Мрачен Път (Изповедта На Един Зависим) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Мрачен Път (Изповедта На Един Зависим)
преди: 15 години, 9 месеца, прочетена 9172 пъти
Всичко започна, когато бях на шеснадесет... Бях объркан и отчаян... тийнейджър. Нямах приятели, нямах нищо... само амбиции и надежди. Сега, две години по-късно нямам и това... Сега наистина нямам нищо... Чувах гласове, които ми казваха да не го правя, но не ги слушах. Те бяха толкова "изостанали" и "безчувствени". Моят глас... този, отвътре, знаех, че той няма да ме предаде. Затова слушах само него... Аз се подведох на една заблуда, съвсем случайно, без да искам, паднах в пропастта...

Всяко изречение сега остава недовършено, каквото и да кажа, ще е малко, за да изразя чувството, което изпитвах всяка нощ... когато се будех потен и пребледнял, стреснат от поредния кошмар... или просто уплашен... дори от себе си. Дни и нощи не мислех за нищо, не общувах с никой, бях забравил какво е любов. Всички ме пренебрегваха, аз бях една непотребна вещ, една играчка, с която съдбата си играеше, съвсем нехайно я блъскаше в стените, но тази "играчка" също има душа... това никой не го разбираше.

Исках да бъда щастлив с момичето, което обичах, исках да уча, после да следвам... Това бяха единствените ми мечти. Исках да преуспея в живота и не се отказвах до последно... Наистина не вярвах, че ще стигна до тук... И ти не вярваш сега, но аз минах по този път и разбрах, че връщане назад няма... Загубих малкото амбиция и вяра в себе си, единствената ми упора беше в следващата доза... а дните минаваха толкова бавно, имах чувството, че времето нарочно "спираше" по някога, за да не мога да друсам и да се радвам на живота...

Живеех заедно със семейството си... помня как играех с малкия си брат, той винаги е взимал пример от мен. Дали и сега ще последва моя път... Аз дори не знам къде е. Вече го няма, няма я и онази светла стая. След това моят свят беше заключен в една мрачна, малка стая, пълна с дим... без светлина... Отдавна вече бях спрял да уча, така и не завърших... Помня, когато приятелите ми казваха да не си "пропилявам живота"... а аз се усмихвах и се гордеех с всяко следващо пакетче... Наиситна през това време "бях в рая", но колкото и самотен да се чувствах преди това, сега съм още по-самотен.

Вече разбрах какво е истинската самота, минал съм през всичко, но това, което изживявам сега, е най-трагичното. Онези, които се притесняваха за мен-да не си пропилея живота, вече не ме и поздравяват... Невероятно е колко съм откровен, за първи път споделям нещо толкова истинско, за първи път разбрах, че живота е само един и че аз минах през ада, преди да съм стигнал до там... Дано и вие ме разберете... не се гордейте с тревата, която пушите и не следвайте този мрачен мой път...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 9 месеца
hash: 1cda4168ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много си прав и дано тя помогне на други които са тръгнали по този път, ако имат възможността да я прочетат. Много поучителна история. Не знам нищо, но все пак нямаш ли възможност да продължиш образованието си. Ти вече си осъзнал грешката си, а защо сега не се върнеш към нормалния живот лека - полека? Няма да е лесно, но искрено ти желая успех! :) Това е една от малкото истории, която наистина ме разчувства и ме накара да се замисля върху факта колко ценен е живота, без да съм в твоето положение, но спрямо твоя горчив опит.

Малко са хората като теб, които успяват да осъзнаят на къде са тръгнали, защото повечето намират смъртта си.
Успех и дано мечтите, които някога си загубил по пътя се върнат и дано ги осъществиш, защото по-добре късно, отколкото никога!

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: da0dad75fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам какво да ти кажа човече, за 1 път чета такава история... страшно голямо впечетление ми направиха тези думи "Исках да бъда щастлив с момичето, което обичах, исках да уча, после да следвам... " Радвам се, че такива хора като теб дръзват да споделят и да дават съвети, да искат помощ и да имат нужда да бъдат изслушани.

До колкото разбрах, някога ти си обичал и си имал мечти, еми потърси това момиче пак, поговори с нея и и обесни всичко. Как се чустваш, през какво си минал и как си осазнал грешките си... тя може да ти даде морална подкрепа. До колкото аз разбрах от две години не учиш (спрял си на 16 а сега си на 18) Опитай се да се върнеш на даскало, помоли вашите за някакви пари да излезнеш от града, да избягаш някаде на далеч, където не те познават и да продължиш обучението си. Започни и работа.

Мисля че ако започниш всичко на ново,ще се оправиш в живота стига да имаш желанието и вазможността. Аз не знам точно как стоят нещата при теб) дали вашите са разделени или живи, дали в чужбина или в България, дали бившатати приятелка иска да те види и т.н.) но ако искаш можеш да ми дадеш своя скайп или аз да ти дам моя и да ти помогна до колкото мога със съвети и препоръки (или просто да споделяш с мен когато ти е кофти:) ) Желая ти мн успех и знай, никога не се предаввай, винаги има изход, абсолютно винаги, в това съм се обедил сам.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 26cd877808
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Само едно ще ти кажа. Аз съм майка на наркоман... и това което описваш не може да ти се случи от трева. Бих се радвала ако синът ми пуши трева, а не взима хероин. Откакто той стана такъв се познавам, виждам и разбирам с неговите приятели, които от години си пушат трева и си живеят съвсем нормален начин на живот (работа, семейство.. деца). Ни най-малка представа си нямаш за какво става въпрос, наистина. Не можеш да ме обедиш , че си на 18 години и заради това, че пушиш трева си преминал през ада. Не мойто момче, наистина незнаеш какво е !!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 25fc620bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям номер 1. УСПЕХ:)

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: ad482d821f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам каква майка си ти и как момчето ти е стигнало до там, но прочети още веднъж историята. Явно изобщо не си прочела историята. Аз за пръв път се трогвам така от нещо.

Братовчед ми е наркоман (да, само трева), но не ми се иска дори да обяснявам до каква степен му е разбита нервната система. А и това момче съвсем не е казало, че пуши само трева. Явно просто е спестил малко. Но не си мисли, че само синът ти е в такова положение. А и според мен вие родителите сте виновни за всичко (съжалявам, че го казвам)...

 
  ...


...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 26cd877808
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Eй, браво бе номер 5... родителите били виновни, че ставате наркомани. Да точно така! На тебе майка ти ти пудри носа и ти бие спринцовките, а?

А иначе са виновни и когато не ви дават да се виждате с определени хора или като ви слагат вечерен час, за да не стигнете до там. Ама вие после като започнете да се друсате и... "мама и татко са виновни, щото като ми забраняват и аз още повече искам" или "мама и тати са виновни, щото ми даваха прекалено много свобода и аз за това си правех каквото си искам".

Вие самички сте си виновни, всеки си носи сам кръста, всеки сам си определя съдбата и всеки сам взима решения за това какво да прави с живота си. Аааа... и още нещо, научете вече разликата между тревата и твърдите наркотици, защото разликата им е от шоколада до лайната!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 8d4d846835
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3 къде прочете че е само на трева??

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 8d4d846835
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не са виновни родителите. тТук никой не е виновен, просто има хиляди причини, които да подтикнат децата да се забъркат с това. Родителите най-малко имат вина, наркоманията е нещо като плен, в който попадаш съвсем неусетно... а номер 6 това за разликата межди тревата и твърдите наркотици е ясно, всеки го знае.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 26cd877808
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами да речем от "След това моят свят беше заключен в една мрачна, малка стая, пълна с дим... " или пък от "Дано и вие ме разберете... не се гордейте с тревата, която пушите и не следвайте този мрачен мой път... ", аз не прочетох никаде и да казва, че е на хероин.

Мисля, че ще е добре човекът, който е писал историята да се включи. В крайна сметка щом споделя това и иска съвет да отговори той на тези въпроси. И за ваше сведение аз съм 100% сигурна, че това не е писано нито от наркоман нито от 18 годишен..., но всичките сте толкова наивни да вярвате на всичко, което прочетете,че...

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 8d4d846835
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9: Това, че пише за тревата и че не са подчертани други наркотици, не значи че не е имало такива.. Писал съм "не се гордейте с тревата", защото знам, че повечето читатели на историята пушат и със сигурност се гордеят.. и също така с това имах предвид, че с тревата се почва и се тръгва по тоя път в повечето случаи. Никъде не съм казал, че от тревата се стига до всичко това, дето пише в разказа. Просто тя е първата стъпка. Ясно ли е сега :)

 
  ...

...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 8fa8dfa83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това че си се осъзнал е стъпка напред към по-добро. Само ти можеш да си помогнеш. Вярвай в себе си! Успех и дано осъществиш мечтите си, защото никога не е късно да започнеш отначало.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: ad482d821f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До номер 6: Аз написах 5-тия коментар. Къде по-точно съм писала, че съм наркоманка? Точно затова мога да кажа, че родителите са виновни. Защото знам как са ме възпитавали моите. Никога, абсолютно никога не съм направила неща, заради което да се притесняват. Веднъж съм пушила трева и никога няма да повторя. Не пия алкохол, защото организмът ми не го понася, а и мразя да съм в състояние, което не ми позволява да се контролирам. Благодаря на моите родители, че не са такива като вас. Те ме направиха отговорна и напълно самостоятелна личност. Никога не са ми забранявали каквото и да е. Никога не са ме ограничавали. И ето - според мен те са достойни за уважение. Както те винаги са гледали да съм добре, така и аз сега гледам да не ги нараня с каквото и да е. Не споменах, че имам и сестра, която е същата като мен. Нито наркотици, нито алкохол... Така че, все още съм твърдо зад мнението си.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 3d64115e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Дано наистина си осъзнал грешката си и си тръгнал по правилния път. Желая ти много касмет и любов. Всеки заслужава втори шанс.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 7ceba37531
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ти казваш, че сега приживявяш най-стршното, че си самотен. Но защо, защо след като си се променил. Вярно приятелите и близките ти са изгубили вярата в теб, но сега сега точно когато се нуждаеш от тях защо няма никого, защо става винаги така, като чета подобни историй ми се иска да прегърна и да успокоя потърпефшия :(

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 82c34441a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравей приятел, мн добре те разбирам как се чустваш... заради гадните наркотици, загубих човек, на които мн държах, но и се здобих с приятел, които мн обичам:) Тои беше зависим, имаше мн проблеми, но аз застанах до него и му помогнах да преодолее трудностите и да разбере че без наркотиците ще се чуства по добре:) Ако искаш приятел, аз сам на среща, имейла ми е sil_zan@abv.bg

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: ad6e07cd00
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Имам много близък човек който беше в твоето положение но се измъкна и то сам. Така че не е невъзможно. Нужна ти е само много силна воля и подкрепата на близки хора които да повярват в теб. Имаш мечти а това е най-важното. Значи има за какво да се бориш. Този човек за когото ти говоря беше на абсолютното дъно а сега учи висше и работи едновременно. можеш да се промениш. Никога не е късно.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: d081f6df11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Здравей, моето мнение е продължавай да жулиш :D

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: e295d1f7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   До № 18 я си изпий млякото и си лягай...!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 477264c069
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Абе колко сте глупави само всички... Бива бива ама толкова ле не можете да разберете, че като пушиш трева след време ти омръзва и искаш нещо по силно, прибягваш до амфети кока пико и тва омръзва и гледай кво става като те хване херцата щото няма начин да не се стигне до него и КРАЙ тва беше свърши ви живота как може да сте толкова прости уеее ....

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: aafa1b74e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До автора... Напиши за равитието на твоята история... животът ти стана ли по-добър?

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: e988c4e697
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   ...Ае номер 3 сорка, но чети по-внимателно той или е на кафяво или на бяло има една дума "пакет" в написаното ако не знаеш какво значи по-добре си мълчи щото тва да имаш дете наркоман или приятел наркоман не та прай "про" или по-знаещ от другите, малко стана за смях ...

иначе не знам какво да кажа освен да се стегнеш сериозно аз не бих могла, но виждам, че ти имаш волята

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a68bdbb3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторе, къде си? Как си? Видя ли светлината.. Надявам се да си добре, да си с твойта, да учиш и следваш.. :) Бог да те закриля човече :)

Мирослав

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 836b461089
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   гордея се с теб надявам се да си добре и мечтите да се сбъднат никога не е късно :)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 24762192d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Разбитам Автора аз съм била така пробвала съм мн неща не се гордея мн хора са пробвали но просто не признават. Аз щях да умра от есктази и тогава одарих дъното. За да се откаже човек от тези неща САМ трябва да разбере че тези неща те дърпат на долу НИКОИ ама НИКОИ немойе да ти помогне с думи сам тябва да решиш да ги откажеш и намразиш тябва да те е страх да пробваш втори път както стана с мен. Само при мисалта за тези неща изпитвам онова чувство сялаш живота напуска тялото ми.
Вярвам че Автора се е отказал защото е разбрал че си сасипва живота, а това за един зависим е много трудно

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: cc4608b94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Здравейте! Надявам се авторът да е добре, животът му да има цел и смисъл и да е познал реално щастието. Колкото до това дали родителите са виновни... Има и такива, разбира се. Но ще ви дам пример - аз и брат ми сме възпитавани по един и същ начин в едно и също семейство. Той стана преуспял човек, а и нито пуши, нито пие, камоли да е опитвал наркотици. Аз - станах наркоманка ( на хероин ), заразих се с хепатит с, заразих и приятеля си, а на края започнах да проституирам:(. Пропилях живота си, но не родителите ми са виновни за това. Причините винаги са комплексни. Може да се подведеш и от лоша компания и да умеят да те манипулират лесно, да си в момент, в който търсиш с какво да притъпиш болката в сърцето си, да проявиш любопитство... или да искаш да достигнеш дъното, за да можеш после по пътя нагоре да оценяваш всичко... Както сега аз - толкова се гордея, че от 3 години съм чиста ( но пък съм на метадон ), гордея се, че работя - изкарвам мижави пари, но го правя честно и с двете си ръце. Започнах да се радвам на малките неща, да ги ценя много повече дори и от преди да започна да взимам наркотици. Мечтая за семейство, деца, да има шанс да се излекуваме с приятеля ми, с когото сме вече 7 години заедно, защото боли адски да знам, че аз съм причина за болестта му, че заради мен умира малко по малко всеки ден. И все пак бях щастлива... Допреди да разбера, че моето момче - любовта и смисъла на моя живот, този заради когото се борих толкова дълго, моята опора и подкрепа, отново е започнал - тази вечер видях следите по ръцете му... Трябваше да се усетя още преди месец, когато отново започна да се движи с хората, от които се бяхме откъснали... Майка му никога не го е обичала и му го е казвала, но тя не обича дори и себе си. Да, тя може би носи някаква вина за това, че той е започнал, но за това, че продължава... не мисля... Има мен и цялата ми любов... По дяволите, не са виновни родителите! Това - злото, което човек сам си причинява, никой друг не може да му го причини!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 914ca81f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Евала! не на тревата. Хора не можете ли да разберете, че тревата не е причината да започнете да се друсате (защото понятие като друсане с трева е непонятно за мен), а начина да започнете наркомански живот.

Пушил съм трева в продължение на 7 години, всеки ден минимум по веднъж... тревата беше всичко, само се чудехме как да се напушим и на коя поста да отидем. Благодарен съм на Бог, че се стигна до момент в който като се напуша и ми ставаше мн тъпо и получавах паранои

Сега от 3 години нямам никакъв интерес, камо ли желание.... пред мен се пуши и не ме кефи миризмата.


Разберете.... тревата проваля най кратко и обобщено казано води до:
- проблеми с психиката и мисълта, като цяло здравни
-проблеми с полицията- за едни малки за други големи ( фатални за цял живот)
- проблеми с приятели/родители.
-асоциалност

Сега ще кажете примери и т. н. но аз ще кажа че когато едно дете с неизградена психика и поглед върху живота почне да пуше.... за не него херото е следващата цигара с трева, за него бялото е следващата цигара с трева, за него амфетина е следващата цигара трева.

Надявам се всички тревомани правят разлика между 14-15 годишно момче което пуши и мъж примерно в 30-те който пали един джойнт в Петък вечер.

Благодаря, че прочетохте това което написах

 
  ...
преди: 12 години, 24 дни
hash: b1dc2488c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   До номер 20: Аз съм на 22 и пуша трева от 8 години. Опитвал съм гъбки, но беше ужасно и оттогава само съм пушил трева. НО според твоята теория в момента съм на улицата, борейки се за следващата си доза, а всъщност уча висше и си уреждам бъдещето...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 8acd683857
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Прочетох няколко поста и се отказах... спрете да пишете за неща, от които си нямате понятие! До автора: пич, бях на твойто дередже 7 години (от 1 съм чист). Само ще ти кажа, че изход има (стига да го желаеш достатъчно силно)... просто всеки сам трябва да си намери начина.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 0e1f48d6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Въпрос до номер 26- Любимият ти човек-спря ли с Хероина и ти как си към днешна дата? Коментарът ти дълбоко ме трогна и се надявам всичко да е наред, въпреки трудностите в живота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker