Бивш спортист,едва на 18 вече роб на питието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Бивш спортист,едва на 18 вече роб на питието
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2591 пъти
Аз съм на 18 години, от 16 годишен пия бира но като станах на 17 на вечер не ми обегваше една бира 2 л. От лятото на 2019 до сега пия доста (около 2 бири по 2 л. Стигал съм и до 4 такива). Спортувал съм 8 години баскетбол и съм тренирал доста лостове, но всичко се срина преди година когато взимах вдигащи наркотици и пуша марихуана от 3 години (От 2 години почти всеки ден) но алкохол бира ми е задължително, аз знам че съм алкохолих, не съм наркоман, но имам проблем и с амфетамина, но се справям, искам да спра да пия и да пуша в прекомерна доза но не мога искам си старата стъбилна психика, не мога да взимам решения на проблеми и физиката ми е на лайна, цигарите са ми също нета ми вече след 3 години пушене, не мога да си помогна сам, сутрин ми е много трудно, някой път съм в депресия която идва още от сънят ми, иначе съм интелигентно момче, бях доста известен станал д 1 моя песен но спрях да качвам и сега съм никой, знам колко струвам и затова не искам да се продам на дявола. Баща ми е алкохолик и... :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 10bc65ba56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Съветвам те да пробваш хипноза! Един познат на баща ми взимаше 10 години кока, пиеше без спирка! Накрая отиде на един сеанс и от първия път спря......... вече и цигари не пуши даже! Просто потърси дали има хипнотерапевти в твоя град!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 10bc65ba56
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съветвам те да пробваш хипноза! Един познат на баща ми взимаше 10 години кока, пиеше без спирка! Накрая отиде на един сеанс и от първия път спря... вече и цигари не пуши даже! Просто потърси дали има хипнотерапевти в твоя град!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 83afc7f630
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пий по 2 литра мляко тогава като не ти обягва бирата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7133cca4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си избрал най-лесните приятели: алкохол, наркотици, цигари. Само кафетата и енергийните напитки ги забрави, 100% и с тях злоупотребяваш. Тези приятели винаги идват на "помощ", стига да можеш да си ги купиш. Докато истинските приятели, хората, които обичаш и на които можеш да разчиташ, искат грижа и внимани, трябва да се потрудиш, за да ги имаш. Затова и алкохолизма води до самозатваряне и вътрешна криза. Най-добре би било да се влюбиш в някое момиче, но как... ти мислиш само за себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8d40ef362f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиди на фитнес. И тука не се ебавам като оня глупак, който се прави на много духовит тук. Започни пак да тренираш, потърси работа, нещо, което да ти заема времето. Започни с амфетамините, че са най-голям боклук. Спри ги, гледай да намалиш и другите неща. В един момент ще можещ да ги спреш най-вероятно. Не са минали години, би следвало да можеш да се откачиш, обаче първо, че трябва да си намериш някакви други занимания, които да ги заместват, но и да ти доставят удоволствие, второ, че трява да го искаш. Успех!

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1cab523297
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4 литра бира си е нлаконена плоскост към алкохолизъм.

Пиеш и пушиш толкова много, защото тези неща те релаксират и те карат, да игнорираш проблемите си. Това е истинската опасност при младите. И аз бях така. Винаги бях депресиран, ако не пушех и не пиех, но работата беше, че си бях депресиран преди това. Да не пуша и да не пия, беше наказание за мен, защото не знаех, как да се справям с проблемите си.
Трудно е, но можеш да се отърсиш от тези си навици, ако буквално се НАСИЛВАШ да го правиш. Няма да те лъжа, че ако ти дръпна една мотивираща реч, ще хвърлиш бирата и коза и ще хукнеш да танцуваш по полянките, и да си най-щастливия човек. Това просто, няма да стане, или ако се случи, ще трае около 2-3 дена. Виждам, че не си започнал да спиш яко с момичета. Не знам защо, но жените се привличат от такива като нас. Не, не за редовно, ама достатъчно, за да преспят няколко пъти с нас. Когато бях забил в депресия и карах през просото, приличах на плашило и чат пат имх синини по лицето, защото бях тъп и буен, момичетата винаги подхождаха с интерес. Сега, когато съм спретнат, сресан, сдържан и прочие, по-скоро избледнявам. И не, не е защото съм "навъртял години". Преди 6 месеца имах "епизод" и за 3 седмици тотално скъсах синджира и се почнаха старите глупосити. Спах с две напълно непознати жени в бар, после изтараших депресираната приятелка на колега, след това се срещнах с бивша изгора, която все още таеше надежди, че ще и дам "щастие" и едва ли не съм някакъв принц. Имай предвид, че момичето е във връзка с друго момче от 3 години. Тогава осъзнах, че повтарям старите мизерии и просто съм токсичен за себе си и околните. Става по-лесно, когато го преживееш, но първия път си е най-трудно, да се врнеш към нормалното.
А сега - вместо да споделяш тук (което е супер, защото пак осъзнаваш, че имаш проблем), сподели го с приятел, роднина, ако ще и някой случаен, на когото му се слуша. Може да те нахулят едно яко, ама все ще се намери някой, който да те разбере. Ако имаш възможност - говори с психолог. Спокойно, не сме 1950-а, никой няма да те прати в лудница.

Работата е, че докато CRISPR или някаква друга форма на генна терапия не може, да ни оправи вродените бъгове в главата, за такива като мен и теб, ще се налага, да полагаме екстра усилия, да избягваме депресии и зависимости. Просто сме родени така. Но никога не оставяй, това да ти е извинение.
А и две неща - Не си мисли, че успехите в живота, или поне тези, които другите ти казват, че са успехи, ще подобрят ситуацията. Това, че си взел медали, няма да те направи много по-щастлив. Аз живея в чужбина - учих, завърших, работя и взимам толкова пари, че ме е срам да пиша, но това е по-скоро заради един от многото ми "изм-и" в този случай, работохолизъм. Повечето пари, по-добрата позиция и връзки в обществото, просто ми дават повече възможности, да правя каквото си искам. Мислех си, че ако се "откъсна от средата", ще се подобрят нещата, ама стана по-зле. Меснтите ме приемаха за някаква екзотика. Пак късмет, че попаднах на хора, които са имали моите проблеми и бяха по-открити в това. В България е трудно, защото повечето хора си мислят, че си някакъв психопат, който е горил малки животни, като дете, а не знам за теб, но аз лично прибирах котенца, кученца, особено ако бяха наранени. Веднъж дори ходих до ловно рибарския, да купя червейчета за един прилеп със скъсано крило. Най-често бащата радваше животните на познати. Или си мислят, че всеки момент ще си събуеш гащите и ще ще се бараш. Егати и тъпите стигми... Нищо, че половината напъват по 1-2 шишета ракия на седмица.

Т. е успехите няма да те направят много щастлив, нито това, че постоянно се срещаш с много хора. Просто ще те залъжат. Но е добре, да имаш цели! Помагат ти, да се движиш напред. Това, което най-много помага е, да имаш добри хора, които са ти драги и които не се отнасят към теб, все едно си ненормален и трябва да се крият острите предмети, в случай, че "полудееш" или просто решиш да приключиш с всичко. Нали се сещаш - истинкси приятели.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dff1fed0df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Браточка, ще ме прощаваш, ама може да си всичко друго, но не и интелигентен. Не и с този отчайващ правопис.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c3d70f88c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако сам не се мотивираш да се оправиш няма да стане, брат ми пребори хероинова зависимост, всичко се постига с воля и желание. Захвани се с хобита, които да ти държат ангажирано съзнанието и да имаш положителни емоции, ще се запознаеш и с нови стойностни хора. Тръгни на тренировки, работа, играй игри, чети книги, ходи на кънки, ски, спортно катерене, бойни изкуства...Ще се запознаеш с някоя девойка и тя също ще ти бъде стимул. Да се запишеш да учиш също би ти било ползотворно : )

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2b744835a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   6, дали може да споделиш как си се откъснал от наркотиците? Моят случай е следният. Дрога не употребявам, но имам много зависимости: кафе (мога да изпия и 10 на ден), цигари - към 2 кутии, имах зависимост към алкохол и сладко. С алкохола и сладкото се преборих (с лечение). Просто мисля, че има един тип хора, могат да пушат по цигара в годината, 1-2 бири на месец и да нямат зависимости. А други като нас ги проявяват на физическо и емоционално ниво - хора, храни, алкохол, цигари, дрога. Може би когато разберем, че тази наша "патерица" в живота не ни помага, когато я намразим, синджира се къса. Като спрях алкохола ми беше опротивял, от сладкото вече ми се гадеше. Чакам да стане така и с другите 2 зависимости.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: adfd0ec38f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Я се стягай, едва на 18 си.
Да спреш алкохола и амфетамините е в пъти по лесно отколкото си мислиш, трябват ти 1-2 седмици да отвикнеш и си готов. А след още малко ще си забравил за тях, стига да си намериш занимания които да са ти полезни.
Започни да тренираш нещо и си намери почасова работа след училище, колкото да придобиеш опит. Най-важното в живота е опита. През колкото повече неща минаваш - толкова повече научаваш и израстваш като човек.
А за депресията потърси в интернет за магнезия и витамин Д3. Покрай тях ще научиш и за всичко друго което е необходимо на тялото за да функционира правилно, като правилен сън, достатъчно движение и тн.

Мога да ти дам един съвет който използвам от много време и е свързан с трупането на опит. Ако например се притесняваш да отидеш на тренировка по бокс ( или какъвто друг спорт ти е интересен ), направи го само защото е нещо ново, нещо което не си правил до сега. По горе бях обяснил защо е важно това. След като направиш нещо ново придобиваш капка самочувствие и си казваш - уоу това беше 10 пъти по лесно отколкото си мислех.
Замисли се какво става, ако постоянно използваш този принцип?

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 19193e87c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 10

Спри да пиеш, пий чай и взимай витамини.

Евала пич!

 
  ...
преди: 4 години, 22 дни
hash: 2faf697ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пич що за спортист си бил, че на 18 да си вече бивш?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 дни
hash: 3ea6f9b6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   №10 е прав, защото 4 л бира е ужасно много. То това си е алкохолизъм като диагноза.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a8be1a5b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Пич хващай пътя за фитнес залата!Такова нещо като бивш спортист няма.
Аз за последно се напих на 15 години точно като тепърва се бях захванал
с фитнес и от тогава реших да спра заради спорта.Сега съм на 35 изобщо не близвам.
И не е необходимо въобще да спреш да пиеш а само да намалиш пиенето
до някакви разумни граници.
Какво ако решиш да пазиш диета ще постъпиш като анорексичките и ще спреш храната напълно или просто ще направиш правилния избор и ще се
храниш по-разумно?!
Същото е и с алкохола просто консумирай с мярака!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8750d3b41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   На такива не им ли викаха спиртисти?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker