зависимост... не познавам много хора спрели напълно да ползват. Живей си живота, както ти харесва-той е само един!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c6f7296553
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   здравей, аз ползвах афетамини близо 4 години, тежах 65кг станах 48 кг бях недосегаема, изгубих приятели гадже и т. н., Намерих такива като мен. Чуствах се страхотно но дозата не ми стигаше и все увеличавах, докато започнах да имам проблеми с храната всеки пат като се хранех се давех, докато не започнах да поврьщам крьв, после започна да тече и през носа ми тогава се оплаших сабрах сили и спрях, голями мьки мислиш че ако не вземеш неможеш да станеш от леглото, камо ли да отида на работа.. Но все пак се преборих спрях да сьм нервна и да се карам с всички, обаче качих доста кила около 20, от 4години сьм чиста на 25години сьм и са радвам че се преборих с тази зависимост

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 57e0f20757
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Здравей,
Пробвал съм на времето почти всичко - бях глупав келеш, каквато си ти сега. Благодаря на Бог, че успях да се измъкна невредим. Сега съм на 32 години и не пия и не пуша. Ще кажеш какво общо има? Ами това, че алкохола и никотина са също наркотици, но пък са легални. И затова всеки втори си друса яко с тях и мисли, че щом са легални за безвредни. Да но аз сега изглеждам супер - и в тяло и кожата ми е добра, а моите връстници са като лелки и чичковци. Запалих се на планинското колоездене и мога да ти кажа, че емоцията, която ми дава е в пъти над всеки синтетичен наркотик. Цигарите, алкохола, амфетите и да - Коката и те са синтетични, защото се преработват много докато станат във вид на ползване. Всичко синтетично е нетипично за човек, защото ние сме част от природата (но сме го забравили) и всичко такова е вредно.

Конкретно за амфетамините, не ти трябва много акъл за да поровиш из нета и да разбереш как действат - подобно на МДМА - директно върху тази част от мозъка, която отговаря за отделянето на серотонин (хормона на щастието). Така че тази "психическа" зависимост и депресиите след краш-а не са психически, а чисто физиологични - колкото повече ударни дози серотонин се произвежда в мозъка, толкова повече рецепторите се прецакват и след време дори и с големи дози, няма да чувстваш "щастие", камо ли от нещо, което би трябвало наистина да те кара да се чувстваш така.

Спри смени тъпата компания изчисти се, намери си хоби, което те влече и си намери свястно момче, недей робува на тъпите стереотипи и предрасъдъци - банално е но само любовта може да те спаси, но за да е истинска, трябва и ти да си истинска, а не синтетично "щастлива". Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 07b8973491
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

30.   От какво умират хората, които взимат стимуланти?

Д-р Юлиан Караджов: от инфаркт, от инсулт или при тежка употреба – от цироза. Някои се самоубиват, особено когато спрат. В това време, освен че една седмица не ядеш и спиш, имаш и много силна депресия. Тогава са относително чести самоубийства. В такъв момент даже не може да си оправиш настроението с още една доза, защото организмът ти е изчерпан. Трябва му време да натрупа някакви резерви, които след това да бъдат похабени със следващата сесия на друсането. Отделно, много от хората, които сериозно си падат по стимуланти, имат депресия отпреди това. Те харесват стимулантите много повече от останалите. На тях им действа по-силно, дава им повече, отколкото дава на другите, не ги прави просто малко по-весели и малко по-разговорчиви, а ги вкарва в едно състояние, за което си казват: „Искам всеки ден да съм така. Искам и аз да бъда като другите. Явно за мен това е начинът. Другите могат да бъдат весели и иначе, а аз не мога“ (това нещо може и подсъзнателно да им се превърта през ума). Факт е, че стимулантите за много хора са начин да си оправят депресията, но проблемът е, че започват да я плащат с периоди, в които тя е много по-изострена

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 53e359c503
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Виждам, че малко късничко се включвам, но какво пък – ето го и моето мнение…
За студентите и при някои професии амфетамините нямат аналог и алтернатива, т. е. просто не можеш да си конкурентноспособен на онези, които употребяват. С други думи - колкото и гениален да си, нямаш шанс срещу онзи, който не изпитва умора, глад, жажда, който е супер концентриран, запаметява лесно и може да чете/работи/твори два-три и повече дни нон стоп. Кой каквото иска да говори - това е факт! И не отчитайте мненията на онези, които сравняват амфетите с други наркотици! Особено ми е забавно, когато някой "експерт" ги нарече "упойващо вещество" или ги съпоставя с хероина или други подобни лайна. Няма място за подобни сравнения.
Моят съвет: умерено и с мярка, когато се налага, а и по възможност - НЕ за удоволствие! Всъщност не рабирам хората, които ги взимат за удоволствие. Има къде, къде по-приятни начини човек да се забавлява, но това е друга тема. Казвам с мярка не заради псевдо-психическата зависимост, сполетяваща хората, които по презумпция са си лабилни и със склонност към зависимост дори и към шоколада, а заради здравословното състояние, което бива повлияно, разбира се, както при системната употреба на повечето подобни лекарствени средства... и казвам лекарствени, защото в някои страни използват амфетамините именно с тази цел. Да не говорим, че медикаменти от такъв характер се дават на деца с хиперактивност.
Ако сте решили да употребявате, обаче, трябва да внимавате много с черния дроб и бъбреците. Не се препоръчва на хора със сърдечни проблеми и високо кръвно налягане - може да има летален край! ... и един технически въпрос относно качеството на това, което взимате. Тук трябва също да се внимава много, ама наистина много. Същото се отнася и до количествата, особено при „начинаещите“. Няма да споменавам как точно се умира при предозиране, но повярвайте ми – не е красиво!
Като цяло, обаче, считам, че алкохолът и цигарите нанасят несрванимо повече вреди на тялото, но защо никой не говори за това? !
Моето мнение в синтез: употреба - да; злоупотреба - не. Имайте предвид, че границата е тънка.
П. С. За тези, които имат интереси в областта – разровете се, има хубави книги по темата, даже на български. Последното мисля е задължително пък за онези, които употребяват!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: bace4138f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   Направо се скъсах от смях с някой коментари:))По принцип можеш да се разровиш в интернет за последиците от употребата, но явно те е домързяло. Три години използвах амфетамин-не всеки ден по поне два пъти седмично, да не говорим за маратоните от по 4-5 дена! Аз лично спрях защото ми беше омръзнало да съм като парцал накрая, пък и спрях да се движа в тези среди и честно казано съм горда от себе си. Нямало смисъл да ти казваме да престанеш? Дай тогава да скандираме името ти докато не станеш зависима? Така ли да го разбирам? Просто пропуши-пак е вид успокоение :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 49058917aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Пфуу, баси. Тука само наркомани - осъзнати и не дотам ;)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3001cacce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

36.   Абе кога наркомана ще си признае, че е боклук... я моля ви се!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 6c2db4c49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

38.   По-добре дай 120 лева, вместо 10, да знаеш поне, че не шмъркаш прай за пране с малко пудра захар и суха сметана. хахаха въпреки, че в България и за белото не се знае

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9328aca09e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   страничните ефекти са, че може да ти излезнат пъпки по лицето, отделно ако прекаляваш много с него т'ва го смесваш с много алкохол сарцето почва да се прецаква ;-) няма да ти се яде, а за афтъра мога да ти препоръчам ;-) 1 масе да изпушиш и ставаш чук ;-)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 98b289cd8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   амфетите (NH2) са доста модерни, както ти си забелязала. Ако искаш същото действие и усещане по-добре взимай кокаин. Вярно, че един кантар амфети е 20-25лева (6 линии), а 6 линии кока са 120 кинта, но кокаинът е направен много по-безвреден сравнен с амфетите. Ако искаш взимай, ако искаш недей. Но ако продължиш да шмъркаш след 4-5-6 месеца ще имаш силна психическа зависимост. след това за да ги спреш ще трябва да преминеш през много по-тежка абстиненция. И аз съм на 18, познавам 2-3ма които от 1-2 години взимат и просто са "изтрещели", не могат вече да се съсредоточават, да учат нормално, да водят сериозни и задълбочени разговори. По-добре предозирай тосирол ще имаш същото действие, но пак е по-безвредно.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2254d72745
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Мила, не те познавам, но искрено те моля остави тоя боклук и не си съсипвай живота с него. Шмъркам от 16 годишен, сега съм на 21, не се гордея с тая гадост.... на път е да ми разбие живота.... и не само на мен де... та мъничка си още, пий си по купончета и дискотеки.... живей си живота и не се подхлъзвай с тия неща! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 232cfae260
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   От 8-9 месеца шмъркам амфети през ден два понякога и три. Отделно ги мешам със бира и пуша цигари (само като се натупкам). От време на време паля и трева и мога да ти кажа, че на третия ден след като не съм взимал нищо съм добре и вече възтановен, но... има едно но - пия биодобавки във паузите и те ми помагат да преодолявам страничните ефекти на дрогата почти веднага. Затова ако искаш шмъркай, ако искаш недей, само моля те не се води по-акъла на невежи хора разправящи, че това е вредно и от него здраво ще загазиш. Просто го комбинирай със неща които да премахват страничните ефекти и последици след това. Също така след шмъркане на амфети отделяй време да се наспиш хубаво (може да спиш и 12 часа - да не те притеснява). Не се ли наспиш хубаво, след като те пусне ще ти е по-отпаднало и изобщо по-тегаво. Има хора които придобиват силна психическа зависимост от амфетамини но тези хора взимат всеки ден по-много и не взимат други неща като фитнес или био добавки и това се отразява не само на психиката а и на физика и тн. Живота ти е даден - прави каквото искаш с него - живей насериозно или се весели, важното е да не прекаляваш с каквото и да било (храна, дрога напитки и вс. друго). Надявам се, че си ме разбрала какво искам да ти кажа.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 2f56f36417
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   Здравейте на всички. И аз да изкажа моето мнение като човек, който е употребявал и още от време на време го прави. Опитах за първи път когато бях на 20, защото започнах да ходя по партита. Доста дълго време взимах по малко и само - на партита (взимала съм екс, пико, кока, дори и картон). После имах един период, в който взимах доста често. Така се случи заради компанията, в която бях. После започнах да живея с мъжа ми - ок. 2 години си поживяхме доста лудо - партита, неспирващи купони. Имало е моменти, в които не съм спала по 5 дни. В един момент ми писна - организма ми се беше изтощил (по скоро от неспането), получават се пъпки (което не е много готино за жена), а и исках да ставам майка. Не ми беше проблем да спра, защото имах цел, а и честно казано вече определно се бях наживяла - исках вече един "нормален" спокоен живот. Просто пораснах. Сега имаме дъщеричка, която е на 3 год. Кърмех я почти 2 години и нито за миг не ми е липсвал амфета (повече ми липсваше мъсето). Правя много рядко - напр. като днес - вчера мъжа ми имаше рожден ден и не исках днес да съм труп на работа. Опредлено не искам да е част от ежедневието и не е - ако правя повече от 2 дни - на мен самата ми става гадно. Правя по поводи - по скоро не защото не мога да се забавлявам без това, а защото не ми се приспива. По приницп съм от хората, които не обичат да са зависими от нещо - и цигарите заради това спрях.
Сега съм на 32 - не съм напълняла, според мен изглеждам много по-добре отколкото, когато това беше част от ежедневието ми. Но не съжалявам, че съм имала този - все пак този период също ме научи на много неща, а и си поживяхме доста откачено. Толкова че да не ми липсва. А приятелите - те са си същите с тази разлика, че повечето също са с деца и по-улегнали. Взимат рядко - като мен.

Но един ден ще съм много бдителна за дъщеря си - честно не бих искала да опита, но ако го направи, ще й споделя всичко, което аз съм изживяла - и хубаво, и лошо. Тя сама да си направи извода.

Но определено не е добре да се взима често - заради това как се отразява на физиката ти, а и на психиката. Кожата става суха, с повече пъпки, скърцането със зъби е много вредно.
Според мен хора под 20 год. не би трябвало да опитват, защото голяма част от тях не са с изградена психика, а и организма им още се развива. Аз съм познавала хора на 15, които са смъркали повече от мен. Това е много жалко според мен. Освен това ако предозираш е кофти - и аз съм го изживявала, не е приятно. Има хора, на които амфетите не им се отразява добре - просто се зарибяват прекалено много. И аз самата съм имала моменти, в които не съм се понасяла, но си взех поуките.

А колкото до това, че се минава на по-твърди наркотици - това са пълни глупости. Нито дори за миг не съм си помисляла да опитам херца - отвращава ме. Виждам какво причинява на хората.

Моя съвет към авторката - прави го, но рядко и с мярка. Ако можеш без това - по-добре. И задължително спри или си направи почивка ако усетиш, че идва момент, в който не можеш да започне деня си без черта. Или ако се погледнеш в огледалото, не се харесаш.

Това е от мен. И на всички, които се чустват зависими към амфетитите - ами това е мираж. Всичко е в главата ви. А и човешката воля и психика може да бъде много силна. Нищо и никой не може да те направи зависим, ако ти не го позволиш. А и света е прекрасен - има толкова много неща, които могат да те вдъхновят да промениш живота си. Просто трябва да се огледаш. Понякога дори сутрешното слънце е достатъчно да се усмихнеш :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f372941e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   Много малко хора тук са писали за самите последствия. Аз ти пиша, защото ги изпитах. Комбинацията на амфети и високо кръвно е убийствена. Някак си не е очевидно, мислиш си, че знаеш колко взимаш, но не е така - границата е тънка, особено ако има намесен алкохол. Сега ще ти кажа как се умира: от сърце, или от нещо свързано със сърцето. Аз получих разрив на аортата - нещо, от което се умира почти сигурно. След уникално добра и скъпа операция, живея втори живот. Но твърде късно разбрах, каква точно е причината. Потърси в нета "амфетамини разрив на аорта". Вече има ясна статистика, че има връзка между двете, само че още лекарите нямат точно обяснение как става. И само да ти кажа, чудо е, че съм жив! Ако получиш такъв разрив, и не умреш веднага, си приготви 20 хиляди за операция. А знаеш, че една доза е 20 лв. Струва ли си да си заложиш живота за това? Пак повтарям, опасната комбинация е амфети и високо кръвно. Не всички я имат, но така се умира.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 04b528153b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Аз бях като тебе и лошото е. че не бях само на амфетамити. Аз съм много по-малка на 14 съм излизах по дискотеки и имах случай когато вечер в дискотеката съм шмъркала по 3 линий и съм пушила масури.. Отказах ги но не е лесно! Не ме питай беше ми много трудно. Сега съм само на цигари и трева и съм отказала амфетамините за радост :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2cf0394dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

47.   То в днешно време е модерно сред девойките, за да отслабват... Ама е*ава ма*ката на бъбреците, костите и зъбите. О! И ставаш пъпчив като пчелен кошер! Има хора, на които може да им спре сърцето, ако тупат, а едва ли всеки знае в какво състояние им е сърцето и смело шмъркат, ама така щях да загубя близък приятел...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 232cfae260
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   Евала на коментар 44! На 45 под нея ще напиша: разрив на аорта e състояние предизвикано от нещо друго не от амфетите, те просто са го ускорили и изобщо са спомогнали то да стане. Да така е - хора с болно сърце не бива да взимат в-ва подобни на амфети но тези болести не ги предизвиква амфетамина а човек с времето си ги създава. Всичките тези болести идват от определен начин на мислене и с него идват вредни навици, постъпки, прекаляване с най-различни неща и тн. които разбиват здравето.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9e2da3a954
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Ето я и моята история. 12-и клас се бях позачесал с тия амфетки и си имахме традиция всеки четвъртък много амфети козче и алкохол и на хоус парти. Така беше около година. След като завърших и отидох в университет нещата се промениха. Вече го нямаше ония кик и взимах само на случеи. На големи събирания при които се пие цяла вечер. Взимах го за да не заспя. По абсолютно никакъв друг начин не ми влияеше вече. Сега съм на 24 години и взимам 3-4 пъти годишно максимум. Имам приятели с това се занимават, но просто нямам интерес. Мога да си намеря винаги. Помага за изпити и за големи партита в които трябва да се будува цяла нощ. След по продължително време просто кика изчезва и единствения смисъл да взимаш е да не заспиш. Определено не съм бил привърженик на маратоните от по 3-4 дена. Винаги, когато взема на другия ден си лягам. За да се изчистя. Вреди на зъбите ужасно много. Добре е да се спазва изключително добра устна хигиена, защото последствията могат да бъдат страшни.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: df8b5c9b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

50.   Знаеш ли какви са последиците???
Последиците са че моя най добър приятел почина точно от амфети. Да вярно чвстваш се ок. след като си мъртво пиян и не знаеш къде се намираш като удариш една черта за секунди истрезняваш и получаваш прилив на енергия. Мисълта ти се променя към толеранс кум по голямо количество алкохол вече не се заваляш и влачиш по пътя а едва ли не може да ходиш п овъже толкова си концентриран и трезвен за 10 секунди...
Но след 8-12 часа идва адското сърцебиене, недостик на въздух, адска тежест в областа на сърдечната област, паника, отчаяние, чувство за вина, зъжеление за това което си направил, гърч, спукване на кръвоносните съдове водещи до сърцето, кома, СМЪРТ!!! ..... . ////__///__///___//___/_________________________________________________________________________@

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 796e6385a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   Аз да ви кажа честно, почтено и откровено взимах години всеки ден и стабилно нищо не ми се случи Дори един ден реших да видя колко дни мога да не спя :) 7 дни беше зле имах видения, дори не се самоубих за малко... тапа работа спрях за малко После пак се почнах за малко да скоча от терасата веднаж но продължих все така смело... До като не дойде деня в които в които усетих, че ще ми спре сърцето беше кокаин ноооооо... в големи количества Сега от 2 години нищо не взимам при мисалта ми се повдига. Но усещам как забравям неща не помня какво сам яла вчера, трудно помня имена, и понякога не знам какво говоря. За това моя съвет е спри вече си опитала не продължавай

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0c3c501d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   Ето, сега седя пред компа, рехабилитиращ от последното друсане... Та идеята ми е да ви кажа, че нищо не остава безнаказано.. Който иска да друса и да се чувства яко 2 - 3 -4 -5 часа - ОК. Но за това краткотрайно усещане след това си с изпържен мозък, отслабнал, дехидратиран няколко дена... Пристрастяване НЯМА.. има лоша среда и лоши "приятели".. Които иска да се откаже просто да смени средата на забавление, а да не се филмира. Чувството е уникално и незаменимо, но трябва (пак казвам) да се знае, че във Вселената има баланс и за това усещане се заплаща в кратък срок от време!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 94fb6c8064
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   А хероина опасен ли е много? Питам, защото 1 познат се боцка и е на 33, а изглежда на 50!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 996d6c8ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

54.   Амфетамина, когато се взима много дълго време може да наруши репродуктивните способности... това исках да добавя

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8a7414ff9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   Намерих едни хапчета в тоалетната на една дискотека. мисля че са амфети, но не съм сигурен, никога не съм взимал наркотик.
Въпроса ми е тези хапчета пият ли се или се натрошават и шмъркат? ! Искам да опитам авфетите за да имам богат житейски опит.
Коки на 17г.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c8d79fd092
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

56.   Имам същият проблем и в момента го решавам. Невъзможно е да се откажеш, ако не смениш компанията си. Обкръжавай се с амбициозни, добри и умни хора, които не са зависими. Това е единственият начин :))

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f55b1181e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

57.   здравейте дрогата не води до ништо добро а и амфетамина е хит при тинейджърите. Штом сме на 1во място при употребатаму. Много скапва урганизма, глад не чустваш, жажда и тн.... А комбинацията с алкохол е страшна едното те пуска другото те лови

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0659d6b966
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

58.   Когато има вещество което те кара да се чувстваш толкова могъщ, енергичен, способен на всичко и светът да е в краката ти И ТАЗИ ГОЛЯМА ОБИЧ КОЯТО ЦАРИ :) няма как да не се повтори или продължи... 90% от хората които са го употребили им е харесало и няма как... Когато след такава подобна вечер си намериш занимание, което да те разсейва няма депресия:) трябва да се бориш със себе си, да знаеш организма си, дали е способен и на колко... Във никакъв случай не е полезно де.. но то какво ли е полезно, а и когато те кара да се чувстваш подобно... Не казвай на неподходящи хора и не се доверявай лесно Прави го рядко за да е сладко аз сам на едва 20 години имам си сериозни моменти и отговорности. Но когато реша да разпусна, не съжалявам мога и 6 месеца да не взема.. но зная че това ще се случи рано или късно защото си заслужава:)ПОДБИРАЙ МНОГО ДОБРЕ С КОГО СЕ СЪБИРАШ ВСЕКИДНЕВНО.. а за купон все се намират ''приятелчета'' ;)Важно е да не ти става навик, , иначе няма пристрастяване повече ти се иска защото в началото казах:)сега ти е времето да се забавляваш.. САМО УМНАТА

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 232cfae260
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

59.   Всяко нещо със мярка не вреди. Независимо какво. Дори само от преяждане с обикновена храна можеш да получиш разни сърдечни обриви, болестни състояния описани по-горе и дори смърт.

 
  ...

1-50 от 95
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker